Tahin helvası , bulgur pilavı, soğan (gaz yapabilirmiş ) bol süt yapar diyor annem.
bir yerde de tahin helvasını reZene ile tüketince daha etkili diye okumuştum.
BTahin helvası , bulgur pilavı, soğan (gaz yapabilirmiş ) bol süt yapar diyor annem.
bir yerde de tahin helvasını reZene ile tüketince daha etkili diye okumuştum.
Yaa ne kadar güzel güzel konuşmuşsunAmin kuzum iniallah vardır herşeyde bir hayır dediğim gibi 4 saat çok üzülmüştüm haber dahi alamamıştım bi doğduğunda koklayıp dinlemiştim kuzumu seni anlıyorum insanın içi burkuluyo ama ilk getirdiklerindede acaba gelmesemiydi dedim mesela çok minikti annem üstünü giydirmeye çalışırken ağzında köpük var vs diye korktu mesela eşim gelip giydirdi altını değiştirdi ondan sonra cesaretlendim ama sürekli bebeğimi alıcaklar korkusu yaşadım birde minik olduğundan vücut ısısını ayarlayamıyodu biz uğraştık ve sürekli bebek ısınmazsa alıcaz dediler 2 battaniye daha aldırmıştım eşime anlatmak istediğim kavuşup sonra allah korusun ayrılması daha zor gerçi o bile olsa biz bebeklerimizin sağlıklı olduğunu biliyoruz en azından şifa bekleyen bütün anne ve bebeklere rabbim en kısa zamanda şifa versin sende dinldn bolbol ben bebiş uyusada uyuyamıyomenerji topla annesi bol bol lazım olcak en hayırlı zamandada kavuşun inşallah çokta kalmamış bence biz 1770 doğduk 15 günlük kontrolümüzde 2050 dik doktor güzel kritik kiloyu aşmışız dedi sobra sütüm bitti sadece mama ile beslendi daha hızlı kilo aldı ama tabi anne sütünün yerini hiçbişey tutmaz bol bol sütün olsun bol bol koklaşın inşallah güzel anne
ZATen aşırı susuyorum ağzım buğazım çok kuruyorBulgur irmik acayip süt yapıyor ve bol sıvı
Canım ameliyat saatinden en az 8 saat önce açlık gerekiyor. Benim saat 11 de ameliyatım gece 12e kadar normalde yeme mühletim var. Yarın akşam en geç 7-8e kadar bitirmiş olurum yemeyi daha birşey yemem içmem. ilk sezeryanımda da öyle olduCemren0604 canım sezaryen öncesi ne yiyip içeceksin ameliyat kaçta kaç saat aç kalacaksın ben hiçbir şey sormadım sadece aç gel dedi pazartesi
Suda mi icmeyeceksin canım :)Canım ameliyat saatinden en az 8 saat önce açlık gerekiyor. Benim saat 11 de ameliyatım gece 12e kadar normalde yeme mühletim var. Yarın akşam en geç 7-8e kadar bitirmiş olurum yemeyi daha birşey yemem içmem. ilk sezeryanımda da öyle oldu
Dogumu kolaylaştırmak için mi bu cay neye iyi geliyorBen de 2 paket ahududu yaprağı çayı almıştım, 38den sonra içmeye başlayacaktımbebeler gelmek isteyince hepsi yalan oluyor
Bende bu hafta resmn yere basmakta zorlanıyorum bu hafta ayağımın altı şişti su toplamış gibi bastıkça acıyorO kadar sıcakki..
Ve ayaklarım davul gibi...
Artık acı veriyor... Biber gibi yanıyor
Doğuranlar cok şanslılar bence
Bende akşam 9dan beri o durumdayımKızlar oğlum aşırı aşırı hareketli bugün bu normal mi? Hareketleri canımı acıtıyor baya. Sürekli bir şey akiverecek gibi hissediyorum sanki bır anda suyum gelecekmiş gibi bir his var içimde neden bilmiyorum. Sürekli iç çamaşırımı kontrol ediyorum bir şey akiyormus gibi geliyor hep. Tam anlatabildim mi bilmiyorum.
Sanırım içmemSuda mi icmeyeceksin canım :)
Bana ilk gebelikte sordular hangisini yapalım diye ben onlara bırakmıştım suni sancının acısından bir an önce ne olacaksa olsun diye. Spinal oldum çok rahattı şimdi yine spinal istiyorum o anı yaşamak herşeyin farkında olmak ayık olmak vs. çok başka çektiğin bir acıda olmuyor zaten..Kızlar selam Pazartesi sezeryan olacağım, 6 saatlik açlık yeterli olacağını söylediler anestezi doktoru ile görüştüğümde spinalin daha güvenli olduğunu söyledi bu konuda doktorumla konuşamadık açıkçası neye gore karar veriliyor, pazartesi genel anestezi istediğimi söylesem bir farkı olur mu sizler neye göre karar verdiniz ?
Anladım canım bende öyle yapayım doktorumada bir sorayım yineSanırım içmemzaten suyla aramda yok ondan kuzum. bu pıhtılaşma da korkuttu beni zaten
Bana ilk gebelikte sordular hangisini yapalım diye ben onlara bırakmıştım suni sancının acısından bir an önce ne olacaksa olsun diye. Spinal oldum çok rahattı şimdi yine spinal istiyorum o anı yaşamak herşeyin farkında olmak ayık olmak vs. çok başka çektiğin bir acıda olmuyor zaten..
şimdi anestezi uzmanı karar verecekmiş doktorum öyle söyledi. Öncesinde görüşmem gerekiyormuş kendisiyletahlil sonuçlarım ve sigara vs ona göre değerlendirecek, sorar belki yine.. inşallah yani..
Kuzum ben ilk sütüm gittiğinde doktor bana karnını mamayla doyur ama emzirmeyide bırakma dedi anne sütü mucize bişey bebek emdikçe gelir evlat edinip emziren anneler var dedi ve ben sağarken 1 damla bile gelmeyen sütüm bebeğim emdikten sonra kendim sıkınca geliyordu sakın sütün gelmicek diye korkma ben hep korktum ve buyüzden hiç sağarak getiremedim bebek aldığında geldi ama baya stresli günler geçirdim taş gibi göğüslerim birden damarları ata ata indi gözümün önünde onuda kafaya taktım üzülmem bebek istiyo ben veremitodum diyodum daha çok etkiledi beni sonra bebeğim emmeyi bırakınca rahatladım en azından o piskolojiden kurtuldum mama veriyorum hep ama kilomuz iyi nasibinde senin sütün yoksa mamaylada büyür öyle düşün ve gerçekten doktorun dediği mucize torununu emziren anneanne babaanneler bile var yeterki sen emzirmek iste ve bebeğin bırakmasın dediğim gibi bıraksa dahi şimdi benim kızım beni emmiyo ama mamayla doyduktan sonra göğsümü ağzına almadanda uyumuyo resmen aranıyo başta aç sanıp mama yapıyodum almıyodu aranmaya devam ediyodu göğsüme alınca ağzını açıyo meme ağzında ağzı açık uyuyo kuşum hemen emmiyo ama inatcı emse yine gelicek sütümHayir canim oyle dusunme niye kesilsin sutun o kadar calisan kadin var sagiyor sütunu kesilmiyor saril saril geliyor masallah
Senin kaçta ameliyatın canım daha geç ise 12 ye kadar bi sıkıntı olmaz bence. Spinal mi olacaksın ne dediAnladım canım bende öyle yapayım doktorumada bir sorayım yine
Hiçbiri hakkında bilgim yok canım en son 34te spinal olursun falan demişti ama detay vermedi bende saf gibi sormadım son kontroldeSenin kaçta ameliyatın canım daha geç ise 12 ye kadar bi sıkıntı olmaz bence. Spinal mi olacaksın ne dedi
Benim öğlen başladı akşama kadar ama sonra geçtiBende akşam 9dan beri o durumdayım
Doktor karar veremiyor zaten kuzum ondan birşey dememiştir. Pazartesi günü ameliyat saatinden en az 2 saat önce hastanede olman gerekiyor. Anestezi uzmanıyla görüşmediysen onunla da görüştürürler belli olur o zaman net. O senin tahlillerine bakacak bir kaç bilgi isteyecek felan muhtemelen sana sorar tahlillerin iyi cıkmıştı.Hiçbiri hakkında bilgim yok canım en son 34te spinal olursun falan demişti ama detay vermedi bende saf gibi sormadım son kontrolde
Ben kendim icin dusunmedim canim hyt cim uzulmustu ona moral vermek istemistim acikcasi illaki her bebis anne sutu almayabilir dedigin gibi nasibi neyse onunla buyuyecek cok tesekkur ederim canim uzun uzun yazmissin verdigin destege minnettarımKuzum ben ilk sütüm gittiğinde doktor bana karnını mamayla doyur ama emzirmeyide bırakma dedi anne sütü mucize bişey bebek emdikçe gelir evlat edinip emziren anneler var dedi ve ben sağarken 1 damla bile gelmeyen sütüm bebeğim emdikten sonra kendim sıkınca geliyordu sakın sütün gelmicek diye korkma ben hep korktum ve buyüzden hiç sağarak getiremedim bebek aldığında geldi ama baya stresli günler geçirdim taş gibi göğüslerim birden damarları ata ata indi gözümün önünde onuda kafaya taktım üzülmem bebek istiyo ben veremitodum diyodum daha çok etkiledi beni sonra bebeğim emmeyi bırakınca rahatladım en azından o piskolojiden kurtuldum mama veriyorum hep ama kilomuz iyi nasibinde senin sütün yoksa mamaylada büyür öyle düşün ve gerçekten doktorun dediği mucize torununu emziren anneanne babaanneler bile var yeterki sen emzirmek iste ve bebeğin bırakmasın dediğim gibi bıraksa dahi şimdi benim kızım beni emmiyo ama mamayla doyduktan sonra göğsümü ağzına almadanda uyumuyo resmen aranıyo başta aç sanıp mama yapıyodum almıyodu aranmaya devam ediyodu göğsüme alınca ağzını açıyo meme ağzında ağzı açık uyuyo kuşum hemen emmiyo ama inatcı emse yine gelicek sütümönemli olan bağımız kopmasın diyorum bende böyleside güzel belki kötü bi örnek olmuşumdur şuan sana ama kafana takarsan çok yıpranırsın be ki Allah korusun aylarca bebeği yoğunbakımda kalıp o sürede hergün düzenli sütünü sağan çıktığında emzirmeye devam eden anneler çooookkkk sen bebişine odaklan hep kavuştuğunu düşün mutlu ol yanında olmasa bile o sana hayla bağlı hissediyor emin ol güzel anne
Kusura bakma canım benim bu etiket olaylarında tecrübesizliğim zaten bende hyt için yazmıştım ama beceremedim sonuç olarak iyiki böyle bir platform varmışBen kendim icin dusunmedim canim hyt cim uzulmustu ona moral vermek istemistim acikcasi illaki her bebis anne sutu almayabilir dedigin gibi nasibi neyse onunla buyuyecek cok tesekkur ederim canim uzun uzun yazmissin verdigin destege minnettarım
Allah yardımcımız olsunBende bu hafta resmn yere basmakta zorlanıyorum bu hafta ayağımın altı şişti su toplamış gibi bastıkça acıyor
Sadece klimalı avm’ de alışveriş için atabilirim 10000 adımı şu saatten sonraKızlar şimdi böyle bir yazı gördüm ben pazartesiden itibaren 38+0 oluyorum zorlamaya başlayacağım doğum için bunları da denerim herkesin bildiği şeyler ama yine de sizinle paylaşayım dedim
Eki Görüntüle 2882074