2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Gecen demistik benimde senden 6 gün sonra randevum. Ilk gittigimde yapmisti birde ondan 3 ay kadar sonra yapmisti smear birde dogumdan sonraki ilk kontrolde yapti bana. Hayirlisiyla bir gidip görebilseydik bebisleri catlayacagim valla. Oglumun okulu tatil annemlere geldimde biraz oyalaniyorum hic yoktan yoksa evde kurup kurup otururdum 😅
Ya ben kanama ve dış gebelik endişesiyle gitmiştim doktora. Normal bir giriş yapamadık ki hamileliğe. Kanamalar devam ediyor. Doktor da kalp atışını görmeden rutin takibe geçmeyecek sanırım. Zaten çok nötr konuşuyor. Düşük olabilir vs diye. Hayırlısı bugün yine arttı lekelenme kırmızıya döndü. 😔 çok zor ya.benim 2. Hamilelik, diğerinde hiç böyle şeyler yaşamamıştım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Alışverişten konuşulmuş yenidoğan kıyafetini fazla almamalısınız en fazla iki hafta giydikten sonra 1-3 ay kıyafetine geçiyor inanılmaz kilo alıyolar onu da en fazla bir ay giydiriyosun yine büyüyor.. aldığıma pişman olduğum şeyler göğüs pedi,sütüm aşırı değildi kullanmadım,emzirme sütyeni memeniz küçükse olmuyor bebek zaten tutamıyo bi de onla mı uğraşcak,emzirme yastığı,yan yatış yastığı,oyun halısı,mama sandalyesi oturmadı hiç.. ama bunlar kişiye göre değişiyor bana lazım olmayan bi başkasının favorisi olabiliyor zamanı gelince almak daha mantıklı.. oğlumun her şeyini verdiğim için küvete kadar yeniden alacağım :/

Ay kesedaşım benim😂 benim kese de böyle fasulye gibi😍
Benimki yuvarlakti geçen hafta bu hafta bı baktık fasulyeye dönmüş erkek mi yoksa bende hep erkek hissediyorum ama 😍🤭
Ayy maşallah darısı başıma bende görürüm inşallah aynen canım sağ yardım inanılmaz acıdı
İnşallahhhh canım görürsün rabbimin izniyle💞
Kizlar bu arada bahsettiginize denk gelmedim doktorlariniz smear testi yapti mi? Gecen hamileligimde iki kez basinda ve ortasinda birde hamilelikten sonraki ilk kontolde yapmislardi bana. Birde bebislere ve kendinize alacaginiz ilk sey emzirme yastigi olsun cunku o hamilelikte de cok gerekli. 2. aydan sonra sirt ustu yatmamak gerekiyor diye biliyorum ve sola dogru yatmak gerekiyor doktorum oyle demisti. 2. ayimdan sonra direk emzirme yastigi almistim cok rahat oluyor zaten bacak arasina birsey koyma ihtiyaci duyuyor insan ilerleyen aylarda. O yastigi su an oglumun yataginda duvar kenarina koyuyorum, bebise yenisini alicam mecbur :) kiyafet icin acele etmeyin, Allah saglikla kavustursun bebislerimize insallah 6. aydan sonra almayi dogru buluyorum.
Benim doktor ilk iğne falan vurmadan smear testi yaptı bana daha da yapmadı , 2. Aydan sinra sırtüstü yatilmamasi mi gerekiyor gerçekten mi 🥲🙄
7+3 te kaç mm çıktı minnoş 😇
12mm çıktı 🤭💞
Anamm küçük fasulyee😍😍 onu görmen yeterli zaten canım attığını bilmen yani hadi gözün aydin😍😍💜
Bende gittigimde hareketlerini görebilir miyim acaba 🤭
Hee fasulye olmus bizimki 😍🤭 ay evet çok mucizevi birşey ya 😍😍 bilmiyorum ki ne zaman hareketleri belli oluyor ultrasonda ama inşallah görürsün 🥰🥰
İyi dayandım valla 10gunu geçti. Aslinda bugün veya dün gidecektim. Emin olmak istedi eşim. Pazartesiyi randevu aldım 😀
İyi yapmışsın hayırlısıyla görmek duymak nasıp olsun inşallah 😍🥰
Yavrum ben hiç iyi değilim ya. Bulantı günden güne artıyor, ağrılarım da öyle, iç sıkıntısı arşa yükseldi.
Vee bütün gün ağlıyorum, neye ne için bilmiyorum sadece ağlıyorum. Bu halim hoşuma gitmiyor ama toparlanamadım, ayağa kalkmamla öğürme ve kasık ağrılarım başlıyor o yüzden hep yatıyorum. Lohusa depresyonu gibi hamile bunalımına da girmiş olabilirim. :KK61:
Çok geçmiş olsun canım benim inşallah hepimiz bu zorlu süreçleri sağ salim atlatırız ve hamileliğin balayı kısmına geçeriz 😍🥰
Gecen bu adamin bir videosuna bakmistimda icim rahatladi. Belirtiler azaliyor yada birden yok oluyor buda bizde endise yaratiyor haliyle orda diyordu vucut hamilelige ne kadar erken alisirsa belirtiler o kadar cabuk gecer diye.

Kalp atisi dinleme konusunda isvicreli doktorlar kati kuralli hatta her defasinda ultrasona koymuyorum diyende var ki bana denk gelmisti oda sinir olup degistirdim zaten dogumada girmiyordu 😅 diger doktorum cok kisa dinletti ama beni kirmamak icin, hamilelik duygularina önem verdiginden yoksa oda dinletme taraftari degildi kalp atisini🤷‍♀️ Her doktorun dusuncesi tecrubesi farkli illaki ama burada bircogu hemfikir. Mesela cinsiyeti en erken 16. haftada soyleyecek ondada yuzde 50 diyecek cunku kesin konusmalari yasak. olaki yanlis gordu emin konustu dava acma hakki doguyor ve isvicreliler kendi gölgesinden korkan insanlar 😅 ben daha bebegin kesesini görüp kan bile vermedim. Sata göre 7+4 de cagirdi o zaman kan alacak ustun zekalilar :) ultrasona koyar herhalde insallah
Burada kalp atışıyla ilgili yazı yazan bendim dün doktorum dinletmedi ve radyolog arkadaşının söylediği şeyi anlattı erken haftalarda kalp dinletildigi zaman bebeklerin sebepsiz kalp atışı durabiliyor dedi ve biz nedenini bulamiyorduk daha gecen dinledik sağlıklıydı neden durdu diye düşünüyorduk dedi ve bunu bütün doktorlar bilmiyor malesef dedi bende kalbi dinletmeyi bıraktığımdan beri yüksek oranda kalp atışı durmalarının önüne geçtim dedi ve adam öyle bilimsel olarak kanitsiz konuşan biri değil bilimsel yayınları vs var öyle bilgisiz olacak bir doktor değil bana da mantıklı geldi anlattıkları çünkü çevremde çok oluyor kalbini dinletikten sonra herşey çok iyi dedikten sonra bir gidiyorlar bebek ölmüş bu her bebek için geçerli olan birşey değil ama çoğu kişide oluyormuş .

Kızlar bana hiç test yapmadi. Malum bir kere gittim. O da haliyle kese görmüş oldum. Bir dahaki gittiğimde kalp atisimi duyacağım hemde tahliller yapılacak. Acaba ilk tahliller nedir. Normal sağlık ocağında yapılan tahliller mi olacak

Kızlarr çok yoğunuz okul olarak bu aralar kanamaları olanlar rahatsızlık geçirenler için çok üzgünüm umarım herşey yolundadır benim bugün 5+4 cuma günü doktora gideceğim ruh halim kötü biraz çok sinirliyim iştahım çok açık ve ara sıra keyifliyim 😂 ilginç bir evre anlayacağınız sağlıklı bir şekilde ilerlesin gebeliklerimiz 🥰

Benimki yuvarlakti geçen hafta bu hafta bı baktık fasulyeye dönmüş erkek mi yoksa bende hep erkek hissediyorum ama 😍🤭

İnşallahhhh canım görürsün rabbimin izniyle💞

Benim doktor ilk iğne falan vurmadan smear testi yaptı bana daha da yapmadı , 2. Aydan sinra sırtüstü yatilmamasi mi gerekiyor gerçekten mi 🥲🙄

12mm çıktı 🤭💞

Hee fasulye olmus bizimki 😍🤭 ay evet çok mucizevi birşey ya 😍😍 bilmiyorum ki ne zaman hareketleri belli oluyor ultrasonda ama inşallah görürsün 🥰🥰

İyi yapmışsın hayırlısıyla görmek duymak nasıp olsun inşallah 😍🥰

Çok geçmiş olsun canım benim inşallah hepimiz bu zorlu süreçleri sağ salim atlatırız ve hamileliğin balayı kısmına geçeriz 😍🥰

Burada kalp atışıyla ilgili yazı yazan bendim dün doktorum dinletmedi ve radyolog arkadaşının söylediği şeyi anlattı erken haftalarda kalp dinletildigi zaman bebeklerin sebepsiz kalp atışı durabiliyor dedi ve biz nedenini bulamiyorduk daha gecen dinledik sağlıklıydı neden durdu diye düşünüyorduk dedi ve bunu bütün doktorlar bilmiyor malesef dedi bende kalbi dinletmeyi bıraktığımdan beri yüksek oranda kalp atışı durmalarının önüne geçtim dedi ve adam öyle bilimsel olarak kanitsiz konuşan biri değil bilimsel yayınları vs var öyle bilgisiz olacak bir doktor değil bana da mantıklı geldi anlattıkları çünkü çevremde çok oluyor kalbini dinletikten sonra herşey çok iyi dedikten sonra bir gidiyorlar bebek ölmüş bu her bebek için geçerli olan birşey değil ama çoğu kişide oluyormuş .
Normale göre hareketleri artık belli oluyormuş ama işimi garantiye alıp bitter çikolata ve meyve suyu yazmislardi onları yiyip giricem 🤣 insallah sağlıklı olsunda görürüz allahin izniyle 🤲🏻🤲🏻
Bu arada benim kese iki seferdir yusyuvarlak bakalım bu sefer nasıl gözükecek, kese yuvarlak olursa kız diyorlar ama bebek kesenin solunda görünürse de erkek oluyormuş ee benim her ikisi de tutuyor 🤣 işte hangisi denk gelip tutarsa🤣🤣

Kızlar bana hiç test yapmadi. Malum bir kere gittim. O da haliyle kese görmüş oldum. Bir dahaki gittiğimde kalp atisimi duyacağım hemde tahliller yapılacak. Acaba ilk tahliller nedir. Normal sağlık ocağında yapılan tahliller mi olacak

Sağlık ocağında da yapılan tahliller aynen. Klestrol demir ferritn vs

Amiin kuzumm en kısa zamanda insallah🤲🏻🤲🏻
Gerçekten internetten heyecan pek olmuyor ya bi müddet sonra bakarken sıkılıyorum ben nedense. Ama tabi görüp almak bi başka. Benim ki fiyatların pahalılığını görüp dayanamadı canım biraz 🤣
Aslında erkekler daha temkinli ya gerçekten 1 2 hafta önce hiç bisey almamıştım daha emzik alalım falan dedim, beklesene daha çok erken bi cinsiyeti belli olsun vs. Dedi bende hiç heyecanlanmıyor musun ya dedim kızdım azıcık, heyecanlanıyorum ama şu günler bi geçsin sağlıklı şekilde bakalım ne olacak falan dedi. Aslında çok olumsuz düşünmüyorlar ama çok temkinliler. Bi de biraz inanamama durumu oluyor herhalde

Bence inanamama durumları oluyor. Keseyi görmeye eşimle gidemedim mesaiyi ayarlayamadı. Dün kalp atısı duymaya birlikte gittik dünden sonra tavrı değişti. Elini karnıma koyuyor babacım filan diyor 😂 erkeklere somut bir şey lazım kadınlar öyle değil ki soyut hali bile yetiyor 😂

Kızlarr çok yoğunuz okul olarak bu aralar kanamaları olanlar rahatsızlık geçirenler için çok üzgünüm umarım herşey yolundadır benim bugün 5+4 cuma günü doktora gideceğim ruh halim kötü biraz çok sinirliyim iştahım çok açık ve ara sıra keyifliyim 😂 ilginç bir evre anlayacağınız sağlıklı bir şekilde ilerlesin gebeliklerimiz 🥰

Hep birlikte karışık duygular yaşıyoruz 😂 neyse kii önümüz bahar şu 12. Haftayı göreliim bi sağlıkla ♥️😍

7 hafta zor ettim 12 hafta nasıl olacak bakalım 😀

Gelecekte inşallah işte insanoğluyuz sabırsız oluyoruz. Birde günler de uzuyor ya sanki bana hiç geçmiyor gibi geliyor 😂 ay bi daha nasipse gebe kalırsam şöyle temmuzda ağustosta hamile kalcam. Mis gibi kışın hemen akşam oluyor hemen uyuyoruz gün bitiyor 😂

Ilk igne vurmadan derken ne zaman yaoti testi? Bana 2 aydan sonra eski doktorum önermemisti sirt ustu yatmayi, doktorlar mutlaka zamani geldiginde söyler diye dusunuyorum. Istenilen pozisyonda yatilabilir uzun sure aslinda ama Bebege giden kan azaliyormus birde anne kalbine geri dönen kan azaliyormus. Bebege en iyi kan akisi sola dogru yatinca oluyormus. Bende sadece yuz ustu uykuya dalabiliyorum kolayca ki su an yuz ustude yatmiyorum uyuyasim bile gelmiyor :)

Alttaki cevabi galiba ekim arkadasimiza yazacaktin, o demisti burda kalp atisiyla ilgili yazi yazan arkadas diye.

Merhaba kizlar.benim adet tarihime gore 10 gunluk gerilik var.moralim cok bozuluyir.normalde 7.4 haftalik ama ultrasona gore 6.1 haftalik.

Merhaba kizlar.benim adet tarihime gore 10 gunluk gerilik var.moralim cok bozuluyir.normalde 7.4 haftalik ama ultrasona gore 6.1 haftalik

Aynen bende ilk öyle düşündüm zorunda kalınca insan daha iyi tecrübe edebilir ama arada kısa nefeste almak lazım tabii. Annem yanıma gel diyor ama bakalım şuan daha ne yapacağımız belli değil, benimde kafam karışık memleket uzak geri nasıl dönerim vs. Ama gidersemde herkes görebilir. Daha düşünüyorum bakalim doğuma kadar devam edecek herhalde bu düşünce 🤦🏻‍♀️ amiin amiin insallahh güzelce atlatalım bu dönemleri insallahh🤲🏻🤲🏻
Sen yavas yavas dusun vaktin cok canim nasil istersen, nasil rahat edeceksen oyle yap kesinlikle. Hep birlikte bebisleri kucagimiza saglikla alacagiz insallah🤲♥️

Gelecekte inşallah işte insanoğluyuz sabırsız oluyoruz. Birde günler de uzuyor ya sanki bana hiç geçmiyor gibi geliyor 😂 ay bi daha nasipse gebe kalırsam şöyle temmuzda ağustosta hamile kalcam. Mis gibi kışın hemen akşam oluyor hemen uyuyoruz gün bitiyor 😂
Çok mantıklı doğumu da tam sıcak havalarda olmaz da bana her türlü yine uyku ya :) 😀 Hep uyku modunda olur mu insan :) 😀 9 ay sonraya hazırlık mı yaptırıyorlar bize 🤣🤣😂

Back
X