Günde 3 defa tatlı kaşığı zeytin yağı vermede hiç bir zarar yok demişti çocuk dr u bende veriyorum, sen çok az veriyorsun belkide bu yüzden açılma olmuyordur. Zeytin yağı içine sarımsağı ikiye böldüm attım bir gün beklettim sonra akşamları gögüs kafesine sürüp havlu koydum ayaklarda sürdüm çorap giydirdim dene istersen, birde burnu tıkalıysa yarım soğana karanfil diktim baş ucuna verdim burnu açıldı bu monudada sıkıntın olursa işe yaradığını söylemek isterimEvet canım her ögunde bir cay kasigi koyuyorum hatta, mama verdigim zaman da damlatiyorum ama yine de kabiz oldusanirim alişana kadar illaki olacak bu kabizlik..
cok gecmis olsun kuzum.. benim minnosun da burnu akmaya basladi hafif oksuruk de var. Bebeklerimiz hep saglikli olsalar keske
Benim oğlumda yağsız patatesi yiyor biraz zeytin yağı kattım verdim o gün o patates yenmedi yağdan kaynaklı siziin kide olabilir canımEşimde yağdan ötürü yemiyor dedi ama bence sıpalığından yemiyordemir damlasına başladık onu bile şapur şupur içti patatesle alıp veremediğin nee dediğin gibi yağı azaltıp deneyeyim
Doktorun önerisi ile günkurusu kayısıyı geceden suya koyup sabah ezip vermeye başladım baya iyi geldi kabızlığa.Günde 3 defa tatlı kaşığı zeytin yağı vermede hiç bir zarar yok demişti çocuk dr u bende veriyorum, sen çok az veriyorsun belkide bu yüzden açılma olmuyordur. Zeytin yağı içine sarımsağı ikiye böldüm attım bir gün beklettim sonra akşamları gögüs kafesine sürüp havlu koydum ayaklarda sürdüm çorap giydirdim dene istersen, birde burnu tıkalıysa yarım soğana karanfil diktim baş ucuna verdim burnu açıldı bu monudada sıkıntın olursa işe yaradığını söylemek isterim
Benim oğlumda yağsız patatesi yiyor biraz zeytin yağı kattım verdim o gün o patates yenmedi yağdan kaynaklı siziin kide olabilir canım
Benım oglumdada vardı cıldı cok cabuk kuruyordu her kremı denedım gercekten en ıyı la roche posay lipikar baume geldı bıraz fıyatı var ama kucuk suruyorsun zaten baya uzun gıdıyorMeraba hanımlar..Kızımın cildinde aşırı bi kuruluk farkettim.Dogdugundan beri yanakları hafif kırmızı.. Dün görümcem kuruluk ve kırmızılığın egzama olabileceğini söyledi.
Böyle bi durum yaşayanınız var mı?
Afiyet şifa olsun inşCanım bir cezvede 3-4 küp balkabağını suda haşladım, yumuşayınca ayrı bir kaba aldım, çatalla ezdim. Daha sonra cezveye 1 yemek kaşığı pirinç unu, yarım su bardağı su koydum. Muhallebi kıvamına geldiğinde kapattım ocağı. Balkabağı ile pirinç unu muhallebisini karıştırdım, üstüne de 1 tatlı kaşığı pekmez gezdirdim. Tatlı olduğu için güzel yedi
Oğlumda britax römer almıştık memnunduk ama o zaman çok pahalıydı dönme özelliği olanlar alamamıştık şimdi uygun markalar da dönen model çıkardıysa kesinlikle onu tercih edin çok rahat luyor çocuğu koyup almakMerhaba Oto koltugu onerısı olan var mı
Ben oğlumda yaptım kzıımda da yavaştan başladım. Sen yanında olduğun sürece korkma tabiki boğazına kaçan vs olıtor ama sırtına burdu mu çıkarKızlarr iyi geceler herkeze bebişlerle uzun süredir giremedim ama takip ediyorum sizibüyük kızım hastalandı atlattı miniğimiz ateşlendi serum takıldı sebebi idrar yolu enfeksiyonumuz kız bebişlerde daha sık çıkıyomuş bizde genetik sanırım annemde bende büyük kızımda ve miniğimdede işte neyse çok şükür ilaçlarımız bitti kontollerimiz yapıldı iyiyiz ayın 14 ünde son bi ultrason var böbreklere bakılacak
Merak ettiğim bi konu var blw usulü ek gıdaya geçen yada daha önce uygulayan yada gören yada araştıran geçicek olan annelerimiz varmı
Ya ben çok istiyorum ama cesaret edemiyorum bebişin eline ne versem ağzına sokuyo zaten yiyecek versem bütünüyle sokucak ağzına sonra parçalıcak vs çok korkuyorum ya bana gaz verebilcek birileri çıkarmı aranızda kuzum zayıfladı bide zaten zor kilo alıyoduk geçen hafta 7600 gr olmuşuz anca
Oğlumda herşeyi ağzına koymak istiyor ısırmak istiyor bu yüzden ağlıyor vermeyinceKızlarr iyi geceler herkeze bebişlerle uzun süredir giremedim ama takip ediyorum sizibüyük kızım hastalandı atlattı miniğimiz ateşlendi serum takıldı sebebi idrar yolu enfeksiyonumuz kız bebişlerde daha sık çıkıyomuş bizde genetik sanırım annemde bende büyük kızımda ve miniğimdede işte neyse çok şükür ilaçlarımız bitti kontollerimiz yapıldı iyiyiz ayın 14 ünde son bi ultrason var böbreklere bakılacak
Merak ettiğim bi konu var blw usulü ek gıdaya geçen yada daha önce uygulayan yada gören yada araştıran geçicek olan annelerimiz varmı
Ya ben çok istiyorum ama cesaret edemiyorum bebişin eline ne versem ağzına sokuyo zaten yiyecek versem bütünüyle sokucak ağzına sonra parçalıcak vs çok korkuyorum ya bana gaz verebilcek birileri çıkarmı aranızda kuzum zayıfladı bide zaten zor kilo alıyoduk geçen hafta 7600 gr olmuşuz anca
İki bögg diince hemen çocuk kucağımda ben önde arkamda babası ablası babaannesi panikle geziyo ki çorbada öğürünce boğazında kaldı sanıyoz hep beraber geziyoz bizim bir odada köpeğimiz var kurtarıcımız bebek ağlayınca direk ona götürüyom ona bakıp gülüyo hani çocuk kucağımda köpeğe koşuyom ben diğerleride çocuk boğuluyo kurtaralım diye koşuyoBen oğlumda yaptım kzıımda da yavaştan başladım. Sen yanında olduğun sürece korkma tabiki boğazına kaçan vs olıtor ama sırtına burdu mu çıkar
Valla bizimkide istiyo ağlıyo ekmek veriyom yok kırıntısı takılır vs diye takılıyoz sonra hattaha bir videosu var yüklenirse ekliimOğlumda herşeyi ağzına koymak istiyor ısırmak istiyor bu yüzden ağlıyor vermeyincebisim burda tamdır ekmeği yuvarlak bazlama gibi ama somon değil ekmekler olur ven parça koparıp eline veriyorum ağzına götürüyor bazen ufak parçalar emip ağzına koyup ıslatıp yutuyor bazende koca koca ağzına koyduğu için bir anda ağzı dolu olduğu için öksürüyor hemen famaklsrds yukarıda biriken ekmeği parmağımla çıkarıp tekrar veriyorum hem ısırıp hem kendi tutma çabası hem alışıp yutkunma becerisi olsun die veriyorum yeğenime böyleydi maşşallah çok güzel yiyen bir çocuk oldu birde portakalı ortadan kesip etrafındaki kabuğu soyuyorum ben tutuyorum ama ağzına veriyorum oda suyunu içmek için emip duruyor çokta seviyor ağzından çıkınca hemen basıyor çığlığı
Portakal benim oğluma alerji yaptı 5 yaşına kadar. Geçenlerde kızıma azcık mandalin emdirdim o da hemen kırmızı kırmızı döktüOğlumda herşeyi ağzına koymak istiyor ısırmak istiyor bu yüzden ağlıyor vermeyincebisim burda tamdır ekmeği yuvarlak bazlama gibi ama somon değil ekmekler olur ven parça koparıp eline veriyorum ağzına götürüyor bazen ufak parçalar emip ağzına koyup ıslatıp yutuyor bazende koca koca ağzına koyduğu için bir anda ağzı dolu olduğu için öksürüyor hemen famaklsrds yukarıda biriken ekmeği parmağımla çıkarıp tekrar veriyorum hem ısırıp hem kendi tutma çabası hem alışıp yutkunma becerisi olsun die veriyorum yeğenime böyleydi maşşallah çok güzel yiyen bir çocuk oldu birde portakalı ortadan kesip etrafındaki kabuğu soyuyorum ben tutuyorum ama ağzına veriyorum oda suyunu içmek için emip duruyor çokta seviyor ağzından çıkınca hemen basıyor çığlığı
Kızlık zarı parçası olabilirmi o et parçası. Çünkü bende ilk normal doğumda olmustu bu ikinci dogumumda dr şu kızlık zarı parçasını dikeyim başına bela olmasin ilerde dedi şuan elime gelmiyor. Akıntı bendede oluyor ara ara ama Dr normal dedi ilaç vermedi. Adet görmedim hala belki olunca gecerRahminden et parçası sarkiyo bu ne olabilir korkuttu beni bitmeyen akintim var dönem dönem kokulu oluyo bunla ilgisi var mı
Pirinç ununa daha yeni başladım 2 hafta filan ancak oldu galiba yarim cay bardağı ancak yiyor zaten. Emmeye düşkün ne yapicam bilmiyorum sabaha kadar meme ağızdaGece pirinç unu yemesi de kilo aldırıyor olabilir canım. Pirinç ununu ben ilk defa bugün yedirdim , saat 17.30 gibi. Balkabağı muhallebisi yaptım :) mama sandalyemiz de geldi. Onda oturuyor , bizimle beraber yemeğini yiyorşimdilik miktarı az tutuyoruz, yarı tokken yiyor.
Kahvaltıya da haşlanmış yumurta sarısı, pekmezli yoğurt yedirdim bugün. Bayaaa hoşuna gitti.
Bundan sonra 2 öğün şeklinde gideceğim. Doktor ek gıdanın günlük yemesi gereken süt/mama miktarın %30 unu aşmamalı dedi. Ona dikkat ediyorum
Canları sağ olsun da canım, ilerde hareketlerinde gider o kilolar :) ya aslında benim oğlan öyle kilolu gibi durmuyor. Bana çekmiş heralde :) kemiklerim iridir benim
Canım çok geçmiş olsun. Kokulu akıntı çok da sağlıklı değil, enfeksiyon olabilir . Zaman çok geçmeden bir kadın doğumcuya görünmen daha iyi olur O daha doğru bilgi verir sana
Burnunu açık tut. Sırtına pat pat vur yüzüstü yatar pozisyondaki balgam birikmesin bronslarda. Ben hava makinasie fizyolojik su koyup buharını solumasini sağladım Dr çok iyi yapmışsın demişti bunu istediğin kadar yap akciğerler rahatlar demişti. Ateş filan olursa götür tabi inşallah hafif atlatir kuzuİyi akşamlar arkadaşlar , iki gündür oğlum hasta. Öksürüyor, hapşırıyor, burnu bugün akmaya başladı. Sesi çatallaştı, iştahsız bir şey yemiyor içmiyor. Halsiz düştü yavrum. Çok üzülüyorum onu böyle görmeye
Yarın doktora götüreceğim de evde yapabileceğim şeyler nedir?
Polip rahim içinde olmazmi. Seninki nasıl bende kızlık zarı parçası küçük sivri bir parça gibi sarkiyorduRahim sarkması değil bence internetten baktım polip olabilir gibi geliyo zor dogumlarda olabiliyormus
Keşke benim oğlan da emmeye böyle düşkün olsa 2-3 yaşına kadar emziririmPirinç ununa daha yeni başladım 2 hafta filan ancak oldu galiba yarim cay bardağı ancak yiyor zaten. Emmeye düşkün ne yapicam bilmiyorum sabaha kadar meme ağızda
Acile gittik canım biraz önce, Boğaz enfeksiyonu dedi. Antibiyotik ve Ateş düşürücü verdi . Birkaç güne geçer dedi. Odayı nemlendiriyorum sürekli. Burnunu da açık tutuyorum. Normalde yastıkta yatmıyor , bu hastalıktan dolayı yatağını eğimli hale getirdim. Düzelir inşallahBurnunu açık tut. Sırtına pat pat vur yüzüstü yatar pozisyondaki balgam birikmesin bronslarda. Ben hava makinasie fizyolojik su koyup buharını solumasini sağladım Dr çok iyi yapmışsın demişti bunu istediğin kadar yap akciğerler rahatlar demişti. Ateş filan olursa götür tabi inşallah hafif atlatir kuzu