- 25 Şubat 2016
- 7.541
- 11.891
- 248
- 31
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #32.221
Durumu nasil kuveze aldilar mi
Amin sagolasin.Bekleyecegim ya suan yanlis bi alarmla gidecek gucum yok evde diger kizimla kaliorum babamgilde evlerine gitti bisey olursa ararim bakalim.Cok geçmiş olsun kızın için, inşallah çabucak toparlar hemen. Peki akıntı vs geldi diyorsun hastaneye gidecek misin yoksa bekleyecek misin?
Ciğer geliştirici oldugu için sadece oksijen destegi verıldı mama baslandı cook dikkat et denildi .surekli beslıyorum surec zor biz gucluyuzDurumu nasil kuveze aldilar mi
Bana doktor belden aşağı doğru vuran ağrı doğum ağrısıdır karnın önünde olan yalancı sancıdır dedi.Kizlar bilen varmi acaba, belim daha fazla agrimaya basladida sanirim sancilarim basliyor gibime geliyor ama belden vuruyo bana. Boyle adet agrisi gibi, Arada cogalip gidiyor. Sanci illa kasiklarimami vurmasi gerekiyor yoksa boyle bel agrisida yasayan varmi? Dunki 1,5 cmlik acilma suan nekadar cok merak ediyorum. Akintimda hala hafif hafif devam ediyor, ped taktim artik islanmasin diye ic camasirim
Cok şükür canimCiğer geliştirici oldugu için sadece oksijen destegi verıldı mama baslandı cook dikkat et denildi .surekli beslıyorum surec zor biz gucluyuz
Yokk cok yogun degill, damla damlaa geliyorGenelde belden giriyormus dogum agrisi canim.Akintin nasil yogun mu
Karnimdan hic girmiyoo nerdeyse, sadece alttan arada baski hissediyorum bide belim adet agrisi gibii devam ediyor, sanirim yarine dogurtucak doktorummBana doktor belden aşağı doğru vuran ağrı doğum ağrısıdır karnın önünde olan yalancı sancıdır dedi.
Sen yine 30 dk da 2 kez vurursa doktora git. Bana doktor öyle demiştiYokk cok yogun degill, damla damlaa geliyordusumu aldimda az rahatlatti sabaha hazirlaniyorum artikk sanirim birakmaz daha eve bende burda hayirli haberlerle gelirim, bizim icin dua edin kizlarr
Bu yazdıklarının çok çok benzerini ilk dogumumda yaşadım. Sezaryen sırasında ciddi bir kriz yaşadım. Günlerce bebeğimle yalnız kalamadım emziremedim.. tabii suçluluk duygusu vs de oldu. Maalesef bu bir kısır döngü. İçinden ağlamak geliyorsa bol bol ağla. İnan bana çok normal böyle hissetmen. Lohusalik herkeste farklı ilerliyor ama hepsi gelip geçiyor. Eminim sen çok çok iyi bir anne olacaksın.. doğum hikayen iyi olmasa bile annelik seruvenin eşsiz güzellikte geçecek eminim..Kızlar ben çok kötüyüm ya asla toparlayamadım kendimi sürekli ağlıyorum.
Doğum esnasında çok korktum tansiyonum şekerim düştü resmen anestezi almadan kendi kendimi bayılttım. Hiçbir kötü durum yoktu ama ben sandığım kadar cesaretli değilmişim. O anlar aklıma geldikçe sebepsiz bir şekilde ağlayasım geliyor. Kendimi çok çaresiz ve yalnız hissettim, korktum. Bir de bebek yukarıda diye biraz baskı uygulandı o da bende panik oluşturdu nefes alamayacağım korkusuyla. Keşke eşim de gelseydi benimle doğuma biraz sakinleşirdim.
Çok şükür yine de bebeğim çok sağlıklı. Ama bendeki dikiş yerlerinin sancısına ek olarak diş ağrısı eklendi. Yemek yiyemiyorum asla. Bugün bu saate kadar sadece bir kase çorba içebildim. Emzirmek ayrı dert oluyor bana emzirme vakti gelmeden strese giriyorum. Bugün dayanamayıp dişçiye gittim iltihaplı bir kök olduğundan çekemedi ama hafifçe uyuşturup temasını kesti ve iltihabı boşalttı rahatlattı. Yine ağrımaya devam edebilir dedi, ağrıyacak diye çok korkuyorum. Dişim etkisiyle bir de sanırım boynumdan yukarısı ateşler içinde. Bebeğimle ilgilenemedim bile bugün kendimi çok kötü hissediyorum. Emzirmedim anestezi iğnesi yapıldığı için gelen 10 ml sütü de boşalttım göğsümden. Bebeğimi en son sabah 10'da emzirmeye çalıştım 11 saattir memeyle temas ettirmiyorum kötü hissettiriyor bu bana. 3-4 kez mama ile doyurduk emziremediğim için. En azından bu akşam toparlayıp gece emzirmeye çalışırım diyorum. İnşallah becerebilirim. Yemek yemeye de çalışıyorum sıvı şeyler tüketerek. Hamileyken doğumun ve sonrasının çok keyifli rahat olacağını düğünürdüm ama bu lohusalık mıdır neyse artık beni çok yıprattı. Herkesi tersliyorum bebek uyurken odaya dalanı, bana muzlu süt içirmek isteyen eşimi, yardımcı olan herkesi sonra biraz modum yükselince pişman oluyorum allah için kimsenin de bana bir şey dediği yok. Daha şimdiden haftaya eşim işe başlayınca bebeğe gündüz nasıl bakacağım diye telaş ediyorum. Annem kayınvalidem dönüşümlü geliyorlar kalıyorlar ayaküstü bakmaya geldikleri de oluyor ama ben yine de çok korkuyorum bebekle tek kalmaktan. Hep dişim ağrıyacak, hep dikişler ağrıyacak hiç emziremeyecekmişim gibi geliyor. Bunların sonucunda ise elimden gelen tek şey günde 3-4 kez ağlama krizi.
Benim keyifli ve pozitif bir doğum sonrası sürecim olmadı ama diliyorum ki herkesin benden çok çok daha iyi bir doğum ve sonrası deneyimi olur. Ben sınıfta
Canım çok teşekkür ederim haklısın sonradan da toparlıyorlar ama işte ana yüreği 2600 diyince 300 gr da eksik ölçebiliyomuş ya daha da zayıf mı acaba diye korku yaşadım aslında. son 2 hafta da normal rutininde mi gittin süper kilo almış gerçektenKuzum hiç kafaya takma ben de beslenmeme öyle yağlar ballar sokmadığım halde bebek kilolu. Gerçi hastaneden çıkana kadar 400 gramı gitti. Sen normal yeme düzeninde devaö et ekstradan yulaf smothie falan da kilo aldırıyormuş güzel. Ve benim doğumdan önceki son 2 haftada bebeğim kilosu 1100 gram yükseldi dediğim gibi hatta ben iyice iştahtan kesilmiştim hasta olmuştum.
Valla sağlıklı olsunlar önemli olan o da. Ultrason cihazları 300 400 gr eksik ölçebiliyormış ya ondan endişelendim ya daha düşükse kilosu diye 38 sonuna kadar kilo aldırabilirsem çok sevincem ama ben de çok iştahlı biri değilimBenimkide 36+2de 2.300 geldi canim almiyor kilo anlamadim
Atakan müthiş karizmatik bi isim benceAllah yardımcımız olsun canım benim ya sizinkinin cinsiyeti ne acaba benimki oğlan da isiimde kararsız kaldık mirza mı Atakan mı karar veremiyoruz canım ya
Allah sağlıkla kavuştursun canım güzel haberler bekliyoruzYokk cok yogun degill, damla damlaa geliyordusumu aldimda az rahatlatti sabaha hazirlaniyorum artikk sanirim birakmaz daha eve bende burda hayirli haberlerle gelirim, bizim icin dua edin kizlarr
Canım diş ağrısı bende de var. Hatta diş etleirm de aşırı ağrıyor sarımsak ezip bastırıyorum ben biraz yakıyor ama çok iyi geliyor belki denemek istersinKızlar ben çok kötüyüm ya asla toparlayamadım kendimi sürekli ağlıyorum.
Doğum esnasında çok korktum tansiyonum şekerim düştü resmen anestezi almadan kendi kendimi bayılttım. Hiçbir kötü durum yoktu ama ben sandığım kadar cesaretli değilmişim. O anlar aklıma geldikçe sebepsiz bir şekilde ağlayasım geliyor. Kendimi çok çaresiz ve yalnız hissettim, korktum. Bir de bebek yukarıda diye biraz baskı uygulandı o da bende panik oluşturdu nefes alamayacağım korkusuyla. Keşke eşim de gelseydi benimle doğuma biraz sakinleşirdim.
Çok şükür yine de bebeğim çok sağlıklı. Ama bendeki dikiş yerlerinin sancısına ek olarak diş ağrısı eklendi. Yemek yiyemiyorum asla. Bugün bu saate kadar sadece bir kase çorba içebildim. Emzirmek ayrı dert oluyor bana emzirme vakti gelmeden strese giriyorum. Bugün dayanamayıp dişçiye gittim iltihaplı bir kök olduğundan çekemedi ama hafifçe uyuşturup temasını kesti ve iltihabı boşalttı rahatlattı. Yine ağrımaya devam edebilir dedi, ağrıyacak diye çok korkuyorum. Dişim etkisiyle bir de sanırım boynumdan yukarısı ateşler içinde. Bebeğimle ilgilenemedim bile bugün kendimi çok kötü hissediyorum. Emzirmedim anestezi iğnesi yapıldığı için gelen 10 ml sütü de boşalttım göğsümden. Bebeğimi en son sabah 10'da emzirmeye çalıştım 11 saattir memeyle temas ettirmiyorum kötü hissettiriyor bu bana. 3-4 kez mama ile doyurduk emziremediğim için. En azından bu akşam toparlayıp gece emzirmeye çalışırım diyorum. İnşallah becerebilirim. Yemek yemeye de çalışıyorum sıvı şeyler tüketerek. Hamileyken doğumun ve sonrasının çok keyifli rahat olacağını düğünürdüm ama bu lohusalık mıdır neyse artık beni çok yıprattı. Herkesi tersliyorum bebek uyurken odaya dalanı, bana muzlu süt içirmek isteyen eşimi, yardımcı olan herkesi sonra biraz modum yükselince pişman oluyorum allah için kimsenin de bana bir şey dediği yok. Daha şimdiden haftaya eşim işe başlayınca bebeğe gündüz nasıl bakacağım diye telaş ediyorum. Annem kayınvalidem dönüşümlü geliyorlar kalıyorlar ayaküstü bakmaya geldikleri de oluyor ama ben yine de çok korkuyorum bebekle tek kalmaktan. Hep dişim ağrıyacak, hep dikişler ağrıyacak hiç emziremeyecekmişim gibi geliyor. Bunların sonucunda ise elimden gelen tek şey günde 3-4 kez ağlama krizi.
Benim keyifli ve pozitif bir doğum sonrası sürecim olmadı ama diliyorum ki herkesin benden çok çok daha iyi bir doğum ve sonrası deneyimi olur. Ben sınıfta kaldım sanırım.
İnşallah toparlanırım, fiziki rahatsızlıklar ister istemez psikolojiye etki ediyor birkaç güne daha iyi olacağımı hatırlatıyorum kendimeBazı rastlantısal şeyler ters gitmiş belki ama kendini suçlama bence. Dişinin iltihabı vs senin elinde olan bişey değil ki . Keza sezeryan da adı üstünde operasyon. Paniklemek de normal . En azından bak senin çevrende seni mutlu ve rahat ettirmeye çalışan sevdiklerin var. Kısa zamanda toparlanacagına inanıyorum
İnşallahSanki kendi yazmışım gibi okudum. Bende benzer şeyler yaşadım normal doğuraamadım ve sezeryana aldılar uyandığımda hiç bebeğimi sormadığım eve gelince aklıma geldi neden sormadım bebeğimi diye kendimi yiyorum. Ben nasıl bir anneyim diye. Bu suçluluk duygusu nasıl geçecek bilmiyorum.
Çok şükür yanımda annem vardı beraber bakıyorduk ama az önce annem de gitmek zorunda kaldı yeğenim hasta bakacak kimse yok. Ben artık kızımla başbaşayım. Tedirginlik Bende de var. Bırakıp tuvalete nasıl giderim diye düşünüyorum şimdiden.
Senin dediğin gibi ne doğumum ne de sonrası hayal ettiğim gibi oldu. Ama kendimi aşmaya çabalıyorum. Bundan sonraki süreçte kızıma bütün ilgimi sevgimi vermeye çalışıyorum.
Bizler sevgi dolu anneler olacağız inşallah bu da bir çocuk için en önemli şey.
Zaman gerçekten ihtiyacım olan şey. Ama hani hamilelik de son günlere dayandığında insanı yoruyor bedenen ya bendeki durumda orda başladı ve dediğin gibi her olumsuzluk hassas psikoloji sebebiyle bende sert bir karşılık buldu, aşmaya çalışıyorum; inşallah başaracağımCanım artık herşey geride kaldı. Az bir zaman sonra bebeğinle kavuşacaksınız ne güzel , hep buna odaklan
Canım , yaşadığın olumsuzluklar üst üste gelmiş , ama bu asla senin sınıfta kaldığınu göstermez , hatta ne kadar güçlü bir insansın ki bak ne güzel başetmeye çalışıyorsun
Gün be gün bu yaşadığın acılar azalacak , diş ağrın elbet geçecek , yaralarının acısı elbet günden güne azalacak , bebeğin seni , sen bebeğini daha iyi anlayıp öğrenip tanıyacaksınız
Zamanla kendini çok daha iyi hissetmeye başlayacaksın
Emzirmek zaman geçtikçe kolaylaşacak
Bebeğin günden güne büyüyecek annesi
Asla olumsuz birşey düşünme, çünkü sen çok güçlü , savaşan , evladı için telaşlanan bir annesin
Evet dediğin gibi alalade söylenmiş bir cümle bile saatlerce kafaya takılabiliyor. Tekrar tekrar aynı baskıyı kuruyor insanın üstünde. Sanırım en mantıklısı toparlanana kadar kulak kapatıp asıl anneliğe bebekle başbaşa kalınca değerlendirmek.Benimki de şeffaf jöle kıvamındaydı illa kanlı olmuyor canım
Lohusalık hamilelikten çok daha zor bir süreç bence, ben de çok korktum bebekle nasıl yalnız kalacağım bir şey olsa naparım vs diye. Zaten uykusuzuz, emzirmeye alışmanın da ayrı bir stresi var ve ister istemez yetebilir miyiz onu da düşünüyoruz. Bu yaşadıklarını az ya da çok herkes yaşıyor bence canım o yüzden yalnız hissetme. Bana da çok destek oldu annem, kayınvalidem ama ufak şeyler bile batıyor insana bu durumda. En basiti bebek daha memeyi zor tutuyoken kayınvalidem süt mü yok yoksa falan dedi benim modumu düşürdü ki sütüm gayet iyiydi sadece bebek alışıyordu tek seferde yakalayamıyordu. Ben açıkçası bebekle yalnız kalınca daha rahat ettim. Bu hafta yeni yeni biraz daha iyiye gitti ve stresim azaldı alıştım diyebilirim.
Umarım öyle olur, hepimizin. Bunun için çaba gösteriyorumBu yazdıklarının çok çok benzerini ilk dogumumda yaşadım. Sezaryen sırasında ciddi bir kriz yaşadım. Günlerce bebeğimle yalnız kalamadım emziremedim.. tabii suçluluk duygusu vs de oldu. Maalesef bu bir kısır döngü. İçinden ağlamak geliyorsa bol bol ağla. İnan bana çok normal böyle hissetmen. Lohusalik herkeste farklı ilerliyor ama hepsi gelip geçiyor. Eminim sen çok çok iyi bir anne olacaksın.. doğum hikayen iyi olmasa bile annelik seruvenin eşsiz güzellikte geçecek eminim..
Doktora gittim canım onun çekimden önce ufak bir müdahalesi oldu o rahatlattı epey. Aklımda bulunsun bende diş problemi bitmek bilmez çünkü.Canım diş ağrısı bende de var. Hatta diş etleirm de aşırı ağrıyor sarımsak ezip bastırıyorum ben biraz yakıyor ama çok iyi geliyor belki denemek istersin
Sağlıkla büyüsün canımKızlar bizimde bugün kontrolümü vardı çatı muayenesi yapıldı normal doğurman mümkün değil dedi doktor ve öğleden sonra sezaryene alındım kavuştuk oğluşumla biraz ağrım sızım var dikiş yerimde yanma vs sizler nasılsınız
Benim de planlı sezaryen ve perşembe günü:) Bebeklerimiz aynı gün dünyaya gelecek ve çok garip bir şekilde benim de hiç sancım yokken sancılarım başladı. Karnım adeta taşşş. Öyle sert. Acaba beklemeyecek mi gününü diyorumTeşekkür ederim canım.. Bugün 36+5 di. Doğum 37+1 olarak planlandı. Hala inanamıyorum bu kadar ay ne çabuk geçti diye.. doğunca da öyle olacak sanırım.. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?