2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Yaaa bizde böyleyiz büyük yatak odasına gelince gel çabuk senide uyutacagim diyorum. Uyumamak için kaçıp gidiyor babasının yanına biraz rahat ettim bu yöntemle
Ayy benimki onuda yemiyor 'tamam ben sessizce burada bekliyim' diyo sonra bebek uykuya dalamayıp ağlayınca gülme krizine giriyo bebeği daha da uyandırıyor

Ayy benimki onuda yemiyor 'tamam ben sessizce burada bekliyim' diyo sonra bebek uykuya dalamayıp ağlayınca gülme krizine giriyo bebeği daha da uyandırıyor
Gunes de kardeşini bir öpüyor sanki vakumluyor. Yazık kurtarmaya çalışıyor kendini bebek, yüz ifadesini görmeniz lazım çırpınıyor kızım böyle öpme canı acır diyorum cok seviyorum napayim diyor

Ben gündüz uykusunda falan bebeği emzirirken onu da ayağımda sallıyorum. O yüzden ayağıma yastık koyunca kaçıyor hemen değilse bağırıyor aaaaaa diye.

WomenClub
nasılsın canım ?nasıl gidiyor
Bir günümüz bir günümüzü tutmuyor canım. Her gün farklı. Dün çok ağladı harab etti kendini vbugün bütün gün uyudu. Huyu suyu değişti kırkı çıkınca. Dillenmeye başladık baya ağu ağu konuşuyor. Arada girip okuyorum rutinler falan bizde sıfır rutin. Bazen yarım saatte bir emiyor bazen geceleri 4-5 saatte bir. Doktorumuz karışmayın patron o ne zaman isterse o zaman emzir annesi dedi. Gaz damlasi içmediği gün kuduruyor tam bir kolik bebe. İkinci ay kontrolleri iyi çıktı çok şükür üfürüm geçmiş. 6kg olmuş m Şimdilik bizden böyle, siz nasılsınız bebişin nasıl konuşmaya başladımı kac kg oldu:)

Yok çalkalamıyorum aslında niye öyle yazdım ki acaba. Yani çeviriyorum karıştırıyorum ama köpürtme olmuyor, kabın kenarına yapışan yağları çözmek için.
Ama çok teşekkür ederim cevabınız için daha dikkatli olurum yine de :)

Selam canım maşallah bebişine seni görünce yazayım hemen dedim :)

bizimki de agulamaya başladı :) 6400 çıktı en son doktor mama vermeyin hiç dedi arada bir veriyoduk zaten sütüm pek olmadığından ama yeterli sütün falan dedi.

İlk 3 4 ay patron bebişler. Ondan sonra artık yavaştan eğitimler başlayacak inşallah

Onu da düşünüyoeum ama süt sağma makinesini ne zaman elime alsam moralim bozuluyor tam çekmiyo herhlde azıcıl süt çıkıyor. Aslında dayanıp tamamen sağsam çok mantıklı olur dediğiniz

Ben doktora sordum canım dün gece 6 saate kadar gündüz 3 saate kadar kesintisiz uyuyablr dedi.

Ben sabah sağdım 80cc çıktı hemen poşete alıp buzluğa attım sonra akşam sağdım 40cc çıktı yine aynı şekilde poşete alıp buzluğa attım. Birleştirmiyorum yani, birleştririlmemesi gerekiyor diye biliyorum. Az az da olsa öyle öyle birikecek diye düşünüp 30cc de cıksa hemen buzluğa atıyorum. Benim de çok fazla çıkmıyor ilk defa 80cc çıktı sabah ben de şaşırdım. Ama bir doktorum göğsü sağmak için en az 3 saat o göğüsten emzirmemiş olman gerekir daha çok süt gelir demişti

Emmek için kaç saatte uyanıyor peki
4 saate falan uyanıyor ama tam uyanmıyor mırın kırın ediyo yanına gidip emziriyorum ama geri uyuması yine zor oluyor. Daha doğrusu emerken uyuyor yatağa koyunca ağlıyor tekrar pışpış serüveni başlıyor yani

Oda ısısını ayarlayıp devam etcem duş aldırmaya. Kış için kalın uyku tulumu da aldım hep böyle devam etcem

Ben henüz bugün başladım inşallah yavaş yavaş rayına oturtup düzenli sağıcam. Sabah ve akşam sağdım şimdilik. Sen Bi süredir yapıyorsun sanırım bilgilendirir misin bizi de. Ne kadar süt çıkıyor kaç saat aralıkla sağıyorsun, günde kaç cc içer ki. Hep emdiği için kaç cc gerekir hesap edemiyorum

Yok canım sakın birleştirme soğuk sıcakmkatışınca süt acıyor

Kızlar rotavirus aşısı yaptıran var mı? Yaptırmayı, Yaptırmamayı düşünen var mı? İshal gibi yan etkisi oluyormuş tedirgin oldum açıkçası.
Kesinlikle yaptır derim oğluma yaptrmıştm kreşte salgın oldu aşılılar hiç etkilenmedi aşısızlar 10 günü geçkin hastanede yattı

Anlatayım tabi ama her bebeğin yeme düzeni farklıdır, ben de sürekli emzirdiğim için stok yaptığım miktar devede kulak kalıyor. faydası olacak bi kısmı olursa kendinize uyarlarsın
Benim kız sabah 8 den akşam 8e kadar 2 saatte bir istediği için bu aralıkta sağım fırsatım olmuyor. Tek memeyi sonuna kadar alıp diğerini istemiyor benimki öyle bir düzeni var. Gece 1 gibi uyanıyor emziriyorum. Emzirmediğim taraftan 35-40 cc sağım yapıyorum. memede var olan sütün yarısını sağdığımı varsayarak. Hepsini sağmıyorum çünkü 2-3 saat sonra tekrar acıkıp uyanıyor o zaman içebileceği süt olması lazım. Yani tek sağımı en uzun uyuduğu vakit yapabiliyorum 35-40cc civarı. Bu miktari da şöyle hesaplıyorum. Kilosux150/12 yani tek seferde içtiği tahmini 75cc gibi bir miktar çıkıyor. 12ye bölüyorum çünkü 2 saatte bir emiyor. 3 saatte bir emseydi 8e bölecektim.
yılan hikayesi gibi oldu ama sürekli emzirmeye devam ederken stok yapmak gerçekten çok zor benim gibi azcık azcık stokluyorsan stokların çok uzun süre götürmez belki. sen işe başladığın zaman belli saatlerde mola verip sağım yapman lazım aynı emzirir gibi, o sütleri de ertesi gün kullanman lazım bebişte. Ben işe başlayınca öyle yaparım diye düşündüm.
Eğer bugünlerde sabah akşam iki sağım yapsaydım sabah yaptığımı buzdolabında bekletip akşam sağdığımı da buzdolabında soğutup ikisini birleştirip poşetlerdim.
Sanırım bir günde toplam 800-900cc içiyorlar. Bu stok miktarımla ancak 20 günde 1 günlük sütü tamamlayabiliyorum

Kesinlikle yaptır derim oğluma yaptrmıştm kreşte salgın oldu aşılılar hiç etkilenmedi aşısızlar 10 günü geçkin hastanede yattı
Aynen kızımda da yaptirmistim. Hic salgindan etkilenmedi . 2 hafta önce ben hastalandım ateş ishal kusma . Ona bir şey olmadı.

Hmm ne güzel belli bi rutin olusturmussunuz. İnş hep böyle devam eder. Ben de denerim ama bebiş bi 3 aylık falan olsun ancak baslayabilirim. Teşekkür ederim canim

Adet olunca süt mü azalıyor ben de bugün adet oldum
Valla bu kişiden kişiye değişen bişey de olabilir araştırmak gerek. İnşallah genel bi olay değildir.

Catlatiyor beni . Gec yatmaya da alıştı. Öne çekmeye çalışıyorum saatini . Sorma ne haldeyim
Ayy o sevmeler benide bitirdi zaten bebeklerin tenleri hassas hemen kızarıyor.babasıyla oturduk konuştuk ondan beridir ayağını yada elini yavaşça öpüyor
Ben gündüz uykusunda falan bebeği emzirirken onu da ayağımda sallıyorum. O yüzden ayağıma yastık koyunca kaçıyor hemen değilse bağırıyor aaaaaa diye.
Aahha biz bebeler nasıl olacak uykusuzmu kalcaz gazımı olacak derken büyükler nasıl davranıcak hiç hesap etmemişiz.bizim büyükte bana kızınca kardeşinden dolayı yapma etme derken 'al çocuğunda senin olsun al'diye bana kızıp gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…