2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Balik yagini doktor mu onerdi? Kasikla ilgili bi tavsiyem daha var. Ona kucuk bi tabak hazirlayip kasigi icine koyun. Siz elinizle yedirirken o kendi kesfetsin agzina yuzune sacina her yerine surcek. Ama en sonunda kasik tutmayi ogrenicek. Kasigin ocu olmadigini da anlar. Agzina goturmeye basladiginda sz de kasikla devam edersiniz bi yandan
Evet doktor önerdi gunde 1 cay kasigi. benim bebeğim prematüre aslında şuan 9 aylık fakat düzeltilmiş 6 aylık. Geçen ay doktora gitmeden once basladim yogurt ve patates vermistim henuz. tamda dediğiniz gibi yapiyodum heryerine bulaştıra bulaştıra kendi yiyodu hiç müdahale dahi etmiyodum fakat doktor düzeltilmiş 6 ay dolsun bağırsakları için dedi ve ek gidayi kestirdi. Bu ay yeniden başladık şimdide istemiyor. Geçen ay ki kendi kasiklayan cocuk gitti ağzını dahi açmayan cocuk geldi sanırım bi çeşit sitem de barındırıyor 🤦‍♀️ şimdi yine kasigi tabağı koyuyorum önüne kasiklari yere atıyor tabağa bakmıyor bile.

Evet doktor önerdi gunde 1 cay kasigi. benim bebeğim prematüre aslında şuan 9 aylık fakat düzeltilmiş 6 aylık. Geçen ay doktora gitmeden once basladim yogurt ve patates vermistim henuz. tamda dediğiniz gibi yapiyodum heryerine bulaştıra bulaştıra kendi yiyodu hiç müdahale dahi etmiyodum fakat doktor düzeltilmiş 6 ay dolsun bağırsakları için dedi ve ek gidayi kestirdi. Bu ay yeniden başladık şimdide istemiyor. Geçen ay ki kendi kasiklayan cocuk gitti ağzını dahi açmayan cocuk geldi sanırım bi çeşit sitem de barındırıyor 🤦‍♀️ şimdi yine kasigi tabağı koyuyorum önüne kasiklari yere atıyor tabağa bakmıyor bile.
Kiyamam ben hayirliyorum sizin dogumunuzu merakla endiseyle takip etmistim topiginizde. Insan endiseleniyo hakli olarak ama eninde sonunda bi sekilde yiyolar. Ne cok ac ne cok uykulu olmadigi zamanlarda deneyin

Evet evet benmari usulü deniyor ben de öyle yapıyordum patates filan ısıttım mı acaba diye düşündüm hatırlayamadım malesef hasta oldu tam başladığımızda 10 gün ara verdik sonra başladık mecburen biraz geciktik işte.. Her şeyi sevmiyor ağzını açmak istemiyor bugün muz verdim yedi sadece onu yedi yarın da başka şeyler denemeye devam illaki bir şeyleri sever diye ümid ediyorum
Bizde ek gıda reddi yaşıyoruz yoğurta muz katınca yiyor yalnız

Baya ayrı kaldım topikten bebeklerinizden pek haberim yok kizlar inşallah iyilerdir sizde iyisinizdir .. biz 6 aylık olduk ayın 4unde desteksiz oturabiliyoruz 5 aylıkken tadimlara geçmiştik sonrasında yemeye başladı öyle 3 gün kuraliyla gitmedim ne verdiysem yedi emmeyede devam ediyoruz .. ama yüz üstü yatmayı sevmiyor ve yan dönüyo sadece yüz üstü yatınca bagriiyor sürekli ayakta durmak istiyo kanepeden destekleyerek uzun bı sure durabiliyo emekleme için hiç bi gayreti yok paşanın

Kiyamam ben hayirliyorum sizin dogumunuzu merakla endiseyle takip etmistim topiginizde. Insan endiseleniyo hakli olarak ama eninde sonunda bi sekilde yiyolar. Ne cok ac ne cok uykulu olmadigi zamanlarda deneyin
Allah razı olsun teşekkür ederim hep böyle mi olcak ya yemezse filan diye iyice streslendim inşallah kısa sürer bu tutumu. Bu dediğinizi de deneyeyim sürekli deneme yanılma yöntemi geçecek bu süreç sanırım inşallah geçer yani 😊

Allah razı olsun teşekkür ederim hep böyle mi olcak ya yemezse filan diye iyice streslendim inşallah kısa sürer bu tutumu. Bu dediğinizi de deneyeyim sürekli deneme yanılma yöntemi geçecek bu süreç sanırım inşallah geçer yani 😊
Bana da 2. Bebek olmasina ragmen oyle geliyo. Sonra ilk bebegimin 9 10 aylik videolarina bakiyorum. Catalla omlet yiyo mesela.

Baya ayrı kaldım topikten bebeklerinizden pek haberim yok kizlar inşallah iyilerdir sizde iyisinizdir .. biz 6 aylık olduk ayın 4unde desteksiz oturabiliyoruz 5 aylıkken tadimlara geçmiştik sonrasında yemeye başladı öyle 3 gün kuraliyla gitmedim ne verdiysem yedi emmeyede devam ediyoruz .. ama yüz üstü yatmayı sevmiyor ve yan dönüyo sadece yüz üstü yatınca bagriiyor sürekli ayakta durmak istiyo kanepeden destekleyerek uzun bı sure durabiliyo emekleme için hiç bi gayreti yok paşanın
Patates kabak havuç için beklemeye gerek yok diyor doktor da.diger gidalara alerjisi olmadigindan, anafilaksi gecirmediginden sanslisin 👍🏻. Bilemiyorum ne alerjisi var yok. Bizimki dr sevmiyor yuzustini 😅 konforlu düşkunu, rahatina gelmezse mizmizlaniyor. Daha dur emekler, 6 ayliklar

Annelik her şey hemen olsun diyorum bazen 🙈

Bana da 2. Bebek olmasina ragmen oyle geliyo. Sonra ilk bebegimin 9 10 aylik videolarina bakiyorum. Catalla omlet yiyo mesela.

Sunday aldım ben, püresi kendi alsın oynarsın iletişime geçsin diye. Su an tadım olaylaeini gecersej inşallah 😅

Patates puresine dünyanın en kötü yemeği ifadesi takıldı bugün, 2 kasik zor yedik.

Patates kabak havuç için beklemeye gerek yok diyor doktor da.diger gidalara alerjisi olmadigindan, anafilaksi gecirmediginden sanslisin 👍🏻. Bilemiyorum ne alerjisi var yok. Bizimki dr sevmiyor yuzustini 😅 konforlu düşkunu, rahatina gelmezse mizmizlaniyor. Daha dur emekler, 6 ayliklar

Annelik her şey hemen olsun diyorum bazen 🙈
Alerjimiz olmadı hiç şükür ne anne sutunde nede ek gıdada 🤲🏻 ne bileyim bende aynen hemen olsun diyorum malum 2 çocuk daha büyüttüm hep onlara kıyasla niye bu kadar uyusuksun diyorum bazen🤦🏻‍♀️ bizde dişte yok ama eli kulağında çıktı çıkacak sanki 😁

Alerjimiz olmadı hiç şükür ne anne sutunde nede ek gıdada 🤲🏻 ne bileyim bende aynen hemen olsun diyorum malum 2 çocuk daha büyüttüm hep onlara kıyasla niye bu kadar uyusuksun diyorum bazen🤦🏻‍♀️ bizde dişte yok ama eli kulağında çıktı çıkacak sanki 😁
Hiçbir bebeyi kıyaslamamak lazim, sahsina munhasir 🙈

3.aydan beri kasiniyoruz, salya var, hala vaaaar bakalım ne zaman parlar 😅

Ben de ek gidayi sadece sofrada ve mama sandalyesinde veriyorum kizlar. Baska sekilde hic denemedim. Yemek yeri ve vaktini bilsin diye boyle yapiyorum. Insallah alisir.

Hiçbir bebeyi kıyaslamamak lazim, sahsina munhasir 🙈

3.aydan beri kasiniyoruz, salya var, hala vaaaar bakalım ne zaman parlar 😅
Zamane bebesi olunca farklı oluyo demek ki 😁 bizde öyle 3 aylıkken başladık ama gelen giden yok gözlerimiz yollarda

Ay ne güzel ek gıdanın üzerine gelmişim. Şimdi biz tadımı bitirdik çok şükür bir alerji yok. ama sırada ne var bilemiyorum 🤦🏻
Yoğurt mayaladım yiyor peynir mi yapsam? Pazatfan ne alayım sizce neyden ne kadar alayım onu da bilemiyorum siz alış verişi jaıl yapıyorsunuz bana bi destek olun lütfen

Ay ne güzel ek gıdanın üzerine gelmişim. Şimdi biz tadımı bitirdik çok şükür bir alerji yok. ama sırada ne var bilemiyorum 🤦🏻
Yoğurt mayaladım yiyor peynir mi yapsam? Pazatfan ne alayım sizce neyden ne kadar alayım onu da bilemiyorum siz alış verişi jaıl yapıyorsunuz bana bi destek olun lütfen

Ooh ne guzel biz tadimdsyiz hala 6.ay icerisinde, 2 ileri 1 geri gidiyoruz 🙈

Mevsim sebzeleri patates havuç ıspanak (ispanak sık olmamali) brokoli, Mevsim dışı oldugundan kabagi kara kabak tercih ediyorum ben, bunlar tuketilebilir. Alerji riski olduğu için kereviz pancar 9.ayda öneriliyor ama tadım yaptiysaniz bunlari ekleyebilirsiniz sorun yoksa.

Peynire gelince, doktorumj, 30 grm( 1 kibrit kutusu kadar) lor, labne gibi tuzsuz ve yağsız peynire başlanabilir demişti 7.aya gelince o da, 6.ayda yok

Bebek tarhanasi ekleyebilirsiniz menuye.

Dün burda bi arkadas kaşığı hiç gösterme elinle ver demişti akşam öyle yaptım yedi yani en azından ağzını açtı 2 kasık yedirmismiyimdir diye düşünüyorum vallahi sabahta muhallebi gibi biseuler yaptım onuda elimle verdim bi süre kaşığı gostermicem birde benim bebis ekmek kemiriyor dişleri kasiyo ya köşeyi veriyorum ama yiyoda bugün havucu filan uzun doğrayıp haslicam öyle vercem eline oda riskli ama bilemedim valla. Birde bizde 3 öğün yok
Sabah kahvaltısı
Ara ogun Meyve püresi
Öğle yemeği
Ara öğün yoğurt
Akşam yemeği
Bide sutlac veya muhallebi var akşam 20:00 civarı
Aralarda balık yağı pekmez vs. Ağırlık mama tabi

Doktor da ilk pure dedi zaten, ben deneyeyim dedim turmadi. Sırayla, once pure de olsa besini kabul etsin, sonra pütürlü inşallah çorba gibi yapınca yedi.

Aldım termos, aynisini düşünüyorum hatta 2 öğün 2.kez isitmadan veririm termosla belki

Bizde ek gıda reddi yaşıyoruz yoğurta muz katınca yiyor yalnız
Kızlar selam ben blw deniyorum çözüm bulamayınca artık..
Ağzını kitliyor sinirleniyor önce kaşığı sonra parmağımı reddetti
Önce havucu blw yaptım yedi kakada da iri iri havuç gördüm
Çok korkuyordum boğazına kaçar filan diye
Bugün de enginar yaptık
Dün Bi iki tane makarna verdim sırf meraktan napucak diye baktım blw olacak gibi bugün enginar blw yaptım iyi geçti sanki
Yere sofra bezi serdim bugün eliyle oynadı ağzına götürdü Bi parça ağzına koymama izin verdi
Ek gıda reddi yapacak diye çok stres yapmıştım blw araştırıyorum şimdi

Bugün de enginar yaptık
Dün Bi iki tane makarna verdim sırf meraktan napucak diye baktım blw olacak gibi bugün enginar blw yaptım iyi geçti sanki
Yere sofra bezi serdim bugün eliyle oynadı ağzına götürdü Bi parça ağzına koymama izin verdi
Onu bende düşünüyorum henüz cesaret edemedim ama ekmeğin köşesini güzel kemiriyor ben sadece diş kasiyo sandım ama yiyoda büyük sayılabilecek bi parça çıkardı ağzından son anda farkettim ve baya baya yiyo belli oluyo suan parmakla gidiyoruz onu da reddedecek diye korkuyorum. Haşlama işini nasıl yaptınız ayarı tutturmak sıkıntı diyolar ne çok haşlancak ne az diye

Onu bende düşünüyorum henüz cesaret edemedim ama ekmeğin köşesini güzel kemiriyor ben sadece diş kasiyo sandım ama yiyoda büyük sayılabilecek bi parça çıkardı ağzından son anda farkettim ve baya baya yiyo belli oluyo suan parmakla gidiyoruz onu da reddedecek diye korkuyorum. Haşlama işini nasıl yaptınız ayarı tutturmak sıkıntı diyolar ne çok haşlancak ne az diye
Hiç korkma canım başla zaten yatkın gibi ekmek kemiriyor sa haşlama yı kafama göre yaptım çatalı batırınca yumuşamıştı aldım verdim eline biraz fazla yumuşattım galiba ağzına attığı parçalandı ama yemiş işte havucu bugün de enginar verdim 2 ye böldüm öyle haşladım suda haşladım ama onu yumuşak Ken verdim oynadı parçaladı yemedi gibi olunca ağzına koydum kendi yedi çıkardı ağzından sofrada makarna vardı dünden ona elini attı onu istedi Bi tane koydum eline bence sende dene

Bugün de enginar yaptık
Denemek lazım, blw yi haftaya dusunuyorum tekil sebzeleri atlatirsam 😅

Ben de yemiyirsa bebe, siz yiyince aynı yemeği merak.etsin, denesun diye okumustum. Bugün havucu verdim, dilinin ucu ile aldı,acmadi ağzını. Sonra ben yedim birkaç kez, ağzını acti kuzum tikadim 😅 gazan mübarek olsun

Bişey sormak isterim bizde ek gidaya başladık malesef çok verimli geçmedi depremden dolayi. Bugun kakasi yeşildi baya koyu yeşil ne demek bı

X