2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Aspiratörle çek canım öne gelen sümükleri ve burunda kalan serumu çekiyor

Kucagindaki ortami yatakta da koruman lazim. Mesela kucaginda neden uyuyor tamamen senin tarafindan kollari tüm vucudu sarili durumda yani anne karnindaki gibi. Ilk üc ay bebeklerin 4. Trimesteri Anne karninda olmalari gereken. O kollar bos olunca ne yapacaklarini daha bilemiyorlar. O yuzden daha kucagindayken uyuklayinca ince bir penye battaniye ile sarmala. Kollari sarili olsun. Bizimki yine de bir kolu serbest seviyor. Emin olunca uyudugundan, o battaniye ile birlikte yataga al. Kollari fazla sikistirmadan ama yine sarilmis bir sekilde kendi battaniyesini ört. Kenarlari güzel sikistir. Biz böyle yapiyoruz. Anlatabilmisimdir umarim

Eklentiler

• FBF3322F-9696-4A9A-958A-BF27677F7D12.png
    587,1 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleme:
Bende yapmıştı

Malesef bizde de aynı durum ilaç verdiler ama sonuç aynı bence emzirip yerine koymaya korkuyorum emdikten sonra tuvaletini yaptıysa altını dua ile değiştiriyorum çünkü kesin kusuyor bu sefer üstünüde değiştiriyorum hepsini kustu diye bir daha emziriyorum sonra gene aynı şeyler kırkmız çıktı kusmasından dolayı dışarı bile çıkmak istemiyorum inanın

Ya aynı bizim de bez değiştirme sırasında da az da olsa yine kusuyor, gaz cikarirken kusuyor, o kadar dikkat ediyorum dike yakın tutarak emziriyorum emzirdikten sonra dik tutuyorum sarsmiyorum ama o gaz çıkarken illa kusuyor , sadece fışkırır tarzda kusma daha önce görmedim bizimki fışkırır tarzda mi bilemiyorum,doktor reflü veya alerji teşhisinde soruyor ama inanın bilemiyorum. Kusması için motilium şurup verdi bize , bı de gaz için metsil damla ,siz hangi şurubu kullanıyorsunuz canım,bize de daha 3 gün oldu kullanali ama pek bı fark olmadı

Kız şırıngayla çekilir mi bebe burnu beynini alırsın eline mazallah, aspiratörü bile az az çekin bebek terse kalmasın beyin için zararlı diyorlar, dizinize bez serin bebeği sırtı size dönük kucağa alın serum fizyolojikler tekli oluyor ya ondan alın bir kutu sonra sıcak suyla yıkar kendiniz doldurursunuz isterseniz ya da öyle devam edersiniz size kalmış neyse bebenin önünden elinizi bacak arasından geçirin, biraz öne biraz sağa doğru eğilip sol burundan sıkın sağdan akmaya başlar zaten kalanı aspiratörle sn lik çekimler yapıp çekin aynısını diğer tarafa eğilip tekrar yapın. Biraz üstünüz ıslanabilir ona göre bebeğe bir mama önlüğü kendinizede birşeyler serersiniz. Haydi bakalım kolay gelsin.

Kendinizi mi üşütüyorsunuz acaba? Eskiler sütün üşürse bebek kusar dermiş. Sırtınız terli bırakmayın emzirirken havlu koyun sonra çıkarın ve sırtınız hep sıcak olsun

Ay bende siz gibiyim hasta değilse gerek yok diyen de var günde üç defa diyende baya farklı yorumlar
Benim doktor da eğer tıkalı değilse sıkma dedi serum fizyolojik, görünürde tıkalı da değil ,ama bir arkadasim da 'bizimki de tıkalı görünmüyordu ama sıkınca bir sürü sümük çıktı' deyince kafam çok karıştı

Kızlar sizin bebeklerde emdiği halde uyumadığı oluyor mu özellikle akşam saatlerinde? Normalde memede uyuyan bebek memeyi ağzından çıkarıp tekrar istiyor veriyorum ama uyumuyor

Kendinizi mi üşütüyorsunuz acaba? Eskiler sütün üşürse bebek kusar dermiş. Sırtınız terli bırakmayın emzirirken havlu koyun sonra çıkarın ve sırtınız hep sıcak olsun
Aslında çok dikkat ediyorum ama arada terli olabiliyorum kızım var onada yetişiyim diye bazı şeyleri hızlı hızlı yapıyorum bazen de terli kalıyorum ama ayaklarıma çok dikkat ediyorum bebekte karın ağrısı yapmasın diye ter içinde önlem almaya çalışırım belki çözüm olur çünkü gerçekten yıpratıcı oluyor saatlerce emzir kussub giden sütemi üzüleyim saatlerce emzirip yerimden kalkmamayı bilmiyorım

Ya şırınga demişim aspiratör olacak tabiki ne şırıngası

Yapıyorum zaten ben sağolun yine de bilgi için

Arkadaşlar bebeğim uyurken nefes alamiyo gibi oluyor ve tekrar uyanıyor. Doğduğundan beri ara sra islik sesi gibi ses çıkıyordu uyanırken falan bugün çok yapıyor acile götürmeli miyim acaba endişelendim ya

Kızlar bebekler kaç saatte bir kaka ve çiş yapmalı ? Bizimki 9 saattir ıkınıyor ama kaka yapamıyor şimdi bezini açınca da 2 buçuk saattir çiş yapmadığını gördüm . Doktora soranınız oldu mu kaç saatten sonrası sıkıntı ?

Anne sütü alıyorsa kaka her gün yapmayabilir demişti. Ama çiş kaç saat olmalı bilmiyorum. Günde beş bez doldurması gerekiyor diyolar o zaman iki buçuk saat sıkıntı değildir herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…