- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #39.921
Saat başı emzirdiğinden öyle hissediyorsundur canım. Artık çocuklar 3 saat çok rahat dayanabilirler açlığa. Ha ben süre tutmuyorum isteyince yine veriyorum ama yine de min. 2 saat dayanmaya çalışıyorum. Bu sayede hem süt birikiyor ve karnı iyi dönüyor. İyi duyduğundan uykuları da daha uzun ve düzenli oluyor. Hepsi birbirine bağlı.Canım sen de uyanınca emziriyorsun sonra 3 saat sonra tekrar emziriyorsun sanırım. Burda 1 saatte bir emziren bir ben kalmışım sütüm yok diye dert ediyorum.
İyi olmaya çalışıyoruz canım. Kayserideyiz. Burada da deprem oldu, kafayı yiyeceğim artık, sürekli sallanıyor gibiyimSelizay canım nasılsınız?
Dönecek misiniz canım Maraş’a ne yapmayı düşünüyorsunuz ?İyi olmaya çalışıyoruz canım. Kayserideyiz. Burada da deprem oldu, kafayı yiyeceğim artık, sürekli sallanıyor gibiyim
Doğru öyle gerçekten. Geceleri uzun uyuduğunda çok daha fazla süt oluyor. ben de biraz aralığı uzatmaya calısacağım bir şekilde oyalayarak.Saat başı emzirdiğinden öyle hissediyorsundur canım. Artık çocuklar 3 saat çok rahat dayanabilirler açlığa. Ha ben süre tutmuyorum isteyince yine veriyorum ama yine de min. 2 saat dayanmaya çalışıyorum. Bu sayede hem süt birikiyor ve karnı iyi dönüyor. İyi duyduğundan uykuları da daha uzun ve düzenli oluyor. Hepsi birbirine bağlı.
Asla işe yaramıyor ama çözdüm sanırım magnezyum iç dedi bir arkadaşım ona başladım tekrar. Doktoruma da sordum magnezyum eksikliği kabızlık yapar dedi. Şimdi sabahları öğütülmüş keten tohumu öğleden sonra bir bardak kimyonlu su gece de yatmadan magnezyum alıyorum tuvalete rahat çıkıyorum ama gaz sıkıntım arada tekrarlıyor. Doğumdan sonra çok kurcaladılar ondan sanırım bağırsaklarım hala düzelmedi zamanla hallolur umarımBitki çayları içiyor musun canım günde 2 bardak papatya denesene .
8:30-9 gibi kalkıyor gökçe. 1 gibi tekrar uyuyor 4 gibi uyanıyor eğer çok uykusu varsa akşam 6-7 gibi kendi uyuyor bir saat falan gece de en geç 11de gece uykusuna geçmiş oluyoruz. Beslenmeyi de uyanır uyanmaz yapıyoruz biz sonra kendi haline bırakıyorumKızlar bebeklerinizle günlük rutininiz nasıl ilerliyor. Benim bebeğim gündüzleri 1,5-2 saat aralıklarla uyuyor. Yani şöyle diyeyim sabah uyanıyor emziriyorum bi 20 dk kadar emiyor sonra uyanık kalıyor işte yanıma koyuyorum öyle mızmızlanmadan duruyor 1 saat kadar geçince uyku sinyalleri veriyor tekrar emziriyorum artık ne kadar isterse uykuya dalıyor dalmazsa biraz pışpış sallama falan. Bana sanki biraz sık emziriyormuşum gibi geliyor yenidoğan gibi. Böyle olunca gaz döngüsüne de sık giriyor. Acaba uyumadan önce emzirmeyi bıraksam öyle uyutmayı mı denesem. Bilemiyorum kafam çok karıştı bu hesapla 2 saat dolmadan tekrar emziriyor gibiyim. Böyle olunca uykusunda gaz problemi oluyor uyanıyor devamlı.
Evet kullanıyoruz biz önce emiyor üzerine 120 cc içiyorKıZlar mama kullanıyor musunuz kullanıyorsanız kaç cc veriyorsunuz. 2 ay 15 günlüğüz 90cc veriyordum biraz da emiyor ama galiba doymuyor
Senin uyku araları çokmuş canım benim bebeğim o kadar dayanamıyor uyumamaya. Ben emzirme aralıklarını düzenlemeye çalışacağım çok kasmadan o zaman belki daha iyi beslenip daha iyi uyur.8:30-9 gibi kalkıyor gökçe. 1 gibi tekrar uyuyor 4 gibi uyanıyor eğer çok uykusu varsa akşam 6-7 gibi kendi uyuyor bir saat falan gece de en geç 11de gece uykusuna geçmiş oluyoruz. Beslenmeyi de uyanır uyanmaz yapıyoruz biz sonra kendi haline bırakıyorum
Uyutmaya çok zorlama bence canım inatlaştıkça uyumuyorlar , kendi uykusu geldi mi uyur zaten . Sen zorla uyutunca uykusu olmadığı için uyanıyor . Oyala biraz uykusu geldi mi de bi rutin oluştur . Mesela ben altını değişip meme verince uyuması gerektiğini biliyor artık . Meme emerken doyduğu sırada uyuyakalıyor ama asla uyusun diye zorlamıyorum . Geçen haftalarda o hatayı çok yaptım hem bebek yıpranıyor hem senBenim kız uyumuyor ya deliricem.yaklaşık 2-3 gündür gündüz asla uyutamıyorum.yani şöyle uyuyor mesela 10 dakika sonra uyanıyor.akşama kadar böyle.özellikle meme atarken ağzından uyanıyor.şimdi daha yeni daldı bu saat oldu bakalım inşallah uyanmaz.sabah da 6 da ayakta.gece 3 saatte bir doyuruyorum kendi uyanmasını beklesem yine saatlerce uyutmaya çalışıcam.gündüz emzik atarken gece de gazdan uyuyamıyor.bu ne kadar sürecek böyle bilmem
20 günde 550 Gr almış, 2.5 santim de uzamışti bizim kız ,bu ay kilodan ziyade boya gitmişKızlar 3. Ayda bebişleriniz kaç gr aldılar?
bunun tek basliklisindan kullanıyorum memnunum. Zamanın kisitliysa ama tabi 2 li al çok daha pratik olurMerhaba kızlar temmuzda işe dönmeyi planlıyorum elektrikli pompa alacağım. Lansinoh düşünüyorum kullanan var mı?
Bir de çalışan anneler öğle saatinde sapmak yeterli mi? Öğlen her iki göğüsü de sağacağız değil mi ? Bencdaha sonra iş yerindeki. buzdolabına koyup getirmeyi düşünüyorum eve
Benimki de uyumuyor. Yukarıda da yazılmış zaten uyutmak için zorlamıyorum. Bu gece de aynıydı ama ağlamadı vardı sürekli pusetine koyup arabamızla turladık uyudu eve getirdik. Atak haftasında diye düşündüm.Benim kız uyumuyor ya deliricem.yaklaşık 2-3 gündür gündüz asla uyutamıyorum.yani şöyle uyuyor mesela 10 dakika sonra uyanıyor.akşama kadar böyle.özellikle meme atarken ağzından uyanıyor.şimdi daha yeni daldı bu saat oldu bakalım inşallah uyanmaz.sabah da 6 da ayakta.gece 3 saatte bir doyuruyorum kendi uyanmasını beklesem yine saatlerce uyutmaya çalışıcam.gündüz emzik atarken gece de gazdan uyuyamıyor.bu ne kadar sürecek böyle bilmem
Benimki 6500 canım 3 aylıkKızlar 3. Ayda bebişleriniz kaç gr aldılar?
Bu zamana kadar hep aile üyelerine puset ile götürmüştük ilk defa iki hafta önce avmye bebek arabasıyla götürdüm. Doyurup gidince üç saat sesini çıkarmadı uyudu, uyanınca yaygarayı bastı emzirme alanına gidemeden avm de yemek yenen yerlerde arkamı dönüp emzirdim zor sakinleştirdim. Bebeğin limitlerini çok da zorlamamak lazımmış öğrendikBebek arabasıyla gezdirebiliyor musunuz? Bizimki dışarıda hiç uyuöuypr hep ağlıyor kucak istiyorgezemiyorum hiç onun yüzünde
Mama ağırlıklı giden ve bugün 3 ayı dolduran bir anne olarak günde 120 ml 5 öğün veriyorum. Sizin gibi 2,5 aylıkken 90 cc den 120 cc ye terfi etmiştikKıZlar mama kullanıyor musunuz kullanıyorsanız kaç cc veriyorsunuz. 2 ay 15 günlüğüz 90cc veriyordum biraz da emiyor ama galiba doymuyor
Benimki de sizinki gibi sürekli kucak kuşu. Evde envai çeşit puset beşik var, hepsi boş sanırım geriden gelecek kardeşlerine temiz ve yeni bırakmak istiyorÖncelikle Maşallah diyeyim canım oyun derken nasıl oyun oynuyorsun Vallahi ben Bizimkini oyalayamıyorum ana kucağında durmuyor mısırdanıyor sürekli kucakta olmak istiyor Ne yapacağımı bilmiyorum uyku düzenimiz de yok bir türlü oyalayamıyorum
Evet maalesefİyi olmaya çalışıyoruz canım. Kayserideyiz. Burada da deprem oldu, kafayı yiyeceğim artık, sürekli sallanıyor gibiyim
Haklısın canımmmGüzel arkadaşım. Aile mahk. Çalışıyorum o çocuğu alma işleri o kadar kolay değil her psikolojik tedavi görenin çocuğu alınsaydı ortada anneli çocuk kalmazdı çünkü kadınlar çekinmeden ruh sağlığını iyileştirmeye çalışıyor. Meme emmesiyle alakalı değil yaş ile alakalı bu kadar küçük bir bebek anneden ayrılmaz çocuğa ihmal istismar yoksa.