• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Tesekkurler canlarim Rabbim isteyen herkese nasip etsin.Kazanmİstim haber bekliordum sorusturma kismindaydi bugun cagirdilar girisim falan yapildi yarin basliyorum.Ama ordaki gorevli 32 haftalikken rapor alman gerekiyordu almadigin icin sonrasina aktarilmio dedi ya gelip calisacaksin yada dilekce yazip izne ayrilacaksin dedi.Calissamda sonraya aktarilmayacakmis.
Bu da mantıklı canım ama üzüldüm 😔 iyice bir araştırmak lazım, benim arkadasta 34 35 haftalikken iş başı yaptı ama o direk ayrıldı izne zaten o yüzden sıkıntı yaşamadı

Selam kızlar hurmalı günlere başladık🤣🤣

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    78,6 KB · Görüntüleme: 52
her bebeğin kendine göre bir karakteri var işte , sağlıkla büyüsün annesi , çok teşekkür ederim cevabın için kuzum:KK200:
Evet canım tabi biz ne dersek diyelim birimizin dediği diğerimizin bebişine uymayabilir. Ben zaten mecbur işe döneceğim izin bittikten kısa süre sonra, hem meme hem biberona alışırsa çok iyi olur benim için. Ne demek canım💖

Bu da mantıklı canım ama üzüldüm 😔 iyice bir araştırmak lazım, benim arkadasta 34 35 haftalikken iş başı yaptı ama o direk ayrıldı izne zaten o yüzden sıkıntı yaşamadı
Benimde calisabilir raporum olmadigina gore bende izne ayrilmaliyim mantiken yani nie bosa gidip calisiyim ki evde durmak varken

pompa kullanan ve sağım yapan arkadaşlar. Benim sürekli tıkanmam oluyor. Lansinoh kullanıyorum ama acil durumlar iÇin mochi almıştım. Dün sıcak duşta mochiyi takıp masaj yaptım kolay açıldı. Bir de mochide bir kapak var sütün dökülmesini engelliyor. O aynı zamanda göğüs ucu vakumlamaya yatıyormuş. Lazım olan olursa bu bilgi de burada dursun. Seviliyorsunuz
Canım benim ilk doğumda çok tıkanıyordu.medelanın hastane tipini vermişti bana hastane doğumdan sonra.eve gelince de ondan kiraladım baya pahalı bi cihaz kiralıyorsun.sütümü kısa sürede çok arttırdı.tıkanınca da kolayca açıyordu.2 sene süt sağarak verdim oğluma onun sayesinde 2 sene anne sütü aldı.bunda da ondan kiralıcam emmezse diye.denemeni öneririm.

Canım benim silikon meme ucuna hiç ihtiyacım olmadı kişiden kişiye değişiyor demek ki. Benim söyleyebileceğim eğer meme ucunu çekemiyorsa 1-2 dk göğüs pompası ile göğsü uyarıp öyle emzirmeye çalışmak hem sütü de daha kolay çekiyor ben öyle denedim çok faydası oldu. Mama kesinlikle vermeyin demediler bana ama anne sütü geliyorken mama vermemek lazımmış benim az az geliyordu ilk önce şimdi çok şükür çok daha iyi. Bir de emzirdikten sonra emdi diye bırakmadım ben 1 saat pompa ile sağdım kaç kez. Zaten çocuk yarım saatte anca emiyor, 1saat ben sagmaya çalışıyorum falan çok yorucu oldu biraz böyle devam etmek ama hem emzirip hem saginca süt çok arttı. Örnek vereyim tek seferde içeceği sütü 2 göğüsten 1 saatte çıkartırken dün 20dakikada tek göğüsten 2 seferlik süt çıkardım. Sürekli sağmani tavsiye ederim biz hiç mama vermedik.
Sağdığın sütü neyle veriyosun canım biberonla mı

Uyuyamayanlar kulübü üyesiyim ben de 😂 ne sağ ne sola dönmek rahat ettirmiyor göbeğim düşüyor bebiş durmuyor 😅 dön dön 3e kadar uyuyamıyorum. En son azıcık sırt üstü yatayım diyorum öyle uyuyorum. En çok sırt üstü rahat ediyorum ya ne olacak böyle
Ben de en çok sırt üstü yattığımda rahat ediyorum. Bebeğim de en çok o pozisyonda hareket ediyor, hareketini takip etmek hoşuma gidiyor 😍
Sezeryanda 39 haftanın dolması bekliyorum diyen doktoru olan var mı? Bana çok ilginç geldi. 39 dolması demek beklenen doğum tarihi ile aynı neredeyse. İyi mi kötü mü bilemedim.
Doktorum ısrarla 39.haftayı bekliyor benim de. 39.hafta derken 38+ lar mı diye sordum dün hayır 39+0 dan sonra sezeryan tarihi belirleyecekmiş sanırım benim de miniğim erken gelmezse 28 kasımdan sonraki bir tarih gibi görünüyor.
Kızlar kan sulandırıcı iğne kullananlar ne zaman bırakacaksınız iğneyi? Ben daha tam konuşmadım doktorla bu durumu. Bir de normal mi sezaryen mi olacaksınız? Kafamda deli sorular 😍😁
Canım ben de oksapar kullanıyorum, doktorum henüz bırakmam konusunda bir şey demedi. Sezeryan tarihim belli olunca bu konuda bir bilgi veririm yine.

canım çok teşekkür ederim kendi adıma , böyle tecrübelerin çok faydası oluyor
peki hangi mamayı tercih ettin canım , aslında hastane çantasına bile koymak lazım
bir de memeucu silikon bende aldım iki tane farklı marka
sen hangisini aldın ?
Meme ucu silikon markası Wee baby
Mama markası da sma

Anne sütüne en yakın mama sma dediler

Yine kızımın yüzü sap sarı yine sabahten beri uyuyo ne yaptıysak yine uyndıramıyoruz meme emdiremiyorum yine hastaneye gidicek nolursunuz dua edin sağlıkla geri eve gelsin 😔😔😔
Canım endişelenme.benim oğlum da doğumdan sonraki gün sarılık oldu.beni emmiyordu.sürekli uyuyordu.uykuda şırıngayla mama veriyorduk uyurken besliyorduk.sarılık değeri 16.9 du doktor 17 üstü Işın yatıralım dedi.ya da bol bol yedirin sabah tekrar ölçelim dedi.eve geldik sabaha kadar uykusunda mama verdik.yedikçe kaka yaptı.kaka ve çiş yaparak atıyorlar sarılığı.ertesi sabah gittiğimizde 16,5 a düşmüştü.böyle devam edin dedi zaten düşüşe geçince bir daha çıkmazmış.tamamen düzelmesi 40 gün sürdü.yenidoğan sünneti bile yaptıramamıştık sarılıktan dolayı.kaldı ki en kötü ihtimal ışın alır.benim en yakın arkadaşımın kızı 1 hafta falan hastanede kaldı ışın aldı sonra çıktı.sarılık çoğu çocuk oluyor canım endişelenme.emmiyorsa aç kalmasın bol bol mama ver uyurken ver yedikçe düzelecek sütü bekleme

Ben de en çok sırt üstü yattığımda rahat ediyorum. Bebeğim de en çok o pozisyonda hareket ediyor, hareketini takip etmek hoşuma gidiyor 😍

Doktorum ısrarla 39.haftayı bekliyor benim de. 39.hafta derken 38+ lar mı diye sordum dün hayır 39+0 dan sonra sezeryan tarihi belirleyecekmiş sanırım benim de miniğim erken gelmezse 28 kasımdan sonraki bir tarih gibi görünüyor.

Canım ben de oksapar kullanıyorum, doktorum henüz bırakmam konusunda bir şey demedi. Sezeryan tarihim belli olunca bu konuda bir bilgi veririm yine.
Çok teşekkür ederim, çok sevinirimm

Sağdığın sütü neyle veriyosun canım biberonla mı
Evet canım Philips avent natural marka biberonla verdim. Çok geçmiş olsun kızına inşallah en kısa zamanda düzelir sarılığı. Sarılık değeri nasıl?
Meme ucu silikon markası Wee baby
Mama markası da sma

Anne sütüne en yakın mama sma dediler
Bize hip markası anne sütüne en yakın mama dediler insanın kafasını karıştırıyorlar ya hastaneden hastaneye ne kadar fark ediyor verdikleri bilgiler

Sadece mochiyi almıştım bende. Çok faydalı bilgi oldu canım. Peki normal pompa almak şart mı sizce? İşe başlamama yakın profesyonel sağım makinası kiralarım diye düşünmüştüm.
İşe başlayana kadar görüsünü tanımış olursun , belki sadece mochi yeter. Benim çiftli pompa ama mecburen teker teker sağıyorum mesela. Çiftli sağdığımda vakum gücü yetmiyor. Kira fiyatlarında artmış galiba astarı yüzünü geçmiyorsa kiralamak daha iyi.

Kızlar bütün postları okuyorum ama yazmaya fırsat olmadan kaçıyor. O yüzden genel olarak yazıyorum. EMZİRME DESTEK SİSTEMİ diye bir aparat var. Süt kesildiğinde , mama verirken bile emme ve ten desteği sağlamak iÇin kullanılıyor. Beslenme hortumu gibi birşey göğüs ucuyla beraber bebeğe veriliyor. Umarım lazım olmaz ama o da aklınızda bulunsun. Emme tembelliğinde, çene güçsüzlüğünde çok işe yarıyormuş.

Back
X