- 22 Kasım 2021
- 3.878
- 7.120
canim elimizdeki telefonlar , disardani baz istasyonlari hepsi radyasyon. Bence cektir kafan tam rahat olsun hazir gaita ornegide vermissinBugün verdik canım, ilginç bir şekilde kaka yaptı. 1 saat içinde yetiştirdi eşim. Sonuç sabaha çıkar inşallahacaba batın ultrason çektirmesem mi, çok mu radyasyon aldı yavrum ya acilde de hep çektiler, sırf gazı görmek için. Çok pişmanım.
Kuzum hiç bilgim yok şöyle sorayım normal ultrason mu oluyo hani bize hamileyken bakılan? O ise onun bi zararı yokmuş baktım şimdi zararlı ışın vermezmiş o. Ama bir cihaza mı giriyo tomografi gibi? Onu bilmiyorum. Ay sonuç çıkınca yaz nolur valla kendi bebemin sonucunu bekliyorum sanki o kadar meraktayımBugün verdik canım, ilginç bir şekilde kaka yaptı. 1 saat içinde yetiştirdi eşim. Sonuç sabaha çıkar inşallahacaba batın ultrason çektirmesem mi, çok mu radyasyon aldı yavrum ya acilde de hep çektiler, sırf gazı görmek için. Çok pişmanım.
Canim beyaz gurultuyle uyuttunmu hic.ben bazen beyaz gurultu aciyorum onunla uyuyor uyuyunca sesini biraz azaltiyorum ama kapatmiyorum o sekildede yine cok uyumuyorda en azindan 40 45 dkkyi buluyor.ama herzaman yapmiyorum onada alisacak iyce diye korkuyorumBiz 13ünde 3 aylık olacağız canım. İnan bu nedir bilmiyorum gündüz 20 dk aksam 8de yarım saatlik iki uykusu var koca günde. Ve hala direniyor gözleri kızardı artık. Oturarak duramıyorsun da. Kucakta gezmek istiyor sürekli.
Canim bu bogulma icin doktorla gorustun mu hic doktor ne diyorEvet canım ne yazık ki çok çekiyorum bu sorundan çok yorulduk artık kızım da ben de ne olacak bilmiyorum. Yutmayı daha iyi öğrenmesi lazım, mğcadeke edebilmesi lazım aslında büyüdükçe ama bizde 3. ay zirve ayı oldu hemen hemen her emişte boğuluyor defalarca, yer ediyor herhalde genzinde sonra sürekli boğuluyor, biraz bekleyeyim desem meme için ağlıyor, memeye gelince kendini geri itiyor istemiyor. Çok yıprandım.
Gündüz ben de sık emziriyorum canım ona rağmen oluyor sanırım o da iyi yutamıyor artık bilmiyorum neden böyle. Sıktığımda sütün çok az geldiği zamanlar bile boğulmayı başarıyor kızım. Bir şey var ama anlayamıyorum yutmayı mı öğrenemedi nedir
İnşallah geçici bir şeydir. Büyüdükçe azalacak diye kendimi teselli ettiğiö her şeyi büyüdükçe daha çok yaşıyoruz. Çok keyifsiz, yorucu bir süreç oluyor iyice
Sonuc cikinca burayada yaz canimBugün verdik canım, ilginç bir şekilde kaka yaptı. 1 saat içinde yetiştirdi eşim. Sonuç sabaha çıkar inşallahacaba batın ultrason çektirmesem mi, çok mu radyasyon aldı yavrum ya acilde de hep çektiler, sırf gazı görmek için. Çok pişmanım.
Merhaba ultrasonun radyasyon verme etkisi yok herhangi bir zararı da yok. Hamileyken her ay gittiğimizde bebeğe bakıldığı gibi iç organlara bakılıyor içiniz rahat olsun. Ses dalgalarıyla görüntü oluşturuluyor.Kıyamam senin kızın da benimki gibiymişben de bu günlerini doya doya yaşayamıyoruz diye üzülüyorum. Sabah 10’da randevumuz var, batın ultrason çekilecek, hala acaba boşuna radyasyon mu aldırıyorum diyorum zaten her acile gittiğimizde röntgen çekildi. Sence fazla mı bu kadar radyasyon? Her an vazgeçebilirim çektirmekten..
Ama acilde röntgen çekiyorlar ya bağırsaklardaki gazı görmek için. O radyasyon veriyor. Bütün tetkikler yapılıp herhangi bir sorun olmadığından emin olduktan sonra belki acile gitmeyi kısıtlamaya çalışabilirsiniz.Merhaba ultrasonun radyasyon verme etkisi yok herhangi bir zararı da yok. Hamileyken her ay gittiğimizde bebeğe bakıldığı gibi iç organlara bakılıyor içiniz rahat olsun. Ses dalgalarıyla görüntü oluşturuluyor.
Evet biraz önce doktora sordum öyleymiş çok sağolunMerhaba ultrasonun radyasyon verme etkisi yok herhangi bir zararı da yok. Hamileyken her ay gittiğimizde bebeğe bakıldığı gibi iç organlara bakılıyor içiniz rahat olsun. Ses dalgalarıyla görüntü oluşturuluyor.
Şimdi okudum bu mesajınızı, 2 kez çektirdik, bir daha götürmem asla. 2 kezden bir şey olur mu acabaP
Ama acilde röntgen çekiyorlar ya bağırsaklardaki gazı görmek için. O radyasyon veriyor. Bütün tetkikler yapılıp herhangi bir sorun olmadığından emin olduktan sonra belki acile gitmeyi kısıtlamaya çalışabilirsiniz.
Canım bakan doktor bir sorun görünmüyor, düğüm vs yok dedi, kendi doktorunuz da arar sizi dedi. Ben e nabızdan alıp gittiğimiz gastro profuna atacağım. İnşallah o da bir sorun yok derSonuc cikinca burayada yaz canim
Boza bende işe yaramıştıı. Alıyım hatta bugün tekrarBizimki sağolsun özellikle ikinci kontrolde aman hata olmasin diye 15 dk falan tekrar tekrar baktı.
Bu arada yulaf ezmesini deniycem. Biraz can sıkıcı zamanlar geçirdik ve direk sütüme etki etti. Önereceğiniz başka şeyler olursa gapari kızçeler buradan duyurmuş olayım
Bende 3 aylık bebeğe aynısı yapıyorumYavrum annemin yanına geldiğimden beri meme reddi çok hafifledi.
Çocuk benimle durup huzursuzlandıkça döngüye giriyorduk şimdi ise zorda kalınca gündüz anneanneye akşam dedeye atıyorum ilgileniyorlar acıkınca alıyorum düzgün emiyor şükür. Arada var tabi huzursuzluk ama eskiye göre çok hafifledi. Kalabalıkta algısı o kadar açıldı ki hayran kalıyoruz hareketlerine.
Bi akşam uykularına geçiş biraz zorlayabiliyor bazen. Hava kararınca çocuğa bir şeyler oluyor. Gözünden uyku akıyor zor geçirdim uykuya bu akşam da
Bebeden fırsat buldukça eve yerleşmeye çalışıyorum bi kaç güne araştırmaya başlayacağım bu ek gıda mevzusunu ya
Annemlerin yanındayız 2 haftadır aralıksız yemek masasına ana kucağında koyuyoruz bizi izliyor yemek yerken. Uzanma ya da ağız açma yok ama salyalar var malumbu akşam çorbaya uzattım uzan annecim diyorum koklatıyoruz yiyecekleri henüz tık yok
Emzirme danışmanı bilmiyorum ki canım instoş da kullanmıyorum uzağım baya onlara
İstemiyorum aslında erken uyusun istiyorum zaten. Sadece umuyorum ki gece tek uyku süreleri zamanlar artarek gıdadan umutluyum aç yatma ihtimali de pek kalmayacak.
Bebek spasına da gitmek nasip olmadı taşındık bi bakmak lazım buralarda
Hani kötülüğünü tahmin edemezsin
Valla canım çok bunaldım diyetin faydasını ds görmüyorum zaten ama
Sebzeler baklagil filan tüketiyorum artık gazı mazı umrumda değil. Zaten her türlü arada ağlama krizi geliyo ya da gece 1-2 den sonra uykusu sağlıksız oluyor. Bi de gaz yapar diye yediklerime dikkat etmiyorum çok fazla.fasülye mercimek devam
Balığa yüklendik bu ara. Kuzu beni şüpheye soktu onu da yemiyorum. Biraz zor olacak ama ben 2-3 haftalık kendime menü yapayım da onu deneyeyim diyorum üzerine biraz düşünmem lazım.
Tabi tabi sarılıktan 2280 e düştü oradan toparladık zorla. Bizdeki diğer bi problem kilo alımı çok dengesiz bazen 3-4 gün ya kilo almıyor ya da verip-alıyor. Çünkü bakıyorum 4 günde +50 gr çıkıyor bazen.
boyu da çok uzun değil ama 57filandı en son. Şuan bi tek baş persentil değeri yaşıtlarıyla uyumlu. Kalan kısımlar daha ufak bi bebek.
Ya psikolojik ya fiziksel kesin çökertiyor bebeler ortası yok
Calpol etki etmesi 2 saati buluyor siz de alerjiksiniz ben aşıdan sonra beklemeden vermeni tavsiye ederim. Bizde ateş tam 70 saat kadar sürdü sonra bi anda kesildi
Allah korusun röntgen sadece gaz var mı, nerde diye bakmak için çekilmiyor bazen bağırsak düğümlenmesi vs. oluyor ki bu durum acil müdahale edilmesi gereken durumlardan biridir. Siz normalden farklı bir durum daha fazla ağlama olduğunda tabiki acile götürmelisiniz. Sonuçta röntgen dozu çekilirken bebeğe göre ayarlanıyor. Ve şifa olması ümidi ile tedavi amaçlı çekiliyor. Röntgen asla çektirmem demek ihtiyaç durumunda sizi daha zora sokabilir. Doktorlar kâr/zarar hesabı yapıp gerekli gördüklerinde röntgenle de bakarak bir tedavi planı belirliyorlar. Güvendiğiniz bir doktor olursa takibi ve tetkik kararlarını ona bırakmak sizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum.Evet biraz önce doktora sordum öyleymiş çok sağolunsizce daha önce çektirdiğim röntgenler (gaza ve kakaya bakılıp fitil koydular) tehlike oluşturmuş mudur? Doktor bir arkadaşım keşke yumurtalıklarına koruma koysalarmış dedi, o günden beri içim içimi yiyor.
Bende 3 aylık bebeğe aynısı yapıyorumağzına bişey uzatıyorum açmıyor diyorum yok daha hazır değil
Denedim bir kaç kez etkilemedi benimkini.Canim beyaz gurultuyle uyuttunmu hic.ben bazen beyaz gurultu aciyorum onunla uyuyor uyuyunca sesini biraz azaltiyorum ama kapatmiyorum o sekildede yine cok uyumuyorda en azindan 40 45 dkkyi buluyor.ama herzaman yapmiyorum onada alisacak iyce diye korkuyorum
Yok canım gaz da devam çünkü her emmede gaz da yutuyor deli gibi. Sadece uyurken değil uyandığı ilk an aldığında da gün içinde emerken de hep kaçıyor boğazınacanım gaz sorununuz ne durumda? Gazı azaldı mı yoksa rahat çıkarmaya başladı mı?
Benimki uykulu haldeyken boğazına kaçırıyor sütü çözdüm ben. Ben o uyumaya yakın memeyi çekiyorum. Uyanırsa geri alıyor yoksa uyuyor.
Canım inşallah geçer ne diyeyim. 3 ay olunca azalır biter diyr umuyordum. Hiç öyle olmadı hatta en çok şu an yaşıyoruz bu sorunu. Damağında da mı sorun var, kaslarında mı yutmasında mı bi soracağım artık doktoraAzalacak ama benim kızımda gazı 3.ayda artık zirve yapmıştı bi doktor onerdiler gittik adam direk bu çocuk normal kilosunda değil zayıf bobreklerinde sorun olabilir deyip bize direk acil çapaya gidin dedi mıayene esnasındada çok ağlamıştı bizim kız bi ilaç yaptılar biz ağrı kesici zannediyoruz meğer epilepsi hastalarında kasılma oluyo ya kasları gevşetmek içinmiş bizede bilgi vermediler arabaya bindik çapaya gidiyoruz kıyameti koparan çocuk 5 dakika sonra sustu hiç emmedi çocuk elimizde kaldı hiç bir tepki yok sakin sakin bakıyo o geceki korkumu anlatamam ve 3 gün o ilacın etkisi geçmedi normalde o kadar etki etmezmiş ama nadiren de olsa bazı çocuklarda boyle yapıyo dedi doktor ama omrümüzden ömür gitti sonra gitmedim bi daha doktora gaz için bir daha oyle olacagına evde elimden geleni yaparım dedim bir kaç gün daha sancılı süreç yaşadık sonra çok şükür geçti ve hiç susmayan bebeğin içinden bi melek çıktı çocuğum gaz yüzünden 4 aylık olana kadar hiç gülmedi ne kadar ecı bişey şimdi oğlum 3 aylıkken kendi çapında komuşmaya çalışıyo onun bu hallerini gordükçe kızım geliyo aklıma çocuğum gazdan bunları yaşayamadı diye ama geçiyo işte hep diyorum benim kız bu seviyeyegeldiyse her çocuk gelir allahın izniyle
Söylemiştim kuzum ama ekstra bir şey demedi. Belki de ciddiye almadım. Yine konuşacağımCanim bu bogulma icin doktorla gorustun mu hic doktor ne diyor
Canım benim kız 5 yaşına girdi şuan oğlum 3 aylık 20 gün kadar gaz sıkıntısı çektik onu da annenlerdr geçirdim 4 kardeş ve annem olunca kolay atlattık çok şükür ama hamilelik boyunca hep dedim hiçbirşeyi kafaya takmıycam çocuğuma gaz oluyo diye gerçekten bu sefef mümkün olduğu kadar herseye boşver dedim minimum seviyede üzüntü yaşamaya çalıştım oğlum ıyı çok şükürYok canım gaz da devam çünkü her emmede gaz da yutuyor deli gibi. Sadece uyurken değil uyandığı ilk an aldığında da gün içinde emerken de hep kaçıyor boğazına
Canım inşallah geçer ne diyeyim. 3 ay olunca azalır biter diyr umuyordum. Hiç öyle olmadı hatta en çok şu an yaşıyoruz bu sorunu. Damağında da mı sorun var, kaslarında mı yutmasında mı bi soracağım artık doktora
Söylemiştim kuzum ama ekstra bir şey demedi. Belki de ciddiye almadım. Yine konuşacağım
cnm meme reddini yaşamamanın sebebi annenin yemekleri, 2.evdeyken her dkka acıkmadan memeyi ağızlarına koyuyoruz ondan bnde işe başlayınca onu farkettimYavrum annemin yanına geldiğimden beri meme reddi çok hafifledi.
Çocuk benimle durup huzursuzlandıkça döngüye giriyorduk şimdi ise zorda kalınca gündüz anneanneye akşam dedeye atıyorum ilgileniyorlar acıkınca alıyorum düzgün emiyor şükür. Arada var tabi huzursuzluk ama eskiye göre çok hafifledi. Kalabalıkta algısı o kadar açıldı ki hayran kalıyoruz hareketlerine.
Bi akşam uykularına geçiş biraz zorlayabiliyor bazen. Hava kararınca çocuğa bir şeyler oluyor. Gözünden uyku akıyor zor geçirdim uykuya bu akşam da
Bebeden fırsat buldukça eve yerleşmeye çalışıyorum bi kaç güne araştırmaya başlayacağım bu ek gıda mevzusunu ya
Annemlerin yanındayız 2 haftadır aralıksız yemek masasına ana kucağında koyuyoruz bizi izliyor yemek yerken. Uzanma ya da ağız açma yok ama salyalar var malumbu akşam çorbaya uzattım uzan annecim diyorum koklatıyoruz yiyecekleri henüz tık yok
Emzirme danışmanı bilmiyorum ki canım instoş da kullanmıyorum uzağım baya onlara
İstemiyorum aslında erken uyusun istiyorum zaten. Sadece umuyorum ki gece tek uyku süreleri zamanlar artarek gıdadan umutluyum aç yatma ihtimali de pek kalmayacak.
Bebek spasına da gitmek nasip olmadı taşındık bi bakmak lazım buralarda
Hani kötülüğünü tahmin edemezsin
Valla canım çok bunaldım diyetin faydasını ds görmüyorum zaten ama
Sebzeler baklagil filan tüketiyorum artık gazı mazı umrumda değil. Zaten her türlü arada ağlama krizi geliyo ya da gece 1-2 den sonra uykusu sağlıksız oluyor. Bi de gaz yapar diye yediklerime dikkat etmiyorum çok fazla.fasülye mercimek devam
Balığa yüklendik bu ara. Kuzu beni şüpheye soktu onu da yemiyorum. Biraz zor olacak ama ben 2-3 haftalık kendime menü yapayım da onu deneyeyim diyorum üzerine biraz düşünmem lazım.
Tabi tabi sarılıktan 2280 e düştü oradan toparladık zorla. Bizdeki diğer bi problem kilo alımı çok dengesiz bazen 3-4 gün ya kilo almıyor ya da verip-alıyor. Çünkü bakıyorum 4 günde +50 gr çıkıyor bazen.
boyu da çok uzun değil ama 57filandı en son. Şuan bi tek baş persentil değeri yaşıtlarıyla uyumlu. Kalan kısımlar daha ufak bi bebek.
Ya psikolojik ya fiziksel kesin çökertiyor bebeler ortası yok
Calpol etki etmesi 2 saati buluyor siz de alerjiksiniz ben aşıdan sonra beklemeden vermeni tavsiye ederim. Bizde ateş tam 70 saat kadar sürdü sonra bi anda kesildi
Canım ben de stresli sayılmam aslında ilk zamanlar çok stresliydim sonra azaldı sağ olsun annem veya kayınvalidem yalnız bırakmadı yardım ediyorlar. Ama bu artık fobiye döndü her seferinde yinr boğulacak mı istemeyecek mi gaz mı yutacak diye düşünüyorum istemsizceCanım benim kız 5 yaşına girdi şuan oğlum 3 aylık 20 gün kadar gaz sıkıntısı çektik onu da annenlerdr geçirdim 4 kardeş ve annem olunca kolay atlattık çok şükür ama hamilelik boyunca hep dedim hiçbirşeyi kafaya takmıycam çocuğuma gaz oluyo diye gerçekten bu sefef mümkün olduğu kadar herseye boşver dedim minimum seviyede üzüntü yaşamaya çalıştım oğlum ıyı çok şükür