- 25 Mayıs 2020
- 4.351
- 2.799
- 83
- 29
5. Gün embriyosu dondurulmuş canımCatlatma iğnesi etkisi 10 gun canım geliyorum hazır ol der gibi kacınci gün embriyosu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
5. Gün embriyosu dondurulmuş canımCatlatma iğnesi etkisi 10 gun canım geliyorum hazır ol der gibi kacınci gün embriyosu
Hayırlı olsun ozaman ilk 5 dk da çıktıysa çizgi5. Gün embriyosu dondurulmuş canım
Amin canımHayırlı olsun ozaman ilk 5 dk da çıktıysa çizgi4 gün dediğinde tahmin etmiştim benimde 5 gündü şimdi yatağında uyuyor şükür Allah ım sanada nasip etsin sağlıkla gelsin
Bnde ne zmndr tartilmiyom en son dogumdan birkaç gün sonra tartildim yarsi gittiydi bnde 16 kilo almistm sonrada tartilmadmGider canım zamanla bebişler büyüyene kadar fazlası bile gider ben hamileyken 14 kilo almıştım doğumdan 3 gün sonra tartıldığımda hepsi gitmişti şimdi devam ediyor gitmeye
Gitmiştir canım bence fazlası bile gitmiştir çoğu zaten doğumda gidiyor bebekti suyu plasentası derken baya gidiyorBnde ne zmndr tartilmiyom en son dogumdan birkaç gün sonra tartildim yarsi gittiydi bnde 16 kilo almistm sonrada tartilmadm
Eğitim değil aslında rutin mi demem gerekiyor. Gece uykusundan önce en az 2 2 buçuk saat oyun oynayarak uyanık tutmaya çalışıyorum sonra duşa sokuyorum kremle masaj yapıyorum karanlıkta emziriyorum ve uyuyup memeyi bırakınca yavaşça yatağına koyuyorum.Canım uyku eğitimi için erken değil mi sence.en ideal vaktin 5.ve 6.aydan itibaren olduğunu söylüyorlar.benim bebeğimde 2.ayını doldurdu bikaç saat uyuduğunda bile göğüslerim şişip ağrıyo zaten ozaman anlıyorum bebeğimin acıktığını yanına gittiğimde uyanmak üzere olduğunu görüyorum
uyandıronca çok uzun süre uyumuyor ama böyle yapcam sanırımCanım bence uykusunda karanlıkta uyandırmadan emzir hem süt üretimin artsın gögsünde rahatlar biraz hemde daha 2 aylık kücük uzun süre ac kalmamıs olur benim fikrim bu tabi gene en iyisini sen bilirsin annesi![]()
Canım süt yapan hormon adeti geciktiriyor. Hatta o yüzden süt hormonu fazla olanlar hamile kalamıyor adet olmuyor. Ama bu sende öyle olcak diye bi durum yok. Sütün varsa hiç dert etme. Vücut yapınla alakalı bi durumdurKişiden kişiye değişiyormuş zaten benimki de böyle oldu demek canım.
Ben de öyle biliyorum canım ama doktora danisacagim yine de
Evet gece emmeyi azaltinca gaz problemi de azaldı ben de farkettim.
Emzirmeyle alakası olduğunu bilmiyordum canım ben emziriyorum sürekli.
Ben yaptırmayı düşünüyorum canım bizim doktorumuz destekliyor yaptırın diye.
Hiç kafaya takma canım 6-7 ay olmayan varmış normal bişey yani vücut ne zaman yeniden hamile kalmaya hazır olursa o zaman adet başlıyor sanırım. Benimki de nasıl vücutmuş 50 günde hazır hissetti kendini
Normal demek ki ya sadece ben değilmişim![]()
Canım gece uykusundan önce en az 2 2buçuk saat uyanık kalmasını sağlıyorum aktivite yapıyoruz beraber. Sonra uyku öncesi rutine başlıyorum. Sakin bi müzik açıp duşa sokuyorum. Duştan sonra ışığı karartıp burnunu açıyorum gaz damlasını veriyorum sonra losyonla masaj yapıyorum. Daha sonra ışığı tamamen kapatıp saclarını tarayarak emziriyorum. Memeyi bıraktığında gazını nazikçe çıkartıp yatağına koyuyorum. Asıl iş burda başlıyo çünkü Yatağa koyunca huzursuzlanıyor kucak istiyor. Bazen dokunarak pişpişle uyutabiliyorum direk ama ağlamaya başlarsa omzuma alıp öyle pışpışlıyorum. Uyuyana kadar artık ne kadar sürerse. Bu sürede hiç telefonun ışığını bile açmıyorum ve hep sakinleştirici müzik çalıyor.Uyku eğitimini nasıl veriyorsun canim. Müsait olunca kisaca yazar mısın acaba? Bi de fikrimi söyleyeyim, bence de sağ sütünü. Gece uyansa bile anında vücut süt üretmeye başlıyor. İllaki olur sütün. Endişelenme.
Bi önceki yazıda anlattımNasıl bir eğitim verdiniz ?
Valla maşallahı var aradaki emzirme uyanmalarını saymazsak sabaha kadar uyuyoKaç saat uyuyor
Benimki de öyle gercekten çok huzurlu ce mutlu uyanıyor canım benimCanım aynı sorun bende de var benimki de uyanmiyor uzun süre. İlk başlarda bugün uyanmadı yarın uyanır falan diye bekledim ama olmayınca gece ben uyandırdım bir kaç sefer. Bazen uyandirmayip onun uyanmasını bekledim. Kilo alımı iyi gibi o yüzden ben de emin olamıyorum gece uyandirsam mi yoksa kendi haline mi bıraksam diye haftaya doktorumuza soracağım o ne derse o yönde ilerlerim. Ama uyandiginda gayet mutlu uyaniyo hani öyle aşırı acıkmış perişan halde değil gülücükler saçıyor.
Canım ben sütümü sağıp bebeği yatağından kaldırmadan biberonla veriyorum. Reflu yatagında zaten. Uyurken ağzına biberonu sokunca emmeye başlıyor. Sonra da gaz bez hallediyorum ama uyanmıyor doyduğu için deEğitim değil aslında rutin mi demem gerekiyor. Gece uykusundan önce en az 2 2 buçuk saat oyun oynayarak uyanık tutmaya çalışıyorum sonra duşa sokuyorum kremle masaj yapıyorum karanlıkta emziriyorum ve uyuyup memeyi bırakınca yavaşça yatağına koyuyorum.
Bunu yapmadan önce yemek bile yiyemiyordum ağlamasına. Şimdi sabah uyandığında mutlu huzurlu. Mamaroosuna koyup kahvaltımı bile hazırlayıp yiyebiliyorum. Önceden bunlar hep hayaldi.
uyandıronca çok uzun süre uyumuyor ama böyle yapcam sanırım
Ben de 33. günde oldum geçen hafta da ikinciyi oldum normal yaniKişiden kişiye değişiyormuş zaten benimki de böyle oldu demek canım.
Ben de öyle biliyorum canım ama doktora danisacagim yine de
Evet gece emmeyi azaltinca gaz problemi de azaldı ben de farkettim.
Emzirmeyle alakası olduğunu bilmiyordum canım ben emziriyorum sürekli.
Ben yaptırmayı düşünüyorum canım bizim doktorumuz destekliyor yaptırın diye.
Hiç kafaya takma canım 6-7 ay olmayan varmış normal bişey yani vücut ne zaman yeniden hamile kalmaya hazır olursa o zaman adet başlıyor sanırım. Benimki de nasıl vücutmuş 50 günde hazır hissetti kendini
Normal demek ki ya sadece ben değilmişim![]()
Akşam 8e kadar sanırım sabah sütü deniyor. Akşam 8 sabah 8 arası ise gece sütü. Bu önemli çünkü sabah sütü sabah verilmeli akşam sütü akşam, içerikleri farklıymış.Ben sagip atmak istiyorum ama o kadar sütüm olmuyor anca 50 ml falan. Siz mesela saat üçte sagdiniz daha sonra 6da sagdiniz iki sütü birleştiriyor musunuz? Yoksa tek öğünde sagdiginizi mi atıyorsunuz? 15-20 ml de atsam ne atmasam ne diyorum.
Anladım canım. Cok güzel bir uyku rutini olusturmussun. Bizde abla olunca uyuyacak bebegi şap diye öpmeler. Bagirmalar , harran gurrenBi önceki yazıda anlattımgebel olarak duş aldırıp rahatlatıp emzirip pışpışla uyutmak
Mesajınızı görünce paylaşmak istedim,bebişin sütler zarar görmesin,uzmanlar anne sütünün çalkalanmaması gerektiğini,içeriğinde ki canlı bileşenlerin zarar gördüğünü belirtiyorlar. Hafifçe karıştırmak gerekiyormuş sadece.Akşam 8e kadar sanırım sabah sütü deniyor. Akşam 8 sabah 8 arası ise gece sütü. Bu önemli çünkü sabah sütü sabah verilmeli akşam sütü akşam, içerikleri farklıymış.
Ben birleştiriyorum gün içinde sağdığım sütleri ama aynı sıcaklıkta olmalıymışlar. Yani şöyle yapıyorum, bir sağımda mesela fazladan 20 30 ml çıktıysa buzdolabına koyuyorum, sonraki sağımda çıkan 20 30u da farklı bir kapta buz dolabına koyuyorum. Bunlar soğuyunca da (genelde işte akşam yatmadan önce fln) iyice çalkayıp (çünkü yağları katılaşıyor vs) birleştirip anne sütü poşetine koyup derin dondurucuya atıyorum.
Ahahaha aynı bizAnladım canım. Cok güzel bir uyku rutini olusturmussun. Bizde abla olunca uyuyacak bebegi şap diye öpmeler. Bagirmalar , harran gurrenrutinimiz böyle bizim
![]()
Emmek için kaç saatte uyanıyor pekiValla maşallahı var aradaki emzirme uyanmalarını saymazsak sabaha kadar uyuyo
Anladım canım. Cok güzel bir uyku rutini olusturmussun. Bizde abla olunca uyuyacak bebegi şap diye öpmeler. Bagirmalar , harran gurrenrutinimiz böyle bizim
![]()
Yaaa bizde böyleyizAhahaha aynı bizsus Defne sessiz ol Defne vs. derken nasıl uyutuyorum bebeği bilmiyorum
![]()
Anladım canım ama şunu merak ettim şimdi belli bir rutin oluşturmuşsun bebeğinde bu rutine alışmış maşallahEğitim değil aslında rutin mi demem gerekiyor. Gece uykusundan önce en az 2 2 buçuk saat oyun oynayarak uyanık tutmaya çalışıyorum sonra duşa sokuyorum kremle masaj yapıyorum karanlıkta emziriyorum ve uyuyup memeyi bırakınca yavaşça yatağına koyuyorum.
Bunu yapmadan önce yemek bile yiyemiyordum ağlamasına. Şimdi sabah uyandığında mutlu huzurlu. Mamaroosuna koyup kahvaltımı bile hazırlayıp yiyebiliyorum. Önceden bunlar hep hayaldi.
uyandıronca çok uzun süre uyumuyor ama böyle yapcam sanırım