2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar bebeğim 2 bucuk aylık oldu 12 ocakta 3 olacak hala 2. Ay aşını olmadı hemşire bugün aradı ve başka sağlık ocağına yönlendirmek istedi sanırım onlarda yeterli sayıya ulaşılamadığı için ama oraya gidemem tek başıma kaldı yine aşı vakti geçerse ppd testi yapıp öyle yapacaklarmış aşıyı iki kere eziyet yani hem bebeğe hem bana başka nerde nasıl yaptırabilirim bilginiz var mı

Kizlar bebegim bugun tam 3 aylik oldu yaklasik 2 haftadir meme reddi yasiyoruz gece emiyor uykunun hatrina yarim saat bekletiyorum ancak 5 dakika aktif emiyor devaminda uyuyarak cok hafif hafif emiyor.bebeginde bu ayda boyle durum yasayanlar var mi ne yapabilirim zorlarsam agliyor hic emmiyor mecbur biberon veriyorum o da iyce alismanlik yapmaya
Canım Facebookta emzirme akademisi diye bir grup var.post açarsan sana ordaki emzirme danismanlari yardımcı olur.
Bende birkaç haftadır takip ediyorum grubu
Meme ve mama şeklinde ilerliyorum.Mamayi doğal olarak biberondan veriyorum. Emzik ve biberon meme reddine sebep olduğu için mamayi ya da anne sütünü alistirma bardagi ile verin diyorlar.alistima bardagini 2.5-3 ay dan büyük bebekler için verin diyorlar.
Bende alistirma bardağından aldım onunla veriyorum su an.Grupta alistima bardagi kullanimi diye arama yaparsan videosuda var

Canım Facebookta emzirme akademisi diye bir grup var.post açarsan sana ordaki emzirme danismanlari yardımcı olur.
Meme ve mama şeklinde ilerliyorum.Mamayi doğal olarak biberondan veriyorum. Emzik ve biberon meme reddine sebep olduğu için mamayi ya da anne sütünü alistirma bardagi ile verin diyorlar.alistima bardagini 2.5-3 ay dan büyük bebekler için verin diyorlar.
Bende alistirma bardağından aldım onunla veriyorum su an.Grupta alistima bardagi kullanimi diye arama yaparsan videosuda

Bende alistirma bardağından aldım onunla veriyorum su an.Grupta alistima bardagi kullanimi diye arama yaparsan videosuda var
Tesekkurler canim bi bakayim ben de gruba alistirma bardagi sut kadehi dedikleri mi oluyor acaba

Kızlar bebeğim 2 bucuk aylık oldu 12 ocakta 3 olacak hala 2. Ay aşını olmadı hemşire bugün aradı ve başka sağlık ocağına yönlendirmek istedi sanırım onlarda yeterli sayıya ulaşılamadığı için ama oraya gidemem tek başıma kaldı yine aşı vakti geçerse ppd testi yapıp öyle yapacaklarmış aşıyı iki kere eziyet yani hem bebeğe hem bana başka nerde nasıl yaptırabilirim bilginiz var mı
Gittiğin dr una sor canım hastanede de yapılabiliyor aşılar varsa ellerinde yaparlar

Tesekkurler canim bi bakayim ben de gruba alistirma bardagi sut kadehi dedikleri mi oluyor acaba
Foto atıyorum.6 aylik yazdığına bakma.Kullanma videosunu mutlaka izle.Wee ya da benri oneriyorlar.Ama ben mamajoyuda öneriyorum diye yorumlarda okumuştum.Mamajo aldım o yüzden.

Eklentiler

• Screenshot_20221228_114311_ebebek.jpg
    Screenshot_20221228_114311_ebebek.jpg
    45,2 KB · Görüntüleme: 74
Deneyimli annelere sorum var kızlar ek gıdayla ilgili gereksiz gördüğünüz şeyler varmı, önlük vs nasıl alınmalı sizce şu kollu olanlar kullanışlı oluyormu, yada silikon önlükler mi kullanışlı, silikon tabaklar bardaklar bi sürü şeyler varya hani😃

Doktor bana ara ara mamasına kat demişti. Kabızlık gaz sorunu oldugunda çok abartmadan verilebilir ya. Ama sende bi kompostu tarzı şeyler iç onun faydasını görürsün

Bu fit toplar vs varya. Hurmayı sıcak suda bekletip yumusayınca blenderdan geçiriliyor içine işte ne atmak istersen fındık, kuru üzüm vs onu atıp yuvarlıyorsun kakaoya buluyop dolapta bekletip yiyorsun. Hurma süte iyi gelir hemde çikolata gibi zararlı değil. Bissürü böyle var aslında tarifler
Hep komposto yapıyorum canım. Vericem valla artık

Canım şartları zorlayıp gitmeni öneririm zira daha 2. Ay açısından sonda yaptıracak mısın bilmiyorum ama rota aşısı var, rota aşısının ilk dozu 3,5 aylık olmadan yapılmalı ve 2 ay aşıları ile arasında en az 4 hafta olmalı.

Sen bugün 2. Ay açılarını yaptırırsan (2,5 aylık) tam 4 hafta sonra 3,5 aylıkken rota aşısını yaptırabilirsin hala şans var. Bana doktorum bu tarihlere dikkat etmem gerektiğini söylemişti.

2. Ayda yapılan verem aşısı canlı aşı ve yeterli sayıya ulaşılamasa açmıyorlar, ben de kendi sağlık ocağımızda değil yönlendirilmek yerde yaptırdım.
Olmazsa özel hastanelerle görüş 2. Ay aşıları için ama onlar da belli günlerde açıyorlar.

Tavsiyem yönlendirilen yere gitmen olur.

Kizlar bebegim bugun tam 3 aylik oldu yaklasik 2 haftadir meme reddi yasiyoruz gece emiyor uykunun hatrina yarim saat bekletiyorum ancak 5 dakika aktif emiyor devaminda uyuyarak cok hafif hafif emiyor.bebeginde bu ayda boyle durum yasayanlar var mi ne yapabilirim zorlarsam agliyor hic emmiyor mecbur biberon veriyorum o da iyce alismanlik yapmaya basladi sanirim
12.hafta atagindan dolayi olabilir mi gecicidir insallah. Biberonla vermedenonce meme teklif ediyor musun direkt biberon mu veriyorsun canim

Koca kişisini ben pek görmüyorum açıkcasıı 😅 vardiyalı calıısıyor zaten karmakarısık bir düzenimiz oldu iyice bakalım nasıl toparlancaz. Yaz ayı olsa bi alıp dışarıya yürüyüşe cıkarız geçen çıkıyım bi dedim arabasında uyudu pusetin etrafını örttüm içine kalın giydirdim kalın peluş battaniyesiede sardım yürümek iyi geldii ama ona rağmen eve gelince 2-3 kez hapşırdı inssn korkuyor ya 😔 psikolojimize iyi gelirdi aslında yürüyüş yapmakEki Görüntüle 3182831
Yürüyüş Aslında iyi gelir de bilmiyorum nasıl yaparım Aslında benim ev site içinde açık alanı var yani orada yürüyebilirim ya da markete gidebilirim ama merkeze gitmeye ihtiyacım var onun içinde otobüse binmem gerekiyor Ona da cesaretim yok öyle merkeze yürüyerek insan yarım saatte inerim O da biraz zor çocuklar Bir de hava soğuk belki site içinde yürürüm bakalım

12.hafta atagindan dolayi olabilir mi gecicidir insallah. Biberonla vermedenonce meme teklif ediyor musun direkt biberon mu veriyorsun canim
Her defasinda emzirmeye calisiyorum canim tam emmeye basliyor süt geliyor yutkunuyor hissediyorum 2 dakika gecmeden aglamaya basliyor baya ugrasiyorum bazen esim alip sakinlestiriyor tekrar deniyorum ama sonra bida agzina almiyor memeyi biberon veriyorum

Kızlar biliyorsunuz ben 15 gün emzirebildim diyetle ilgili sorunum yok ama +5 de çakılı kaldım ve sanki dünyanın en obez insanıymışım gibi çünkü doğal olarak 36 beden hiçbir şeyime giremiyorum etrafta herkese sorsan çok iyi kilom 1.60 60 kilo neresi iyise tabi 19 kilo aldım hamilelikte onla karşılaştırıyorlar bide söyleyenlerin hepsi kilolu😂😂 yürüyüşe çıkcam diyorum kız öğlen hiç uyumuyor delircem yapıştı kaldı bu kilo
Kanguruda duruyorsa onu deneyebilirsin hava çok soğuk ya ben cesaret edemiyorum öyle açık hava yürüyüşüne
90 gün içinde yapılması lazımmış canım. Hastanelere sor biz hastanede vurulduk. Yanında seninle gelecek kimse yok mu iki kere ugrasmaktansa vurdur bence
Deneyimli annelere sorum var kızlar ek gıdayla ilgili gereksiz gördüğünüz şeyler varmı, önlük vs nasıl alınmalı sizce şu kollu olanlar kullanışlı oluyormu, yada silikon önlükler mi kullanışlı, silikon tabaklar bardaklar bi sürü şeyler varya hani😃
Ay ben heves ettim oi oi markasının setini aldım 😅 hani bardak ne alaka oldum ama sonradan ama olsun. Şu vakumlu olusu bir avantaj tabi ellerini attıkları evrede avuclarındakilrri yerlere sacacaklar ama olsun. Slikon aldım ama bir tanede bez gibi değilde tam naylonumsu olanlar var ondan alcam yedekli dursun diye.

Daha önce bu kiwininde philipsinde buhar pişirici ve blenderlı makinesi var ya kullanan var mıı. Philips cok pahalı ama kiwi alınabilecek şekilde sizce gerek var mı yoksa gereksiz hevesine 1-2 kez kullanılıp krnarda duracsk bir şey mi

Merhaba kızlar bugün 3 aylık kontrolü vardı. Kızımın sadece 580 gram almış 4990 di 5570 olmuş. Boyu 57 den 60 cm olmuş boyu iyi uzamış dedi. Ama az kilo almış daha fazla emzir dedi. Halbuki ben geçen aydan farklı hicbirsey yapmadım. Sadece anne sütü besleniyor. Çok canım sıkıldı.

Gözünüz aydın 🌼 zeytinyağını nasıl veriyorsunuz eğer soğuk sıkım değilse asitten dolayı biraz ısıtıp damla başlığına çekerek damla şeklinde içirin çay kaşığı ile genzine kaçabilir yada direk ağzına katmayın dudağına yaklaştırın kendisi diliyle yalasın fikrimce çünkü yağ genze kaçması kötü oluyormuş
Evet yoğun olduğu için parmağımı batırıp emdirdim. Ama ısıtmayı bilmiyordum, ısıtıp soğutacak mıyız? Damlalık da iyi fikirmiş sağolun 🙏

X