2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
canim elimizdeki telefonlar , disardani baz istasyonlari hepsi radyasyon. Bence cektir kafan tam rahat olsun hazir gaita ornegide vermissin

Kuzum hiç bilgim yok şöyle sorayım normal ultrason mu oluyo hani bize hamileyken bakılan? O ise onun bi zararı yokmuş baktım şimdi zararlı ışın vermezmiş o. Ama bir cihaza mı giriyo tomografi gibi? Onu bilmiyorum. Ay sonuç çıkınca yaz nolur valla kendi bebemin sonucunu bekliyorum sanki o kadar meraktayım

Canim beyaz gurultuyle uyuttunmu hic.ben bazen beyaz gurultu aciyorum onunla uyuyor uyuyunca sesini biraz azaltiyorum ama kapatmiyorum o sekildede yine cok uyumuyorda en azindan 40 45 dkkyi buluyor.ama herzaman yapmiyorum onada alisacak iyce diye korkuyorum

Canim bu bogulma icin doktorla gorustun mu hic doktor ne diyor

Merhaba ultrasonun radyasyon verme etkisi yok herhangi bir zararı da yok. Hamileyken her ay gittiğimizde bebeğe bakıldığı gibi iç organlara bakılıyor içiniz rahat olsun. Ses dalgalarıyla görüntü oluşturuluyor.

P
Ama acilde röntgen çekiyorlar ya bağırsaklardaki gazı görmek için. O radyasyon veriyor. Bütün tetkikler yapılıp herhangi bir sorun olmadığından emin olduktan sonra belki acile gitmeyi kısıtlamaya çalışabilirsiniz.

Evet biraz önce doktora sordum öyleymiş çok sağolun sizce daha önce çektirdiğim röntgenler (gaza ve kakaya bakılıp fitil koydular) tehlike oluşturmuş mudur? Doktor bir arkadaşım keşke yumurtalıklarına koruma koysalarmış dedi, o günden beri içim içimi yiyor.

Şimdi okudum bu mesajınızı, 2 kez çektirdik, bir daha götürmem asla. 2 kezden bir şey olur mu acaba ben nasıl düşünemedim bunu, o can havliyle çocuk acı çekmesin diye ne dedilerse yaptık gece

Sonuc cikinca burayada yaz canim
Canım bakan doktor bir sorun görünmüyor, düğüm vs yok dedi, kendi doktorunuz da arar sizi dedi. Ben e nabızdan alıp gittiğimiz gastro profuna atacağım. İnşallah o da bir sorun yok der Çocuk sabaha kadar yaptığım masajla çıkartmadı, ultrason bakılırken bütün gazı çıkarttı

Boza bende işe yaramıştıı. Alıyım hatta bugün tekrar
Bende 3 aylık bebeğe aynısı yapıyorum ağzına bişey uzatıyorum açmıyor diyorum yok daha hazır değil

Allah korusun röntgen sadece gaz var mı, nerde diye bakmak için çekilmiyor bazen bağırsak düğümlenmesi vs. oluyor ki bu durum acil müdahale edilmesi gereken durumlardan biridir. Siz normalden farklı bir durum daha fazla ağlama olduğunda tabiki acile götürmelisiniz. Sonuçta röntgen dozu çekilirken bebeğe göre ayarlanıyor. Ve şifa olması ümidi ile tedavi amaçlı çekiliyor. Röntgen asla çektirmem demek ihtiyaç durumunda sizi daha zora sokabilir. Doktorlar kâr/zarar hesabı yapıp gerekli gördüklerinde röntgenle de bakarak bir tedavi planı belirliyorlar. Güvendiğiniz bir doktor olursa takibi ve tetkik kararlarını ona bırakmak sizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

Bende 3 aylık bebeğe aynısı yapıyorum ağzına bişey uzatıyorum açmıyor diyorum yok daha hazır değil
Bırakıyorum bu haline büyüyünce acar annesi notdefteri2_ canım iki kere çektirmeyle bişey olmaz, fitillede olmaz bence sonucta her gün fitil almamış çocuk , ne kadar hasta bebekler var ilaclar alıyorlar dr lar kar zarar hesabı yapar yumurtalıklarına zarar verecek olsa yapmazlardı . sen her şeyi düşünüp kendini strese sokma senle birlikte bebeğinde stres olur. emin ol evimizdeki cep telefonlar daha çok etkiliyor aslında bebekleri, inşallah ağlama krizleriniz bitmiştir anakucağıyla birlikte birde masaj yaparken acaba çok bastırmıyormusun biraz baskı yapmak gerekiyor çünkü bazen biz kıyamıyoruz ama öyle çıkıyor pırtlar

Denedim bir kaç kez etkilemedi benimkini.

Yok canım gaz da devam çünkü her emmede gaz da yutuyor deli gibi. Sadece uyurken değil uyandığı ilk an aldığında da gün içinde emerken de hep kaçıyor boğazına
Canım inşallah geçer ne diyeyim. 3 ay olunca azalır biter diyr umuyordum. Hiç öyle olmadı hatta en çok şu an yaşıyoruz bu sorunu. Damağında da mı sorun var, kaslarında mı yutmasında mı bi soracağım artık doktora
Canim bu bogulma icin doktorla gorustun mu hic doktor ne diyor
Söylemiştim kuzum ama ekstra bir şey demedi. Belki de ciddiye almadım. Yine konuşacağım

Canım benim kız 5 yaşına girdi şuan oğlum 3 aylık 20 gün kadar gaz sıkıntısı çektik onu da annenlerdr geçirdim 4 kardeş ve annem olunca kolay atlattık çok şükür ama hamilelik boyunca hep dedim hiçbirşeyi kafaya takmıycam çocuğuma gaz oluyo diye gerçekten bu sefef mümkün olduğu kadar herseye boşver dedim minimum seviyede üzüntü yaşamaya çalıştım oğlum ıyı çok şükür

cnm meme reddini yaşamamanın sebebi annenin yemekleri, 2.evdeyken her dkka acıkmadan memeyi ağızlarına koyuyoruz ondan bnde işe başlayınca onu farkettim

kızlar doğumdan sonraki ilk adetim 18 gündür kesilmedi çoğu gün lekelenme şeklindeydi ama hala devam ediyor yarın doktora gideceğim 40 kontrolüne gitmemiştim endişeleniyorum şimdi sizlerin de böyle uzun sürdü mü ?

Canım ben de stresli sayılmam aslında ilk zamanlar çok stresliydim sonra azaldı sağ olsun annem veya kayınvalidem yalnız bırakmadı yardım ediyorlar. Ama bu artık fobiye döndü her seferinde yinr boğulacak mı istemeyecek mi gaz mı yutacak diye düşünüyorum istemsizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…