Anlatayım tabi ama her bebeğin yeme düzeni farklıdır, ben de sürekli emzirdiğim için stok yaptığım miktar devede kulak kalıyor. faydası olacak bi kısmı olursa kendinize uyarlarsın

Benim kız sabah 8 den akşam 8e kadar 2 saatte bir istediği için bu aralıkta sağım fırsatım olmuyor. Tek memeyi sonuna kadar alıp diğerini istemiyor benimki öyle bir düzeni var. Gece 1 gibi uyanıyor emziriyorum. Emzirmediğim taraftan 35-40 cc sağım yapıyorum. memede var olan sütün yarısını sağdığımı varsayarak. Hepsini sağmıyorum çünkü 2-3 saat sonra tekrar acıkıp uyanıyor o zaman içebileceği süt olması lazım. Yani tek sağımı en uzun uyuduğu vakit yapabiliyorum 35-40cc civarı. Bu miktari da şöyle hesaplıyorum. Kilosux150/12 yani tek seferde içtiği tahmini 75cc gibi bir miktar çıkıyor. 12ye bölüyorum çünkü 2 saatte bir emiyor. 3 saatte bir emseydi 8e bölecektim.
yılan hikayesi gibi oldu

ama sürekli emzirmeye devam ederken stok yapmak gerçekten çok zor

benim gibi azcık azcık stokluyorsan stokların çok uzun süre götürmez belki. sen işe başladığın zaman belli saatlerde mola verip sağım yapman lazım aynı emzirir gibi, o sütleri de ertesi gün kullanman lazım bebişte. Ben işe başlayınca öyle yaparım diye düşündüm.
Eğer bugünlerde sabah akşam iki sağım yapsaydım sabah yaptığımı buzdolabında bekletip akşam sağdığımı da buzdolabında soğutup ikisini birleştirip poşetlerdim.
Sanırım bir günde toplam 800-900cc içiyorlar. Bu stok miktarımla ancak 20 günde 1 günlük sütü tamamlayabiliyorum