• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar çok kötüyüm göğüsüm çok acıyor gene mastit oluyorum sanırım. Süreklide sağdım emzirdim zaten sütüm de çok azalmıştı. Şimdi sanırım mama ihtiyacı olacak. En temiz içerikli mama hangisi ve kaç ml veriyorsunuz bir öğünde

Arkadaslar oglum gunduzleri emmiyor nemeyi aldi mi aglamaya basliyor kabizlik ve gaz yapmayan kullanip memnun kaldiginiz mama var mi

6 tane aşı mı ? Ne vuracaklar ki o kadar.. Şimdiden kolay gelsin kuzum.

Birkaç günde etki etti bana canım ama herkeste farklı olabilir ne kadar süredir kullanıyorsun?

3 tane yaptılar aynı gün 2.ayi dolunca ben ki ne cesaretli insanım aşırı soğuk kanlı biriyim ama bakamadım bile canı yanacak diye. Evlat bambaşka bir şeymiş. Ama anlık canı yandı sonra sustu hemen. İnşallah kolay atlatırsınız siz de canım

Iki hafta sonra Rota var, karnesinin üzerinde 6 ayri asi yazmislar, ben de paniklemistim. Bugun sordum, tüm alti asi birlikte yapilacakmis Allahtan (tetanoz, difteri, bogmaca, cocuk felci, zatürre, B tipi influenza ve Hepatit B) bir de doktor RSV Virusu asisi da öneriyor.

Kızlar çok kötüyüm göğüsüm çok acıyor gene mastit oluyorum sanırım. Süreklide sağdım emzirdim zaten sütüm de çok azalmıştı. Şimdi sanırım mama ihtiyacı olacak. En temiz içerikli mama hangisi ve kaç ml veriyorsunuz bir öğünde
Biz de similac gold 1 var, icerigi temiz ve guzel diye biliyorum. Mama ögünü bebegin kilosuna göre degisir. Mesela Benim kizim tam 4 kg .
4000 Gram x 160 / 8 = 80 ml . 8 ögün hesabi, her ögünde yani 80 veriyorum, hala ac olursa ekleme yapiyoruz hanima

Iki hafta sonra Rota var, karnesinin üzerinde 6 ayri asi yazmislar, ben de paniklemistim. Bugun sordum, tüm alti asi birlikte yapilacakmis Allahtan (tetanoz, difteri, bogmaca, cocuk felci, zatürre, B tipi influenza ve Hepatit B) bir de doktor RSV Virusu asisi da öneriyor.
Ay o altılı aşı bizde de var. Dedim bizim tek aşı sizde ayrı ayrı mı yapılacak. Ona ek verem bir de rota olacak. 3 ve 4. Aylarda da tekrarı var

Biz de similac gold 1 var, icerigi temiz ve guzel diye biliyorum. Mama ögünü bebegin kilosuna göre degisir. Mesela Benim kizim tam 4 kg .
4000 Gram x 160 / 8 = 80 ml . 8 ögün hesabi, her ögünde yani 80 veriyorum, hala ac olursa ekleme yapiyoruz hanima
Teşekkür ederim.
Kızlar tükendim artık çok kötüyüm ya 😢

Bugün çocuk doktorunda randevumuz vardı. Kızımın çok tatlı bir doktoru var. Bayıldım. Zaten çok endişeli değilim, sakin büyüyor kızım ama yine de her soruya verdiği cevap beni çok tatmin etti ve çok iyi hissettirdi. Büyüdükçe kızım da çok sevecek bence 😂

Canım bana sakın kızma ama günlük 2 litre suyla sütünün geldiğine şükret. Ben 6 litre içiyorum tam. 1,5 litrelik şişelerini dolduruyorum inan ki bir gün 1 şişe eksik içeyim sütüm daha az oluyor. 6 litre içmeme rağmen dudaklarım susuzluk kaynaklı kuru ve ara ara kabızlık problemi çekiyorum. Günlük 2 litre su çok az. 4e mutlaka ama mutlaka tamamla. Şu içimin artmazsa hiçbir şey arttırmaz sütünğ.
Benim fazla suyla midem çok bulanıyor.hamileyken de doktor bol su iç demişti kusacaktım artık sudan

Verem yok bizde:////
Gaz damlası verdiler mi bu arada. Genel olarak kızım kendi gazını çıkarıyor diye hiç önermediler şu ana kadar. Ama Türkiye’de hemen her bebeğe veriyorlar muhtemelen rahatlatmak için. Bugün sordum ama gerek yoksa çok istekli de değildim. Bir isim söyledi unuttum. Türkiye de sık kullanıldığını konuşulduğu için, reçete edilmeyen eczaneden alınabilenler kullanılır diye de bir genelleme yaptı. Ama Türkiye’de zaten bir çok ilaç reçetesiz alınıyor.

Oğlum elini emmeyi öğrendi şapur şupur ellerini emiyor ☹️ alışkanlık yapar mı acaba bıraktırmak çok zor çünkü böyle seyleri😭

Kızlar tummy time yaparken süre tutuyor musunuz? Ben emzirme yastığına koyuyorum ablasını ders yaparken izlemeye bayılıyor ama süre tutmak gerekir mi ki

Oğlum elini emmeyi öğrendi şapur şupur ellerini emiyor ☹️ alışkanlık yapar mı acaba bıraktırmak çok zor çünkü böyle seyleri😭
Aramıza hosgeldin 🤭 benim kızımda öyle ve en çok korktuğum şey bu, alışkanlık kazanırsa ne yaparım bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Gaz damlası verdiler mi bu arada. Genel olarak kızım kendi gazını çıkarıyor diye hiç önermediler şu ana kadar. Ama Türkiye’de hemen her bebeğe veriyorlar muhtemelen rahatlatmak için. Bugün sordum ama gerek yoksa çok istekli de değildim. Bir isim söyledi unuttum. Türkiye de sık kullanıldığını konuşulduğu için, reçete edilmeyen eczaneden alınabilenler kullanılır diye de bir genelleme yaptı. Ama Türkiye’de zaten bir çok ilaç reçetesiz alınıyor.
Canim gaz damlasi Ben aldim recetesiz, cunku kizim biraz gazli, annesi gibi 🤓 lazim degilse kullanma tabii ki. Ne gerek var :) ayrica TR de artik her ilaci oyle recetesiz alamiyorsun diye biliyorum eskisi gibi

Back