• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kizlar bilen varmi acaba, belim daha fazla agrimaya basladida sanirim sancilarim basliyor gibime geliyor ama belden vuruyo bana. Boyle adet agrisi gibi, Arada cogalip gidiyor. Sanci illa kasiklarimami vurmasi gerekiyor yoksa boyle bel agrisida yasayan varmi? Dunki 1,5 cmlik acilma suan nekadar cok merak ediyorum. Akintimda hala hafif hafif devam ediyor, ped taktim artik islanmasin diye ic camasirim
Benim öyleydi canım düzenli oluyor mu

Kuzum hiç kafaya takma ben de beslenmeme öyle yağlar ballar sokmadığım halde bebek kilolu. Gerçi hastaneden çıkana kadar 400 gramı gitti. Sen normal yeme düzeninde devaö et ekstradan yulaf smothie falan da kilo aldırıyormuş güzel. Ve benim doğumdan önceki son 2 haftada bebeğim kilosu 1100 gram yükseldi dediğim gibi hatta ben iyice iştahtan kesilmiştim hasta olmuştum.
Kızlar rakamlara çok takılmam aslında ama buraya bakınca bebeğimin gerçekten zayıf olduğunu hissettim. 36+3 te 2600 dü kızım. 2 hafta içinde hızlıca kilo aldırmak istiyorum. En azından 3 kilo doğsa içim biraz rahat olacak. Tüm tavsiyelerinize açığım☹️

Arkadaşlar 37 haftalık hamileyim sabahtan beri ishal olmuşum sürekli tuvalete gidesim geliyor basurum var ve çok acıyor artık sürekli gittiğim için ne yapabilirim fikri olan var mı, bir de nişan illa kanlı ve tek seferde mi gelir bugün iki kez çok ufak peçeteye şeffaf şekilde jöle kıvamında bişey geldi benim normal akıntılarım hep sarımtırak olurdu

Kızlar rakamlara çok takılmam aslında ama buraya bakınca bebeğimin gerçekten zayıf olduğunu hissettim. 36+3 te 2600 dü kızım. 2 hafta içinde hızlıca kilo aldırmak istiyorum. En azından 3 kilo doğsa içim biraz rahat olacak. Tüm tavsiyelerinize açığım☹️
Bence rakamlara cok takilma eger sagligi yerindeyse dogduktan sonrada alir kiloyu ve daha 3.5 haftan var 3kiloya yaklasir diye dusunuyorum.
Kizlar bilen varmi acaba, belim daha fazla agrimaya basladida sanirim sancilarim basliyor gibime geliyor ama belden vuruyo bana. Boyle adet agrisi gibi, Arada cogalip gidiyor. Sanci illa kasiklarimami vurmasi gerekiyor yoksa boyle bel agrisida yasayan varmi? Dunki 1,5 cmlik acilma suan nekadar cok merak ediyorum. Akintimda hala hafif hafif devam ediyor, ped taktim artik islanmasin diye ic camasirim
Benim belden vurdu sancilarim kasiklarimda hic hissetmedim yada o an ona odaklanamadim.

Baklagil haric hepsiji tüketiyorum yaaa çok sağ ol kuzum yarın hemen bi kuru fasülye yapıyorum😀

Ben ve ailem genetik zayıf tipleriz onun mu etkisi var acaba dediğim gibi. Günde 2 bardak süt muz ceviz ve badem yiyorum. Yumurtayı haşlanmış değil omlet olarak 2 tane yiitorum. Diğerlerine de abanayım bari🥰 çok sağ ol canım
Kesinlikle çoğunluk genetik canım beslenmenin de tabi hiç etkisi yok diyemeyiz sen de yatmadan ceviz süt muzu içecek halinde tüketebilirsin bir dene istersen belki etkisi olur ama seninki fit olacak annesi gibi 😆

Eskiden sadece 5.gün alıyorlardı şimdi 2 kereye çıkmış sanırım.ama aile hekimliği alıyor mu onu bilmiyorum
Sağlık ocagında vermen gerekır
Canım doğum sancıları genelde belden vurur. Açılman da varsa beklemeden doktora git

Of of kizim cok kotu oldu atesten bayildi ayy Rabbim kimseye yasatmasin aklim gidiyordu 😔Ambulans cagirdik acilde yatiyor simdi annem basinda benim durmama izin vermediler Kaninda enfeksiyon varmis.Ayy cok kotuydu ya bayildi uyandi bos bos bakiyor hep oyle kalacak sandim cok korktum 😔😔😔Cok sukur kendine geldi kendine gelince bende eve geldim babasiyla annem kalacak.

Canım bence de kesinlikle bekleme en azından bir nst çektir açılma baktır gel bugün hastanede kötü bir olaya tanık oldum ufacık bi ağrım olsa bir dakika beklemem artık sağlıkla kavuşun inşallah 🙏🏻

Arkadaşlar 37 haftalık hamileyim sabahtan beri ishal olmuşum sürekli tuvalete gidesim geliyor basurum var ve çok acıyor artık sürekli gittiğim için ne yapabilirim fikri olan var mı, bir de nişan illa kanlı ve tek seferde mi gelir bugün iki kez çok ufak peçeteye şeffaf şekilde jöle kıvamında bişey geldi benim normal akıntılarım hep sarımtırak olurdu
Bildiğim kadarıyla bağırsak sistemindeki bozukluk doğumun habercisi

Of of kizim cok kotu oldu atesten bayildi ayy Rabbim kimseye yasatmasin aklim gidiyordu 😔Ambulans cagirdik acilde yatiyor simdi annem basinda benim durmama izin vermediler Kaninda enfeksiyon varmis.Ayy cok kotuydu ya bayildi uyandi bos bos bakiyor hep oyle kalacak sandim cok korktum 😔😔😔Cok sukur kendine geldi kendine gelince bende eve geldim babasiyla annem kalacak.
Çok çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm sizin adınıza. İnşallah çabucak toplar da kavuşursunuz

Benim akintim cok fazla geldi ya hem kati hem kivamli hemde baya cok avuc icim kadar yavrum hastanedeyken doguma gitmek istemiorum 😔Bu arada kizimada 3 gunluk damardan antbyotik tedavisi verdi doktor.Bu gece sabaha kadar yatacak yarinda 9 dagideck yine sabaha kadar 3 gun boyle olacak dua edin kizlar birbirimize ettigimiz dualar daha kabul olur

Benim akintim cok fazla geldi ya hem kati hem kivamli hemde baya cok avuc icim kadar yavrum hastanedeyken doguma gitmek istemiorum 😔Bu arada kizimada 3 gunluk damardan antbyotik tedavisi verdi doktor.Bu gece sabaha kadar yatacak yarinda 9 dagideck yine sabaha kadar 3 gun boyle olacak dua edin kizlar birbirimize ettigimiz dualar daha kabul olur
Geçmiş olsun Canım umarım bir an önce sağlıkla çıkar hastaneden kızın. Doğumun da dediğin gibi onun sağlıklı olduğuna emin olduğunda başlar. Ama öyle olmasa bile hepsi kolaylıkla geride kalır umarım

Kızlar ben çok kötüyüm ya asla toparlayamadım kendimi sürekli ağlıyorum.
Doğum esnasında çok korktum tansiyonum şekerim düştü resmen anestezi almadan kendi kendimi bayılttım. Hiçbir kötü durum yoktu ama ben sandığım kadar cesaretli değilmişim. O anlar aklıma geldikçe sebepsiz bir şekilde ağlayasım geliyor. Kendimi çok çaresiz ve yalnız hissettim, korktum. Bir de bebek yukarıda diye biraz baskı uygulandı o da bende panik oluşturdu nefes alamayacağım korkusuyla. Keşke eşim de gelseydi benimle doğuma biraz sakinleşirdim.
Çok şükür yine de bebeğim çok sağlıklı. Ama bendeki dikiş yerlerinin sancısına ek olarak diş ağrısı eklendi. Yemek yiyemiyorum asla. Bugün bu saate kadar sadece bir kase çorba içebildim. Emzirmek ayrı dert oluyor bana emzirme vakti gelmeden strese giriyorum. Bugün dayanamayıp dişçiye gittim iltihaplı bir kök olduğundan çekemedi ama hafifçe uyuşturup temasını kesti ve iltihabı boşalttı rahatlattı. Yine ağrımaya devam edebilir dedi, ağrıyacak diye çok korkuyorum. Dişim etkisiyle bir de sanırım boynumdan yukarısı ateşler içinde. Bebeğimle ilgilenemedim bile bugün kendimi çok kötü hissediyorum. Emzirmedim anestezi iğnesi yapıldığı için gelen 10 ml sütü de boşalttım göğsümden. Bebeğimi en son sabah 10'da emzirmeye çalıştım 11 saattir memeyle temas ettirmiyorum kötü hissettiriyor bu bana. 3-4 kez mama ile doyurduk emziremediğim için. En azından bu akşam toparlayıp gece emzirmeye çalışırım diyorum. İnşallah becerebilirim. Yemek yemeye de çalışıyorum sıvı şeyler tüketerek. Hamileyken doğumun ve sonrasının çok keyifli rahat olacağını düğünürdüm ama bu lohusalık mıdır neyse artık beni çok yıprattı. Herkesi tersliyorum bebek uyurken odaya dalanı, bana muzlu süt içirmek isteyen eşimi, yardımcı olan herkesi sonra biraz modum yükselince pişman oluyorum allah için kimsenin de bana bir şey dediği yok. Daha şimdiden haftaya eşim işe başlayınca bebeğe gündüz nasıl bakacağım diye telaş ediyorum. Annem kayınvalidem dönüşümlü geliyorlar kalıyorlar ayaküstü bakmaya geldikleri de oluyor ama ben yine de çok korkuyorum bebekle tek kalmaktan. Hep dişim ağrıyacak, hep dikişler ağrıyacak hiç emziremeyecekmişim gibi geliyor. Bunların sonucunda ise elimden gelen tek şey günde 3-4 kez ağlama krizi.
Benim keyifli ve pozitif bir doğum sonrası sürecim olmadı ama diliyorum ki herkesin benden çok çok daha iyi bir doğum ve sonrası deneyimi olur. Ben sınıfta kaldım sanırım.

Benimkide 36+2de 2.300 geldi canim almiyor kilo anlamadim

Back