• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Bu besigin icine yatak olarak ne koyuyorsnz?

Emzirme kampi detaylarını hic bulamadm.Bebeği emzir o uyurken uyu 2-3gun baska hic bisey yapma yazyor. Peki sagmak gerekiyor mu ya da baska ne gibi detaylar var acaba?
Dur canım bir bakayım bulursam atarım sana. 5 yıl önce oğlumda yaptığjm için detaylı hatırlayamıyorum

Şuan moral sıfır zaten uyku sadece gece 4-5saat o da oğlum uyursa bazen 2-3 saatlik uykuyla duruyorum ama suyu çok içerim tek suyla da olmuyor tabi oğlum mamayla büyüyecek sanırım
Sağlığı yerinde olsun da varsın mamayla büyüsün hiçbişey olmaz hiö kendine onu dert etme. Bak şükür ki mama alacak gücün var o da olmayanlar napsın

Sürekli hareket ettirip masaj yapıyorum canım. Bir gün önce rahat çıkarırken bir gün sonra cikaramamaya başladı
Geçiş dönemidir mutlaka düzelir cnm
Sen bol bol hareket yaptır..
Kolda gaz alma yöntemi var omuzda değil..
Onda cok rahat edip çıkarıyorlar
Ben yapamıorm o yöntemi mesela
Annem yardmcı oluyor saolsun

Sağlığı yerinde olsun da varsın mamayla büyüsün hiçbişey olmaz hiö kendine onu dert etme. Bak şükür ki mama alacak gücün var o da olmayanlar napsın
Tabii canım çok şükür ama ben de isterdim emzirmeyi doktor kontrolüne gidiyoruz herkes emzirme odasında emziriyor ben mama veriyorum zoruma gidiyor

Günaydın kızlar 🌼 nasılsınız?
Aranızda takviye edici gıda kullananız var mı?
Malum emziriyoruz,hormonlarımızda eski haline dönmeye çalışıyor.bu sırada da bağışıklığımız düşebiliyor 😒 ilk bebeğim 4 aylık oluncaya kadar sık sık hastalanmıştım bunda da bi kere hastalık atlattım ama tam anlamıyla geçti sayılmaz.bünyemi güçlendirecek bişey bakıyorum.sizlerin kullandığı ekstra bişey var mı diye merak ettim ona göre bende alayım.cevaplarınız şimdiden teşekkür ederim 🤗

İyiyiz çok şükür canım. Baya kötü geçmişti lohusalikta kovid ama neyseki atlattık. Bebeğim de çok şükür iyi. Sağol canım sorduğun için.
Geçmiş olsun dileyen arkadaşlari da etiketleyemedim çok kotuydum. Sağolun kızlar ☺️
Geçmiş olsun rabbim şifa versin normalde zaten zor bir hastalık şimdi daha zor olmuştur

Herkeslere selam.
Arkadaşlar ben bebişi emziriyorum, arada mama takviyesi oluyor sütüm tam yetmediğinden ama hiç çözemediğim bir yorgunluk problemim var, elim kolum kalkmıyor. Doktor b12 vitamin eksikliği dedi. B12 tablet iç dedi whatsapp üzerinden. Ama hangisini içeyim söylemedi ben benexol b12 içeyim mi dedim, iç dedi. Onun prospektüsünde emzirmede içilmez yazıyor. Kendisine bana başka bir ilaç reçete edin yazdım ama, sizler b12 için bir şey kullanıyor musunuz?
Ayrıca elenatal 1 ve d vitamini içiyorum ama yorgunluğa çare bulamıyorum.
B 12 değerim ise 276 (187-883 müş referans, doktor 400lerde olmalo dedi.)
Demirim de 51 çıktı demir hapı da içmeye başladım, alt sınırı 50..
Valla yorgunluktan bebeğimle tam istediğim gibi ilgilenemiyorum hep uykum var ya....
Cevap yazanlara şimdiden çoook teşekkürler.
Ben kullanıyorum b12 fakat ben süt arttıranından kullanıyorum. Halsizliğe iyi geliyor evet
Off çok dertlendim..Az önce kızımı arabasına koyup biraz hava almaya çıkayım dedim burnumdan geldi.
Çıkmadan karnını doyurdum, altını değiştirdim ki yürüyüş yaparken ağlamasın ama genelde de çok ağlayan ve mizmizlanan bi bebek.

Binadan çıkar çıkmaz başladı ağlamaya.Yakınlarda gezineyim bari susana kadar dedim ama banamısın demedi.Eve zor attım kendimi.Arabadan çıkardığım gibi kucağımda ağlamaktan uyuyakaldı yavrum.Hep böyle mi olacak? Hiç bi yere çıkamıyorum korkumdan😣
Bu durum çok üzüyor beni..
Ben moralimi bozmamak için 2 aydır hastane dışında bir yere cıkmıyorum. lohusayım hala..
Geçecek elbet bi 6 aylık olsalar hayırlısı ile
Kolik de bitiyormuş meğer bir gün. Tünelin ucunda ışık varmış kolik anneleri. Tüm gün huysuz bebeğe bakmak bile kolikten daha kolaymış. Sadece mızmızlanan veya sadece gazı olan bebeğini bana benimki de öyle kolik böyle kolik, kucağımda susuyor memede susuyor diye anlatanlara hayret etmek de varmış kaderde. Kolik meğer bambaşka bir şeymiş. Arabayla 1 saatlik yol gidip bebeği susturamadan geri dönmek de varmiş. Temmuz ağustos sıcağında eriye eriye çocuk susturmaya çalışmak da benim sınavımmış. Sırada başka sınavlar var biliyorum ama; İnşallah tüm kolikler tez vakitte son bulur, anneleri rahat eder. Çok içten duamı ettim🤲🏻🥲
Bir haftadır koliksiziz, Allahım başka da dert vermesin.
Gözün aydın canım ne mutlu sana🌸 artık keyifle büyüteceksin
Dün covid aşısı oldum
Kolumu zor oynatıorm.. Cok fenaymış ya :cry: :cry:
geçmiş olsun canım faydasını gör 🙏🏻 Kısa sürmüştür ağrın inşallah

Şuan moral sıfır zaten uyku sadece gece 4-5saat o da oğlum uyursa bazen 2-3 saatlik uykuyla duruyorum ama suyu çok içerim tek suyla da olmuyor tabi oğlum mamayla büyüyecek sanırım
Canım süt geri geliyor ve seni anlıyorum yaşayan biri olarak. Önce Emzirmeyi hiç bırakma uyarılsın süt kanalların. mama takviyeli git artana kadar bir süre. Şırıngayla ver mamayı biberona alışmasın. Günde 3 kere still tea iç ve Süt arttırıcı kullan.

Bugün 1 aylık oldu oğluş aşı da olduk. Sarılık devam maalesef doktor 2-3 ay bu çocuk hala sarı deme bana dedi ne yapalım bekleyeceğiz. Sünneti ben de erken istiyordum ama sarılık geçsin 3 aylıkken inş oluruz. 2-6 yaş arası önerilmiyor zaten. Meme emerken bile sünnet yapan varmış ama benim oğlum yemez meme fln 🙈
Bizimde sarılığımız 45 gün sürdü ama ben yaptırdım 25 günlükken canım. Sadece operasyon sonrası bayağı bi çişini tuttu. İlk 2 çişini ağlayarak yaptı sonrası rahattı. İlk oğlumuda 18 günlükken yaptırmıştım

Geçiş dönemidir mutlaka düzelir cnm
Sen bol bol hareket yaptır..
Kolda gaz alma yöntemi var omuzda değil..
Onda cok rahat edip çıkarıyorlar
Ben yapamıorm o yöntemi mesela
Annem yardmcı oluyor saolsun
Koluna yüzüstü yatırıp mi çıkarıyorsun

Yazıdan ben 8. Haftadan sonra gaz çıkışı rahatlıyor gibi anladım ama umarım öyledir 😔
8.haftaya kadar gazı istemsiz çıkartıyor. 8. Haftadan sonra beyin gelişimi ile birlikte kontrol kendinde oluyormuş gaz çıkarmayı öğrenmesi biraz zaman alabilir diyor. Zaten bu 8. Haftada el kol harketlerini de kontrol etmeye başlıyor atak haftası diye aklımda kalmış. 3 aylık olana kadar gaz problemi hep olacak anlaşılan 🤷‍♀️

Ben kullanıyorum b12 fakat ben süt arttıranından kullanıyorum. Halsizliğe iyi geliyor evet

Ben moralimi bozmamak için 2 aydır hastane dışında bir yere cıkmıyorum. lohusayım hala..
Geçecek elbet bi 6 aylık olsalar hayırlısı ile

Gözün aydın canım ne mutlu sana🌸 artık keyifle büyüteceksin

geçmiş olsun canım faydasını gör 🙏🏻 Kısa sürmüştür ağrın inşallah

Canım süt geri geliyor ve seni anlıyorum yaşayan biri olarak. Önce Emzirmeyi hiç bırakma uyarılsın süt kanalların. mama takviyeli git artana kadar bir süre. Şırıngayla ver mamayı biberona alışmasın. Günde 3 kere still tea iç ve Süt arttırıcı kullan.

Bizimde sarılığımız 45 gün sürdü ama ben yaptırdım 25 günlükken canım. Sadece operasyon sonrası bayağı bi çişini tuttu. İlk 2 çişini ağlayarak yaptı sonrası rahattı. İlk oğlumuda 18 günlükken yaptırmıştım
İnşallah tekrar gelir canım ama oğlum memeyi görür görmez bağırıyor almıyor tamamen mama veriyorum 120 cc mama içiyor sabah hünnap rezeneli anne çayı öğlen stil tea gece yatarken de laktom içiyorum sağıyorum ama Yok denecek kadar az

Selam kızlar , mesajı copy past yapicam, bı konuda acil bilen birinden yardım istiyorum :( öncelikle sorunum doğum belgesi değil, "analık belgesi" lütfen doğru anlayın :( ben 32 ncı haftamda çalışabilir raporu almıştım, şu tarihe kadar çalışabilir yazıyordu, ama 37 de çalışamaz almadım, doğum belgesi aldim ok sorun yok ama bana "analık belgesi" lazım , yani 3 ay sora ise başlayacağımı gösterir belgeden bahsediyorum, takipli hastanem, doğum yaptığım yerden almam gerektigini söyledi , acilde doğum yaptığım hastane de takipli yerden alın diyor, tamam biri versin ok, ama benim sorunum, az önce çok iyi bilen bir arkadaştan öğrendim, sistemsel olduğu için , geç aldığımdan dolayı izinlerim yanacakmis düşünsenize, devletin verdiği analık iznimin nerdeyse 2 haftası boşa gidecek, çok moralim bozuldu, benim o belgeyi zamanında duzenlendirmem lazımmış :( bu durumu yaşayan var mı , bir umutla soruyorum ama..

Tabii canım çok şükür ama ben de isterdim emzirmeyi doktor kontrolüne gidiyoruz herkes emzirme odasında emziriyor ben mama veriyorum zoruma gidiyor
Ayni seyleri hissedyorum ama artik daha az takiyorum sanirim cunku bikac arkdsmin cocugunun hem memeyi hem mamayi almdgni epey zorlndklarini kilo kaybettiklerini duydum. Oyle olnca iyice sukrettim. Ya mamayi da almsaydi dyorum smdi ..Ama su emzirme odasi travmasini cok iyi anlyorum. Daha bugun yasadim. Cork cork emiyolar bn de kenarda emzik niyetne veryorm cocuga memeyi..Eds denediniz mi hic? Bikmadan yilmadan verin o pes eder ceker cektikce çoğalır szn vardi cunku sütünüz. Benm hep azdi en azndan eds ile surekli memede tutarak 10 cc de olsa olmasini saglmya calsyorum szn kesin gelir Cemren in soyledigi tabletler de ise yariyor gbi geliyor bna deneyin lütfen..

Hanımlar merhaba. Temmuz doğumlu bir bebeğim var. 59 günlük oldu bugün. Göz teması yok gibi. Canı istediğinde sadece 2-3 saniye temas kuruyor, obje takip etmiyor, beni ya da babasını gözü ile takip etmiyor. Sizlerde durum nasıl? Endişelenmeye başladım, doktora götüreceğim ama sizlerin tecrübelerinizi de duymak istedim.

Back