-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #33.001
Sağdığınızı mı emzirmeden önce veriyorsunuz? Öyleyse doymuş olur çocuk, fazla durmak istememesi normalKızlar benm oğlum emmenin 3-5. dk sı uyuyor. Sürekli taciz ediyorum 3-5 emiyor yinr uyuyor yine orasını burssını oynuyorum böyle böyle anca 10-15 dk ya tamamlayabilyiorum.
Neden böyle yapıyor?yaşayan var mı?
Böyle olunca mememi boşaltamıyor gibi geliyor. Emzirmeden sağıyorum veriyorum bir de.
Susuzluk fena bir de çocuk beni aksama kadar pert ediyor, bazen kucakta oluyor hep... iftarı kim hazırlayacak?Emzirdiçe insanın yiyesi geliyor kilo gideceğine fazlası geliyororuçta nasıl yapıcam bilmiyorum açlığa dayanamıyorum
Ben de oyun halısını çıkardım. Biraz yatıyor orada bakınıyor o kadar. Daha çok ben konuşunca ve gülünce tepki veriyor. Daha oyuncak falan tutamıyor.Bizimki de yeni yeni oyun halısıyla oynuyor, piyanosu var şarkılarını dinliyor, asılı oyuncaklara bakıyor falan. Ama henüz tabi onlara ulaşmaya çalışmadı veya piyanonun tuşlarına bilerek vurmuyor, ona biraz daha var herhalde
Tatlım şu covid randevuları fln var ya ondan mi böyle yaptılar ki? Benimki de geçen Cuma 2 ayını bitirdi. Daha asiya gitmedik. Arayan da olmadı.Kız bizi sağlık ocağından aramadılar hala 2 ay aşısı için azönce aradım ne zaman arıcaksınız die o aşının 3 aya kadar zamanı var bütün bebekleri toplayıp öyle yapıcaz dedi ne kadar saçma
Benim kizim gözleri 4 aylıkken ela gibiydi ama sonra kahverengi oldu. Ben de diyetisyen başlıycam 1 ay sonra. Kizimda 3 aylıkken regl olmustum. Bunda 2 aylığız daha olmadi. Umarım 6 ay falan olmam.Bizimkide gri mavi gibi bir renk ne olacak merak ediyorum esim ve ailesi mavi yesil bizde kahve yesil renkli genler..
Rengi 6 ay gecmeden tam belli olmuyor.
Regli emzirdikce olmazsin yani ben öyleyim bu 3.bebis emzirmeyi biraktigim zaman regli oluyorum..y
O hic belli olmaz canim arkadasim ve esi kahve renkli gozleri ama kızlarindan bitanesi mavis hemde masmavi yani..gen haritasindan renkli bir atasina denk gelip mavisde olabilir.regli olmadikca yumosluga devam.zaten 13 kg fazlam var.bu hafta diyetisyenle bbasliyorum bakalim
Açın artık elini tatlım dokunsun minnoş. Hatta emerken memeye falan dokunsun. Tırnağını uyurkene kesin. Bi şey olmaz. Benimkinin tırnağı uzamıştı dün farkettim gece yüzünü çizmiş çok az tabi geç kalmamak lazım tırnaklarını kesmek.icin. Ben şu ana kadar 3 -4 defa kesmisimdirBende dr a sordum salyasını oral gelişimi başladı gaywt norml dedi. Ben de diş döneminde olur diye biliyordum endişelnmiştik.
Ağız bezi önlük eldiven hep ıslak. Ben ellerini sçmaya korkuyorum hem tırnaklarını kestirmiyor bizimki hem de kendisine zarar verecek diye korkuyorum
Evet doğum yaptığın tarihtenKızlar bu doğum izni hesaplama konusu kafamı karıştırdı. Şimdi biz direk doğum yaptığımız tarihten itibaren 8 hafta olarak mı hesaplıyoruz?
Benim 12 kg fazlam var doğum öncesine göre. Emzirirken çok aciktigim ve süt kalitesi için de kalorili beslediğim için 80 kiloya demir attım. Ama bebiş 3 aylık olunca diyetisyene gidicem. Sütüm aynı kalsın ama kilo vereyim olmuyor. Kilo verirken süt de azalıyor veya kalitesi düşüyor.Abur cubur olayı bende de fazlalaştı hamile kalmadan hiç yemezdim hamilelik ve lohusalık bozdu benibı 7-8 kilo da bende var fazlalık ama biraz daha geçsin de sonra dikkat ederiz şimdi keyfini çıkartıyorum yemenin
Ben 32. haftada izne çıktığım için ixin tarihinden itibaren hesaplamışlar. Bugün doğum iznim bitti mesela benim. Yıllık izinlerimi kullanıyorum. 16 nisan da da ücretsiz izne çıkıcam.Evet doğum yaptığın tarihten
Sessize alıyoruzKizlar ben de isterim watsapi ama herkes bu günaydın yazsatelefon bip bip kaç kere otecek ama ben de varim
Bir aylıkken gittiğinde zaten gününü söylüyor hemşire aşı kartınada yazıyor bideKız bizi sağlık ocağından aramadılar hala 2 ay aşısı için azönce aradım ne zaman arıcaksınız die o aşının 3 aya kadar zamanı var bütün bebekleri toplayıp öyle yapıcaz dedi ne kadar saçma
Benim hep öyle hatta emzirmiyoken de damlıyor başta göğüs kalkanı falan takıyodum onda birikiyodu onları da ya içiriyordum ya da depoluyodum ama artık sıkıldım. Şimdi göğüs pedine ordan çöpe.Kizlar ben emzirirken bazen diğer göğsünden süt damlıyor.... Ama dün sagdim öyle aman aman sütüm yoktuve. Bu durumda damlayan sütü napiosunuz
Maşallah kızlar damlasin bol bol sütleriniz olsunBenim hep öyle hatta emzirmiyoken de damlıyor başta göğüs kalkanı falan takıyodum onda birikiyodu onları da ya içiriyordum ya da depoluyodum ama artık sıkıldım. Şimdi göğüs pedine ordan çöpe.
Sorma valla neyse bildirmesini bilirizDeğerimizi bilseler bari
İyi bari paniklik bir durum yok demekkiNormal canım ben ilk kızımda 7 ay sonra oldum oğlumda 40 çıktı 1 ay sonra oldum
Tabi ben de hep kıyafetler dikerrim hatta diktiğim kıyafetlerimi arkadaşlarımın başka oyuncakları ile takas yapardımEnn iyisi öyleymiş benim eşim benim yoktu kızımın olsun dedi ne isterse aldı annemle ablam ailede tek kız diye pembe pembe aldılar şimdi alınan oyuncağın ömrü 10 dk sonra oyuncak dolabına giriyor bizim barbielerimiz vardı evin önünde sürekli onlara elbise dikerdiki ip atlardık yakan top filan ne güzeldi şimdiki nrsil çok şanssız
Maşallah iyi belli olmuş renk. Ay olmamak bi yandan iyi geliyo bi yandan şişlik var bakalımKahverengi oldu bizim ana baba rengi
Regl için acele etme canım ben kızımda 8 ay olmadim...
Ay kız ben artık dikkat edicem valla yüzüm de yuvarlanmış bugün aynada farkettim o benim için yetti daha dikkat edicemAbur cubur olayı bende de fazlalaştı hamile kalmadan hiç yemezdim hamilelik ve lohusalık bozdu benibı 7-8 kilo da bende var fazlalık ama biraz daha geçsin de sonra dikkat ederiz şimdi keyfini çıkartıyorum yemenin
Amin cümlemize ☺Çok doğru, güldürdün beni Allah iyiliğini versin
Kafam karışık o konuda ama tutmayacağım büy0k ihtimal çünkü benim kız da çok sık emmek istiyorKızlar oruc tutmayı düşünüyor musunuz? Oğlum cok hareketli gün içinde sürekli kucakta dolaşmak istiyor emme zamanları hariç yaklaşık 35 dk emiyor hatta bazen 50dkyı buluyor emmesi ben yoruluyorum resmen sömürüyor beni. Sonrada peynir gibi kusuyor ağız dolusuve 3-4 dk hıckırık tutuyo cok sinirleniyor hıckırıgına cok zor bi cocuk parmağında oynatıyor bizi. Acaba bu kadar cok emdiği için oruc tutsam sütümde azalma olur mu yetmez diye korkuyorum
Olabilir benimki de aynı durumda ilgilenince gülemler bi şebeklikler falan. Heves ediyorum napim ondan acelem ☺benimki de fazla salyali oldu . önü hep ıslakben de dis sandim ama degilmis demek ki ohh . benim kizda daha anlamiyor sesli oyuncaklardan . oyun halisinida daha cikarmadim. ondan da bisey anlamaz daha . ben konusup güldükce cok hosuna gidiyor karsilik veriyor. cingirakli bir oyuncak var salladigimda donup bakiyor ama cok ilgilenmiyor .normal bence ya biz acele ediyoruz
Kurarsanız ben de isterim 🖐🖐Emse tutmam ama benimki emmiyo maalesef sütümde çok az tutcam oruç
Bende düşündüm onu ama dur bakalım isteyen olursa bencede kuralım
Evet bi göğsümden geliyor ama birinden gelmiyo. Ama bu çok sütten mi oluyo yoksa yapısal bişey mi ondan emin olamadım. Damlamamasını tercih ederdim biraz durunca kötü kokuyoMaşallah kızlar damlasin bol bol sütleriniz olsun
Elinle tutunca da geliyor mu?