2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Normal sartlarda hamilelik boyunca ve sonrasinda kola icmyorum ama cikolata ve kola bebisi bayagi hareketlendiriyor benim oglan yerinde durmuyordu 360 derece dönüyordu😅 muayene öncesi cok az cikolata yiyip 2-3 yudum kola iciyordum🙈 aklinda olsun denemek istersen tabiki kola zararli önermem ama bende arkadaslardan duyup denemistim o zamanlar :) bebege de bagli kimi uyur kimi daha hareketli olur ki bu dogum sonrasida degismez mesela tekmeledigi saatlerde dogum sonrasida uyanik oluyor bebek ilginc ama oyle :) sabah 5 gibi tekmeliyordu cok hareketli oluyordu, dogdu her gün 5 te mutlaka uyaniyordu.
Bende çikolata meyve suyu duymuştum o kadarcıktan bisey olmaz kendimizi cok sıktıkça stres üstüne stres oluyor. Bende normalde içmem kola mesela ama canım bi yudum istediginde içerim. Kahve aşığıyım mesela günde belli miktarı var zaten şekersiz Türk kahvesi içiyorum 1 ya da 2 fincan. Bazı gün içmem bazı gün 2 fincan bunlardan bisey olacağını hiç sanmıyorum herseyin fazlası zarar yararlı şeylerin bile
Benim ilk çocuk olunca pek bisey bilmiyorum tabi 🙈 bi deneyeyim bakalım Allahin izniyle inşallah sağlıklıdır bi kere bile kıpırdasa bana hayli hayli yeter
Bakalım nasıl bi bebiş olucak 🥰

Burda evhamlı arkadaşlarımız var ayrıca bilinçli çok arkadaşımız var ama size bu doktoru takip etmenizi öneriyorum. Annem biz bi hamileliğimizi öğrendiğimizde giderdik bir doğuma bir siz çocuk doğurmuyorsunuz diyor ben artık kafa olarak daha rahatım hiç olmazsa bir şey yaşadımmı google dan araştırmıyorum size link bırakıyorum muhakkak izleyin.Bu doktor efsane. Bir arkadaş
çıkıyor yok vajinadan bakmak tehlikeli bir arkadaş yurtdışı örneğini vermiş çok güzel her şeyin ayarı var okadar tıp okuyorlar herhalde aleti nereye sokacaklarını bilirler diye düşünüyorum. Bu arada bir arkadaşı okudum kimseyi kızdırmak,üzmek istemiyorum ama ben bebeğimin 3 kere kalp atışını duydum 2 si kahverengi çok akıntım vardı stresten gittim dinletti sordum. Zararı var mı diye 3 saniye dinletiyorum için rahat etmese stres olsan daha zararlıdır diye güldü hiçbir bilimsel kanıtlanmış bir durumu yok doktorların bazıları kendi kendilerine bilimin kendi bildiğinden ibaret sanıyor değiştirin arkadaşlar içinize sinmeyen doktoru,sizinle konuşmayan sizi rahatlatmayan doktoru değiştirin belki 1 kere yaşayacağınız şeyi berbat etmesine izin vermeyin benim doktorum bütün sorularıma cvp verir konuşur whatsappdan yazarım cvp verir ozaman daha güvende hissediyorsunuz emin olun.

Gecen bu adamin bir videosuna bakmistimda icim rahatladi. Belirtiler azaliyor yada birden yok oluyor buda bizde endise yaratiyor haliyle orda diyordu vucut hamilelige ne kadar erken alisirsa belirtiler o kadar cabuk gecer diye.

Kalp atisi dinleme konusunda isvicreli doktorlar kati kuralli hatta her defasinda ultrasona koymuyorum diyende var ki bana denk gelmisti oda sinir olup degistirdim zaten dogumada girmiyordu 😅 diger doktorum cok kisa dinletti ama beni kirmamak icin, hamilelik duygularina önem verdiginden yoksa oda dinletme taraftari degildi kalp atisini🤷‍♀️ Her doktorun dusuncesi tecrubesi farkli illaki ama burada bircogu hemfikir. Mesela cinsiyeti en erken 16. haftada soyleyecek ondada yuzde 50 diyecek cunku kesin konusmalari yasak. olaki yanlis gordu emin konustu dava acma hakki doguyor ve isvicreliler kendi gölgesinden korkan insanlar 😅 ben daha bebegin kesesini görüp kan bile vermedim. Sata göre 7+4 de cagirdi o zaman kan alacak ustun zekalilar :) ultrasona koyar herhalde insallah

Bütün dualarim sen ve sıkıntı çeken herkesle Allah sıkıntılarınızı alıp güzelliğe çevirsin bir an önce insallahh🤲🏻
Evet tutamadım kendimi aldım canim valla benim eşimde aynı şeyleri diyordu cinsiyet bi belli olsun falan diye, mağazaya girince şöyle bi bakındı onunda canı çekti 😅 şu güzelmiş bu güzelmiş derken fiyatlara bi baktı kiii hemen al bi kaç bisey ufak tefek başlayalım dedi ahahah🤦🏻‍♀️
Yoksa bu ihtiyaçlar bitmezzz
Canım diloşum ne güzel dua o öyle rabbim kabul etsin tez vakitte.🤲🏻❤️

Ben hiç çıkamıyorum dışarı, internetten de heyecanlı olmuyor ben de bakarak almak istiyoruum.😂 Ne güzel kocişin de dayanamıyor görünce, öf benimki değişik, hislerini belli etmiyor bu konuda hiç. Zaten hormonlardan mıdır nedir parçalayasım geliyor.😂

Benim dr henüz yapmadı. 15 Mart’ta randevum var yazarım inş.
Gecen demistik benimde senden 6 gün sonra randevum. Ilk gittigimde yapmisti birde ondan 3 ay kadar sonra yapmisti smear birde dogumdan sonraki ilk kontrolde yapti bana. Hayirlisiyla bir gidip görebilseydik bebisleri catlayacagim valla. Oglumun okulu tatil annemlere geldimde biraz oyalaniyorum hic yoktan yoksa evde kurup kurup otururdum 😅

Sorma ya kefiri ben de içemiyorum ayrana sardım o yüzden. Tek başına yoğurdu da yutamam çünkü öyle kötü bi alışkanlığım var 🥲
Hadi bakalım inşallah faydası olur sana 😅
Allah şifa versin kuzum. Zorlayıp içmeye çalış suyu da. Su şifa biliyorsun🌸
Şimdi benimki ayran yapıyor bakalım belki uykumu da getirir.☺️

İnşallah olur, bekleyişteyim.😂
Amin minnoşum Allah hepimize şifa versin.❤️

Bende çikolata meyve suyu duymuştum o kadarcıktan bisey olmaz kendimizi cok sıktıkça stres üstüne stres oluyor. Bende normalde içmem kola mesela ama canım bi yudum istediginde içerim. Kahve aşığıyım mesela günde belli miktarı var zaten şekersiz Türk kahvesi içiyorum 1 ya da 2 fincan. Bazı gün içmem bazı gün 2 fincan bunlardan bisey olacağını hiç sanmıyorum herseyin fazlası zarar yararlı şeylerin bile
Benim ilk çocuk olunca pek bisey bilmiyorum tabi 🙈 bi deneyeyim bakalım Allahin izniyle inşallah sağlıklıdır bi kere bile kıpırdasa bana hayli hayli yeter
Bakalım nasıl bi bebiş olucak 🥰
Hareketlerini hissedelim daha vivaldi dinletecegiz 😅 bakarim ona netten hangisiydi diye su an hatirlamiyorum dinletince cidden icerde horon tepiyordu 😅😅😅 cocucu icerde ne kadar rahat birakmadiysam artik dogunca misliyle cikardi benden. Anne karninda cok hareketli olan cocuk doguncada öyle oluyor.
Ilk te olsa tecrübe kazaniyorsun, herseyi bebeginle ögrenip iyi bir anne olacaksin🥰 bastan kimse bilmiyor ama sonradan ögrendiklerimize annelerimiz bile sapka cikariyor :) oglum dogunca 5 haftalik olana kadar atak haftalari nedir bilmiyordum, 16 saat emzirip artik yorgunluktan canim cikip cocuga hastaneden cikarken ne olur ne olmaz diye aldigimiz mamayi ilk kez o gece vermek zorunda kalinca ögrendim. Megerse midesi buyuyormus ve o bir günlügüne süt yetmiyormus mamayi ictide uyudu sonra 2 yil atak haftasi takip ettim. Ögrenecegin cok sey var elbette ama bizlerden hicbirsey kacmaz cokta iyi ögrenip beceririz. Birbirimize yardimci oluruz paylasiriz burada. Insallah kipir kipir göreceksin hayirlisiyla🤲 hep iyi düsün, 9 ay sonra mucizene kavusacaksin Allah‘in izni ile. Saglikla kavusalim hepimiz. Ben ilk kez 7+4 de görecegim annelik=endise bu hayat boyu bitmez :)

Gecen bu adamin bir videosuna bakmistimda icim rahatladi. Belirtiler azaliyor yada birden yok oluyor buda bizde endise yaratiyor haliyle orda diyordu vucut hamilelige ne kadar erken alisirsa belirtiler o kadar cabuk gecer diye.

Kalp atisi dinleme konusunda isvicreli doktorlar kati kuralli hatta her defasinda ultrasona koymuyorum diyende var ki bana denk gelmisti oda sinir olup degistirdim zaten dogumada girmiyordu 😅 diger doktorum cok kisa dinletti ama beni kirmamak icin, hamilelik duygularina önem verdiginden yoksa oda dinletme taraftari degildi kalp atisini🤷‍♀️ Her doktorun dusuncesi tecrubesi farkli illaki ama burada bircogu hemfikir. Mesela cinsiyeti en erken 16. haftada soyleyecek ondada yuzde 50 diyecek cunku kesin konusmalari yasak. olaki yanlis gordu emin konustu dava acma hakki doguyor ve isvicreliler kendi gölgesinden korkan insanlar 😅 ben daha bebegin kesesini görüp kan bile vermedim. Sata göre 7+4 de cagirdi o zaman kan alacak ustun zekalilar :) ultrasona koyar herhalde insallah
Orası İsviçre :))) adamlar her şeyi kitabına uygun yapar dava konusu olacak hiçbir şeyi yapmazlar bir de sigorta sistemi orada zor buradaki gibi değil biliyorum teyzem 50 senedir orda yaşıyor ama onlar prosedür olarak yapıyor bunu orda buram ağrıdı antibiotik ver diye bir şeyde yok:) serumu bile sağlıksız buluyorlar. Ama türkiyedeki doktorlar hiç bir bilim çalışmasında bulunmayıp atıp tutmaları beni delirtiyor. Benim bir kere vajinamdan baktı kese idrar torbasının arkasında kalmış net göremedi bana daha sormadan dediki korkma sadece ucunu dokunduruyorum dedi yani doktor var doktor var para verip gidiyorsan onlarda ona göre davrancak benim bu ay sadece doktora verdiğim 600 tl olcak eee doğal olarak insan bir şeyler görüp duymak istiyor😂

Hanımlar bu haftalarda gece uykuya dalmakta güçlük, sık sık uyanmalar yaşayan var mı? Bu ara oluyordu dün gecenin üstüne bu gece yine 3 te uyanınca korktum şükür bir şey yok. Uyuyamadım 5 e kadar resmen :rolleyes:
Bende de var ,benimki gebeliğin başından beri böyle. Zor uyuyorum gece gozumu açığım an daha uyuyamıyorum, sabaha karşı dalıyor gibi oluyorum bu sefer de ise gitme vakti geliyor 😟

Canım diloşum ne güzel dua o öyle rabbim kabul etsin tez vakitte.🤲🏻❤️

Ben hiç çıkamıyorum dışarı, internetten de heyecanlı olmuyor ben de bakarak almak istiyoruum.😂 Ne güzel kocişin de dayanamıyor görünce, öf benimki değişik, hislerini belli etmiyor bu konuda hiç. Zaten hormonlardan mıdır nedir parçalayasım geliyor.😂
Amiin kuzumm en kısa zamanda insallah🤲🏻🤲🏻
Gerçekten internetten heyecan pek olmuyor ya bi müddet sonra bakarken sıkılıyorum ben nedense. Ama tabi görüp almak bi başka. Benim ki fiyatların pahalılığını görüp dayanamadı canım biraz 🤣
Aslında erkekler daha temkinli ya gerçekten 1 2 hafta önce hiç bisey almamıştım daha emzik alalım falan dedim, beklesene daha çok erken bi cinsiyeti belli olsun vs. Dedi bende hiç heyecanlanmıyor musun ya dedim kızdım azıcık, heyecanlanıyorum ama şu günler bi geçsin sağlıklı şekilde bakalım ne olacak falan dedi. Aslında çok olumsuz düşünmüyorlar ama çok temkinliler. Bi de biraz inanamama durumu oluyor herhalde

Hareketlerini hissedelim daha vivaldi dinletecegiz 😅 bakarim ona netten hangisiydi diye su an hatirlamiyorum dinletince cidden icerde horon tepiyordu 😅😅😅 cocucu icerde ne kadar rahat birakmadiysam artik dogunca misliyle cikardi benden. Anne karninda cok hareketli olan cocuk doguncada öyle oluyor.
Ilk te olsa tecrübe kazaniyorsun, herseyi bebeginle ögrenip iyi bir anne olacaksin🥰 bastan kimse bilmiyor ama sonradan ögrendiklerimize annelerimiz bile sapka cikariyor :) oglum dogunca 5 haftalik olana kadar atak haftalari nedir bilmiyordum, 16 saat emzirip artik yorgunluktan canim cikip cocuga hastaneden cikarken ne olur ne olmaz diye aldigimiz mamayi ilk kez o gece vermek zorunda kalinca ögrendim. Megerse midesi buyuyormus ve o bir günlügüne süt yetmiyormus mamayi ictide uyudu sonra 2 yil atak haftasi takip ettim. Ögrenecegin cok sey var elbette ama bizlerden hicbirsey kacmaz cokta iyi ögrenip beceririz. Birbirimize yardimci oluruz paylasiriz burada. Insallah kipir kipir göreceksin hayirlisiyla🤲 hep iyi düsün, 9 ay sonra mucizene kavusacaksin Allah‘in izni ile. Saglikla kavusalim hepimiz. Ben ilk kez 7+4 de görecegim annelik=endise bu hayat boyu bitmez :)
Ay ne güzel yazmışsın üstüne bisey denmez yani 🥰
Benim tek endişem ailemden çok uzaktayım eşimin de asker görevler oluyor bazen, tek başıma zaten çok kalicam inşallah düzgünce atlatabilirim insan burdan da çok öğreniyor hepinizden Allah razı olsun. Aynen öyle rahme düşmeden bile endişesi başlıyor annelik çok başka bisey sağ salim bebislerimizi kucağımıza almak nasip olsun insallahh🥰🤲🏻❤❤

Amiin kuzumm en kısa zamanda insallah🤲🏻🤲🏻
Gerçekten internetten heyecan pek olmuyor ya bi müddet sonra bakarken sıkılıyorum ben nedense. Ama tabi görüp almak bi başka. Benim ki fiyatların pahalılığını görüp dayanamadı canım biraz 🤣
Aslında erkekler daha temkinli ya gerçekten 1 2 hafta önce hiç bisey almamıştım daha emzik alalım falan dedim, beklesene daha çok erken bi cinsiyeti belli olsun vs. Dedi bende hiç heyecanlanmıyor musun ya dedim kızdım azıcık, heyecanlanıyorum ama şu günler bi geçsin sağlıklı şekilde bakalım ne olacak falan dedi. Aslında çok olumsuz düşünmüyorlar ama çok temkinliler. Bi de biraz inanamama durumu oluyor herhalde
Bulantılarım geçsin, bebeğimin de iyi olduğunu öğreneyim, ebebek işgali var sırada.😂
Hiç hevesli görünmüyorsun diye ben de kızmıştım, üzülmüştüm.

Zaten her şey ona kaldı kılımı kıpırdatamıyorum, bugün dedi ki; Bebeğimizi bir kucağımıza alalım, bir daha hamilelik falan yooooğğğğk! 😂

Orası İsviçre :))) adamlar her şeyi kitabına uygun yapar dava konusu olacak hiçbir şeyi yapmazlar bir de sigorta sistemi orada zor buradaki gibi değil biliyorum teyzem 50 senedir orda yaşıyor ama onlar prosedür olarak yapıyor bunu orda buram ağrıdı antibiotik ver diye bir şeyde yok:) serumu bile sağlıksız buluyorlar. Ama türkiyedeki doktorlar hiç bir bilim çalışmasında bulunmayıp atıp tutmaları beni delirtiyor. Benim bir kere vajinamdan baktı kese idrar torbasının arkasında kalmış net göremedi bana daha sormadan dediki korkma sadece ucunu dokunduruyorum dedi yani doktor var doktor var para verip gidiyorsan onlarda ona göre davrancak benim bu ay sadece doktora verdiğim 600 tl olcak eee doğal olarak insan bir şeyler görüp duymak istiyor😂
sigortayi ne kadar az zarara sokarlarsa o kadar iyi doktorlar icin ama gercekten yapmalari gerekenide mutlaka yapiyorlar bir idrar yolu enfeksiyonu icin ilk gün 6 saat 2. gün yine bir o kadar hastanedeydim kac kez ultrasona girdim hatirlamiyorum😅 en son yumurtaliklari ustten goremedikleri icin kadin hastanesine sevk ettiler oda vajinal bakti hatta sansima o gün yumurtayi gördü, bana gösterdi bak burda büyümüs dedi ve o yumurta oglum😅
Burda grip oldum doktora gideyim bana antibiotik yaz olayi yok, trde hemen bir kas gevsetici igne vuruyorlar burda asi disinda igne görmedim ben.
Bu arada hastaneye para vermesekte saglik sigortalari özel burada yani kendimiz ödüyoruz ve ben extra gecen hamilelikte ultrasonda eklettim ki zaten 13. haftaya kadar sadece iki kez gidiyoruz onu sigorta normalde karsiliyor yillik iki kez 13. haftadan sonra tamamen bedava biz yuzde 10 da odemiyoruz hamilelikte ve dogumda ama normal aylik sigorta parasi oduyorum yinede diyemiyorum parasini oduyorum göster diye😅

Trde zaten olay o herseyi ticarete döktüler ve birsuru para odemek zorunda kaliyorsunuz ki sirf para icin size iyi muamele yapiyorlar, yapmasada o saatten sonra bir zahmet yapsin zorunda zaten. Korkmadin ama söyledi ya insanin korkasi gelir😅 burada nereye gidersek gidelim kan alacakken bile ne icin icin alacagini, nasil alacagini söyler, igneyi simdi batiracagim der. Buradakiler isini hakkiyla yapiyor ve ne olursa olsun günü berbat gecmis olsun yinede güler yüzle karsiliyor, hal hatir soruyor, isini olmasi gerektigi gibi yapiyor.

Bende de var ,benimki gebeliğin başından beri böyle. Zor uyuyorum gece gozumu açığım an daha uyuyamıyorum, sabaha karşı dalıyor gibi oluyorum bu sefer de ise gitme vakti geliyor 😟
Bugün biraz doktorları okudum gece uyku bölünmeleri de cok normalmiş çiçeğim ☺️ İşte gebelik bu basit mi insan büyütüyoruz 😅 vücut alışacak zamanla. Doğumdan sonraki gece uykusuzluklarına hazırlık herhalde 🤣

Ay ne güzel yazmışsın üstüne bisey denmez yani 🥰
Benim tek endişem ailemden çok uzaktayım eşimin de asker görevler oluyor bazen, tek başıma zaten çok kalicam inşallah düzgünce atlatabilirim insan burdan da çok öğreniyor hepinizden Allah razı olsun. Aynen öyle rahme düşmeden bile endişesi başlıyor annelik çok başka bisey sağ salim bebislerimizi kucağımıza almak nasip olsun insallahh🥰🤲🏻❤❤
Hic endisen olmasin etrafinin kalabalik olmasindansa her kafadan bir ses cikmasindansa sen bebisinle basbasa kalinca cok daha iyi ilgilenebileceksin onunla. Eger basta bir süre annenin gelme imkani olursa iyi olur onun disinda gayette bakabilirsin bebegine. Dogdugu andan itibaren bir cesaret, güc, sabir, soguk kanlilik geliyor insana herseyiyle ilgilenebilecek, herseyini anlayabilecek tek kisi sensin. O dönemde canini skma, seni uzebilecek herseyden uzak dur o yeter. Annem ben eve ciktiktan sonra 1 hafta kadar yanimda kaldi sonra ara ara eve döndü geri geldi falan ama bilerek yalniz biraktiginin farkindaydim cunku kimse olmadiginda tek basina oldugunda zorunda kalinca insan herseyi daha iyi yapiyor. Allah hepimizden razi olsun, saglikla kavustursun o güzel günlere🤲♥️

Hic endisen olmasin etrafinin kalabalik olmasindansa her kafadan bir ses cikmasindansa sen bebisinle basbasa kalinca cok daha iyi ilgilenebileceksin onunla. Eger basta bir süre annenin gelme imkani olursa iyi olur onun disinda gayette bakabilirsin bebegine. Dogdugu andan itibaren bir cesaret, güc, sabir, soguk kanlilik geliyor insana herseyiyle ilgilenebilecek, herseyini anlayabilecek tek kisi sensin. O dönemde canini skma, seni uzebilecek herseyden uzak dur o yeter. Annem ben eve ciktiktan sonra 1 hafta kadar yanimda kaldi sonra ara ara eve döndü geri geldi falan ama bilerek yalniz biraktiginin farkindaydim cunku kimse olmadiginda tek basina oldugunda zorunda kalinca insan herseyi daha iyi yapiyor. Allah hepimizden razi olsun, saglikla kavustursun o güzel günlere🤲♥️
Aynen bende ilk öyle düşündüm zorunda kalınca insan daha iyi tecrübe edebilir ama arada kısa nefeste almak lazım tabii. Annem yanıma gel diyor ama bakalım şuan daha ne yapacağımız belli değil, benimde kafam karışık memleket uzak geri nasıl dönerim vs. Ama gidersemde herkes görebilir. Daha düşünüyorum bakalim doğuma kadar devam edecek herhalde bu düşünce 🤦🏻‍♀️ amiin amiin insallahh güzelce atlatalım bu dönemleri insallahh🤲🏻🤲🏻

700 liraya 250 lira indirim mi canım tam o kısmı anlamadım ama öyleyse çok iyiymişş. Ben indirimden değilde önüme geldi çorap aldım, dayanamadım bi emzik aldım, sonra girdik bi yere mesela müslin örtü pike vs. aldım.
Bunlar ufak tefek şeyler ama bi anda almaya kalkınca o kadar çok para tutuyor ki. Zaten hersey sürekli pahalanıyor o yüzden hem aklıma gelen ihtiyaç bisey olursa diye ufaktan başladım. İlerde dua ederim kendime artik iyi ki almışım diye 🤣
Foto da ekliyimm🥰
Oyy çok güzeller Rabbim sağlıkla kullanmayı nasip ettirsiin 😍😍

Bulantılarım geçsin, bebeğimin de iyi olduğunu öğreneyim, ebebek işgali var sırada.😂
Hiç hevesli görünmüyorsun diye ben de kızmıştım, üzülmüştüm.

Zaten her şey ona kaldı kılımı kıpırdatamıyorum, bugün dedi ki; Bebeğimizi bir kucağımıza alalım, bir daha hamilelik falan yooooğğğğk! 😂
İnsallahh en kısa zamanda o döneme geçersin canım benim dualarım seninle🤲🏻
Hiç üzülme inan hepsi aynı bence ilk dönemlerde bizim tabi annelik duygumuz zaten var bebek olmasa bile ama onlar alışma sürecine giriyorlar herhalde.
Hele bi doğsun çoğu kişiden gördüğüm kadarıyla kocalar daha çok lohusa oluyor Hahaha çok kişiden şahit oldum yok bebeğe öyle yapmayın yok şunu yapmayın falan. Bi tanesi evde süpürge calistirmamis ilk başta, tozlar havaya kalkıp bebeği etkilermiş🤣 dogunca inanıyorlar anca herhalde birden geliyor duygu ama fazlasıyla 🤣inşallah o kadar olmaz bizimkiler o stresle kafalarına geçiririz herhalde 🤣🤣

Back
X