2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Gider canım zamanla bebişler büyüyene kadar fazlası bile gider ben hamileyken 14 kilo almıştım doğumdan 3 gün sonra tartıldığımda hepsi gitmişti şimdi devam ediyor gitmeye
Bnde ne zmndr tartilmiyom en son dogumdan birkaç gün sonra tartildim yarsi gittiydi bnde 16 kilo almistm sonrada tartilmadm

Eğitim değil aslında rutin mi demem gerekiyor. Gece uykusundan önce en az 2 2 buçuk saat oyun oynayarak uyanık tutmaya çalışıyorum sonra duşa sokuyorum kremle masaj yapıyorum karanlıkta emziriyorum ve uyuyup memeyi bırakınca yavaşça yatağına koyuyorum.
Bunu yapmadan önce yemek bile yiyemiyordum ağlamasına. Şimdi sabah uyandığında mutlu huzurlu. Mamaroosuna koyup kahvaltımı bile hazırlayıp yiyebiliyorum. Önceden bunlar hep hayaldi.
Canım bence uykusunda karanlıkta uyandırmadan emzir hem süt üretimin artsın gögsünde rahatlar biraz hemde daha 2 aylık kücük uzun süre ac kalmamıs olur benim fikrim bu tabi gene en iyisini sen bilirsin annesi
uyandıronca çok uzun süre uyumuyor ama böyle yapcam sanırım

Canım süt yapan hormon adeti geciktiriyor. Hatta o yüzden süt hormonu fazla olanlar hamile kalamıyor adet olmuyor. Ama bu sende öyle olcak diye bi durum yok. Sütün varsa hiç dert etme. Vücut yapınla alakalı bi durumdur

Canım gece uykusundan önce en az 2 2buçuk saat uyanık kalmasını sağlıyorum aktivite yapıyoruz beraber. Sonra uyku öncesi rutine başlıyorum. Sakin bi müzik açıp duşa sokuyorum. Duştan sonra ışığı karartıp burnunu açıyorum gaz damlasını veriyorum sonra losyonla masaj yapıyorum. Daha sonra ışığı tamamen kapatıp saclarını tarayarak emziriyorum. Memeyi bıraktığında gazını nazikçe çıkartıp yatağına koyuyorum. Asıl iş burda başlıyo çünkü Yatağa koyunca huzursuzlanıyor kucak istiyor. Bazen dokunarak pişpişle uyutabiliyorum direk ama ağlamaya başlarsa omzuma alıp öyle pışpışlıyorum. Uyuyana kadar artık ne kadar sürerse. Bu sürede hiç telefonun ışığını bile açmıyorum ve hep sakinleştirici müzik çalıyor.

Benimki de öyle gercekten çok huzurlu ce mutlu uyanıyor canım benim

Canım ben sütümü sağıp bebeği yatağından kaldırmadan biberonla veriyorum. Reflu yatagında zaten. Uyurken ağzına biberonu sokunca emmeye başlıyor. Sonra da gaz bez hallediyorum ama uyanmıyor doyduğu için de

Ben de 33. günde oldum geçen hafta da ikinciyi oldum normal yani

Akşam 8e kadar sanırım sabah sütü deniyor. Akşam 8 sabah 8 arası ise gece sütü. Bu önemli çünkü sabah sütü sabah verilmeli akşam sütü akşam, içerikleri farklıymış.
Ben birleştiriyorum gün içinde sağdığım sütleri ama aynı sıcaklıkta olmalıymışlar. Yani şöyle yapıyorum, bir sağımda mesela fazladan 20 30 ml çıktıysa buzdolabına koyuyorum, sonraki sağımda çıkan 20 30u da farklı bir kapta buz dolabına koyuyorum. Bunlar soğuyunca da (genelde işte akşam yatmadan önce fln) iyice çalkayıp (çünkü yağları katılaşıyor vs) birleştirip anne sütü poşetine koyup derin dondurucuya atıyorum.

Bi önceki yazıda anlattım gebel olarak duş aldırıp rahatlatıp emzirip pışpışla uyutmak
Anladım canım. Cok güzel bir uyku rutini olusturmussun. Bizde abla olunca uyuyacak bebegi şap diye öpmeler. Bagirmalar , harran gurren rutinimiz böyle bizim

Mesajınızı görünce paylaşmak istedim,bebişin sütler zarar görmesin,uzmanlar anne sütünün çalkalanmaması gerektiğini,içeriğinde ki canlı bileşenlerin zarar gördüğünü belirtiyorlar. Hafifçe karıştırmak gerekiyormuş sadece.

Anladım canım. Cok güzel bir uyku rutini olusturmussun. Bizde abla olunca uyuyacak bebegi şap diye öpmeler. Bagirmalar , harran gurren rutinimiz böyle bizim
Ahahaha aynı biz sus Defne sessiz ol Defne vs. derken nasıl uyutuyorum bebeği bilmiyorum

Ahahaha aynı biz sus Defne sessiz ol Defne vs. derken nasıl uyutuyorum bebeği bilmiyorum
Yaaa bizde böyleyiz büyük yatak odasına gelince gel çabuk senide uyutacagim diyorum. Uyumamak için kaçıp gidiyor babasının yanına biraz rahat ettim bu yöntemle

Anladım canım ama şunu merak ettim şimdi belli bir rutin oluşturmuşsun bebeğinde bu rutine alışmış maşallah ama demişsin ya gece uykusundan önce duşa sokuyorum diye hadi şimdi yaz günü duş iyi oluyordur peki kışın nasıl yapmayı düşünüyorsun bu kadar sık heleki geceleri duş aldırmak zor hasta olur Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…