• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bebiş şimdi 1 numara bez kullanıyor ya 2 numaraya ne zaman geçer ona göre bez alıcam da
Biz 20 günlük olunca geçtik elimdeki 1 numara bezler bitti bebekte 4 kiloya ulaşınca rahat oldu

Ped olarak ne kullaniyorsunuz bana ebe %100 pamuklu koteks kullan dedi de normal orkid dikisleri tahris ediyormus
Ben sleepy kullanıyorum
kesinlikle ben de sezaryenden korkuyordum normal doğum istemiştim hep ama sancı vs. Olmayınca bide çatım uygun değilmiş bebek iri dendi mecburi spinal sezaryen oldum 2. Günde dediğin gibi çoğu ağrım geçmişti. Doğumdan 3gün sonra kontrole kendim götürdüm bebeğimi herşeyiyle ben ilgilendim gayet iyiyim şükür. 2 gündür korse takmadığım için kesi yerim pişik olmuş iltihaplanmış onun için de doktor krem ve ilaç verdi gayet iyiyim bunun dışında
Çok benzer geçmiş sürecimiz bende oldukça aktifim korse takmıyorum ama orayı genelde kuru tutmaya çalışıyorum birde dikiş izi geçsin diye krem kullanıyorum sende benim gibi fazla kilo almıştın diye hatırlıyorum gitti mi kilolar 🤭
11 günlük bebeğime süt yettiremiyorum,4 saatte bir sağdığımda 30luk çıkıyor,daha sık aralıkla sağmış olursam onu da göremiyorum.3 saatte bir 60lık mama alıyor emmenin üzerine,emme de zaten 5 dk ancak sürüyor,süt hemen bitiyor,başlıyor memeyle kavgaya.Var mı benim gibi olan ve sonradan sütü artan?Ne yaptınız artması için?
Süt sağınca bazen az çıkabiliyor canım benim de öyle ama bebeğimin kilo alımı iyi süt artsın diye de humana içiyorum dere otu tahin filan yiyorum çok yok ama bebişe şimdilik yetiyor

Benimde emzirdikten sonra mutlaka kusuyor gazini cikarirken kusuyor emzirdikten yarim saat geciyo yatiriyorum yine kusuyo kesik kesikte kusuyo direk sütude kusuyo bence cok kusuyo yedigini cikariyo direk zaten doktor fiskirir gibi kusmazsa normal diyo ama kaç kere üstunu degitiriyorum okadar kusuyo yani
Canım fışkırır gibi kusması ne oluyomuş

Kızlar bunu bebeğimize 1 fıs mı üzerinde yetişkinler için 1 fıs yazıyor

Eklentiler

• IMG_20221231_175449.jpg
    IMG_20221231_175449.jpg
    67,5 KB · Görüntüleme: 44
Selam, ben normal doğum yaptım. Doğumum çok kolay geçmedi ne yalan söyleyeyim, ilerleme çok yavaş oldu. Ama bebek çıktığı andan itibaren o kadar büyük bir rahatlama geldi ki bedensel olarak. Üstelik ilerlemem olmadığı için kesi atıldı ve kendi kendine de 2. derece yırtılmalarım oldu. Ona rağmen doğum yaptığım gece dahi çok rahat geçti. Bebekle hep kendim ilgilendim, sütüm hemen geldi normal doğum olunca, rahat rahat bebeği kucağıma alıp emzirebildim. İlk bir hafta dikişlerimde hafif sızlama vardı, oturup kalkarken dikkat ettim biraz. Bugün tam 15 gün oldu ve hiçbir şeyim kalmadı. İpler tam çözülmemiştir daha ama iyileştiğini hissediyorum. Ekstra bir bakım istemiyor zaten. Tuvaletten sonra suyla temizleyip kurulamak ve pedi sık sık değiştirmek yeterli.
Ben doğum esnasında biraz fazla kan kaybettim, o yüzden sonrasında kanamam çok yoğun olmadı. İlk iki günden sonra normal pedle geçirdim. Şimdi neredeyse kanamam bile bitti, çok az geliyor gün içinde.
Zor bir doğum yapmama rağmen sonrasındaki kolaylık için yine olsa yine normal yaparım. Sezaryendeki o ilk günlerin zorluğunu yaşamak istemem. Sonuçta ne de olsa bir ameliyat, mutlaka iyileşme süreci uzun oluyor.
Sezaryen düşündüğünüz gibi zor değil aslında. Bebeğim makat gelişti sezaryen oldum. Zaten normal pek istemiyordum. Şimdi yine doğursam yine yine yine sezaryen olurum. İnanın hiç sonrası bile zor olmadı. Doğumdan 5 saat sonra bacak uyuşukluğum geçti hastanede baya yürüyüş yaptım. Bebeğimi kucağıma aldım altını aldım aynı gece. Ertesi gün zaten normal bi şekilde yürüyüp hastaneden cıkığ eve geldim o günden beri bebeğimin her ihtiyacını kendim karşılıyorum yatma sürecim bile olmadı hatta 1 tane bile ağrı kesici kullanmadım eve geldiğimde. Herkesin farklı olabilir ama benim bu şekilde oldu. Dikişlerimde de hiç sorun olmadı ben doğum yaptığımı bile anlamadım resmen. Ondan sezaryenden korkan varsa hiç korkmasın kızlar gerçekten çok konforlu geçti sonrası bile.

Uzak tutmaya çalıştıkça kızım daha cok odaya girmek istiyor. 3.5 yaşında çok fazla anlamıyor da. Bebeğim de yatak odasında hapis kaldı resmen.. evi havalandiriyoruz sirkeli su ile siliyoruz vs.. size de çok geçmiş olsun. Bebeğinin neyi var
Canım geçmiş olsun biz de grip olmuştuk eşimle kettlea kekik yağı koyup kaynattık odanın içinde bebeğe bulaşmadı hiç çok şükür

Kızlar göğüslerle başımız dertte. Herkes benim gibi sürekli yamyaş mı geziyor yakında hasta olcam bana bi öneri söyleyin nolur göğüs pedi takıyorumi içine gümüş kapak ona rağmen yamyaşım sürekli. Bebeği emzirirken onu da ıslatıyorum akam sütlerde. Göğüs pedi de hiç ekonomik bi şeu değil. Daha gecen hafta aldık 1 hafta olmadan 1 paket bitti sağlıklı değil biliyorum ama gerçekten kullanmazsam üşüyorum artık ıslaklıktan.

Bi de bi göğsüm bugün taş gibiydi sağdım açılmadı sıcak suyla masaj yaptım yine sert bi de kızarıklık var bi yerinde masajı mı sert yaptım acaba of allahım yardımcımız olsun. Sabahra beri duş almak için vakit kolluyorum daha duş alamasım
Duş alınca kendimi güzellik merkezine gidio full bakım yaptırmıi hissi yaşayan bi ben miyim😃😃

Kızlar göğüslerle başımız dertte. Herkes benim gibi sürekli yamyaş mı geziyor yakında hasta olcam bana bi öneri söyleyin nolur göğüs pedi takıyorumi içine gümüş kapak ona rağmen yamyaşım sürekli. Bebeği emzirirken onu da ıslatıyorum akam sütlerde. Göğüs pedi de hiç ekonomik bi şeu değil. Daha gecen hafta aldık 1 hafta olmadan 1 paket bitti sağlıklı değil biliyorum ama gerçekten kullanmazsam üşüyorum artık ıslaklıktan.

Bi de bi göğsüm bugün taş gibiydi sağdım açılmadı sıcak suyla masaj yaptım yine sert bi de kızarıklık var bi yerinde masajı mı sert yaptım acaba of allahım yardımcımız olsun. Sabahra beri duş almak için vakit kolluyorum daha duş alamasım
Duş alınca kendimi güzellik merkezine gidio full bakım yaptırmıi hissi yaşayan bi ben miyim😃😃
Ay maşallah de ne güzel bol bol sütün var keşke benim de böyle olsa 😅

Kızlar sezeryanlıyım az önce vişne çürüğü renginde kan geldi vajinamdan. Korktum dikiş yerim de acıyor acaba içeriden dikiş mi açıldı
Ay benim hala vişne rengi geliyorum hiçbiri geçmedi ki 😅
Kızlar bunu bebeğimize 1 fıs mı üzerinde yetişkinler için 1 fıs yazıyor
Kuzu bir fıs ama benim kullandığımda 1 fıs 400 lük olanı.

Aynı dertten muzdaribiz akıyor benden de. Göğüs kalkanı koy içine toplasın canım. Biraz rahatsız oluyor ama yapacak bir şey yok

Sezaryen düşündüğünüz gibi zor değil aslında. Bebeğim makat gelişti sezaryen oldum. Zaten normal pek istemiyordum. Şimdi yine doğursam yine yine yine sezaryen olurum. İnanın hiç sonrası bile zor olmadı. Doğumdan 5 saat sonra bacak uyuşukluğum geçti hastanede baya yürüyüş yaptım. Bebeğimi kucağıma aldım altını aldım aynı gece. Ertesi gün zaten normal bi şekilde yürüyüp hastaneden cıkığ eve geldim o günden beri bebeğimin her ihtiyacını kendim karşılıyorum yatma sürecim bile olmadı hatta 1 tane bile ağrı kesici kullanmadım eve geldiğimde. Herkesin farklı olabilir ama benim bu şekilde oldu. Dikişlerimde de hiç sorun olmadı ben doğum yaptığımı bile anlamadım resmen. Ondan sezaryenden korkan varsa hiç korkmasın kızlar gerçekten çok konforlu geçti sonrası bile.
Sezeryan bi beni mi yıktı gecti yaavv🤦🏻‍♀️😂😂😊

An itibariyle bebiş sadece kucakta uyumaya başladı 🤦🏻‍♀️ bi de gaz sancısından uyuyamıyo diye beyimizin her istediğine tamamım.ama müthiş yorucu 2 saat aralıksız kucakta tutmak 🤦🏻‍♀️

Selam, ben normal doğum yaptım. Doğumum çok kolay geçmedi ne yalan söyleyeyim, ilerleme çok yavaş oldu. Ama bebek çıktığı andan itibaren o kadar büyük bir rahatlama geldi ki bedensel olarak. Üstelik ilerlemem olmadığı için kesi atıldı ve kendi kendine de 2. derece yırtılmalarım oldu. Ona rağmen doğum yaptığım gece dahi çok rahat geçti. Bebekle hep kendim ilgilendim, sütüm hemen geldi normal doğum olunca, rahat rahat bebeği kucağıma alıp emzirebildim. İlk bir hafta dikişlerimde hafif sızlama vardı, oturup kalkarken dikkat ettim biraz. Bugün tam 15 gün oldu ve hiçbir şeyim kalmadı. İpler tam çözülmemiştir daha ama iyileştiğini hissediyorum. Ekstra bir bakım istemiyor zaten. Tuvaletten sonra suyla temizleyip kurulamak ve pedi sık sık değiştirmek yeterli.
Ben doğum esnasında biraz fazla kan kaybettim, o yüzden sonrasında kanamam çok yoğun olmadı. İlk iki günden sonra normal pedle geçirdim. Şimdi neredeyse kanamam bile bitti, çok az geliyor gün içinde.
Zor bir doğum yapmama rağmen sonrasındaki kolaylık için yine olsa yine normal yaparım. Sezaryendeki o ilk günlerin zorluğunu yaşamak istemem. Sonuçta ne de olsa bir ameliyat, mutlaka iyileşme süreci uzun oluyor.
Çok teşekkür ederim, Allah sağlıkla buyutmeyi nasip etsin 🥰

Canım bunun 400 lük olanı bebekler için diye biliyorum ama

Ay benim hala vişne rengi geliyorum hiçbiri geçmedi ki 😅

Kuzu bir fıs ama benim kullandığımda 1 fıs 400 lük olanı.

Aynı dertten muzdaribiz akıyor benden de. Göğüs kalkanı koy içine toplasın canım. Biraz rahatsız oluyor ama yapacak bir şey yok
Aaa bunu kullanamam mı yani

Benim sadece 1gun öyle göguslerim sertlesti ve sütum akip kiyafetimi islatti ondada oglum tüm gün uyumustu ilk defa yoksa saat basi emdigi icin süt cogalamiyo😃ve evet dusa girdimm mi sanki yenileniyo gibi hissediyorum bende cikmak istemiyorum

Back