- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
Yazıdan ben 8. Haftadan sonra gaz çıkışı rahatlıyor gibi anladım ama umarım öyledirGaz sancilari tekrar artiyormus beyin gelişimi ile birlikte![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yazıdan ben 8. Haftadan sonra gaz çıkışı rahatlıyor gibi anladım ama umarım öyledirGaz sancilari tekrar artiyormus beyin gelişimi ile birlikte![]()
Dur canım bir bakayım bulursam atarım sana. 5 yıl önce oğlumda yaptığjm için detaylı hatırlayamıyorumBu besigin icine yatak olarak ne koyuyorsnz?
Emzirme kampi detaylarını hic bulamadm.Bebeği emzir o uyurken uyu 2-3gun baska hic bisey yapma yazyor. Peki sagmak gerekiyor mu ya da baska ne gibi detaylar var acaba?
Sağlığı yerinde olsun da varsın mamayla büyüsün hiçbişey olmaz hiö kendine onu dert etme. Bak şükür ki mama alacak gücün var o da olmayanlar napsınŞuan moral sıfır zaten uyku sadece gece 4-5saat o da oğlum uyursa bazen 2-3 saatlik uykuyla duruyorum ama suyu çok içerim tek suyla da olmuyor tabi oğlum mamayla büyüyecek sanırım
Bu besigin icine yatak olarak ne koyuyorsnz?
Emzirme kampi detaylarını hic bulamadm.Bebeği emzir o uyurken uyu 2-3gun baska hic bisey yapma yazyor. Peki sagmak gerekiyor mu ya da baska ne gibi detaylar var acaba?
Geçiş dönemidir mutlaka düzelir cnmSürekli hareket ettirip masaj yapıyorum canım. Bir gün önce rahat çıkarırken bir gün sonra cikaramamaya başladı
Tabii canım çok şükür ama ben de isterdim emzirmeyi doktor kontrolüne gidiyoruz herkes emzirme odasında emziriyor ben mama veriyorum zoruma gidiyorSağlığı yerinde olsun da varsın mamayla büyüsün hiçbişey olmaz hiö kendine onu dert etme. Bak şükür ki mama alacak gücün var o da olmayanlar napsın
Geçmiş olsun rabbim şifa versin normalde zaten zor bir hastalık şimdi daha zor olmuşturİyiyiz çok şükür canım. Baya kötü geçmişti lohusalikta kovid ama neyseki atlattık. Bebeğim de çok şükür iyi. Sağol canım sorduğun için.
Geçmiş olsun dileyen arkadaşlari da etiketleyemedim çok kotuydum. Sağolun kızlar![]()
Ben kullanıyorum b12 fakat ben süt arttıranından kullanıyorum. Halsizliğe iyi geliyor evetHerkeslere selam.
Arkadaşlar ben bebişi emziriyorum, arada mama takviyesi oluyor sütüm tam yetmediğinden ama hiç çözemediğim bir yorgunluk problemim var, elim kolum kalkmıyor. Doktor b12 vitamin eksikliği dedi. B12 tablet iç dedi whatsapp üzerinden. Ama hangisini içeyim söylemedi ben benexol b12 içeyim mi dedim, iç dedi. Onun prospektüsünde emzirmede içilmez yazıyor. Kendisine bana başka bir ilaç reçete edin yazdım ama, sizler b12 için bir şey kullanıyor musunuz?
Ayrıca elenatal 1 ve d vitamini içiyorum ama yorgunluğa çare bulamıyorum.
B 12 değerim ise 276 (187-883 müş referans, doktor 400lerde olmalo dedi.)
Demirim de 51 çıktı demir hapı da içmeye başladım, alt sınırı 50..
Valla yorgunluktan bebeğimle tam istediğim gibi ilgilenemiyorum hep uykum var ya....
Cevap yazanlara şimdiden çoook teşekkürler.
Ben moralimi bozmamak için 2 aydır hastane dışında bir yere cıkmıyorum. lohusayım hala..Off çok dertlendim..Az önce kızımı arabasına koyup biraz hava almaya çıkayım dedim burnumdan geldi.
Çıkmadan karnını doyurdum, altını değiştirdim ki yürüyüş yaparken ağlamasın ama genelde de çok ağlayan ve mizmizlanan bi bebek.
Binadan çıkar çıkmaz başladı ağlamaya.Yakınlarda gezineyim bari susana kadar dedim ama banamısın demedi.Eve zor attım kendimi.Arabadan çıkardığım gibi kucağımda ağlamaktan uyuyakaldı yavrum.Hep böyle mi olacak? Hiç bi yere çıkamıyorum korkumdan
Bu durum çok üzüyor beni..
Gözün aydın canım ne mutlu sanaKolik de bitiyormuş meğer bir gün. Tünelin ucunda ışık varmış kolik anneleri. Tüm gün huysuz bebeğe bakmak bile kolikten daha kolaymış. Sadece mızmızlanan veya sadece gazı olan bebeğini bana benimki de öyle kolik böyle kolik, kucağımda susuyor memede susuyor diye anlatanlara hayret etmek de varmış kaderde. Kolik meğer bambaşka bir şeymiş. Arabayla 1 saatlik yol gidip bebeği susturamadan geri dönmek de varmiş. Temmuz ağustos sıcağında eriye eriye çocuk susturmaya çalışmak da benim sınavımmış. Sırada başka sınavlar var biliyorum ama; İnşallah tüm kolikler tez vakitte son bulur, anneleri rahat eder. Çok içten duamı ettim
Bir haftadır koliksiziz, Allahım başka da dert vermesin.
geçmiş olsun canım faydasını görDün covid aşısı oldum
Kolumu zor oynatıorm.. Cok fenaymış ya![]()
![]()
Canım süt geri geliyor ve seni anlıyorum yaşayan biri olarak. Önce Emzirmeyi hiç bırakma uyarılsın süt kanalların. mama takviyeli git artana kadar bir süre. Şırıngayla ver mamayı biberona alışmasın. Günde 3 kere still tea iç ve Süt arttırıcı kullan.Şuan moral sıfır zaten uyku sadece gece 4-5saat o da oğlum uyursa bazen 2-3 saatlik uykuyla duruyorum ama suyu çok içerim tek suyla da olmuyor tabi oğlum mamayla büyüyecek sanırım
Bizimde sarılığımız 45 gün sürdü ama ben yaptırdım 25 günlükken canım. Sadece operasyon sonrası bayağı bi çişini tuttu. İlk 2 çişini ağlayarak yaptı sonrası rahattı. İlk oğlumuda 18 günlükken yaptırmıştımBugün 1 aylık oldu oğluş aşı da olduk. Sarılık devam maalesef doktor 2-3 ay bu çocuk hala sarı deme bana dedi ne yapalım bekleyeceğiz. Sünneti ben de erken istiyordum ama sarılık geçsin 3 aylıkken inş oluruz. 2-6 yaş arası önerilmiyor zaten. Meme emerken bile sünnet yapan varmış ama benim oğlum yemez meme fln![]()
Koluna yüzüstü yatırıp mi çıkarıyorsunGeçiş dönemidir mutlaka düzelir cnm
Sen bol bol hareket yaptır..
Kolda gaz alma yöntemi var omuzda değil..
Onda cok rahat edip çıkarıyorlar
Ben yapamıorm o yöntemi mesela
Annem yardmcı oluyor saolsun
8.haftaya kadar gazı istemsiz çıkartıyor. 8. Haftadan sonra beyin gelişimi ile birlikte kontrol kendinde oluyormuş gaz çıkarmayı öğrenmesi biraz zaman alabilir diyor. Zaten bu 8. Haftada el kol harketlerini de kontrol etmeye başlıyor atak haftası diye aklımda kalmış. 3 aylık olana kadar gaz problemi hep olacak anlaşılanYazıdan ben 8. Haftadan sonra gaz çıkışı rahatlıyor gibi anladım ama umarım öyledir![]()
Sağol canım. Cokk zorlandık ama geçti gitti çok şükür.Geçmiş olsun rabbim şifa versin normalde zaten zor bir hastalık şimdi daha zor olmuştur
İnşallah tekrar gelir canım ama oğlum memeyi görür görmez bağırıyor almıyor tamamen mama veriyorum 120 cc mama içiyor sabah hünnap rezeneli anne çayı öğlen stil tea gece yatarken de laktom içiyorum sağıyorum ama Yok denecek kadar azBen kullanıyorum b12 fakat ben süt arttıranından kullanıyorum. Halsizliğe iyi geliyor evet
Ben moralimi bozmamak için 2 aydır hastane dışında bir yere cıkmıyorum. lohusayım hala..
Geçecek elbet bi 6 aylık olsalar hayırlısı ile
Gözün aydın canım ne mutlu sanaartık keyifle büyüteceksin
geçmiş olsun canım faydasını görKısa sürmüştür ağrın inşallah
Canım süt geri geliyor ve seni anlıyorum yaşayan biri olarak. Önce Emzirmeyi hiç bırakma uyarılsın süt kanalların. mama takviyeli git artana kadar bir süre. Şırıngayla ver mamayı biberona alışmasın. Günde 3 kere still tea iç ve Süt arttırıcı kullan.
Bizimde sarılığımız 45 gün sürdü ama ben yaptırdım 25 günlükken canım. Sadece operasyon sonrası bayağı bi çişini tuttu. İlk 2 çişini ağlayarak yaptı sonrası rahattı. İlk oğlumuda 18 günlükken yaptırmıştım
Şuan moral sıfır zaten uyku sadece gece 4-5saat o da oğlum uyursa bazen 2-3 saatlik uykuyla duruyorum ama suyu çok içerim tek suyla da olmuyor tabi oğlum mamayla büyüyecek sanırım
Ayni seyleri hissedyorum ama artik daha az takiyorum sanirim cunku bikac arkdsmin cocugunun hem memeyi hem mamayi almdgni epey zorlndklarini kilo kaybettiklerini duydum. Oyle olnca iyice sukrettim. Ya mamayi da almsaydi dyorum smdi ..Ama su emzirme odasi travmasini cok iyi anlyorum. Daha bugun yasadim. Cork cork emiyolar bn de kenarda emzik niyetne veryorm cocuga memeyi..Eds denediniz mi hic? Bikmadan yilmadan verin o pes eder ceker cektikce çoğalır szn vardi cunku sütünüz. Benm hep azdi en azndan eds ile surekli memede tutarak 10 cc de olsa olmasini saglmya calsyorum szn kesin gelir Cemren in soyledigi tabletler de ise yariyor gbi geliyor bna deneyin lütfen..Tabii canım çok şükür ama ben de isterdim emzirmeyi doktor kontrolüne gidiyoruz herkes emzirme odasında emziriyor ben mama veriyorum zoruma gidiyor
Benim de göğüs ucum yoknemziremiyorum mecbur sağıyorum ve yetmeyen yerde de mama veriyorum hiç kendini üzmeTabii canım çok şükür ama ben de isterdim emzirmeyi doktor kontrolüne gidiyoruz herkes emzirme odasında emziriyor ben mama veriyorum zoruma gidiyor
ilk dozduİlk dozdamı cnm?
Genelde 2de yaşıorlar...
Ben ilk aşıyı oldum henüz
Cok sevindim herşeyin geride kalmasına buketin
Allah sağlık versn
Bol bol hareket ettir cıkarır cnm
Merhaba Bir sağımda ortalama kaç cc sut çıkıyor ve kaç saatte bir sagiyirsunuz?Benim de göğüs ucum yoknemziremiyorum mecbur sağıyorum ve yetmeyen yerde de mama veriyorum hiç kendini üzme