2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Zatürre geciriyor.ablası kresten hastalık getirdi sanırım 2kez öksürdü sonra geniz akıntısı derken 3günde 2kez doktora gittik hiçbişry yapamam ciğere inene kadar dedi bana medikalparkın doktoru birde resmen ciğerine inince gel dedi hava bile vermedi…
Ve cocugumun satürasyonu 80e düştü acilde solunumu durdu yatış verdiler iyiki daha gec kalmadım .cocuklarınızı asla agzına yakın yerden yüzünden öpmeyin diyorlar saclarından öpün dediler .bu illet rsv virüsü bebekler için cok tehlikeli
Merhaba benim bebeğim 6 aylık zatürreden yatıyoruz saturasyonu düşüyor bu üçüncü yatışımız çöküyorum tekrar düşüyor tekrar yatıyoruz siz nasıl atlattınız bu durumu ?

Kızlar merhaba bebeklerinizi ne şekilde uyutuyorsunuz? Ben eğer memede uyuyakalmazsa ayağımda hafif hafif sallıyorum sarsmadan böyle baya iyi uykuya dalıyor. kötü mü yapıyorum bilemedim.
bir de gece uykusuna ilk yattığında uzun uyuyor 4-5 saat ama sonrasında 1-2 saat aralıklarla uyanmaya başlıyor özellikle sabah 4-5 gibi gözünü açıp 1 saate yakın bayaa uyanık kalıyor. Buna nasıl bi çözüm bulabilirim acaba.

Kızlar merhaba bebeklerinizi ne şekilde uyutuyorsunuz? Ben eğer memede uyuyakalmazsa ayağımda hafif hafif sallıyorum sarsmadan böyle baya iyi uykuya dalıyor. kötü mü yapıyorum bilemedim.
bir de gece uykusuna ilk yattığında uzun uyuyor 4-5 saat ama sonrasında 1-2 saat aralıklarla uyanmaya başlıyor özellikle sabah 4-5 gibi gözünü açıp 1 saate yakın bayaa uyanık kalıyor. Buna nasıl bi çözüm bulabilirim acaba.
Eğer memede uyumazsa ana dizi almistik onda sallıyoruz yavaş yavaş ama ben salladığımda uyumuyor babası salladiginda 2 dakika içinde uykuya geçiyor 🤭 ilk kızımda da ana dizinde sallardik 4 4.5 aylik civari dönmeler iyice baslayinca sallamayı bıraktım bi şekilde, sorun olmadı yani bizde. Sabaha karşı uyanıp uyumama konusunda bi çözüm bulursan benide etiketle 😅

Anne sütü tabiki doyuruyor ancak anne sütünü bebekler ysklasık 1 1,5 saatte sindirip yeniden acıkıyor. Mamayı sindirme leri 3 5ç4 saati bulduğundan acıkıp hemen uyanmıyorlar 🥰 ne yaparsak yapalım sadece anne sütü alarak uzun süre uyuyabilen çocuklar çok azdır. Ben ilk bebegımde mama vermek istemedim ve çocuk memeyı bırakana, yanı 2 yasına, kadar gecelerı saat bası kalkardı 😬bu bebeğimde hiç öyle inatlaşmalara girmedim her gece 10 11 gibi verıyorum duruma göre bi 70 80 ml mama. En azından bi 3 4 saat delıksız uyuyor ben de daha rahat bi annelik geçiriyorum.
Valla benim kızım maşallah uyuyor sadece anne sütü ile ilgisi var mı bilmiyorum ama ben doğduğundan beri gece emzirmede altını almada asla ışık açmadım… hep balkon ışığı açık Bnm geceleri perde çekince loş oluyor. Gündüz gece kavramında önemli bence

Bizde de atak var uyku lar şaştı iyice
Bizde bir de misafir var iki gündür gelen giden olduğu için uykusu da yemesi de düzensiz gibi. Ama böyle zamanlarda kendimi kızımın isteklerine bırakıyorum. Ben yemek yemesi gerektiğini düşünürken oyun oynayabiliyor, uyusun derken yemek yiyebiliyor. İşleri ona bırakınca daha kolay atlatılıyor gibi geliyor bana

Valla benim kızım maşallah uyuyor sadece anne sütü ile ilgisi var mı bilmiyorum ama ben doğduğundan beri gece emzirmede altını almada asla ışık açmadım… hep balkon ışığı açık Bnm geceleri perde çekince loş oluyor. Gündüz gece kavramında önemli bence
Yok canım onla alakası yoktur. Ben de asla açmam geceleri ışık, konuşmam da. Öpüp koklamam bile , geceyi ve gündüzü ayırsın diye. Maşallah senin bebeğinin fıtratından demek ki. 🍀

Yatağında kendisi uyuyabiliyor. Ben uyutacaksam kucağımda, babası uyutacaksa da göğsünde uyutuyor. Hepsine uyumlu, hepsini seviyor gibi..

Kızlar dizinde bebiş tükürük yapıyor mu? Doğa tükürük yapmaya başladı. Birde eli sürekli ağzında … keşifte mi geçiyorlar acaba
Evet benim kızım da öyle. Elini ağzına götürüyor ama yumruk yapıp götürdüğü için ağzına sokamıyor. O da elini yalıyor 😂 bazen bizim elimizi de yalıyor çok komik. Yakında elini ağzına sokmayı öğreteceğim herhalde bu yalamalar bitsin diye 😂

Merhaba kızlar 3. Aya girecek aralık doğumlu kızım var sab simplex kullanıyorum ama gaz durumuna göre veriyorum hergün düzenli biogaida veriyorum bu gaz damlaları kaçıncı ayda kesiliyor acaba
3. Aydan sonra bitince tekrar almadım ben canım gaz geçtiği için
Kızlar midemin üst tarafında iki kaburga arasında sert bi kitle var üst Karnımda da elime geliyo bazen doğum sonrası ile alakalı bişey olabilir mi acaba sizler yaşadınız mı böyle bir şey
Bir doktora görün canım ben yaşamadım ama baksalar iyi olur bence ihmal etme
Kızlar dizinde bebiş tükürük yapıyor mu? Doğa tükürük yapmaya başladı. Birde eli sürekli ağzında … keşifte mi geçiyorlar acaba
Evet benimki de öyle. Doktor da söylemişti yapar diye

Yok canım onla alakası yoktur. Ben de asla açmam geceleri ışık, konuşmam da. Öpüp koklamam bile , geceyi ve gündüzü ayırsın diye. Maşallah senin bebeğinin fıtratından demek ki. 🍀
Bende ayni hic uykusu acilmasin diye tepki vermiyorum ama onun gözleri faltasi gibi acik uyku konusunda naptiysam care bulamadim duzenimiz yok gece gunduz girdi birbirine

Bende ayni hic uykusu acilmasin diye tepki vermiyorum ama onun gözleri faltasi gibi acik uyku konusunda naptiysam care bulamadim duzenimiz yok gece gunduz girdi birbirine
Benim de öyleydi hatta gece uykusu sıfırdı ama artık gündüz uyuduğunda 1.5 saat olunca uyandiriyorum sonra 2 saat uyutmuyorum. Bazen onu bile uyumuyor gerçi ama daha fazla uyuyacak olursa ben izin vermiyorum. Böyle olunca akşama kadar 3-4 saat uyumuş oluyor ve uykusu geliyor. Gece uykusuna geçerken biraz zorluyor ama gün içinde çok dinlenmediği için de uzun uyuyor uykuya dalınca

Kızlar ya koliklik bu aydan sonra başlar mı 😔 her akşam 8 civarı yarım saat kadar gözünün yaşıyla ağlıyor kızım ve hiç bir şekilde sakinlemiyor. Başka zaman da oyle ağlasa bi yeri ağrıyor diyeceğim ama sadece 8 8.30 arası yapıyor bunu 1 hafta 10 gündür

Kızlar benim sorum biraz saçma olabilir ama ben hamilelikten önce saçımı boyuyordum şimdi bıraktığım için akmis gibi duruyor bu süreçte saç boyatan oldu mu

Kızlar midemin üst tarafında iki kaburga arasında sert bi kitle var üst Karnımda da elime geliyo bazen doğum sonrası ile alakalı bişey olabilir mi acaba sizler yaşadınız mı böyle bir şey
Karindaki normal olabilir rahim daha toparlanmadigi için kitle gibi hissediliyor yer değiştiriyor ama kaburgaya gelmedi benim hiç hep karnimdaydi

X