2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Ay bende özelden sana mesaj atıyordum. Şimdi ismini aradım da gördüm çok sevindim

Ben kullanıyorum fazla sütü sağmak için. Oldukça da memnunum.
Kızlar bugün 3lü aşısı ve rotavirüs aşısı yapılfı ateşi öıkarsa ne zaman çıkar şimdi uyudu ölçersem uyanacak aklım hep onda
24 saat boyunca saat başı derece ile ölçtüm, gece de sürekli alarm kurdum uyandım kontrol ettim. 37,5’i geçerse calpol ver yoksa açma kutuyu demişti doktor. Geçmedi ben de kullanmadım.

Bende de lansinoh ikili var canım 10 dakikada ikisini de sağıyorum çok pratik oluyor

Bende lansinoh tekli pompa var. İlk aldığımda çok işimi gördü çokta memnun kaldım. Ama şimdi göğüs uçlarım yumuşadı esnedi o yüzden sanki gücü yeterli olmuyor gibi hiç sağamadım. Makinayla alakalı değil benimle alakalı bir problem çok sütüm de yok o yüzden.

Kızlar bebeklerinizle günlük rutininiz nasıl ilerliyor. Benim bebeğim gündüzleri 1,5-2 saat aralıklarla uyuyor. Yani şöyle diyeyim sabah uyanıyor emziriyorum bi 20 dk kadar emiyor sonra uyanık kalıyor işte yanıma koyuyorum öyle mızmızlanmadan duruyor 1 saat kadar geçince uyku sinyalleri veriyor tekrar emziriyorum artık ne kadar isterse uykuya dalıyor dalmazsa biraz pışpış sallama falan. Bana sanki biraz sık emziriyormuşum gibi geliyor yenidoğan gibi. Böyle olunca gaz döngüsüne de sık giriyor. Acaba uyumadan önce emzirmeyi bıraksam öyle uyutmayı mı denesem. Bilemiyorum kafam çok karıştı bu hesapla 2 saat dolmadan tekrar emziriyor gibiyim. Böyle olunca uykusunda gaz problemi oluyor uyanıyor devamlı.

Sabah 8de uyanıyor ondan sonra rutinimiz başlıyor . 1 saat ayık kalıp emzirip altını değiştirip yatırıyorum 1 buçuk 2 saat yatıyor akşam 9a kadar böyle ilerliyor sonra 3 saatlik uykusu başlıyor . Her uyku öncesi alt değişme ve emzirme devam ediyor .gündüzleri 2 saati bulmuyor yani emmesi , Karnına masaj yaparsan uyandığında gazını daha rahat çıkarabilir.

Anladım canım yani uyanınca emzirmiyorsun uyumadan önce emziriyorsun. Uyanınca ağlamıyor mu peki? ben hafif mırıldansa hemen meme veriyorum belki gerçekten aç da değil çocuk.

Anladım canım yani uyanınca emzirmiyorsun uyumadan önce emziriyorsun. Uyanınca ağlamıyor mu peki? ben hafif mırıldansa hemen meme veriyorum belki gerçekten aç da değil çocuk.
Uykuya dalmadan önce emmek istiyor genelde . hem uyanınca hem uyumadan önce emerse çok olur diye uyandığında vermiyorum , emzik vs ile sakinleştiriyorum

Bizim gündüz döngülerimiz genelde 3 saatlik oluyor. Bir saat oyun bir saat uyku ile geçiyor genelde. Yemek yiyor alt değiştiriyoruz varsa gazını çıkarıyoruz. Oyun oynuyoruz yorulunca da zaten uyuyor.
Akşam uykusuna da 10 dan sonra yatıyor normalde. Ama bazen şaşıyor tabiki.. Dün gündüz iyi uyumamıştı mesela. Akşam uykusuna 7 de başladı. Böyle olunca bu sabah 5 te oyun oynuyorduk

Uykuya dalmadan önce emmek istiyor genelde . hem uyanınca hem uyumadan önce emerse çok olur diye uyandığında vermiyorum , emzik vs ile sakinleştiriyorum
Senin yöntem iyiymiş canım ben de denemek istiyorum yarın sabahtan başlayayım. Ki sen söyleyince fark ettim benim bebeğim de uyandığında zaten sakin oluyor ağlamayla uyanmıyor. Ben de oyalayabilirim sanırım.

dennisgo canım sen de uyumadan önce emziriyorsun sanırım. Sonra gaz çıkarınca uykusu dağılmıyor mu? uykuya nasıl geçiriyorsun?

Kızlar bebeğimin başında konak var hani bebeklerde olması normal ama nasıl geçiyor sizde de var mı sert kepek gibi .
Ben banyodan önce masaj yaparak kantaron sürüyorum. Banyoda da suyun altında tırnaklarımla hafıf hafif tarıyorum. 2 sefer yaptım ve geçti.
Kanguru kullanan ve ürün önerebilecek olan var mı acaba
Solomombaby bizdeki. Ama henüz fazla kullanmıyoruz dışsrı her çıkışımız en az 2 saat olduğu için o süreç boyunca kanguru sağlıklı olmaz dıye almıyorum yanıma. Bazen evde çamaşır serip toplarken 10 15 dk kullanıyorum.
Etrafı keşfediyor. Çok normal etrafı incelemesi.
KıZlar mama kullanıyor musunuz kullanıyorsanız kaç cc veriyorsunuz. 2 ay 15 günlüğüz 90cc veriyordum biraz da emiyor ama galiba doymuyor
Gece uykusunda 1 sefer veriyorum 90lık hazırlıyorum ama 60 anca içiyor.
7 de uyanıyor. Emıyor. Biraz tek takılıyor. Sonra 8.15te abiyi okula götürüyoruz. Bebek arabasıns koyuyorum yoldayken 8buçuk olmadan ilk uykusunu uyuyor. Eve dönüyorum pusetten hiç çıkarmıyorum saat 10 buçuğa a kadar uyuyor . Sonra uyanıp 11 e kadar emme bez değişimi faslı var. 12buçuğa kadar OYALANİYORUZ. 12buçukta tekrar abiyi almaya gidiyoruz ve yine yolda uyuyor. Dönüşte ya biraz dolanıyoruz park bahçe vs. Eve gidiyoruz saat 2 ye geliyor uyanıp meme emıyor, keyfi yerindeyse ve hava güzelse apartmanım bahçesine biniyoruz büyük oğlum oynsın diye. Eğer keyifsizse evde takılıyoruz. Akşam da 9 civarı gece uykusunda geçiyor.

Canım sen de uyanınca emziriyorsun sonra 3 saat sonra tekrar emziriyorsun sanırım. Burda 1 saatte bir emziren bir ben kalmışım sütüm yok diye dert ediyorum.

Öncelikle Maşallah diyeyim canım oyun derken nasıl oyun oynuyorsun Vallahi ben Bizimkini oyalayamıyorum ana kucağında durmuyor mısırdanıyor sürekli kucakta olmak istiyor Ne yapacağımı bilmiyorum uyku düzenimiz de yok bir türlü oyalayamıyorum

Ana kucağını benim kızım da pek sevmiyor aslında. Yeterince özgür hareket edemiyor sanırım. Ara sıra oturuyor ama öyle çok da bayılmıyor. Oyun halısında ya da bir battaniye koyarak yatırıyorum. Çıngırak, ışıklı sesli oyuncaklarla, ayna ile oyalıyorum. Henüz oyuncakları tutmuyor ama seslere ışığa ilgisi var. Ben tutuyorum o takılıyor. Eller ayaklar hiç durmuyor zaten coşuyor. Şu sıralar aynaya bayılıyor. Bazen, yüz üstü yatırıyorum, ama nadiren, çünkü karın üstü egzersizleri göğüsümüze yatırarak yaptırıyoruz genelde. Oyun halısında sevmiyor pek.
Bu ara etrafa ilgisi arttığı için kucakta olmak dolaşmak da istiyor senin dediğin gibi. ben de evde gezmiyorum ama sürekli kucağımda duracaksa dizime oturtuyorum öyle etrafı izliyor. Gözler fıldır fıldır etrafa bakıyor

kar_bella şimdi düşündüm de belki bizde sorun vardır ya.. bu sabah yastıkları üst üste dizip üstüne bir battaniye attık kaydırak yaptık ne bileyim bazen koltuğa yatırıp sağdan soldan vurarak zıplatıyoruz. Hani çocuklar yatakta zıplar ya onu biz yaptırıyoruz gibi düşün ama bunlar ne kadar doğru bilmiyorum biz aklımıza gelen her yoldan coşuyoruz sanki. Ben tekken daha sakinim ama eşim evdeyse şenlik var.

Canım sen de uyanınca emziriyorsun sonra 3 saat sonra tekrar emziriyorsun sanırım. Burda 1 saatte bir emziren bir ben kalmışım sütüm yok diye dert ediyorum.
Bende ne zaman isterse emziriyorum canım bazen 1 saatte bir bazen 2 saatte. Bazen çok duruyor memede bazen 3 5 dakika. Şimdilik evdeyim diye dert etmiyorum çok açıkçası

Siz bizsiniz burada yazılanları okuyunca sinirlerim bozuldu bizimki gündüz neredeyse hiç uyumuyor. Uğraş uğraş uyut 5 dk sonra kalkıyor. Uyanıkken de sürekli kucakta gezmek istiyor koltukta bile oturtmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…