7.hafta başladı cnm 7+5 im şu an sürekli açıkıyorum ve sürekli midem bulanıyor prilam kullansamda mide bulantisi devam ediyor, kişiden kişiye fark ediyordur illlaki canım bulantiKızlar ne zaman böyle bulantılarınız başladı şuan kaç haftalıksınız. Benim ara ara hafif bulantım oluyor. Birden yerken oluyor hemen geri gidiyor ama. Normal mi böyle olması. Ama öyle sürekli bulanmıyor
Sen kaç haftalıksın canım. Benımde ara ara boğazıma kuscakmısım gibi bişey geliyo ama devamı gelmıyo . Sürekli olmuyorKızlar ne zaman böyle bulantılarınız başladı şuan kaç haftalıksınız. Benim ara ara hafif bulantım oluyor. Birden yerken oluyor hemen geri gidiyor ama. Normal mi böyle olması. Ama öyle sürekli bulanmıyor
Kızlar guzel fikir watsap ama yonetici yakalarsa sonsuza kadar engelleniyoruz kadınlar klubunden diye biliyorum kural degısmedıyse. Boyle topikler olduAy bilemedim ki çok gerekli mibir de numaraların o kadar dağılması iyi olmaz sanki. eşimin tepkisini şimdiden düşünebiliyorum ^NE GEREK VAR ^
Ah canım benim aslında ben kendimden de örnek vererek bunları demek istedim,Ya Minnoşum sana ben kocaman maşallah diyorumiyi niyetinden şüphem yok stres konusunda ise ekstra katılıyorum sana
Benim annem de köyde geçirmiş hamileliklerini ağıra çok zorlamamış ama hiçbir zaman kaçamamış tabi yemektir, hayvanlarla ilgilenmektir, arada tarla bağ bahçe ilgilenmesidir. 3 kardeşiz sadece ortancamızda kanaması olmuş 4 ay yatmış. Bu kanaması da yerde kayan halıyı koltuğun kenarına dayanarak ittirmesiyle başlamış.i hala çok zorlamamıştım der. Cok basit bir hareket aslında.
Hangimiz başına ne geleceğini bilmiyor o yüzden endişeleri de normal bence. Bir de bir çok insanın geçmişte üzücü deneyimleri var. Riske atmak istemiyor kimse kendini haliyle.
Benim ilk iki kanamam çok kısa bir yürüyüş sonrası oluşmuştu. Sonuncusu ve en şiddetlisi ağrısızdı ama gece uykumda uyandırdı. Sebepsiz de olabiliyor sanırım. Ya da bilmediğim bir sebebi var Allah biliyor.
Ama bir şey diyeyim mi o hariç dediğin kısmı çıkarırsak tamamen iyi olan çok az insan kalıyor, biz baya kalabalığız o yüzden çok göz önündeyiz
Sen yine de kendine dikkat et çok yorma kendini olur muarada ağrıların olduğunu okumuştum süt ve yoğurt tüketimini arttırmanı ve belini destekleyerek yatmanı tavsiye ederim.
benim de sürekli bel çukurumda bir ağırlık var gibi ağrı var bu şekilde çok rahat ediyorum. Meğer multivitaminimin içinde kalsiyum yokmuş, magnezyum da cok azmışgünlük alımlarıma dikkat etmeye çalışıyorum artık ben de.
Öperim gözlerinden güzel anne
Genel olarak katılıyorum tatlım ben de. Yemek konusunda da abartmazsın örneğin nefsini körlersin ne olacak.Ah canım benim aslında ben kendimden de örnek vererek bunları demek istedim,
tabi başımıza ne geleceğini kimse bilemez kanama mi yaşayacağız veya başka bisey mi. Biliyorsunuzdur ben hamileligimi öğrendim bi kaç gün sonra bağırsak enfeksiyonu geçirdim 8 10 gün zaten hayattan koptum, üstüne iyiyim biraz hava alalım vs. dedik hemen arkasından korona oldum. Eşimde kolu kırık yeni gelmişti hiç biseyi elleme hastasın falan, korona olmasak kalp atışı duymaya gidecektik. Benim her günüm ağlamayla geçti içim bunaldı artık çünkü uyumadığım her süreçte aynı şeyleri düşünüyorum bebeğe bisey oldu mu öyle mi böyle mi gidemiyorum da tabi, biraz kendimi iyi hissetmeye başladım içim bunaldı artik dedim kalk biseyler yapalım zaman geçmiyor yani. Biraz ondan az az biraz bundan kendimizi zorlamadan bana çok iyi geldi. Çünkü sürekli oturmaktan veya başka bisey olmayınca uğraşacak insan sürekli aynı şeyleri düşünüp stres yapiyor. Enfeksiyon geçirirken de bi bardak suyu kalkıp alamıyordum artık o da çok dokunmuştu bana ve o günler hiç geçmedi hiç korkunç hem yalnız hem kalkıp bi su alamıyorum çamaşırı makineye atamıyorum evin içinde zaman geçirecek bisey yapamıyorum. Umarım dediğim şeyleri anlatabilmişimdir. Sadece ev işi değil bunlar mesela okuyorum kahve içsem mi, kadın doğum doktoru baş ağrın olursa filtre kahve iç iyi gelir diyordu mesela, doktor diyor bunu ama bi bakıyorum 1 hafta 2 hafta kısıtlayan arkadaşlar var veya çikolata veya cips örnek veriyorum aklınıza ne gelirse. Biseyi çok istediğinizde bi yudum ya da bir iki tane atın ağzınıza hiç bisey olmaz ama onu kastıkça kendinize eziyet etmiyor musunuz bunu demek istiyorum. Hava almaya çıkmamak veya caninin istediğini yememek ee evde de biseyle ugrasilmiyor üst üste stres yaratıyorsunuz kendinize
Sadece bu iyi değil demek istiyorum, yani bi uğraş vs olmayınca insan gerçekten bunalır bu uğraşta her türlü şey olabilir el işi ev işi vs zorlamayacak ne varsa
Benim de aynı şekilde oldu 3 gün hatta 3.gün daha yoğun oldu protestan verdi doktorum dinlen dedi çalışıyorum elimden geldiğince dikkat ediyorum.stres yapmayın ağır iş yapmayın yukrılra çok asılmayın.adet döneminiz mi şu anGünaydın inş güzel bir gunn olur . Yatıyorum ama donersem hafif kanama geliyor hissediyorum böyle böyle kesilcek dimi hemen kesilmiydu
Estağfurullah ne demek gayet güzel anlatmışsınYa çiçeğim ne oldu biliyor musun içeriğinde kalsiyum olmadığını görünce bi çok markaya baktım gebelikte kullanılan multivitaminlere hiçbirinde göremedim. Yok resmen. Magnezyum ise benimkinde sadece günlük ihtiyacın %15 i kadar var.
Ben gebeliğin başından beri cok yorgunluk, kemik ağrısı çekince araştırmaya başladım kalsiyum magnezyum eksikliği yapıyor diye. Bu yüzden Bi 10 gündür günlük yoğurt tüketemediğim için ayran içiyorum, gün içinde 1-2 bardak proteinli süt içiyorum bu şekilde ağrılarım geçti.
Kanama sonrası 2 gündür hafif bel oyuntumda ağırlıkla karışık bi ağrı vardı, sürekli belimi destekliyorum ayranı 2 katına çıkardım bu sabah hamdolsun iyiym.
Uzun oldu ama gerçekten faydasını gördüğüm için burda ısrarla yoğurt süt tüketimine vurgu yapıyorum.
Herkes şifa bulur inşallah
Kızlar herkes grubu bi okusun nas felak ileGenel olarak katılıyorum tatlım ben de. Yemek konusunda da abartmazsın örneğin nefsini körlersin ne olacak.
Ben de o kadar sıkıldım ki yani.
Bir de resmen o kadar yatıyorum tam dedim kanamalarım kesildi yattığım yerde yeniden başladı
Yazmayacam daha da buraya iyiym diye
Evet adet zamanlarım aslında bugunler. Dinlenmekten başka çözümü yokBenim de aynı şekilde oldu 3 gün hatta 3.gün daha yoğun oldu protestan verdi doktorum dinlen dedi çalışıyorum elimden geldiğince dikkat ediyorum.stres yapmayın ağır iş yapmayın yukrılra çok asılmayın.adet döneminiz mi şu an
Normalde ileriki aylarda magnezyum desteği başlatıyorlar gebelerde diye biliyorum. Ben de şu 10 günü atlatırsam kontrolde konuşacağım bunları doktorla. Daha normal sohbete geçemedik bir türlüEstağfurullah ne demek gayet güzel anlatmışsınben de yumurtadan tiksinmiştim 2 haftadır lafını bile duymak istemiyordum. Aslında protein anlamında süt peynir yumurta yoğurt hatta kefir tüketmek lazım. Ağrıların çoğu kaynağı magnezyum eksikliği.
Eskiden magnezyum şase içiyordum toz olandan da şimdi hamilelere iyi gelir mi bilmediğim için almadım bile.
Yoğurdu cacık şeklinde de tüketebilirsin ya da içine meyve doğrayıp. Meyveli yoğurt olarak da güzel bir alternatif.
Gerçekten arada nazar duası filan atıcam şuraya görünce okusun herkesKızlar herkes grubu bi okusun nas felak ilenazar ciksin saglicakla ilerlesin gebeliklerimiz dr bana da demisti lekelenmen var mi diye burada hafif bi kanama alani gordum dedi. Grubun yarisindan fazlasında kanama görüldü saniyorum ki. Insallah nazarlar öyle cikmistir rabbim hepimizi beterinden korusun. Hepinize dua ediyorum, bebislerimiz cok guzel vakitlerde üc aylarda rahme düştüler cok şükür. Dua edelim birbirimize
Kızlar iyi pazarlar bir şey sorcaktım hiç akıntınız oluyor mu benim normalde hiç yoktu bugün beyaz akıntım oldu korktum akıntılar gelince
Sağol canım oturur pozisyona geçiyorum hemenBende de oluyor canım korkma normal bu ağrılar galiba
Kızlar ne zaman böyle bulantılarınız başladı şuan kaç haftalıksınız. Benim ara ara hafif bulantım oluyor. Birden yerken oluyor hemen geri gidiyor ama. Normal mi böyle olması. Ama öyle sürekli bulanmıyor
Ay bugünde yatta yarın geçersin oturur pozisyona yanlış hatırlamıyorsam öğretmendin demi tatil günün bol bol dinlenSağol canım oturur pozisyona geçiyorum hemen
İlk kez hamilelik yaşıyorum ve adet tarihim daha geçmedi canım korkuyorum işte bi de zaten çok evhamlı biriyim normalde de kaşıntı koku da yok benceKoku kaşıntı vs yoksa eğer bir sıkıntı olmaz ya bu kadar kasmayın kendinizi. Koku kaşıntı vs oldugunda da hani ciddi bir durum demek değil idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyor onda da zaten fitil ile geçiyor.
Rahim büyüyor herhalde ondan canım hatta adet döneminde adet sancısı çektim 1 gün çok benziyordu geçti sonraSağol canım oturur pozisyona geçiyorum hemen
İlk hamileliğimde çok bulantım oldu ağzımın tadı değişti çok kustum oğlum oldu bunda bulantım az oldu geçti bile çok şükür 9+0 oldum bugün ama hiç bulantım kalmadı çok şükür acaba kız mı diyorum bir ÜmitAy bugünde yatta yarın geçersin oturur pozisyona yanlış hatırlamıyorsam öğretmendin demi tatil günün bol bol dinlen
İlk kez hamilelik yaşıyorum ve adet tarihim daha geçmedi canım korkuyorum işte bi de zaten çok evhamlı biriyim normalde de kaşıntı koku da yok bence
İlk hamileliğimde çok bulantım oldu ağzımın tadı değişti çok kustum oğlum oldu bunda bulantım az oldu geçti bile çok şükür 9+0 oldum bugün ama hiç bulantım kalmadı çok şükür acaba kız mı diyorum bir Ümit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?