• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kizlar ben kizimi daha fazla Anne sütü ile besliyorum su anda, arti mama. sanirim sütüm kabiz yapti, Bende de var ayni sorun cünkü . En son persembe günü koskocaman bir bez dolusu tasmali vs yapmisti hala tik yok. Ama karni da cok sis degil. Resmen kaka yapsa mutluluktan ucacagiz. Benim sütüm nedeniyle olabilir mi kaka yapmama durumu?
Anne sütü kullanan bebeklerde bazen hiç kaka yapmama olabilir demişti doktorumuz. Hatta yanlış olmasın 10 gün bile yapmayabilir demişti.

Silikon uç kullanan kızlar benim sütümde ciddi bir azalma var artık bomboş göğüslerim çok üzülüyorum acaba silikon uçtan mı bebiş memeyle temas etmiyor ya ondan mı azalıyor. Doktor silikon uç sütünü azaltır demişti bebis 10 günlükken 😔 Bi de ciddi anlamda sütüm arttı şunu kullan dediğiniz bir şey var mı?
Silikon ucu bırakabilmek için emzirme danışmanları var. İstersen onlarla görüş. Sütüm azaldı, sütüm gelmiyor mu düşüncesini at kafandan ilk etapta. Her kadın 2 bebek emzirebilecek kadar süt üretiyormuş. Bol su iç, duş al her gün göğüslerine masaj yap.
Ben humana still tea, laktom ve komposto içiyorum. Bir de malt içecek içiyorum. Hurma da yiyorum. Benim de bir ara azalmıştı üzülmüştüm epey sonra bu şekilde çözdüm. Ama ilk önemli olan sütüm yeterli demek. Etrafında sütün az diyen varsa da dinleme sal gitsin

Insallah tez zamanda gecer bu lohusalikta da 40 cesit sey cikiyo pamuklarda yatsak anca yetcek heralde herseyden etkileniyo bünyemiz allah hepimize saglik guc kuvvet versin kuzum🥰😇
Amin canım çok sağol. Allah sağlık versin ama bu gerçekten çok zorladı beni. Hem hamilelik hem bu emzirme dönemi

Kilosu daha üçe uygun değil, boyu da iyi aslında iki numaranın ama bazen bacaklarında bez izleri oluyor. O yüzden üçe mi geçsem diyorum
Bizimde bacaklarda iz oluyor ben iç bariyerleri söktüm .sık sık değişmek gerekıyor ama tasma olabılıyor daha 5 paket olunca bu sekılde hem kısa sürede bıter hemde rahat oluyor

Silikon ucu bırakabilmek için emzirme danışmanları var. İstersen onlarla görüş. Sütüm azaldı, sütüm gelmiyor mu düşüncesini at kafandan ilk etapta. Her kadın 2 bebek emzirebilecek kadar süt üretiyormuş. Bol su iç, duş al her gün göğüslerine masaj yap.
Ben humana still tea, laktom ve komposto içiyorum. Bir de malt içecek içiyorum. Hurma da yiyorum. Benim de bir ara azalmıştı üzülmüştüm epey sonra bu şekilde çözdüm. Ama ilk önemli olan sütüm yeterli demek. Etrafında sütün az diyen varsa da dinleme sal gitsin
Emzirme danışmanına da gittim ama olmuyor işte 😔 arada tutuyor kırk yılda bir ama genelde kavga ediyor memeyle. Bende destek damla kullanıyorum diğer önerileri de denicem. Dün ayva kompostosu yaptım içtim yattım gece dolmuş meme gelcek süt ama destek lazım anlaşılan

kizlar biz uyku egitimine basladik bugun 😂😀 nekadar erken alistirirsam okadar iyi diye dusunuyorumm, uygulamaya basladim bakalim 2. Uykusunu uyuyor suan 🙃

Nasıl bir eğitim uyguluyorsun canım?
Uyumayiogreniyorum diye instagramda bir sayfa var ordan bir paket aldim 0-4 ay uyku egitimi diyee, ben megersem gunduzleri cok uyutuyormusum o yuzden aksamlari uzun suruyor benim uyutmam, gunduzleri 1 veya max 2 saat uyku yetiyormus araliksiz, bir saatte uyanik durabiliyor zaten geri uykusu geliyor. Uyandirmamiz lazimmis uyumak istese bile, ben 3/4 saat uyandirmiyordum uyusun diye 🥲 sonrada aksam ugrasip duruyordum uykusu oldugu halde uyuyamiyorduu, simdi 3. Uykusuna yatirdim ve gercekten mirildanmadan uyudu 3. Sefer 😨 normalde yarim saat 40 dakka mirildaniyor

Kızlar bebeklerinize banyo yaptırırken kulaklarına su kaçmaması için ne yapıyorsunuz?
Pek bisey yapmiyorum ben 😅 sadece basindan assaga su dokerken en son kafasini one dogru egiyorum kulaklarina kacmasin diye, ama normal sudayken cok takilmiyorum kulaklarina

Kızlar topuk kanında tsh yüksekliği çıkması durumunda doğum yaptığımız hastane bilgilendiriyor mu? Arkadaşımın çocuğunda çıkmış da benim de aklıma takıldı bir sıkıntı olsa ararlar mıydı?

Kızlar bebe dünden beri kaka yapmadı, kv bende, altını açtı, çocuğu tuttu iki bacağından tuvalet pozisyonunda salladı. Ben de ne yapıyor bu diye tera ters bakarken bebe zooort diye sıçtı 😂😂😂
🤣 bu çok yapılan bir yöntem ama zararları da var. Sürekli yapılırsa çocuk ona alışıyor ve yatdımsız sıcamıyor çok afedersın 🤣 arada bir kabız olduğu zamanlarda yapmak lazım

Kızlar dün misafirim vardı kalabalıl ve yemekli. Koşturmaca derken fazla şu içemedim gün içerisinde ve resmen hiç sütüm yoktu. Oğlum resmen hiç uyuyamadı. Sütüm artık yetıyor diye mamayı da birine vermiştim. Bugün hemen gittim tekrar bi küçük kutu mama aldım böyle durumlar için evde durmasında fayda varmış. Perişan oldu çocuğum.

Back