- 1 Nisan 2021
- 1.152
- 1.500
O vakumlu tabaklar iyi bence ya elindekileri atsada tabak kırılmaz en azındanKanguruda duruyorsa onu deneyebilirsin hava çok soğuk ya ben cesaret edemiyorum öyle açık hava yürüyüşüne
90 gün içinde yapılması lazımmış canım. Hastanelere sor biz hastanede vurulduk. Yanında seninle gelecek kimse yok mu iki kere ugrasmaktansa vurdur bence
Ay ben heves ettim oi oi markasının setini aldımhani bardak ne alaka oldum ama sonradan ama olsun. Şu vakumlu olusu bir avantaj tabi ellerini attıkları evrede avuclarındakilrri yerlere sacacaklar ama olsun. Slikon aldım ama bir tanede bez gibi değilde tam naylonumsu olanlar var ondan alcam yedekli dursun diye.
Daha önce bu kiwininde philipsinde buhar pişirici ve blenderlı makinesi var ya kullanan var mıı. Philips cok pahalı ama kiwi alınabilecek şekilde sizce gerek var mı yoksa gereksiz hevesine 1-2 kez kullanılıp krnarda duracsk bir şey mi
Peşinizdeyim takipteyiminan oğlum hala zeytınıne birşey değsin yemez. muhallebi gbi şelerden hic hoşlanmaz. 6aylık bebeğe kabak haşladım eline verdım blw şeklinde beslenmesini istemiştm ama bunda alıcm ayına uygun corba tarzı gdıcem.irmikli cevizli muhallrbiler hedefim. şekerden hazır gıdadan uzak dursunda gerisi anam babam usulu yapıcam
Benimki de omron 720Çok sağolasın. Evet alından ölçer bizim makinamız. Hamileyken çok araştırıp omron marka alından ölçeri çok tavsiye eden olmuştu. Ama doktor kulaktan ateşölçer almamızı tavsiye etti. Alından olanlar 2 yaştan sonra kullanılıyormuş. Makina bizi çok yanıltmış zaten. Aslında ateşi düşükmüş çocuğun doktora giderken yanıma alıp doktorunkiyle kıyasladık öyle çıktı ortaya
Bakayım o videoya bi. Zaten pütürlü olarak vermeyi düşünüyorum ama şöyle ben 4,5 ay tamamlansın doktorumla görüşürüp ek gıdaya baslamayı düşünüyorum ancaa zaten 5. Ayın sonu 6. Ayın baslangıcında 2 öğün mamayı sileriz hayatımdan. Detayı çook bir öğünden gidecek olursak o zamanlar 150-180arası tahmini içer mama 2 çay kaşıpı yedirip mamadan bir miktar azalacakmışız bu şekilde deneyip sonra ek gıdayı artırrıp tekrar mama azaltacakmısız bir süre sonra o öğünü mamasız ek gıdayla doyacağımız zamana geliyormuşuz. Sonra diğer öğüne baslıyormuşuz. Bu şekilde ilerlenecekmiş bakalım doktor ne diycekO vakumlu tabaklar iyi bence ya elindekileri atsada tabak kırılmaz en azındankuzum blender çok kişi kullanıyor ama aslında uzmanlar ezerek verilmesini uygun buluyor çünkü blendere alışınca bidaha pütürlü şeyleri yemekte çok zorlanıyormuş bebekler büyüyncede zor oluyormuş ek gıda başında biraz zor olur ama ilk pütürlüye alışması daha kolay ilerisi için gecen internette görmüştüm hatta blender bebekleri diye bi başlık vardı bi araştır istersen sende, buharda pişirmek içinde ben tencere içine aparat alacağım çünkü sonsuza kadar buharda yemeyecek sonucta o makineler bana gereksiz geliyor o yüzden
Doktorlar ellerinden tutuyor kaldırıyor işte sırtından tutup pat dşye bırakıyor vs o tarz şeylerde kafasının tutuşuns bakıyor 2 aylık kontrolünde va bilşey dediler mii kasların kuvvetlerinş kontrol ediyorlar yakızlar 3 aylık olan bebekleriniz kafasını tam tutabiliyor mu? benim kızım tutamıyor cuma günü 3 aylık olucak. kontrole götürücem o gün ama endişeliyim. yüzüstü yatırınca biraz kaldırıp hemen geri gömüyo kafasını. kucaktayken de sallanıyo kafası kontrolünü sağlayamıyo daha.
Olur canım 9 bucukta raKiwi de de ikisi yapılıyor sanırım. Philipsin fiyatı bana da uçuk geldi kiwi alıcam sanırım
Mesela ben canım. Oğlumdan sonra taktırdım sürekli ara kanamam oldu 1 sene dayandım ama en sonunda çıkarttırdım dayanamadım
Canım ya heyet raporu normal rapor vs alamıyomusunuz? Başlayan herkese soruyorum mesela benmde bitti iznim pazartesi doktorumdan rapor alıcam iki kez 10 ar günlük. Sonra sağlık ocağından da 10 gün alırım 1 ay dolar. Sonra da 3-4 ay heyet raporu alıcam 6 ayı görürüz gibi sonrada süt izni yıllık izin alırım 7 ay olur diyorum sizde olmuyor mu böyle
Canımm daha önce seninle konuşmuştuk galiba benm bebeğim doğduğunda 1x1 di bıngıldak doğumda 33cm di baş çevresi 2 ayda 37 olmuştu. Doktor normal diyor bıngıldak kapansada yan süturlar açık oldukça büyüme devam eder diyor. Sen yinede gidince bana da yazarmısın? Benimde aklıma çok takılıyor
Ebebekte var kuzum meyve emziği diye geçiyor trendyolda da var
canım sağlık ocaklarını artık ciddiye asla ama asla almıyorum.. Bebeğin kafası büyüdüğü taktirde sorun yokmuş bazı bebeklerde erken kapanabilirmiş olabilirmiş yani sende hiç takma ben baya rahatladım açıkcasıKiwi de de ikisi yapılıyor sanırım. Philipsin fiyatı bana da uçuk geldi kiwi alıcam sanırım
Mesela ben canım. Oğlumdan sonra taktırdım sürekli ara kanamam oldu 1 sene dayandım ama en sonunda çıkarttırdım dayanamadım
Canım ya heyet raporu normal rapor vs alamıyomusunuz? Başlayan herkese soruyorum mesela benmde bitti iznim pazartesi doktorumdan rapor alıcam iki kez 10 ar günlük. Sonra sağlık ocağından da 10 gün alırım 1 ay dolar. Sonra da 3-4 ay heyet raporu alıcam 6 ayı görürüz gibi sonrada süt izni yıllık izin alırım 7 ay olur diyorum sizde olmuyor mu böyle
Canımm daha önce seninle konuşmuştuk galiba benm bebeğim doğduğunda 1x1 di bıngıldak doğumda 33cm di baş çevresi 2 ayda 37 olmuştu. Doktor normal diyor bıngıldak kapansada yan süturlar açık oldukça büyüme devam eder diyor. Sen yinede gidince bana da yazarmısın? Benimde aklıma çok takılıyor
Ebebekte var kuzum meyve emziği diye geçiyor trendyolda da var
Ay ben de aynı dertten müzdaribim. Şimdi sizin yazdığınızı okuyunca şok oldum. Bizde 2. ay karma aşılarımızı olmaya gittiğimizde verem aşısı yok ikisini yapalım sonrasında verem aşısı için çağırıcaz dediler. Yarın verem aşımız var. Ben rotavirüsü aşısını da yaptırmak istiyordum. 6 Ocakta da onu yapacaktık. Şimdi yaptırmayayım mı rotavirüs aşısını o zamanCanım şartları zorlayıp gitmeni öneririm zira daha 2. Ay açısından sonda yaptıracak mısın bilmiyorum ama rota aşısı var, rota aşısının ilk dozu 3,5 aylık olmadan yapılmalı ve 2 ay aşıları ile arasında en az 4 hafta olmalı.
Sen bugün 2. Ay açılarını yaptırırsan (2,5 aylık) tam 4 hafta sonra 3,5 aylıkken rota aşısını yaptırabilirsin hala şans var. Bana doktorum bu tarihlere dikkat etmem gerektiğini söylemişti.
2. Ayda yapılan verem aşısı canlı aşı ve yeterli sayıya ulaşılamasa açmıyorlar, ben de kendi sağlık ocağımızda değil yönlendirilmek yerde yaptırdım.
Olmazsa özel hastanelerle görüş 2. Ay aşıları için ama onlar da belli günlerde açıyorlar.
Tavsiyem yönlendirilen yere gitmen olur.
Canım hiç üzülme. 2. ay kontrolümüzde özellikle söylediler. Bu zamana kadar ayda 1 kilo aldı ama 2. aydan sonra her ay 500 gr alacak diye. Normali oymuş yani. Maşallah daha ne olsun.Merhaba kızlar bugün 3 aylık kontrolü vardı. Kızımın sadece 580 gram almış 4990 di 5570 olmuş. Boyu 57 den 60 cm olmuş boyu iyi uzamış dedi. Ama az kilo almış daha fazla emzir dedi. Halbuki ben geçen aydan farklı hicbirsey yapmadım. Sadece anne sütü besleniyor. Çok canım sıkıldı.
Canım benimki ayın 2 sinde 3. ayını bitirmiş olacak. ama Asaf neredeyse 50 günlükken falan kafasını dik tutmaya başladı. tabi arada sallandığı oluyodu kucağımda falan ama şimdi tamamen dik tutabiliyor. İçini ferah tut her bebek farklı, hergün farklı bişeyler yapmaya başlıyorlar böyle böyle büyüyecekler. Sen yine de sor tabi doktorunakızlar 3 aylık olan bebekleriniz kafasını tam tutabiliyor mu? benim kızım tutamıyor cuma günü 3 aylık olucak. kontrole götürücem o gün ama endişeliyim. yüzüstü yatırınca biraz kaldırıp hemen geri gömüyo kafasını. kucaktayken de sallanıyo kafası kontrolünü sağlayamıyo daha.
Merhaba. Benim bebeğiminde sol kalçası tip 2 çıktı sizin gibi. Doktor çift bez kullan 1 ay sonra tekrar kontrole getir demişti. şimdi ayın 10 u gibi falan tekrar ultrasona girecek. İnşallah düzelmiştir bizimkiside sizinkiside. Sürekli kafama takılıyor bu durum benim de. Ama orada başka bir bebeğin annesiyle konuştum. Çift bez le geçti dedi. Kadın mutluluktan havaya uçuyordu. İnşallah bizimde düzelir.Arkadaşlar merhaba
47 günlük kızım var sağ kalçada 2A eklem diye çıkmıştı kalça çıkıklığı röntgeninde bizim gibi olup 3 ay civarı kendiliğinden düzelen var mı deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Benimki de omron 720. ama doktorunkiyle kıyasladım resmen yanlış ölçtü o gün. Bir de bir ateşölçer arka arkaya ölçüm yaptığında farklı çıkarır mı? her defasında farklı çıkarıyor. Yazık, çok pişman oldum onu aldığıma. Ben de koltuk altından ölçtüm o gün normal çıktı. Ama bizimkinin ateşi sadece başında vardı. Vücudu normaldi. Şimdi braun 6525 alayım diyorum kulaktan ateşölçer o da 1000 lira civarı. Bütçe sıkıntısı yaşamayalım diye bu ay erteledim almayı. İnşallah o zamana kadar Asaf ateşlenmesin diye dua edicem :)Benimki de omron 720
Arada şüphede kalıyorum koltuk altı ise 36.5 çıkıyor. Ama bebiş hep kıpır kıpır olduğundan koltuk altı ölçer doğru ölçüyor mu emin olamıyorum
Canım sürekli yüzüstü çalıştır çok yormadan ama hatta aynalı, siyah beyaz kartları koy önüne çıngırak vs kafasını tutma süresi uzasın gün içerisinde 2 dk 3 dk böyle sık sık tekrar ederek çalışkızlar 3 aylık olan bebekleriniz kafasını tam tutabiliyor mu? benim kızım tutamıyor cuma günü 3 aylık olucak. kontrole götürücem o gün ama endişeliyim. yüzüstü yatırınca biraz kaldırıp hemen geri gömüyo kafasını. kucaktayken de sallanıyo kafası kontrolünü sağlayamıyo daha.
Ya çok sevindimİkinci kaka da şimdi geldi, fitille bu kadar yapmamıştızeytinyağını 4 günde bir versem bir şey olur mu acaba. Artık 8-9 gün kıvranmasını istemiyorum yavrumun. Kakayı yapınca nasıl güzel uyuyor inanamadım, o uyudu biz ayaktayız. Alışmamışız ki uyumasına
Yuhhhh insanın annelik hevesini bile kırıyorlar yazık yaaaa
Canım ya karışmak gibi olmasın ama benimkinin de gecesi gündüzü karışıktı gündüz 2 saatten fazla uykuyu asla önermiyorlar 2 saatten fazla uyuduğu her dakika gece uykusundan çalarmış ben artık kızıma 1,5 saat uyuyunca uyandırıyorum genelde sırtüstü yatınca uyanıyor hemen alıyorum sırtüstü yatırıyorum uyanıyor emziriyorum huysuzlanıyor biraz kucakta gezdiriyorum oyalamaya çalışıyorum 1,5 saat sonra falan tekrar uyumak istiyor Artık bizim gündüz uykularımız baya kısa kısa bilgin olsun istersen biraz uyandır çünkü anladığım kadarıyla 3,5 saattir uyuyor.Kızlar sabaha kadar uyumuyor biliyorsunuz bizimki. Şimdi de 13:00 dan beri baygın gibi uyuyor. Uyandırsam mı acaba gece uyuması için. Gece gündüzü karıştırdı kesin buöyle güzel uyuyor ki, gözünü açamıyor seslenince. Gece de çipil çipil bakıyor. Uyandırayım mı sizce?
Bu konuya devletin el atması gerek. Kanuni izin süresi doğumdan sonra sadece iki ay. İki aylık bebeklerimizi bırakıp işe başlamak durumunda kalıyoruz. İstersen ücretsiz izin kullanayım de. İşveren seni mi bekleyecek, yerine birini bulup, o an çıkışını yapar. O yüzden doğum sonrası raporunun en az 6 ay olması gerekYuhhhh insanın annelik hevesini bile kırıyorlar yazık yaaaa
Haklısın canım, çoktan uyandırırdım aslında ama öyle güzel gaz çıkarıyor ki ellerim titredi uyandıramadım. Ama sanırım uyandıracağım, gece çok yoruluyor çünkü.Canım ya karışmak gibi olmasın ama benimkinin de gecesi gündüzü karışıktı gündüz 2 saatten fazla uykuyu asla önermiyorlar 2 saatten fazla uyuduğu her dakika gece uykusundan çalarmış ben artık kızıma 1,5 saat uyuyunca uyandırıyorum genelde sırtüstü yatınca uyanıyor hemen alıyorum sırtüstü yatırıyorum uyanıyor emziriyorum huysuzlanıyor biraz kucakta gezdiriyorum oyalamaya çalışıyorum 1,5 saat sonra falan tekrar uyumak istiyor Artık bizim gündüz uykularımız baya kısa kısa bilgin olsun istersen biraz uyandır çünkü anladığım kadarıyla 3,5 saattir uyuyor.
Tamam eminim güzel uyuyor rahat uyuyordur ama sana da yazık canım artık düzene bindirmek için birazcık rahatını bozabilirsin bebeğinin
Merhaba kızlar bugün 3 aylık kontrolü vardı. Kızımın sadece 580 gram almış 4990 di 5570 olmuş. Boyu 57 den 60 cm olmuş boyu iyi uzamış dedi. Ama az kilo almış daha fazla emzir dedi. Halbuki ben geçen aydan farklı hicbirsey yapmadım. Sadece anne sütü besleniyor. Çok canım sıkıldı.
Geçmiş olsun canım bizim de 2a. Üç ayligiz çift bez kullandık yarın doktora gidicez sonucu bildiririmArkadaşlar merhaba
47 günlük kızım var sağ kalçada 2A eklem diye çıkmıştı kalça çıkıklığı röntgeninde bizim gibi olup 3 ay civarı kendiliğinden düzelen var mı deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
3 aydan sonra bebekler dış dünyaya tamamen adapte olurmuş. Bence uyandır canım biliyorum sizin gazdan kaynaklı sıkıntınız var ama gündüzleri kısa uyumalara baslaması artıık sizin ki gece kısa gündüz uzun uyuyor abladıgım kadarıyla. İnternette var gece gündğz kavramı nasıl geri kazanılır diye onları uygula sanada yazıkKızlar sabaha kadar uyumuyor biliyorsunuz bizimki. Şimdi de 13:00 dan beri baygın gibi uyuyor. Uyandırsam mı acaba gece uyuması için. Gece gündüzü karıştırdı kesin buöyle güzel uyuyor ki, gözünü açamıyor seslenince. Gece de çipil çipil bakıyor. Uyandırayım mı sizce?
Merhaba. Benim bebeğiminde sol kalçası tip 2 çıktı sizin gibi. Doktor çift bez kullan 1 ay sonra tekrar kontrole getir demişti. şimdi ayın 10 u gibi falan tekrar ultrasona girecek. İnşallah düzelmiştir bizimkiside sizinkiside. Sürekli kafama takılıyor bu durum benim de. Ama orada başka bir bebeğin annesiyle konuştum. Çift bez le geçti dedi. Kadın mutluluktan havaya uçuyordu. İnşallah bizimde düzelir.
Yaa inşallah iyileşmiştir bebişleriniz sonucu bildirin lütfen bakarım gerçi burayaGeçmiş olsun canım bizim de 2a. Üç ayligiz çift bez kullandık yarın doktora gidicez sonucu bildiririm
Canım ben doktorumun bana söylediğini söyledim ol olma diyerek sorumluluk altına giremem :)Ay ben de aynı dertten müzdaribim. Şimdi sizin yazdığınızı okuyunca şok oldum. Bizde 2. ay karma aşılarımızı olmaya gittiğimizde verem aşısı yok ikisini yapalım sonrasında verem aşısı için çağırıcaz dediler. Yarın verem aşımız var. Ben rotavirüsü aşısını da yaptırmak istiyordum. 6 Ocakta da onu yapacaktık. Şimdi yaptırmayayım mı rotavirüs aşısını o zaman
Canım hiç üzülme. 2. ay kontrolümüzde özellikle söylediler. Bu zamana kadar ayda 1 kilo aldı ama 2. aydan sonra her ay 500 gr alacak diye. Normali oymuş yani. Maşallah daha ne olsun.
Canım benimki ayın 2 sinde 3. ayını bitirmiş olacak. ama Asaf neredeyse 50 günlükken falan kafasını dik tutmaya başladı. tabi arada sallandığı oluyodu kucağımda falan ama şimdi tamamen dik tutabiliyor. İçini ferah tut her bebek farklı, hergün farklı bişeyler yapmaya başlıyorlar böyle böyle büyüyecekler. Sen yine de sor tabi doktoruna
Merhaba. Benim bebeğiminde sol kalçası tip 2 çıktı sizin gibi. Doktor çift bez kullan 1 ay sonra tekrar kontrole getir demişti. şimdi ayın 10 u gibi falan tekrar ultrasona girecek. İnşallah düzelmiştir bizimkiside sizinkiside. Sürekli kafama takılıyor bu durum benim de. Ama orada başka bir bebeğin annesiyle konuştum. Çift bez le geçti dedi. Kadın mutluluktan havaya uçuyordu. İnşallah bizimde düzelir.
Benimki de omron 720. ama doktorunkiyle kıyasladım resmen yanlış ölçtü o gün. Bir de bir ateşölçer arka arkaya ölçüm yaptığında farklı çıkarır mı? her defasında farklı çıkarıyor. Yazık, çok pişman oldum onu aldığıma. Ben de koltuk altından ölçtüm o gün normal çıktı. Ama bizimkinin ateşi sadece başında vardı. Vücudu normaldi. Şimdi braun 6525 alayım diyorum kulaktan ateşölçer o da 1000 lira civarı. Bütçe sıkıntısı yaşamayalım diye bu ay erteledim almayı. İnşallah o zamana kadar Asaf ateşlenmesin diye dua edicem :)