- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #43.221
Ben kendi tecrübemden yola çıkarak her şeyi veriyorum. Tabi çilek tahin bal gibi aşırı alerjikler hariç. İlk Bebeğimde 3 gün kuralı, blw vs çok inceledim. Şimdi 5buçuk yaşında ve kök söktürüyor yemek konusunda. İştahsız, hiçbir şey yemez. Boyu kilosu persentilin en altında, cildi ve saçları çok cansız. Şimdi bebegıme her seyı vermeye çalışıyorum. Mesela dün ezogelin çorba yaptım. Tuz ve baharatları atmadan 1 kase ayırdım, makarnayı soslamadan ayırıyorum. Kahvaltıda kendimize ne yaptıysam 3 5 lokma yıyor yanına peynırle. Çok şükür bi sıkıntı yaşamadık. Sen de gözlemleyerek verebılırsın yiyecekleri. Zaten genelde hiçbiri ciddi alerjik reaksıyon vermıyor. En fazla gaz sancısı ve kızarık popo ile karşılaşıyorsun, 2 hafta sonra tekrar deneyınce artık o da olmuyorKızlar ben bu ek gıda işini beceremiyorum galiba. 3 gün kuralına göre tadım yaptjrarak ilerliyorum günde bi kere bi şey tattırıyorum çevrem diyoki her şeyi ver dpktor diyoki üç gün kuralına göre ver. Bide tarifler mamalar yapmıyorum hiç yoluna koymuş biri bana akıl versin lütfen
Makarnayı nasıl yiyo dişleri yokki:)Ben kendi tecrübemden yola çıkarak her şeyi veriyorum. Tabi çilek tahin bal gibi aşırı alerjikler hariç. İlk Bebeğimde 3 gün kuralı, blw vs çok inceledim. Şimdi 5buçuk yaşında ve kök söktürüyor yemek konusunda. İştahsız, hiçbir şey yemez. Boyu kilosu persentilin en altında, cildi ve saçları çok cansız. Şimdi bebegıme her seyı vermeye çalışıyorum. Mesela dün ezogelin çorba yaptım. Tuz ve baharatları atmadan 1 kase ayırdım, makarnayı soslamadan ayırıyorum. Kahvaltıda kendimize ne yaptıysam 3 5 lokma yıyor yanına peynırle. Çok şükür bi sıkıntı yaşamadık. Sen de gözlemleyerek verebılırsın yiyecekleri. Zaten genelde hiçbiri ciddi alerjik reaksıyon vermıyor. En fazla gaz sancısı ve kızarık popo ile karşılaşıyorsun, 2 hafta sonra tekrar deneyınce artık o da olmuyor
Yiyo valla ☺biraz çeviriyor ağzında, sonra yutuyor. Ama tüm tüm vermıyorum tabıkı. Burgu yapıyorum genelde. 2 parçaya ayırıyorum bir burguyu.Makarnayı nasıl yiyo dişleri yokki:)
Cesaret verdiniz y teşekkür ederim.
Canm benim bebegimde zayif,7 aylik 7bucuk kilo falan,ama asiri hareketli emeklemesine cok az kaldi bence o yuzden kilo almoyorlar,nettede hareketlenince almaz diyor,benim oglum 40 gunden sonra hareketlenmeye basladi ,4 ylikken döndü 5bucuk ayda desteksiz oturdu ,suanda ben yastik kullanmiyrm mesela normal oturuyor,basta belki zarar olur dedim oturtmadim ama kendi istiyor resmen bende karismadimBenim oglum 6500 kg hep zayifti hala zayif anne sütu ve ek gida seklinde gidiyoruz cok hareketli bir bebek herhalde ondan kilo alamiyor doktor sınirin altina düsmedikce sorun yok diyor
Yanlış hatırlamıyorsam 9.ay desteksiz oturmada sınır ay o zaman kadar kısa kısa oturabılır. Bizimki de yeni yüz üstünden sırt üstüne dönmeye başladı zamanla oluyor bence evhamlanma ama sürekli yerde olsun kucakta çok tutmuyorum ben zaman daha çok yol katediyor
Benim kızımda desteksiz oturamıyor 7.5 aylık doktor 10 aya kadar beklenilebilir dedi dönme içinde sen teşvik edebilirsin elini sırtına koy ve hafifce dönder belki nasıl yapması gerektiğini bilemiyordur ben öyle yapmıştım
Teşekkür ediyorum kızlarAslanda böyle ağlayarak uyanıyor son zamanlarda birde. Bu sabah 3.30 uyandı sabaha kadar 1 saat uyudu o kadar.
Bizdede aynı kolu altta kalıyor çıkaramıyor ağlıyor.
Hemen çıkmaz o yani bizimki oyle oldu 3 aylıkken elini ağzına almalar başladı sonra ayaklara geçti 5 ine 3.4 gün kala çıkardı ama yanındaki dişi 1. 2 haftada çıktı diğerinden sonra . Zeytin yağı ve karanfil iyi geliyor surebilirsin onu .ben süzgecili emzik aldım içine meyve falan koyuyorum oda iyi geliyor ona bazıları anne sütünü dondurup veriyor ama ben cesaret edemedim zaten hemen hastalanıyor bizimkiKızlar benim bebeğim yaklaşık 5/6 gündür inanılmaz huzursuz
Sürekli inliyor mızmız ağlıyor
Bakıyorum diş mi diye ama gelen giden yok
Ama sürekli emzikle kırt kırt kaşıyor damaklarını
Ne kadar sürüyor ya bu diş hızursuzluğu
Ne kadar sürede çıkıyor
Valla dayanacak gücüm kalmadı yaa
Ben bugün köfte yedirdim. Ona özel kuzu etinden yağsız, tuzsuz, baharatsız yaptım tabi. Gayet severek yedi. Dişi yok ama ısırarak rahatlıkla koparıyor yumuşak yiyecekleri. Dün garnitürlü enginar vermiştim. Büyük sebzeleri çatalla ezerek tattırıyorum. Burada yazılanlardan yararlandım biraz, ek gıda saatlerini kendi yemek saatlerime göre ayarladım. Ben kahvaltı yaparken onun sandalyesini de yemek masasına yaklaştırıyorum. Bi o yiyor bi ben yiyorum:) Balık da tattırdım, iyi bi tavuk bulursam onu da yedireceğim. Bir arkadaş meyve süzgeci önermişti. Ona deli oluyor. Üzüm, erik, kavuk, elma, armut ne denk gelirse veriyorum.Makarnayı nasıl yiyo dişleri yokki:)
Cesaret verdiniz y teşekkür ederim.
Ben tüm konuşmaları kaçırdım ya şifremi kaybetmiştim geri gidip hepsini okuyayım bari. Akşam en geç kaçta yemek veriyosunuzBen bugün köfte yedirdim. Ona özel kuzu etinden yağsız, tuzsuz, baharatsız yaptım tabi. Gayet severek yedi. Dişi yok ama ısırarak rahatlıkla koparıyor yumuşak yiyecekleri. Dün garnitürlü enginar vermiştim. Büyük sebzeleri çatalla ezerek tattırıyorum. Burada yazılanlardan yararlandım biraz, ek gıda saatlerini kendi yemek saatlerime göre ayarladım. Ben kahvaltı yaparken onun sandalyesini de yemek masasına yaklaştırıyorum. Bi o yiyor bi ben yiyorum:) Balık da tattırdım, iyi bi tavuk bulursam onu da yedireceğim. Bir arkadaş meyve süzgeci önermişti. Ona deli oluyor. Üzüm, erik, kavuk, elma, armut ne denk gelirse veriyorum.
Bizimki de öyleydi 4 aydan beri el ağzında salyaHemen çıkmaz o yani bizimki oyle oldu 3 aylıkken elini ağzına almalar başladı sonra ayaklara geçti 5 ine 3.4 gün kala çıkardı ama yanındaki dişi 1. 2 haftada çıktı diğerinden sonra . Zeytin yağı ve karanfil iyi geliyor surebilirsin onu .ben süzgecili emzik aldım içine meyve falan koyuyorum oda iyi geliyor ona bazıları anne sütünü dondurup veriyor ama ben cesaret edemedim zaten hemen hastalanıyor bizimki
Bizde henüz başlamadı canımBir de bebeginizde babildama basladi mi? Yani ba-ba-ba de-de-de gibi seyler soyluyor mi? Ben arada tek hece olarak ba de ma gibi seyler duyuyorum ama boyle arka arkaya degil.
Maşallah canım sen neredeyse herşeyi yedirmişsinBen bugün köfte yedirdim. Ona özel kuzu etinden yağsız, tuzsuz, baharatsız yaptım tabi. Gayet severek yedi. Dişi yok ama ısırarak rahatlıkla koparıyor yumuşak yiyecekleri. Dün garnitürlü enginar vermiştim. Büyük sebzeleri çatalla ezerek tattırıyorum. Burada yazılanlardan yararlandım biraz, ek gıda saatlerini kendi yemek saatlerime göre ayarladım. Ben kahvaltı yaparken onun sandalyesini de yemek masasına yaklaştırıyorum. Bi o yiyor bi ben yiyorum:) Balık da tattırdım, iyi bi tavuk bulursam onu da yedireceğim. Bir arkadaş meyve süzgeci önermişti. Ona deli oluyor. Üzüm, erik, kavuk, elma, armut ne denk gelirse veriyorum.
Canım yatmadan önce veriyorum gece maması şeklindeBen tüm konuşmaları kaçırdım ya şifremi kaybetmiştim geri gidip hepsini okuyayım bari. Akşam en geç kaçta yemek veriyosunuz
Ben mamayi yemegi ayni anda hazirlayip once ek gida sonra da cok bekletmeden mama veriyorumKizlar ek gidayi ac mi yoksa tokken mi veriyorsunuz? Benimki istahsiz bebek, 5 aylik olunca tadimlara basladik. Bir sure her nasilsa iyi yedi, ama simdi ne versem agzini kilitliyor tattiramiyorum bile. Ben hep sut ogunu yerine gecmesin diye sutten sonra verdim ama emzirmeden/mamadan once vereniniz var mi acaba? Artik cok ac degilse acmayacak agzini galiba bu cocuk
Canım gündüz uykusu zaten ayına göre maksimum 4 saat olmalıBizim gündüz uykumuz çok belirsiz hala.6 gibi uyanıyor süt içip 7 gibi geri uyuyor. 9 gibi kalkıyor ondan sonrası muallak.bazen yarım saat yarım saat uyuyor günde 2-3 kere bazen de bi dalıyor öğlen yanda öğleden sonra 3 saat kesintisiz uyuyor ama nezaman uyuyacağı nekadar uyuyacağı belirsiz.akşam da 10 gibi uykuya yatıyor