• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Canim beni yanlis anlama bende o yoldan gectim ilk bebegimde bende mama ya karsydim emzirecem diodum.Sarilik oldu hastaneye yattik dustu eve geldik yeniden yukseldi yeniden yattik.Doktor mama ver dedi ben bir agliorum gormen lazim sanki dunyanin sonu gelmis doktor dediki bu her annenin basina geliyor korkma sutun var ama suan icin tam yeterli gelmiyor sarilktan kurtulana kadar mama ver sonra kesersin dedi.Oyle yaptim ama tabi ben biberonla vermistim sonrada yavas yavas beni birakti ama belki benimde payim vardir birakmasinda.
kuzum mamaya karşı değilim her ağladığında mama vermek istemiyorum sadece önce memede dursun sonra yetmezse mamaya yöneleyim istiyorum
bebeğin ağladığını duyan mama ver neden mama vermiyosun diyo biri mama verirken gördüğünde aa sütün gelmiyor mu ben hiç mama vermedim diyo biri emzik ver diyo doktor yapma diyo zaten her düşünce aklımda o kadar çok ki yoruldum
Düzenim yok ne zaman kendim yemek yiyecek ne zaman o yiyecek ne zaman uyuyacam belli değil 20 gün oldu herşeyi bilmeden yapıyorum
Bebeği ne zaman besleyip ne zaman göğüslerimi sağmam lazım bilmiyorum
Bebeğimi besledikten 1yada 1 buçuk saat sonra kaldırıp tekrar beslemeye çalışıyorum sarılığı var diye uyandırmakta epey zor oluyo haliyle belkide bıraksam uyusa sorun olmaz ama bilmiyorum ki
Kontrolde kilo almıştı bezinide sayıyorum 6 7 den az olmuyor ama bu belirsizlik maf ediyor beni
çok karışığım tamam kaynanam yanımda ama yol göstermiyor benim ne kadar stresli olduğumun farkında bile değil

Evet uyandırmak 1 saat resmen her yolu deniyoruz bana mısın demiyor.
Napıcam bilmiyorum saati geliyor mesela algını değiştiriyorum uyansın diye mızmızlanıyor ağlıyo memeye tutuyorum 5 dakika emip uyuyo tekrar uyandırmaya çalışıyorum gerçekten 1saat sürüyor
Uyanıyo 20 dakika memede kalıyo tekrar uyuyo benim kafamda sorular dönüyo o süt ona yetti mi tekrar kaldırmam lazım mı bırakayım yatsın mı belirsizlik silsilesi

kuzum mamaya karşı değilim her ağladığında mama vermek istemiyorum sadece önce memede dursun sonra yetmezse mamaya yöneleyim istiyorum
bebeğin ağladığını duyan mama ver neden mama vermiyosun diyo biri mama verirken gördüğünde aa sütün gelmiyor mu ben hiç mama vermedim diyo biri emzik ver diyo doktor yapma diyo zaten her düşünce aklımda o kadar çok ki yoruldum
Düzenim yok ne zaman kendim yemek yiyecek ne zaman o yiyecek ne zaman uyuyacam belli değil 20 gün oldu herşeyi bilmeden yapıyorum
Bebeği ne zaman besleyip ne zaman göğüslerimi sağmam lazım bilmiyorum
Bebeğimi besledikten 1yada 1 buçuk saat sonra kaldırıp tekrar beslemeye çalışıyorum sarılığı var diye uyandırmakta epey zor oluyo haliyle belkide bıraksam uyusa sorun olmaz ama bilmiyorum ki
Kontrolde kilo almıştı bezinide sayıyorum 6 7 den az olmuyor ama bu belirsizlik maf ediyor beni
çok karışığım tamam kaynanam yanımda ama yol göstermiyor benim ne kadar stresli olduğumun farkında bile değil
Anladim canim.Sarilik sureci zor gercekten.once emsin sonra sag canim ama sk sk emzriosan sagmna gerek olmayabilir.kaynn da belki ne yapaacgni bilmiodr.Saati bekleme sk sk emzr hastndki sbler saat basi emzr demislerdi

Ya saglik ocagindaki ebeye kzmin gobeginin fotosnu atmistim oda tekrar ederse acile gotur K vitamini yapsnlar dedi.Esimde hastalik var acildeki doktrlar hic bisey bilmio dierek gotrmedi.Haksiz degil bu konuda gercekten hic biaey bilmior cogu ama doktrada guvenemeyeceksek ne yapacagiz ki.Simdi baktim yine kanlanmis.kabukliydu kabugu kalkmis yarisi oralardan yeni kan gelmis.Stres stres hic bitmio ya aklima kotu kotu seyler gelior.😔
Size gobek bagi dustukten sonra orayi temzleyin silin tendrtiyot surun falan dediler mi??

Gerçekten çok yoruldum
Bebeğimden değil etrafımdaki insanlardan çok yoruldum
Sarılığı var uyuduğunda uyandırmak çok zor oluyor emzirdikten 1 saat sonra kaldırmaya çalıyorum o kaldırma süresi inanılmaz uzuyor bazen tam ağlıyo uyanıyo memede tekrar uyuyo bu sefer başlıyor akrabalar mama ver demeye
anlamıyor kimse mama ver bak 3 saat uyuyacak diyorlar
Emzirmek istiyorum arkadaşım ben
Yok mama ver
Kaynanamda 20 gündür bizde sağolsun çok yardımcı oluyor ama yoruldum ondanda yoruldum
Seni o kadar çok iyi anlıyorum kiii.. yav daha beleeer neleeer

Biz ikinci günüsü yıkadık canım bir de bugün yıkadık göbek bağı da hala düşmedi. Okuduğum kitapta çocuk doktoru, sizlere yıkanmaz deseler de yıkayın diyordu.
Benim kaynanam doğurduğum günün ertesi günü eve geldiğimizde bebeğimi yıkadı ve 5. Gün müydü neydi göbeğimiz düştü ama parçası kaldı o parça da sürekli kanadı doktora 4-5 kez götürdük her götürmemizde de yaktı göbeğini. Ve sonucunda da şuan bebeğimde maalesef göbek fıtığı oluştuu 😔 meğerse o göbek düşene kadar yıkanmaması lazımmış göbeğin kuru kalması lazımmış. Benimle aynı anda kuzenim de ikizlere doğum yaptı onlar göbek düşene kadar hiç yıkamadılar ve hiçbir sıkıntı yaşamadılar

Benim kaynanam doğurduğum günün ertesi günü eve geldiğimizde bebeğimi yıkadı ve 5. Gün müydü neydi göbeğimiz düştü ama parçası kaldı o parça da sürekli kanadı doktora 4-5 kez götürdük her götürmemizde de yaktı göbeğini. Ve sonucunda da şuan bebeğimde maalesef göbek fıtığı oluştuu 😔 meğerse o göbek düşene kadar yıkanmaması lazımmış göbeğin kuru kalması lazımmış. Benimle aynı anda kuzenim de ikizlere doğum yaptı onlar göbek düşene kadar hiç yıkamadılar ve hiçbir sıkıntı yaşamadılar
Gobek fitigi ne oluyor cok uzuldum canim gecmis olsun.Benim.atyigim fotolara bakmismiydin seninkide o sekildemiydi.Yeniden atayim.Off bende cok korkuyorum ya banyo yaptrmadim ben gobeginden dolayi halada bekliorum.Doktorun ne dedi banuo yaptrmasaydin yada temzleseydn falan dedi mi

Eklentiler

• IMG_20221224_005456.jpg
    IMG_20221224_005456.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20221224_005515.jpg
    IMG_20221224_005515.jpg
    48,4 KB · Görüntüleme: 59
Ya saglik ocagindaki ebeye kzmin gobeginin fotosnu atmistim oda tekrar ederse acile gotur K vitamini yapsnlar dedi.Esimde hastalik var acildeki doktrlar hic bisey bilmio dierek gotrmedi.Haksiz degil bu konuda gercekten hic biaey bilmior cogu ama doktrada guvenemeyeceksek ne yapacagiz ki.Simdi baktim yine kanlanmis.kabukliydu kabugu kalkmis yarisi oralardan yeni kan gelmis.Stres stres hic bitmio ya aklima kotu kotu seyler gelior.😔
Size gobek bagi dustukten sonra orayi temzleyin silin tendrtiyot surun falan dediler mi??
Canım sabah olunca ilk iş hastaneye gidin o zaman için rahatlasın böyle kendini yedin

Etraftakiler cidden sinir bozucu olabiliyor , ben de zar zor uyutuyorum dedesi çat kapı gelip çocuğu sevicem diyip uyandırıyor sanki oyuncak bebek . Beyefendinin 5 dakikalık zevki için 2 3 saat işkence çekiyorum . Yüzlerine bakmıyorum anlasınlar diye ama boş ne lohusalıktan anlıyorlar ne Yenidoğandan. Eşimin ailesinden nefret ediyorum ciddi ciddi
Ben daha dogurmadan başladı kaynanam (dul kendisi kocayi gencken bosamis). Daha simdiden dogunca benim yasakladigim.ne varsa yapacakmis işte köpeğiyle buyuyecekmis neymis kopekle buyuyen cocuk baskaymis. O kadar stresliyim ki daha 6.ayima yeni girdim ama içimde neşe huzur olacağına stres sıkıntı öfke doldu napcam bilmiyorum. Bir de eşimi surekli her yalniz buldugunda dolduruyor. Nerdeyse çocuk kararim için pisman olcam

Etraftakiler cidden sinir bozucu olabiliyor , ben de zar zor uyutuyorum dedesi çat kapı gelip çocuğu sevicem diyip uyandırıyor sanki oyuncak bebek . Beyefendinin 5 dakikalık zevki için 2 3 saat işkence çekiyorum . Yüzlerine bakmıyorum anlasınlar diye ama boş ne lohusalıktan anlıyorlar ne Yenidoğandan. Eşimin ailesinden nefret ediyorum ciddi ciddi
Hangimiz nefret etmiyoruz ki 🤪 görüöcem 3 kere geldi, üçünde de tek bahsettiği bu çocuğun sarılığı var 🤪en son e e var napalım dedim, sustu. Sinir ediyolar insanı. Saygıyı bozmayım diyorum ama insanın sabrını sınıyolar.
Ben ilk bebegımde de göbek düşene kadar yıkamadım, bunu da yıkamayacam. 10 günlük olduk ve hala düşmedi, düşecek gibi de durmuyor incelmedi öyle. Kokacak yakında çocuğum.

çok geçmiş olsun 😢 ilgisi var mıdır bilmem ama benim oğlumun da göbek bağı 12. Günü düştü doktor yıkama dediği için yıkamadım. Etrafımdaki herkes yıka dedi ama doktorunu dinledim. Göbek bağı tek seferde kendiliğinden düştü hiç parçası kalmadı ve göbek deliği öyle güzel duruyor ki özenle yapmışsın gibi

Hiç uyumadım resmen bu gece korkunç geçti bana, ve bu işin sonu yok. Bazen kafayı yiyecek gibi hissediyorum 😅
Bende ayni ya 5e kadr uyumadi Sonra bi ara uyumusz yine uyandi 8 gbi simdide uyuyo 10 dk snra uyanio.kostr kostr kahvalti yaptim uyumsken bende uyuym die tam uyuyorum o uyanio 😔

Kızlar aranızda yataş juno yatak kullanan var mı? Ben kızı koyuyorum içine gömülüyor gibi böyle çok derin sanki. Acaba yanlış mı yapıyorum normali mi bu sormak istedim

2022 Aralık anneleri grubuna katıldım ama bebiş hala gelmedi;)) 39+2 deyiz. 41 den sonra suni sancı vereceğiz dedi doktor ama suni sancı istemiyorum.
Epidural yada genel anestezi istiyorum yanlış mı düşünüyorum sizce. Çünkü suni sancı alan bütün arkadaşlarım bir gün sancı çekip sezeryana alındı ;((

Back