Ayy benimki onuda yemiyor 'tamam ben sessizce burada bekliyim' diyo sonra bebek uykuya dalamayıp ağlayınca gülme krizine giriyoYaaa bizde böyleyizbüyük yatak odasına gelince gel çabuk senide uyutacagim diyorum. Uyumamak için kaçıp gidiyor babasının yanına biraz rahat ettim bu yöntemle
Catlatiyor beni . Gec yatmaya da alıştı. Öne çekmeye çalışıyorum saatini . Sorma ne haldeyimAhahaha aynı bizsus Defne sessiz ol Defne vs. derken nasıl uyutuyorum bebeği bilmiyorum
Gunes de kardeşini bir öpüyor sanki vakumluyor. Yazık kurtarmaya çalışıyor kendini bebek, yüz ifadesini görmeniz lazım çırpınıyorAyy benimki onuda yemiyor 'tamam ben sessizce burada bekliyim' diyo sonra bebek uykuya dalamayıp ağlayınca gülme krizine giriyobebeği daha da uyandırıyor
Ben gündüz uykusunda falan bebeği emzirirken onu da ayağımda sallıyorum. O yüzden ayağıma yastık koyunca kaçıyor hemenAyy benimki onuda yemiyor 'tamam ben sessizce burada bekliyim' diyo sonra bebek uykuya dalamayıp ağlayınca gülme krizine giriyobebeği daha da uyandırıyor
Bir günümüz bir günümüzü tutmuyor canım. Her gün farklı. Dün çok ağladı harab etti kendini vbugün bütün gün uyudu. Huyu suyu değişti kırkı çıkınca. Dillenmeye başladık baya ağu ağu konuşuyor. Arada girip okuyorum rutinler falan bizde sıfır rutin. Bazen yarım saatte bir emiyor bazen geceleri 4-5 saatte bir. Doktorumuz karışmayın patron o ne zaman isterse o zaman emzir annesi dedi. Gaz damlasi içmediği gün kuduruyor tam bir kolik bebe. İkinci ay kontrolleri iyi çıktı çok şükür üfürüm geçmiş. 6kg olmuş m Şimdilik bizden böyle, siz nasılsınız bebişin nasıl konuşmaya başladımı kac kg oldu:)
Yok çalkalamıyorum aslında niye öyle yazdım ki acaba. Yani çeviriyorum karıştırıyorum ama köpürtme olmuyor, kabın kenarına yapışan yağları çözmek için.Mesajınızı görünce paylaşmak istedim,bebişin sütler zarar görmesin,uzmanlar anne sütünün çalkalanmaması gerektiğini,içeriğinde ki canlı bileşenlerin zarar gördüğünü belirtiyorlar. Hafifçe karıştırmak gerekiyormuş sadece.
Selam canım maşallah bebişine seni görünce yazayım hemen dedim :)Bir günümüz bir günümüzü tutmuyor canım. Her gün farklı. Dün çok ağladı harab etti kendini vbugün bütün gün uyudu. Huyu suyu değişti kırkı çıkınca. Dillenmeye başladık baya ağu ağu konuşuyor. Arada girip okuyorum rutinler falan bizde sıfır rutin. Bazen yarım saatte bir emiyor bazen geceleri 4-5 saatte bir. Doktorumuz karışmayın patron o ne zaman isterse o zaman emzir annesi dedi. Gaz damlasi içmediği gün kuduruyor tam bir kolik bebe. İkinci ay kontrolleri iyi çıktı çok şükür üfürüm geçmiş. 6kg olmuş m Şimdilik bizden böyle, siz nasılsınız bebişin nasıl konuşmaya başladımı kac kg oldu:)
Onu da düşünüyoeum ama süt sağma makinesini ne zaman elime alsam moralim bozuluyor tam çekmiyo herhlde azıcıl süt çıkıyor. Aslında dayanıp tamamen sağsam çok mantıklı olur dediğinizCanım ben sütümü sağıp bebeği yatağından kaldırmadan biberonla veriyorum. Reflu yatagında zaten. Uyurken ağzına biberonu sokunca emmeye başlıyor. Sonra da gaz bez hallediyorum ama uyanmıyor doyduğu için de
Ben doktora sordum canım dün gece 6 saate kadar gündüz 3 saate kadar kesintisiz uyuyablr dedi.Canım aynı sorun bende de var benimki de uyanmiyor uzun süre. İlk başlarda bugün uyanmadı yarın uyanır falan diye bekledim ama olmayınca gece ben uyandırdım bir kaç sefer. Bazen uyandirmayip onun uyanmasını bekledim. Kilo alımı iyi gibi o yüzden ben de emin olamıyorum gece uyandirsam mi yoksa kendi haline mi bıraksam diye haftaya doktorumuza soracağım o ne derse o yönde ilerlerim. Ama uyandiginda gayet mutlu uyaniyo hani öyle aşırı acıkmış perişan halde değil gülücükler saçıyor.
Ben sabah sağdım 80cc çıktı hemen poşete alıp buzluğa attım sonra akşam sağdım 40cc çıktı yine aynı şekilde poşete alıp buzluğa attım. Birleştirmiyorum yani, birleştririlmemesi gerekiyor diye biliyorum. Az az da olsa öyle öyle birikecek diye düşünüp 30cc de cıksa hemen buzluğa atıyorum. Benim de çok fazla çıkmıyor ilk defa 80cc çıktı sabah ben de şaşırdım. Ama bir doktorum göğsü sağmak için en az 3 saat o göğüsten emzirmemiş olman gerekir daha çok süt gelir demiştiBen sagip atmak istiyorum ama o kadar sütüm olmuyor anca 50 ml falan. Siz mesela saat üçte sagdiniz daha sonra 6da sagdiniz iki sütü birleştiriyor musunuz? Yoksa tek öğünde sagdiginizi mi atıyorsunuz? 15-20 ml de atsam ne atmasam ne diyorum.
4 saate falan uyanıyor ama tam uyanmıyor mırın kırın ediyo yanına gidip emziriyorum ama geri uyuması yine zor oluyor. Daha doğrusu emerken uyuyor yatağa koyunca ağlıyor tekrar pışpış serüveni başlıyor yaniEmmek için kaç saatte uyanıyor peki
Oda ısısını ayarlayıp devam etcem duş aldırmaya. Kış için kalın uyku tulumu da aldım hep böyle devam etcemAnladım canım ama şunu merak ettim şimdi belli bir rutin oluşturmuşsun bebeğinde bu rutine alışmış maşallahama demişsin ya gece uykusundan önce duşa sokuyorum diye hadi şimdi yaz günü duş iyi oluyordur peki kışın nasıl yapmayı düşünüyorsun bu kadar sık heleki geceleri duş aldırmak zor hasta olur Allah korusun
Ben henüz bugün başladım inşallah yavaş yavaş rayına oturtup düzenli sağıcam. Sabah ve akşam sağdım şimdilik. Sen Bi süredir yapıyorsun sanırım bilgilendirir misin bizi de. Ne kadar süt çıkıyor kaç saat aralıkla sağıyorsun, günde kaç cc içer ki. Hep emdiği için kaç cc gerekir hesap edemiyorumBen işe başlamayacağım 6 ay ücretsiz izin alıcam ama geceleri bebeğin uzun uykusunda kalkıp süt sağıyorum canım. Dışarı çıkarken veya büyüme ataklarında çok iştahlıyken kullanmak için iyi oluyor buzlukta hazır süt olması. Sen hangi vakitlerde sağım yapıyorsun?
Yok canım sakın birleştirme soğuk sıcakmkatışınca süt acıyorBen sagip atmak istiyorum ama o kadar sütüm olmuyor anca 50 ml falan. Siz mesela saat üçte sagdiniz daha sonra 6da sagdiniz iki sütü birleştiriyor musunuz? Yoksa tek öğünde sagdiginizi mi atıyorsunuz? 15-20 ml de atsam ne atmasam ne diyorum.
Kesinlikle yaptır derim oğluma yaptrmıştm kreşte salgın oldu aşılılar hiç etkilenmedi aşısızlar 10 günü geçkin hastanede yattıKızlar rotavirus aşısı yaptıran var mı? Yaptırmayı, Yaptırmamayı düşünen var mı? İshal gibi yan etkisi oluyormuş tedirgin oldum açıkçası.
Anlatayım tabi ama her bebeğin yeme düzeni farklıdır, ben de sürekli emzirdiğim için stok yaptığım miktar devede kulak kalıyor. faydası olacak bi kısmı olursa kendinize uyarlarsınBen henüz bugün başladım inşallah yavaş yavaş rayına oturtup düzenli sağıcam. Sabah ve akşam sağdım şimdilik. Sen Bi süredir yapıyorsun sanırım bilgilendirir misin bizi de. Ne kadar süt çıkıyor kaç saat aralıkla sağıyorsun, günde kaç cc içer ki. Hep emdiği için kaç cc gerekir hesap edemiyorum
Aynen kızımda da yaptirmistim. Hic salgindan etkilenmedi . 2 hafta önce ben hastalandım ateş ishal kusma . Ona bir şey olmadı.Kesinlikle yaptır derim oğluma yaptrmıştm kreşte salgın oldu aşılılar hiç etkilenmedi aşısızlar 10 günü geçkin hastanede yattı
Hmm ne güzel belli bi rutin olusturmussunuz. İnş hep böyle devam eder. Ben de denerim ama bebiş bi 3 aylık falan olsun ancak baslayabilirim. Teşekkür ederim canimCanım gece uykusundan önce en az 2 2buçuk saat uyanık kalmasını sağlıyorum aktivite yapıyoruz beraber. Sonra uyku öncesi rutine başlıyorum. Sakin bi müzik açıp duşa sokuyorum. Duştan sonra ışığı karartıp burnunu açıyorum gaz damlasını veriyorum sonra losyonla masaj yapıyorum. Daha sonra ışığı tamamen kapatıp saclarını tarayarak emziriyorum. Memeyi bıraktığında gazını nazikçe çıkartıp yatağına koyuyorum. Asıl iş burda başlıyo çünkü Yatağa koyunca huzursuzlanıyor kucak istiyor. Bazen dokunarak pişpişle uyutabiliyorum direk ama ağlamaya başlarsa omzuma alıp öyle pışpışlıyorum. Uyuyana kadar artık ne kadar sürerse. Bu sürede hiç telefonun ışığını bile açmıyorum ve hep sakinleştirici müzik çalıyor.
Valla bu kişiden kişiye değişen bişey de olabilir araştırmak gerek. İnşallah genel bi olay değildir.Adet olunca süt mü azalıyor ben de bugün adet oldum
Catlatiyor beni . Gec yatmaya da alıştı. Öne çekmeye çalışıyorum saatini . Sorma ne haldeyim
Ayy o sevmeler benide bitirdiGunes de kardeşini bir öpüyor sanki vakumluyor. Yazık kurtarmaya çalışıyor kendini bebek, yüz ifadesini görmeniz lazım çırpınıyorkızım böyle öpme canı acır diyorum cok seviyorum napayim diyor
AahhaBen gündüz uykusunda falan bebeği emzirirken onu da ayağımda sallıyorum. O yüzden ayağıma yastık koyunca kaçıyor hemendeğilse bağırıyor aaaaaa diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?