• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
uyuyamayanlar burdamiii🥲 ayaklarim yine uyusmaya basladi ya, bayadir magnezyum almiyordum, sanirim tekrar almam lazim😩
Öyle bir problemin varsa bence doğuma kadar bırakma. Geceleri sırayla bacaklarıma kramp gidiyordu, sürekli kramp girecek hissi vardı bacağımda. Sonra baktım dişim kırıldı kendi kendine. Şu an nbl'nin osteo takviyesini kullanıyorum içinde hem kalsiyum hem de magnezyum var çok rahatım.

5 yaşında benimkide, bizde daha hiç ayrı kalmadık geceleri, aslında durur bensiz onu dert etmiyorum ama acil durumda nasıl yaparız, gece gece çocuğu uykusundan kaldırıp yanımızda sürüklemek beni korkutuyor :KK43:

Bizde artık aynı şeyi yapıcaz veya ev sahibim üst katta oturuyor aile gibi olduk aslında gece uyandırıp ona bırakırız diyorum kendi kendime, kayınvalidem 1 saat mesafede bize çünkü

Annem çalışıyor canım ananem gelecek doğuma, oda şuan dayımın kızlarına baktığı için planlanan günden 1 gün önce ancak gelebilecek, kayınvalidem daha yaşlı kendi zor yürüyor hastanede yapamaz o yüzden
İnşallah acil bir durum yaşanmaz planlı olur canım en kötü kızını da yanınızda götüreceksiniz ya da bırakabileceğin bir arkadaşın komşun varsa o daha iyi olur tabi

Babaannesi yakınsa acil Bi durumda hemen gelebilir aslında çocuğun duzenide değişmemiş olur

Acil bir durum olmaz inşallah. Öyle Bi durumda ya ev sahibine bırakırsınız ya da yanınızda götürürsün.

Benim yakında annem ablam var eşimin kardeşi var. Acil durumda gelebilecek insanlar var çok şükür bunu sıkıntı etmiyorum. Ama işte gece bensiz kalmaz uyumaz nasıl olacak bilemiyorum
Ne güzel canım en azından akrabanız var onlar onu oyalarlar bir şekilde :KK200:
İnşallah acil bir durum yaşanmaz planlı olur canım en kötü kızını da yanınızda götüreceksiniz ya da bırakabileceğin bir arkadaşın komşun varsa o daha iyi olur tabi
İnşallah canım, inşallah hiç birimiz bu yollarda eğlenmeden kucağımıza alalım bebişlerimizi :dua:

Hala doğum yapmayan hamişlerime sesleniyorum günde iki tane haşlanmış yumurta bebeğe çok kilo aldırıyomuş haberiniz olsun ben yemek seçip çoğu şeyi yiyemeyen kahvaltı dahi yapmayan birisi olduğum için çocuğu iyi besleyememişim o psikolojiye çok soktular beni 2750 doğdu ve bugün tartıldığında 2740 dı o yüzden bol bol hailanmış yumurta falan yiyin benim gibi olmayın çoğu faydalı şeyleri yiyin ona kiloyu aldırın
Kilo genetik bir şey ve bizim yediklerimizle onu etkilememiz çok çok zor. Maksimum %10 fark artırılabilir. Kaldı ki 36.haftayi doldurup doğdu ikimizin de bebeği 2750 kilosu gayet iyi, benim kızım da 2780 doğdu. Vaktinde doğsa ikisi de 3 kiloyu geçerdi. Kimseyi dinleme bu konuda senin stres yapman hem sütü hem bebeği etkiler şu an.
Canim seninde dinlenmen lazim tabiki ama bunu aliskanlik haline getirme biraz toparlaninca herzaman emzir cunku sagmakla bebegin emmesi arasinda fark var duygusal bag oldugu icin o emerken sut uretimin artar.Bide gogusler baslarda cok doluo ilerleyen zamanda gorursun eger emzirmezsen agri sanci yapio beze birakio ve bizaman sonrada kusup sutun azalio_Oyuzden gucunu topladiginda kendine geldiginde emzirmeye devam.Bu surec boyle malesef geceleri uyanip uyanip emzirmemiz lazim.Bide sarilik skntilarimiz baslar İnsallah hicbirimizin oyle bi skntisi olmazda.Bebegine bakan varsa hemen emzirip verecen uykuya devam 🙂
Ben zaten sürekli emziriyorum şu an canım, sütü emzirdikten sonra sağıyorum yani direkt onu emsin diye sağmıyorum aslında ama en azından günde 1 kez o şekilde verirsek birkaç saat uyuyabilirim. Emzirirken uyuyakalmak çok tehikeliymiş yok efendim boğulan çocuklar varmış falan çok korkuttular beni öyle. Bir de maşallah kızım hem beni hem biberonu emebiliyor şu an çekme sıkıntısı yok sütü. Birkaç kez çok ağladı emmek asla istemedi çok uğraştım o zaman zorda kaldık dolaptan sütü ısıtıp verdim anında uyudu, içim de rahat oluyor kenarda bulununca. Sarılık için de baktılar 2 kez yokmuş çok şükür.

Odamız hazır teyzelerimiz 😍

IMG_20221115_134314.webp
IMG_20221115_134547.webp
IMG_20221115_134336.webp

pompa kullanan ve sağım yapan arkadaşlar. Benim sürekli tıkanmam oluyor. Lansinoh kullanıyorum ama acil durumlar iÇin mochi almıştım. Dün sıcak duşta mochiyi takıp masaj yaptım kolay açıldı. Bir de mochide bir kapak var sütün dökülmesini engelliyor. O aynı zamanda göğüs ucu vakumlamaya yatıyormuş. Lazım olan olursa bu bilgi de burada dursun. Seviliyorsunuz

pompa kullanan ve sağım yapan arkadaşlar. Benim sürekli tıkanmam oluyor. Lansinoh kullanıyorum ama acil durumlar iÇin mochi almıştım. Dün sıcak duşta mochiyi takıp masaj yaptım kolay açıldı. Bir de mochide bir kapak var sütün dökülmesini engelliyor. O aynı zamanda göğüs ucu vakumlamaya yatıyormuş. Lazım olan olursa bu bilgi de burada dursun. Seviliyorsunuz
Tecrübeli annemiz iyi ki varsın 😍

Sadece mochiyi almıştım bende. Çok faydalı bilgi oldu canım. Peki normal pompa almak şart mı sizce? İşe başlamama yakın profesyonel sağım makinası kiralarım diye düşünmüştüm.

Kızlar 6 günlük annelik tecrübesine dayanarak size verebileceğin en büyük tavsiyelerden birisi kesinlikle silikon meme ucu almanız olucak. Benim meme ucum var o yüzden silikon almama gerek yok demeyin sakın çünkü güya benimde meme ucun vardı ve hatta baş parmağımın tırnağı büyüklüğündeydi yani iyiydi aslında ama ona rağmen emzirmekte zorluk çektim. Beneğim aldı emdi almadı değil ama o silikon meme ucu kesinlikle kurtarıcı çünkü ben ilk günlerde saatlerce emziremediğimi bilirim emmediğini bilirim. E çocuk emmezsede Allah korusun sarılık ihtimali yani.. ne uyanıyoo ne ağlıyoo ne emiyoo saatlerce ağlamadı bile yapmadığımız şey kalmadı çokk korktuk çok ağladım hastaneye götürdüler sarılık sınırda çıktı eve gelmesi için o kadar çok dua ettimki Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın🤲🏻silikon meme ucunu aldıktan sonra olması gerektiği gibi emmeye başladı çok şükür. Ve ilk günlerde mama vermicem diye benim gibi tutturmayın zaten mama vermemekten de böyle olmuş bebek. Sadece anne sütü vericem diye direttim ama meğerse ilk günlerde ne kadar sütün olursa olsun anne sütün yeterli gelmiyormuş mama takviyesi alması gerekiyomuş ben o ilk bi kaç gün emziremedim emmedi ve yaa geç saatli emzirdim vs vs diye aç kaldı diye o kadar çok ağladımki hatta bu gece yine ağladım. Nasıl olurda ben o minnacık canı aç bıraktım diye. 2-3-4 saat emzirmediğim zamanlar çok oldu çünkü. O beden o açlığa nasıl dayansın hiç gücü yoktu ne ağlıyodu ne uyanıyodu altını açsak bile uyandıramadık. Şuanki durumuna elhamdülillah diyelim hem anne sütü hem mama ile bir kaç gün daha iyice toparlanana kadar devam edicem gerekirse 40 ı çıkana kadar artık ne kadar sürerse. Sağlıklı olsunlar da . 🤲🏻😔
canım çok teşekkür ederim kendi adıma , böyle tecrübelerin çok faydası oluyor
peki hangi mamayı tercih ettin canım , aslında hastane çantasına bile koymak lazım
bir de memeucu silikon bende aldım iki tane farklı marka
sen hangisini aldın ?

Kızlar size bir şey soracağım. Ben dünden beri öksürmeye başladım. Fakat bugün mide bulanması ve baş dönmesi de başladı. Şekerim normal tansiyonum normal. Öksürükte hiç mide bulantısı olacağını düşünmem normalde. Böyle bir şey yaşayan var mı daha önce?
bu illet salgın böyle yapıyor bu boğaz akıntısı öksürük falan mide bulantısı da yapıyor

Canım benim silikon meme ucuna hiç ihtiyacım olmadı kişiden kişiye değişiyor demek ki. Benim söyleyebileceğim eğer meme ucunu çekemiyorsa 1-2 dk göğüs pompası ile göğsü uyarıp öyle emzirmeye çalışmak hem sütü de daha kolay çekiyor ben öyle denedim çok faydası oldu. Mama kesinlikle vermeyin demediler bana ama anne sütü geliyorken mama vermemek lazımmış benim az az geliyordu ilk önce şimdi çok şükür çok daha iyi. Bir de emzirdikten sonra emdi diye bırakmadım ben 1 saat pompa ile sağdım kaç kez. Zaten çocuk yarım saatte anca emiyor, 1saat ben sagmaya çalışıyorum falan çok yorucu oldu biraz böyle devam etmek ama hem emzirip hem saginca süt çok arttı. Örnek vereyim tek seferde içeceği sütü 2 göğüsten 1 saatte çıkartırken dün 20dakikada tek göğüsten 2 seferlik süt çıkardım. Sürekli sağmani tavsiye ederim biz hiç mama vermedik.
kuzum sağdığın sütleri biberonla mı veriyorsun ? benim korktuğum şey meme reddi olurmu diye , sen nasıl yapıyorsun öğreneyim şimdiden :KK200:

yaa odasına bayıldım annesii , sağlıkla büyüsün içinde , duvardaki tablolar çok güzel nereden aldın canım bizlere de fikir olur belki

Ürün bu canım 😍

Ben kendi sitesinde sipariş vermiştim, sonra n11 de de sattığını gördüm. Kupon vs varsa kullanabilirsin

kuzum sağdığın sütleri biberonla mı veriyorsun ? benim korktuğum şey meme reddi olurmu diye , sen nasıl yapıyorsun öğreneyim şimdiden :KK200:
Biberonla veriyorum canım hemşireye sordum öyle bir şey olmaz dedi bilmiyorum herkes farklı bir şey söylüyor ama şöyle oluyor 7-8 kere emiyorsa 1-2 kere biberonla veriyoruzdur maksimum. Bazen çok huysuz oluyor acıkıyor ama emmek istemeyebiliyor o zaman veriyoruz. Sonraki postada da hiçbir şey yokmuş gibi normal emiyor. Sanırım arada yoruluyor bilmiyorum ama genel olarak güzel emiyor yine

Back
X