• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar iyi geceler. Oğlum 5 gündür kaka yapmıyor ama çişi falan normal. Sağlık ocağına gidip ebeye sordum ayaküstü sütün mü az acaba dedi. Ama bebeğim gayet huzurlu. Uykusu vs yerinde. Aç olsa ağlamaktan duramaz diye düşünüyorum. Gazını falan çıkarıyor rahat bir sekilde ama kaka yok. Süt konusu ise emmeye başladığında gayet lıklık ses geliyor başlarda sonrasında bu ses azalıyor emmesi de yavaşlıyor. Ama doymama aranma gibi bir durumda yok memeyi bırakınca. Eskisi kadar mı yok acaba göğüslerim fazla dolmuyor gibi hissediyorum artık ama 1,5-2 saatte bir de emziriyorum. 2 saati nadiren çok uyursa geçiyor. Kilo alımı da iyi gibi ama işte ebenin söyledikleri kafamı karıştırdı. Bir de bebeğim memeyi tutarken önceden cook sıkı kavrardı şimdi daha gevşek tutuyor.
uyanıklık süresi nasıl? Benimki açsa uyuyamıyor ama ağlamıyor da

Kızlar ne zaman kadar bebeğin başında beklemek gerek. Yani ne xaman bebek uyuduğunda uyumaya başladınız
Aramıza hoş geldin 😃küvoz sonrası güvensiz ortama sokuyorum orada cihaz takibindeydi diye ben de çok tedirgin olmuştum. ilk başlarda sürekli gözüm üstündeydi ama bi yerden sonra insan salıyor. Beşik benim bitişiğimde , Ağzını kapatacak hiçbi şey bırakmıyorum yatakta ,yorgan vs kesinlikle kapanmayacak şekilde , kafasını da kusmaya karşı yan ve biraz yüksekte bırakıyorum.(tam yüz üstü de dönemeceği şekilde ) .Uykudayken uyanıp kontrol ettikçe ediyorum.

Aramıza hoş geldin 😃küvoz sonrası güvensiz ortama sokuyorum orada cihaz takibindeydi diye ben de çok tedirgin olmuştum. ilk başlarda sürekli gözüm üstündeydi ama bi yerden sonra insan salıyor. Beşik benim bitişiğimde , Ağzını kapatacak hiçbi şey bırakmıyorum yatakta ,yorgan vs kesinlikle kapanmayacak şekilde , kafasını da kusmaya karşı yan ve biraz yüksekte bırakıyorum.(tam yüz üstü de dönemeceği şekilde ) .Uykudayken uyanıp kontrol ettikçe ediyorum.
Ah o monitörün güvenli hissinden ben nasıl çıkıcam diye az ağlamadım anksiyeteden. 100 gün dile kolay. Bebeğimden çok o monitörü takip etmişimdir. Ama daha anne uyumdayken geçti gitti. Şimdi mesela Zeyno 3,5 aylık, 1 haftadır yanımda ama 1 ay uyumlu havuz problemi gibi 🤣 neye göre ne yapacağımı şaşırdım

Kızlar iyi geceler. Oğlum 5 gündür kaka yapmıyor ama çişi falan normal. Sağlık ocağına gidip ebeye sordum ayaküstü sütün mü az acaba dedi. Ama bebeğim gayet huzurlu. Uykusu vs yerinde. Aç olsa ağlamaktan duramaz diye düşünüyorum. Gazını falan çıkarıyor rahat bir sekilde ama kaka yok. Süt konusu ise emmeye başladığında gayet lıklık ses geliyor başlarda sonrasında bu ses azalıyor emmesi de yavaşlıyor. Ama doymama aranma gibi bir durumda yok memeyi bırakınca. Eskisi kadar mı yok acaba göğüslerim fazla dolmuyor gibi hissediyorum artık ama 1,5-2 saatte bir de emziriyorum. 2 saati nadiren çok uyursa geçiyor. Kilo alımı da iyi gibi ama işte ebenin söyledikleri kafamı karıştırdı. Bir de bebeğim memeyi tutarken önceden cook sıkı kavrardı şimdi daha gevşek tutuyor.
Aynı benim oğlum da öyle canım çok rahat gaz çıkarıyor ama kaka yapmıyor bazen 1 haftayı buluyor ki ben hem meme hem mama veriyorum doyuyor doymazsa anlarsın zaten. Doktor 1 haftaya kadar normal dedi ondan sonrası için yapmazsa fitil verdi onun çeyreğini atınca rahat yapıyor.
Mesela en son cuma günü yapmıştı kakasını bugün altını değiştirirken masaj yaptım, emzirdim, halının üstüne battaniye koydum kendi kendine bacaklarını oynatarak yapmış kabiz da değildi normal bir şekilde yapmış.
Bir de sen kabız mısın o da önemli sanırım süte yansıyor benim zor tuvalete çıktığım dönemler hep o da zor çıkıyor.

Aynı benim oğlum da öyle canım çok rahat gaz çıkarıyor ama kaka yapmıyor bazen 1 haftayı buluyor ki ben hem meme hem mama veriyorum doyuyor doymazsa anlarsın zaten. Doktor 1 haftaya kadar normal dedi ondan sonrası için yapmazsa fitil verdi onun çeyreğini atınca rahat yapıyor.
Mesela en son cuma günü yapmıştı kakasını bugün altını değiştirirken masaj yaptım, emzirdim, halının üstüne battaniye koydum kendi kendine bacaklarını oynatarak yapmış kabiz da değildi normal bir şekilde yapmış.
Bir de sen kabız mısın o da önemli sanırım süte yansıyor benim zor tuvalete çıktığım dönemler hep o da zor çıkıyor.
Benim oğlum yapamazdı 6. Gün fitil verirdik artık.o sadece anne sütü alıyordu.doktorumuz anne sütü kabızlığı demişti.ek gıdaya kadar öyle devam etti.ek gıdaya geçtik çocuk günlük yapmaya başlamıştı

Yalnızca anne sütüyle beslenen bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal canım. Kayısı kompostosu içip emzir bu işe yarıyor demişlerdi bir yerde okumuştum. Bence sütle alakalı bir durum yok kendini boşuna üzme

Son 3 seferdir 4 günde yapıyor bir bez dolusu yapıyor bazen ikinci beze de yapıyor. Bugün 3. Gün yapmadı,kontrolümüz vardı, doktor karnı yumuşak dedi.. ama yarın biraz daha sertleşir ve yapar diye düşünüyorum. Hep öyle oluyor..
Normal o zaman gazlı bebişim biraz belki ondandır
Kilo alıyorsa sütün yetiyordur kuzum karnında sertlik varsa birikmiştir I love you masajı yaparsan rahatlar belki bebiş doktoruna danış yinede

Bende de bu kangurudan var ama sanki alt kilo sınırı 7 idi diye biliyorum, ondan daha benim kız yakalayamadi😅
Yeni doğan aparatı var bende canım doğumdan itibaren kullanılıyor. Boynunu sırtını ve poposunu desteklıyor
Kızlar ne zaman kadar bebeğin başında beklemek gerek. Yani ne xaman bebek uyuduğunda uyumaya başladınız
Hiç beklemedim ben basında. Doğduğu gece bıle uyudum

Kızlar sizin bebişlerde altını alırken ağlıyormu?
Benimki okadar çok ağlıyoki bazen elim ayağıma dolaşıyor çok komik bir halimiz oluyor, hele o çıtçıtlı tulumlar beni benden alıyor giydirirken😄
Evrt canım özellikle tuvaletini yapamıyorsa evi inletiyor ama eskisi kadar değil azaldı çok şükür

Kızlar sizin bebişlerde altını alırken ağlıyormu?
Benimki okadar çok ağlıyoki bazen elim ayağıma dolaşıyor çok komik bir halimiz oluyor, hele o çıtçıtlı tulumlar beni benden alıyor giydirirken😄
10 dakika önce çığlık kıyamet değiştirdim altını 😄😄😄
Bizimkinin derdi önce karnının doyurulmasını istemesi, altını değiştirdikten sonra elimi yıkamaya gitmem de ayrı bir drama. Sanırsınız günlerdir aç, susuz, yapayalnız. Kızarıyor ağlamaktan, nefesi kesiliyor 1dk içinde.

Back