• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Sagdiktan sonra meme uclarnz acimiyor mu? Cocuk pat dye uyanrsa emzrmk zor olmuyor mu? Bn bunun korkusuyla cesaret edip sagamiyorum :KK43:
Canım ben en başından beri emmediği için sağiyorum sagdigimi veriyorum o yüzden memeler alışkın illaki aciyor ama artık çok acimiyor bebeğe yetecek kadar çıksa da acısa keşke.

Oda ısısını ayarlayıp devam etcem duş aldırmaya. Kış için kalın uyku tulumu da aldım hep böyle devam etcem
Anladım canım inşallah dediğin gibi iyi olur.bende ilerleyen zamanlarda bir rutin oluşturmaya çalışıcam artık bakalım ne kadar uyabilicez 😊

Anlatayım tabi ama her bebeğin yeme düzeni farklıdır, ben de sürekli emzirdiğim için stok yaptığım miktar devede kulak kalıyor. faydası olacak bi kısmı olursa kendinize uyarlarsın☺️
Benim kız sabah 8 den akşam 8e kadar 2 saatte bir istediği için bu aralıkta sağım fırsatım olmuyor. Tek memeyi sonuna kadar alıp diğerini istemiyor benimki öyle bir düzeni var. Gece 1 gibi uyanıyor emziriyorum. Emzirmediğim taraftan 35-40 cc sağım yapıyorum. memede var olan sütün yarısını sağdığımı varsayarak. Hepsini sağmıyorum çünkü 2-3 saat sonra tekrar acıkıp uyanıyor o zaman içebileceği süt olması lazım. Yani tek sağımı en uzun uyuduğu vakit yapabiliyorum 35-40cc civarı. Bu miktari da şöyle hesaplıyorum. Kilosux150/12 yani tek seferde içtiği tahmini 75cc gibi bir miktar çıkıyor. 12ye bölüyorum çünkü 2 saatte bir emiyor. 3 saatte bir emseydi 8e bölecektim.
yılan hikayesi gibi oldu😂 ama sürekli emzirmeye devam ederken stok yapmak gerçekten çok zor 🙊 benim gibi azcık azcık stokluyorsan stokların çok uzun süre götürmez belki. sen işe başladığın zaman belli saatlerde mola verip sağım yapman lazım aynı emzirir gibi, o sütleri de ertesi gün kullanman lazım bebişte. Ben işe başlayınca öyle yaparım diye düşündüm.
Eğer bugünlerde sabah akşam iki sağım yapsaydım sabah yaptığımı buzdolabında bekletip akşam sağdığımı da buzdolabında soğutup ikisini birleştirip poşetlerdim.
Sanırım bir günde toplam 800-900cc içiyorlar. Bu stok miktarımla ancak 20 günde 1 günlük sütü tamamlayabiliyorum🥲
Emzirirken Çok zor bu sağım işleri gerçekten 🤦🏼‍♀️ benimki de tek memeden emiyor sabah kalktığımda diğeri taş gibiydi sağdım şükür 90 cc çıktı daha da çıkardı ama biraz ağrıyınca bıraktım sağmayı zorlamamak için. Böyle böyle birikecek o zaman işe başlayana kadar. İnşallah stoklu gidebilirim yoksa zor olcak gerçekten

Emzirirken Çok zor bu sağım işleri gerçekten 🤦🏼‍♀️ benimki de tek memeden emiyor sabah kalktığımda diğeri taş gibiydi sağdım şükür 90 cc çıktı daha da çıkardı ama biraz ağrıyınca bıraktım sağmayı zorlamamak için. Böyle böyle birikecek o zaman işe başlayana kadar. İnşallah stoklu gidebilirim yoksa zor olcak gerçekten
Bu yüzden az çok diye bakmayıp ne çıkarsa stoklamak lazım sonrasında hepsi lazım olacak. Fazlaca poşet gidecek ama olsun değer🙂

Günaydın;)
Dün bu yazıya denk geldim uyku ve yemek hususunda. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Eklentiler

• 4F006F9C-8D9F-40BE-B971-500B9C5AB95B.webp
    4F006F9C-8D9F-40BE-B971-500B9C5AB95B.webp
    74 KB · Görüntüleme: 63
Ayy o sevmeler benide bitirdi🤦🏻‍♀️ zaten bebeklerin tenleri hassas hemen kızarıyor.babasıyla oturduk konuştuk ondan beridir ayağını yada elini yavaşça öpüyor 🤗

Aahha 😄😄 biz bebeler nasıl olacak uykusuzmu kalcaz gazımı olacak derken büyükler nasıl davranıcak hiç hesap etmemişiz.bizim büyükte bana kızınca kardeşinden dolayı yapma etme derken 'al çocuğunda senin olsun al'diye bana kızıp gidiyo 😁
😂😂 Ay evet ya, birde herkes seninki sakin bir çocuk hiç zorlanmazsin diye beni inandırmişlardi. 🤦 Çocuğumun içinden canavar çıktı resmen 🤣 bebek hiç yormuyor beni ama büyük uyuyana kadar süründürüyor😂

😂😂 Ay evet ya, birde herkes seninki sakin bir çocuk hiç zorlanmazsin diye beni inandırmişlardi. 🤦 Çocuğumun içinden canavar çıktı resmen 🤣 bebek hiç yormuyor beni ama büyük uyuyana kadar süründürüyor😂
Aynen ya 🤦🏻‍♀️😁 bende onla uğraşırken çok yoruluyorum.birde hazır cevap bişey demeyede gelmiyo :KK70: diyorum senin yaşın kaçta bana laf yetiştiriyosun diye ama yok yani ezberlemişte gelmiş sanki :KK70:

Canım süt yapan hormon adeti geciktiriyor. Hatta o yüzden süt hormonu fazla olanlar hamile kalamıyor adet olmuyor. Ama bu sende öyle olcak diye bi durum yok. Sütün varsa hiç dert etme. Vücut yapınla alakalı bi durumdur
İnşallah öyle bı sorun yaşamam ya dün ilk günümdü bir sorun olmadı.
Ben de 33. günde oldum geçen hafta da ikinciyi oldum normal yani
Benim annem de böyle erken olurmuş ona çekmişim demek ki normal yani.
Ben doktora sordum canım dün gece 6 saate kadar gündüz 3 saate kadar kesintisiz uyuyablr dedi.
Benimki de 6 saat uyuyor canim normal demek ki ☺️
Cnm sorduğun için tşk ederm.. 1 haftadır yoktum..
Eşimin yeğeni vefat etti giremedim
Nasılsın herşey yolundamı
Knguryla aşk devam mı :)
Başınız sağolsun canim. Son zamanlarda kanguruyu pek kullanmadım ya açıkçası pek ümitlenmek istemesem de galiba koligimiz bitti ya da yavaş yavaş bitiyor o yüzden şu an normal ağlamaları susturmak çok kolay geliyor bana sakin geçiyor bu ara günlerimiz 🥰

İnşallah öyle bı sorun yaşamam ya dün ilk günümdü bir sorun olmadı.

Benim annem de böyle erken olurmuş ona çekmişim demek ki normal yani.

Benimki de 6 saat uyuyor canim normal demek ki ☺️

Başınız sağolsun canim. Son zamanlarda kanguruyu pek kullanmadım ya açıkçası pek ümitlenmek istemesem de galiba koligimiz bitti ya da yavaş yavaş bitiyor o yüzden şu an normal ağlamaları susturmak çok kolay geliyor bana sakin geçiyor bu ara günlerimiz 🥰
Allah razı olsn saol cnm.
Yaa cok sevindimmm ♥️
Rahatlarsın artk.. Ama anne aşkı hiç bitmesin 🙈

Ne kadar cikiyor? Bn şu sagma isini bi duzenli hale getremedim dedgm neden yüzünden. Insallah bol bol olsn sutunuz
Çok teşekkür ederm. Açıkçası değişiyor eğer 2 saate bir sagarsam daha az çıkıyor mesela gece uyuyakalıyorum 4 saat falan sagmadigim oluyor o zaman daha çok çıkıyor. 2 saatte bir 20-30 ml çıkıyor ama tabi yorgunluk uyku su falan da etkiliyor. Eğer tekseniz sağım işi biraz zor oluyor bebeğe sut-mama ver gazıni çıkar uyutmaya çalış ya da ilgilen derken saatler şaşıyor benim şu an annem var yanımda o yüzden daha rahat yapıyorum. Sadece sut sagarak ilerleyen kişiler 3 saatte bir mutlaka sağiyorlar baya arttıran var düzensiz olunca artmıyor maalesef elimizden geldiği kadar artik.

Allah razı olsn saol cnm.
Yaa cok sevindimmm ♥️
Rahatlarsın artk.. Ama anne aşkı hiç bitmesin 🙈
Bizim aşkımız bitmez ya uykudan uyanıp beni her gördüğünde gülücükler saçıyor emerken gözlerimin içine bakiyo ben de bakıp aşkııımmm diyorum bir gülüşü var cilve yapa yapa görseniz 😍 Ama babasına gidince kıyametler kopuyo sürekli ağlıyor dün akşam en son bu çocuk beni sevmiyo dedi babası 😂

Bizim aşkımız bitmez ya uykudan uyanıp beni her gördüğünde gülücükler saçıyor emerken gözlerimin içine bakiyo ben de bakıp aşkııımmm diyorum bir gülüşü var cilve yapa yapa görseniz 😍 Ama babasına gidince kıyametler kopuyo sürekli ağlıyor dün akşam en son bu çocuk beni sevmiyo dedi babası 😂
Ayyy maşallah ne güzel ❣️ benim kızım da tam tersi babasını görünce gözü başka bisey görmüyor gülücükler cilveler mama veriyorum yine babasına bakıyor babasını görünce gözünün içi gülüyor resmen ben de diyorum seni daha çok seviyor galiba 🙊

Kızlar havalar bı anda soğudu ya ben gece sıkıntı yaşıyorum Karan üstünde battaniye tutmuyo hiç ittire ittire aciyo hep üstünü üşüyor o yüzden. Zıbın + patikli tulum giydirip üzerine battaniye örtüyorum ama battaniyeyi açınca ayaklari üşüyor sanırım içinde altını değiştirirken farkediyorum.

Şu wellsoft peluş uyku tulumlarından alayım diyorum alan var mı istediğim gibi bı tulum bulamadım alanlar nereden aldı acaba sayfa veya marka adı verebilir misiniz 🥰

Back