2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bak bakalım cnm ben doktorumdan çok memnunum biz covid olduk 1 ay önce nil ateşlendi şehir hastanesine götürdük acile testler yapıldı gribal dediler doktoruma gönderdim bu çocuk covid dedi hemen test yapılsın şehir hastanesinde doktora dedik iyi herkes covid ozaman dedi ama yaptı sonucu beklemeden antibiotik verdiler doktorum çok sinirlendi 3,5 aylık bebeğe sonuç beklemeden antibiotik mi verilir diye sabaha covid testi pozitif çıktı bizde direk kestik antibiotiği doktorumuz çok iyidir
Tamam canım bi netice elde edemezsem senin doktora giderim alerji doktoruna yönlendirirse yarıyıl tatilinde istanbula giderim sünnet ettiricektik bide bu kaşıntı belası çıktı şimdi

Kızlar size bişey sorcam 3 4 gündür oğlum yüzünü kaşıyor yanaklarında kırmızı şeyler çıkmıştı ve çok kuru bende atopik olabileceği düşünüp biodermanın atopik ciltler için olan kremini aldım 3 gündür sürüyorum ama hala kaşonıyor bizimki acaba neden olabilir bu ara uyuz salgını var diyolar ondan korkuyorum oyle olsa bizden birindede olması gerkmez mi evden çıkmayan çocuğa nerden bulaşacak bizde olmayınca
Benim bebeğimde aynı alın kısmı özellikle kup kuru sürekli de kaşıyor Bepanthol sürüyorum ama anlık fayda ediyor tamamen geçirmedi

Kuzum, sütün bol olmasıyla tazyikli olması aynı şey değilmiş. O yüzden yumuşak memede de olabiliyor tazyik. 😌 Sütümüz bol olsun, bebişlerimizin sağlıklı içebileceği şekilde olsun inşallah 🤲🏻🤲🏻 ben sezaryenden sonra 3 gün sütüm gelmeyince çok ağladıydım, Allah'ım sütüm dolsun taşsın fışkırsın diye dua etmiştim ama insanın ağzından çıkana çok dikkat etmesi lazımmış gerçekten. Fışkırmasın Allah'ım diyorum şimdi 🙈😄
Ahhah cok mu fidkiriyor. Benim bir kere oldu. Tabi tamla damla aktigi olduğu oldu da fiskiye bir kere :) benim sut şükürler olsun geldi o gece ... hatta yogun bakim hemsiresi biz 300 mu tam hatırlamıyorum cc veriyoruz sende gonder yukari deyip duruyordu. Ben de o kadar cikartacagim sanmistim :) damla damla doluyordu 2 saat . Mama yemesinler de simdi gerisi saglik olsun 😊

Dinlenene dinlene nasıl veriyorsunuz araya ne kadar süre koyuyorsunuz
Sariliktan dolayi kuvözde kaldık biz oradaki hemşireler demişti. Şöyle yapiyorum biraz içiyorum sonra omzuma alıp gazını alıyorum gazını çıkarınca tekrar biraz içiyorum sonra tekrar gaz....
Ilk aylar çoğunluk mama ile besliyorum.60 cc veriyordum o zaman besledikten sonrada hemen yatirmiyordum.omzumda uyuyunca kadar durduruyordum.Sonra yatağa.omzumda oğlumda uyuyakaldigim çok oldu 😔
Şimdi biraz sütüm arttı ama yine mama veriyorum.Gecenlerde yazmıştım bilmem hatırlar mısın ben biberonu bıraktım alistirma bardagi ile veriyorum mamayi.Daha yavaş içiyor yine arada dinlendiriyorum tabi.Tabi arada kusuyor kusmuyor değil ama ilk zamanlara göre daha iyi.

Alistirma bardagini biberon gibi vermiyorsun.Facebookta bir grupta videosu var.
Ama burdan takip ettiğim kadarıyla seninki çok fazla kusuyor galiba.Allah yardımcın olsun

Kızlar erken ek gıdaya başlayacak olanlar doktorlarımızdan ve araştırdıklarımızdan birbirimize paylaşım yapalım mıı. İnternette genelde klasik 6. Ay ek gıda bilgileri var. Kavanoz mama dedikleri tarifleri ve pirinc unuyla muhallebileri genelde söylüyorlar. Bazen eşimle konusuyoruz mama veriyoruzda içinde nişastasına kadar hepsi var. Annem arada der bıraksan bana pirinç unuyla bi lapa veriyim cocuk kendine gelsin biz size hep verdik birşey olmadı diye. Ha diyorum pirinç ununun lapası ha mama da ki nişasta farkı yok. Mama verdikten sonra bu tarz eski usullere bakışım değişti resmen benim. Bebek konusunda hiç bir şey öyle bana moda mod internette okudugumuz yada doktorların söylediği gibi ilerlemiyormus. Açıkcası hani çocuk git gide doymamaya baslayacak ve eline 150-180 ml mama yapıp vermektense irmikli, pirinc unlu yada işte sebzeli bi kavonoz maması yapmak daha cazip geliyor bana artık. Kusma problemimizinde belki çok etkisi vardır bu düşünceme. 3. Ay doldurmaya az kaldıı. Şöyle 1 ay sonra başlarım ben artık 4. Ayı da doldurunca doktorlarla konusurum tabii önce
Cnm 4. Ay doldursan bile 3 gün kuralıyla her şeyi tek tek deneticen alerji durumuna karşı ama sana çok katılıyorum şuan en yakın ek gıdaya biziz 2-3 kişi var bide forumda bende akşam 20.00 gibi muhallebi verip yatırcam sebze çorbaları meyve püreleri tabi ek şeker tuz atmam ama 8.9. Ayda biz ne yersek onu yicek ama annenin dediği doğru benim annemde diyor benim annem ne yersek parmağına sürüp ağzına sürüyor. Herkese saygım sonsuz ama ben birebir yapmıcam yeni nesil şeylerini en başta yeme serbestliğini yapmıcam şu bebeklerin yemekleri mıncıklayıp heryerlerini batırarak yemeleri bilmiyorum annem hep derki özgürlük bu demek değil sizi hiç kısıtlamadım ama ne öyle yemekleri mıncıklatmadım duvarlara boya yaptırmadım hiçbir şeyinizde eksik değil diyor😂

Bioderma verdi doktor bize çok kuru cildi diye
Canım bioderma atoderm mi verdi eczaneden aldım bende ama pek bi fayda gormedim çok kaşıyor yüzünü süt diyetini bırakmıştım 2 hafta once bişeyi yoktu kaka normaldi ama bu kaşıntı ve kırmızılıklar başlayınca dün yeniden başladım bakalım ne olacak

Mama verdikten sonra su veriyor musunuz
Düzenli değilde böyle mutfakta mama verdiğimde orda suyu görürsem veriyorum: çok nadir
Sariliktan dolayi kuvözde kaldık biz oradaki hemşireler demişti. Şöyle yapiyorum biraz içiyorum sonra omzuma alıp gazını alıyorum gazını çıkarınca tekrar biraz içiyorum sonra tekrar gaz....
Ilk aylar çoğunluk mama ile besliyorum.60 cc veriyordum o zaman besledikten sonrada hemen yatirmiyordum.omzumda uyuyunca kadar durduruyordum.Sonra yatağa.omzumda oğlumda uyuyakaldigim çok oldu 😔
Şimdi biraz sütüm arttı ama yine mama veriyorum.Gecenlerde yazmıştım bilmem hatırlar mısın ben biberonu bıraktım alistirma bardagi ile veriyorum mamayi.Daha yavaş içiyor yine arada dinlendiriyorum tabi.Tabi arada kusuyor kusmuyor değil ama ilk zamanlara göre daha iyi.

Alistirma bardagini biberon gibi vermiyorsun.Facebookta bir grupta videosu var.
Ama burdan takip ettiğim kadarıyla seninki çok fazla kusuyor galiba.Allah yardımcın olsun
Bakıyım kuzum o bardağa. Ben kaşık biberon denedim beceremedim. Kadeh yöntemi dedikleri bardağı verdim olmadı. Ay ben neler denemedim ki😂😂 ay artık kusmuğa o kadar alıştıım baskalarının yanında kusuyor ya tepki veriyor insanlar aa niye kusuyor aa niye böyle yapıyor vs diyorum kus oğlum herkesin üzerine diye. Ara ara beslenmeyi bende yaptım fayda etmedi bize. Ben ama uzun zamandır şunu yapıyorum biraz azaldı kusması kilo alımı arttı o yüzden. Uyku saatini mama saatiyle birlikte ayarlıyorum. Bizim ki en fazla 1,5-2 saat uykusuz kalaniliyorum 2. Saate dönsün yaygara çıkartıyor mama saatini ona ayarlıyorum yerken uyuyakalıyor yatıyorum hemen 1 saat sonra uyanıyor yarı yarıya azaldı kusması bu yöntemle
Cnm 4. Ay doldursan bile 3 gün kuralıyla her şeyi tek tek deneticen alerji durumuna karşı ama sana çok katılıyorum şuan en yakın ek gıdaya biziz 2-3 kişi var bide forumda bende akşam 20.00 gibi muhallebi verip yatırcam sebze çorbaları meyve püreleri tabi ek şeker tuz atmam ama 8.9. Ayda biz ne yersek onu yicek ama annenin dediği doğru benim annemde diyor benim annem ne yersek parmağına sürüp ağzına sürüyor. Herkese saygım sonsuz ama ben birebir yapmıcam yeni nesil şeylerini en başta yeme serbestliğini yapmıcam şu bebeklerin yemekleri mıncıklayıp heryerlerini batırarak yemeleri bilmiyorum annem hep derki özgürlük bu demek değil sizi hiç kısıtlamadım ama ne öyle yemekleri mıncıklatmadım duvarlara boya yaptırmadım hiçbir şeyinizde eksik değil diyor😂
Kuzum bende blw düşünmüyorum şahseen. Eline veririm kaşıgını tabi kii kendi yesin ara ara. Ama öyle mıncırsın sıksın yere döksün şahsen her ögünde yapabilecek birisi değilim. İnternette söyle okudum biz mamayla beslediğimiz için bide bizim öğünden mamayı cıkarmamız lazım. 1 gün çay kasıgıyla denedik. 2 gün miktarını arttırdık. 3. Gün arttırdık. Yavas yavas arttıra arttıra mamayı o ögünden azaltmamız lazımmıs. 30 cc mama+işte diyelim 2 yemek kaşıgı irmikle yada bulgurla karıstırılmıs kabak. Sonra bu 3 kaşık olcak mesela baktık doyuyor 3 saate açlık hissetmiyor mamayı cıkarcakmısız o ögünden. Biz 4 sonlarında baslasak bizim 7. Ayı bulur işte anca. Muhallebi olayı aklıma çok yatıyor. Hatta anne sütüyle yapılıyormus. Şimdi iki gögüs sağdıgımda 20 cc geliyor bazen diyorum beni emmediği öğünü atsam mı ki dolaba. Artık hiç emmek istemiyor çünkü. Azalıyor o yüzden 40 cc oluyordu sağdıgımda emmediğinden dolayı azalıyor. Emmediği öğünü atıp o zaman irmikle elmayla vs muhallebi yapıp doyurucu öğün haline getirebilirim diyorum.

Tadımı da karıştırmayın diyorlar bu arada. 3 gün patates ise 4. Gğn kabakla patateai karıstırmayın diye tatları öğresin diye. Ben alerjik ürünler dısında pek 3 gün kurulada uygulamam gibi. İnternette yazan gibi olmuyor çocuk büyütmek. Hiç asla demediim 1 aylıkken ayağımda salladım 😅

kızlar 2 hafta önce bugün ilk adetimi oldum hem yoğun sürdü hem uzun sürdü tam bitti dedim hep kahverengi lekelenmelerle devam etti kaç gün boyunca dün de bir uyandım resmen daha lekelenmeler bitmeden tekrar adet oldum kanama şeklinde tekrar yoğunlaştı 40 kontrolüne de gitmemiştim doktora sizce endişelenmeli miyim yoksa normal mi sizin nasıldı?

Bizimde raporluydu canım nutricia neocate bilgin olsun 🙏🏼

Yeni duydum bu mamayı, bakayım canım. Doğru sende de alerji vardı. Komple geçti mi peki? Sen neleri kestin?

Ben sezaryen oldum. İlk gün sütümün gelmeyeceğini tahmin edip akraba doktor ve eczacılara sordum ne mama alayım yanıma diye bana aptamil pregomin syneo önerdiler. Düşün yani yenidoğan bebeğim içti bu mamadan 1,5 gün boyunca. Hiç bir sıkıntı yaşamadık.

Bakıcam, kakasını takip edicem, duruma göre başlarım ben de günde bir kez verebilirim.

Canım bioderma atoderm mi verdi eczaneden aldım bende ama pek bi fayda gormedim çok kaşıyor yüzünü süt diyetini bırakmıştım 2 hafta once bişeyi yoktu kaka normaldi ama bu kaşıntı ve kırmızılıklar başlayınca dün yeniden başladım bakalım ne olacak
Mustela stelatopia yüz kremini öneririm. Minicik şey biraz pahalı ama bir günde geçirdi kızımın yüzündeki kırmızılıkları. Normal nemlendiricilerden farkı tedavi edici olması dedi eczacı verdi.

Düzenli değilde böyle mutfakta mama verdiğimde orda suyu görürsem veriyorum: çok nadir

Bakıyım kuzum o bardağa. Ben kaşık biberon denedim beceremedim. Kadeh yöntemi dedikleri bardağı verdim olmadı. Ay ben neler denemedim ki😂😂 ay artık kusmuğa o kadar alıştıım baskalarının yanında kusuyor ya tepki veriyor insanlar aa niye kusuyor aa niye böyle yapıyor vs diyorum kus oğlum herkesin üzerine diye. Ara ara beslenmeyi bende yaptım fayda etmedi bize. Ben ama uzun zamandır şunu yapıyorum biraz azaldı kusması kilo alımı arttı o yüzden. Uyku saatini mama saatiyle birlikte ayarlıyorum. Bizim ki en fazla 1,5-2 saat uykusuz kalaniliyorum 2. Saate dönsün yaygara çıkartıyor mama saatini ona ayarlıyorum yerken uyuyakalıyor yatıyorum hemen 1 saat sonra uyanıyor yarı yarıya azaldı kusması bu yöntemle

Kuzum bende blw düşünmüyorum şahseen. Eline veririm kaşıgını tabi kii kendi yesin ara ara. Ama öyle mıncırsın sıksın yere döksün şahsen her ögünde yapabilecek birisi değilim. İnternette söyle okudum biz mamayla beslediğimiz için bide bizim öğünden mamayı cıkarmamız lazım. 1 gün çay kasıgıyla denedik. 2 gün miktarını arttırdık. 3. Gün arttırdık. Yavas yavas arttıra arttıra mamayı o ögünden azaltmamız lazımmıs. 30 cc mama+işte diyelim 2 yemek kaşıgı irmikle yada bulgurla karıstırılmıs kabak. Sonra bu 3 kaşık olcak mesela baktık doyuyor 3 saate açlık hissetmiyor mamayı cıkarcakmısız o ögünden. Biz 4 sonlarında baslasak bizim 7. Ayı bulur işte anca. Muhallebi olayı aklıma çok yatıyor. Hatta anne sütüyle yapılıyormus. Şimdi iki gögüs sağdıgımda 20 cc geliyor bazen diyorum beni emmediği öğünü atsam mı ki dolaba. Artık hiç emmek istemiyor çünkü. Azalıyor o yüzden 40 cc oluyordu sağdıgımda emmediğinden dolayı azalıyor. Emmediği öğünü atıp o zaman irmikle elmayla vs muhallebi yapıp doyurucu öğün haline getirebilirim diyorum.

Tadımı da karıştırmayın diyorlar bu arada. 3 gün patates ise 4. Gğn kabakla patateai karıstırmayın diye tatları öğresin diye. Ben alerjik ürünler dısında pek 3 gün kurulada uygulamam gibi. İnternette yazan gibi olmuyor çocuk büyütmek. Hiç asla demediim 1 aylıkken ayağımda salladım 😅
At cnm dolaba o süt çok kıymetli keşke bendede gelseydi. Ya bende erken başlıcaz diye 3 gün kuralını yapcam hani vakit geçmiş olcak😂

Bizim cadı oturmak istiyor yarın doktoruma sormam lazım 4,5 aylık yatar pozisyona geldiğimizde ağlıyor hep kucakta yada destekli oturcakmış napcam ben bunla bilmem

Ben de oldum sanki. sütüm azaldı ama emziremiyorum. Neredeyse iki hafta geceleri emdi sadece. Şimdi gece de ememiyor öyle. Sağıp veriyorum. Regl de sütün hali ne olur ki
Benim bildiğim süte bir şey olmuyor regl olsanda 3 yaşına kadar emzirenler var

X