2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Canım sen de uyanınca emziriyorsun sonra 3 saat sonra tekrar emziriyorsun sanırım. Burda 1 saatte bir emziren bir ben kalmışım sütüm yok diye dert ediyorum.
Saat başı emzirdiğinden öyle hissediyorsundur canım. Artık çocuklar 3 saat çok rahat dayanabilirler açlığa. Ha ben süre tutmuyorum isteyince yine veriyorum ama yine de min. 2 saat dayanmaya çalışıyorum. Bu sayede hem süt birikiyor ve karnı iyi dönüyor. İyi duyduğundan uykuları da daha uzun ve düzenli oluyor. Hepsi birbirine bağlı.

Doğru öyle gerçekten. Geceleri uzun uyuduğunda çok daha fazla süt oluyor. ben de biraz aralığı uzatmaya calısacağım bir şekilde oyalayarak.

Bitki çayları içiyor musun canım günde 2 bardak papatya denesene .
Asla işe yaramıyor ama çözdüm sanırım magnezyum iç dedi bir arkadaşım ona başladım tekrar. Doktoruma da sordum magnezyum eksikliği kabızlık yapar dedi. Şimdi sabahları öğütülmüş keten tohumu öğleden sonra bir bardak kimyonlu su gece de yatmadan magnezyum alıyorum tuvalete rahat çıkıyorum ama gaz sıkıntım arada tekrarlıyor. Doğumdan sonra çok kurcaladılar ondan sanırım bağırsaklarım hala düzelmedi zamanla hallolur umarım

8:30-9 gibi kalkıyor gökçe. 1 gibi tekrar uyuyor 4 gibi uyanıyor eğer çok uykusu varsa akşam 6-7 gibi kendi uyuyor bir saat falan gece de en geç 11de gece uykusuna geçmiş oluyoruz. Beslenmeyi de uyanır uyanmaz yapıyoruz biz sonra kendi haline bırakıyorum

Selam kızlar epeydir giremedim günler yoğun tempoda geçiyor. Perşembe günü İstanbul Ankara arası hızlı tren yolculuğu yapacağız 5 saat sürüyor, kızım tam 3 ay bir haftalık olmuş olacak , öneriniz var mı ,puseti almalı mıyım, ona da koltuk aldım emzirme ve alt değiştirme sırasında rahat olsun diye.

Benim kız uyumuyor ya deliricem.yaklaşık 2-3 gündür gündüz asla uyutamıyorum.yani şöyle uyuyor mesela 10 dakika sonra uyanıyor.akşama kadar böyle.özellikle meme atarken ağzından uyanıyor.şimdi daha yeni daldı bu saat oldu bakalım inşallah uyanmaz.sabah da 6 da ayakta.gece 3 saatte bir doyuruyorum kendi uyanmasını beklesem yine saatlerce uyutmaya çalışıcam.gündüz emzik atarken gece de gazdan uyuyamıyor.bu ne kadar sürecek böyle bilmem

Senin uyku araları çokmuş canım benim bebeğim o kadar dayanamıyor uyumamaya. Ben emzirme aralıklarını düzenlemeye çalışacağım çok kasmadan o zaman belki daha iyi beslenip daha iyi uyur.

Uyutmaya çok zorlama bence canım inatlaştıkça uyumuyorlar , kendi uykusu geldi mi uyur zaten . Sen zorla uyutunca uykusu olmadığı için uyanıyor . Oyala biraz uykusu geldi mi de bi rutin oluştur . Mesela ben altını değişip meme verince uyuması gerektiğini biliyor artık . Meme emerken doyduğu sırada uyuyakalıyor ama asla uyusun diye zorlamıyorum . Geçen haftalarda o hatayı çok yaptım hem bebek yıpranıyor hem sen

bunun tek basliklisindan kullanıyorum memnunum. Zamanın kisitliysa ama tabi 2 li al çok daha pratik olur

Benimki de uyumuyor. Yukarıda da yazılmış zaten uyutmak için zorlamıyorum. Bu gece de aynıydı ama ağlamadı vardı sürekli pusetine koyup arabamızla turladık uyudu eve getirdik. Atak haftasında diye düşündüm.
Bir de kızlar malum bebeler uyumayınca biz de bitkin düşüyoruz. Doktorum bana lacmix diye vi vitamin yazdı ondan içiyorum günde 2 tane ne yorgunluk kalıyor ne uykusuzluk. Sıkıntı yaşayan varsa tavsiye ederim.

Bebek arabasıyla gezdirebiliyor musunuz? Bizimki dışarıda hiç uyuöuypr hep ağlıyor kucak istiyor gezemiyorum hiç onun yüzünde
Bu zamana kadar hep aile üyelerine puset ile götürmüştük ilk defa iki hafta önce avmye bebek arabasıyla götürdüm. Doyurup gidince üç saat sesini çıkarmadı uyudu, uyanınca yaygarayı bastı emzirme alanına gidemeden avm de yemek yenen yerlerde arkamı dönüp emzirdim zor sakinleştirdim. Bebeğin limitlerini çok da zorlamamak lazımmış öğrendik
KıZlar mama kullanıyor musunuz kullanıyorsanız kaç cc veriyorsunuz. 2 ay 15 günlüğüz 90cc veriyordum biraz da emiyor ama galiba doymuyor
Mama ağırlıklı giden ve bugün 3 ayı dolduran bir anne olarak günde 120 ml 5 öğün veriyorum. Sizin gibi 2,5 aylıkken 90 cc den 120 cc ye terfi etmiştik
Benimki de sizinki gibi sürekli kucak kuşu. Evde envai çeşit puset beşik var, hepsi boş sanırım geriden gelecek kardeşlerine temiz ve yeni bırakmak istiyor şaka bir yana uyku rutini oluşturamamış olmak da canımı sıkıyor ama bunda kayınvalidemle bakmamın etkisi var diye düşünüyorum. Ben yanlış bildiği ve uyguladığı şeyleri düzelmeye çalıştıkça çatışıyoruz. Mesela ayakta sallamaya alıştırıyor çocuğu şu an bunu bitirmenin derdindeyim. Gece uykusuna geçireceğim diyorum daha çok küçük ne rutini diyor. Kafayı yememek elde değil bazen.

Haklısın canımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…