Bacim, "üzerine gittim diye siddeti oldu yoksa olmaz, o da 1 kere" diye cumle mi olur? 1 kere yapabilen yine yapar, siddet normal bir şey değil. Kadın cinayetleri de böyle 1 kereden gerceklesiyor pamuk memleketimde.
Affetmeyince esinin hayatında ne degisecek? Hangi davranisi/eylemi yerine getireceksin veya getirmeyeceksin de esin diyecek ki beni affetmedi, çok kötü hissettim bir daha yapmayayim?
Simdi Allah ganı gani rahmet eylesin, zamanında Abraham Maslow diye bir psikolog amca vardi. Maslow amca der ki, insanın ihtiyaclarinda bir piramit vardır.
En altta 1.basamakta "fiziksel" ihtiyaclar; uyuma, nefes alma,yemek vb. Bunun bir üstünde 2.basamakta "guvenlik" gelir; bedenen guvenlik, aile guvenligi, sağlık vb. Bunun bir üstünde 3.basamakta "sevgi" gelir; aile, mahremiyet, sevgi. 4.basamakta "saygı" gelir; ozguven, ozsaygi, başkalarına saygı duyma ve alma vb. Ve en tepede 5.basamakta "kendini gerceklestirme" yer alır.
Şimdi anlattiklarini gozlerim kanaya kanaya okuyorum, bir insanın en temel ihtiyaclarini gerceklestirebildigini goremiyorum. Guvenlik yok, saygı yok, saygı olmayan yerde sevgi de yok +3 bebe var Allah'a emanet, daha evinin anahtarina sahip olamadığın yerde birey de olamiyorsun. Evdeki o çocuklardan farklı bir şeye sahip değilsin yetişkin olmana rağmen. Bu listedekilerin kacina sahipsin? Yapabiliyorsun?
Bu saatten sonra düzen bozamam, sifirdan başlamak zor diyorsan da en azından bebelerin için biraz dik durmayi deneyebilirsin.
Allah yardımcın olsun