- 22 Ekim 2015
- 1.361
- 1.622
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.221
Bizde 11 haftalıkmışız ya atak 12. Haftada bebeğim huysuz demiyoda atak döneminde diyo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bana da mama önerdi dediğiniz gibi AR mama, ama almadım şimdilik. Mama verme sebebi de bu motilium ilacı sindirimi hızlandırdıgı icin daha çabuk acıkabilir, daha sık emme ihtiyacından dolayı sütün az olduğunu farkedersen ver dedi. Özellikle AR mamalar kabızlık yapabiliyormuş, ne etkisi oldu sizde?Bize mama önerdi AR mama ama mahvetti çocuğumu sizin gelişimde durağanlık veya gerileme varmıydı bizim kilo alımı iyi diye vermiyorum ilaç diyo ama hiç azalma yok kusmada yani 3 aylık olcak 90 cc mama içer fazlada içmiyoki kusuyo desem
İnşallah kabızlığı geçici olur. Yalniz canım benim aklıma bir şey takıldı. Benim kuzum geçen ay da aynı şekilde kusuyordu ama 1200 gr almıştı. Acaba bu ay sütüm mu azaldi diye düşünmeye başladım. Normal de kaka çiş yapıyor diye hem de emdigini kusuyor az gelse kusmaz diye düşünüyordum.Bilemedim valla ne yapacagimi şaşırdım.Selam canım, bugün sabah altını değiştirirken minicik bi kustu o kadar. Eski kusmalarıyla kıyaslanamaz çok azdı. Sonra tekrar kusmadı. Gavisconun yan etkisi kabızlık yapabilir demişti doktor, dünden beri bir kez kaka yaptı bu sabah epey ıkınarak. sanırım biraz kabızlık oldu şimdi, ama ona rağmen bugün de keyfi yerinde gözüküyor kuzumun.
İnşallah kabızlığı geçici olur. Yalniz canım benim aklıma bir şey takıldı. Benim kuzum geçen ay da aynı şekilde kusuyordu ama 1200 gr almıştı. Acaba bu ay sütüm mu azaldi diye düşünmeye başladım. Normal de kaka çiş yapıyor diye hem de emdigini kusuyor az gelse kusmaz diye düşünüyordum.Bilemedim valla ne yapacagimi şaşırdım.Selam canım, bugün sabah altını değiştirirken minicik bi kustu o kadar. Eski kusmalarıyla kıyaslanamaz çok azdı. Sonra tekrar kusmadı. Gavisconun yan etkisi kabızlık yapabilir demişti doktor, dünden beri bir kez kaka yaptı bu sabah epey ıkınarak. sanırım biraz kabızlık oldu şimdi, ama ona rağmen bugün de keyfi yerinde gözüküyor kuzumun.
Şöyle düşün ama geçen ay midesi daha kücüktü, emdiğini kussa bile kalanı yeterli oluyordur. Bu ay midesi daha büyüdü, yine aynı kustuğu için midede kalan yetersiz oluyordur. Sütüm yetmiyor diye hiç düşünme, ben de acaba dedim ama insan o psikolojiye girince az oluyor. Sen yemene içmene dikkat et sütün yeterli olur her türlüİnşallah kabızlığı geçici olur. Yalniz canım benim aklıma bir şey takıldı. Benim kuzum geçen ay da aynı şekilde kusuyordu ama 1200 gr almıştı. Acaba bu ay sütüm mu azaldi diye düşünmeye başladım. Normal de kaka çiş yapıyor diye hem de emdigini kusuyor az gelse kusmaz diye düşünüyordum.Bilemedim valla ne yapacagimi şaşırdım.
Canım AR mama bizde acayip kokulu kaka ıkınma yaptı sadece gece 4 kakalı bez aldım altından mahvoldu evet kusmadı hiç ama sabaha kadar inledi 1 gece kullandım . Evet kilo alımı iyi olduğu için vermiyor galiba takip edicez dedi 90 cc tam bitirmiyor ama çok az anne sütü alıyo ve 13 gün sonra 3 aylık şuan günde 5 kere 170 cc içmesi gerekiyorBana da mama önerdi dediğiniz gibi AR mama, ama almadım şimdilik. Mama verme sebebi de bu motilium ilacı sindirimi hızlandırdıgı icin daha çabuk acıkabilir, daha sık emme ihtiyacından dolayı sütün az olduğunu farkedersen ver dedi. Özellikle AR mamalar kabızlık yapabiliyormuş, ne etkisi oldu sizde?
Gelişim derken kilodan bahsediyorsanız evet, bir ayda 500 gr almış o yüzden ilaç ihtiyacı duydu, kilo alımında problem olmasa ilaç vermezdim dedi. Sizin kilo alımında sorun yok diye vermiyor demek, bence de boşuna ilaç vermeyin demek ki yeterli oluyor içtiği kusmasına rağmen. 90 cc epey iyi bu arada bence, benim kızım tek seferde 60-70 içiyor max, biberonla süt verirken farkettim ben de
Açlıktan mı peki ben aç sanıyorumm bazen kıyametler kopuyo bi bakıyorum gözler gidiyo uykumağlamasıymışKızlar bi sorum olacak ben 3 saatte 1 emzşriyorum ayrıyeten mama veriyorum çünkü sütüm yok ama doktorum bunu anlamıyor mamayı azalt daha çok emer diyo ama bu seferde oğlum çığlık çığlığa ağlıyor iyice asabım bozuldu ağlama sesinden
Aslında eve ilk geldiğimizde bu kadar giydirmiyordum ama annemle kayınvalidem çok karıştılar, üşüyünce gazi olur ağlar diye ve çocuk alıştı yelek ve patik giymeye. Patiği çıkarttım bir haftadır. Yelek de çok giydirmiyorum artık sabah ve akşam serin olunca giydiriyorum. Haklısın doktorumuz da babası ne giyiyorsa +1 kat fazla giydir dedi.Canım çok giydiriyosun sanki evin derecesi gayet iyi
Pompa yap cnm oglun emdikten 1 saat sonra. Yoksa çocuk boş memede sinirlenip ağlayabilir. örneğin meme boş diyelim pompa süt kanallarını uyararak taze süt gelmesini sağlıyor. Böyle böyle artıyor süt. Dereotu ye mutlaka farkı göreceksin.Kızlar bi sorum olacak ben 3 saatte 1 emzşriyorum ayrıyeten mama veriyorum çünkü sütüm yok ama doktorum bunu anlamıyor mamayı azalt daha çok emer diyo ama bu seferde oğlum çığlık çığlığa ağlıyor iyice asabım bozuldu ağlama sesinden
Canım doğduğu haftaya göre mi hesaplanıyor yoksa normalde doğacağı haftaya göre mi? Bizimki 10 gün erken doğdu çünküBizde 11 haftalıkmışız ya atak 12. Haftada bebeğim huysuz demiyoda atak döneminde diyo
Tahin ve susami ben kendim tespit ettim. Çünkü diyete başladıktan sonra tahin yiyince tekrar etti. Benim kendi doktorum tavuk ve yumurtayı yasaklamadı ama aynı şikayetleri olan arkadaşımın doktoru tavuk da yeme mukusu arttırır demiş. Ben de kendi köyümüzün tavuğun yumurtası geliyor onu yiyorum ama tavuk yemiyorum. Dışkılama tamamen düzelsin biraz rayına otursun azar azar deneyeceğim sanırım.Sut alerjisinde neden tahin susam tavuk yumurta yemiyorsunuz.Sut alerjisimi coklu gida alerjisimi sizinki birde belirtileriniz nelerdi
Banada doktor en son gittiğimde mama verme dedi.Hatta biraz sert çıkıştım doktora nasıl vermeyim çocuk doymuyo aç ağlıyo sürekli die daha sonra tarttı kilo alımı yavaş ben mama ya karşıyım ama kilo alımı az mecbur mama vericez dedi ama benimki mamada versem ağlıyo bi sabahları huysuz değil bide altını açıp biraz havalandırdığım zamanKızlar bi sorum olacak ben 3 saatte 1 emzşriyorum ayrıyeten mama veriyorum çünkü sütüm yok ama doktorum bunu anlamıyor mamayı azalt daha çok emer diyo ama bu seferde oğlum çığlık çığlığa ağlıyor iyice asabım bozuldu ağlama sesinden
Geçmiş olsun canım dışardan belli oluyomu bu fıtık acaba çünkü benim oğlumda sürekli ağlayıp kendini sıkıyo korkuyorum bende fıtık olucak dieKizlar, oğlumun bugün aşı ve kontrolü vardi.
Gelişim iyi dedi doktorumuz cok sükür ama sol kasığında fıtık çıktı. Cerrahla bir görüşmemi söyledi..
Bilmiyorum ki doğduğu güne göre heapaladımmben benmkide14 gün erken doğduCanım doğduğu haftaya göre mi hesaplanıyor yoksa normalde doğacağı haftaya göre mi? Bizimki 10 gün erken doğdu çünkü
Ben farketmedim de, fıtık olan taraf yani sol taraf sag tarafa gore daha sis ve sert.Geçmiş olsun canım dışardan belli oluyomu bu fıtık acaba çünkü benim oğlumda sürekli ağlayıp kendini sıkıyo korkuyorum bende fıtık olucak die
Valla ben de öyle okudum hep, insallah da öyledir. Çocuğu yanımızda yatiriyoz hâlâ, beşiğe geçirmedik alışkanlık olmuyo nasılsa daha diyeİlk 3 ay yapılanlar alışkanlığa dönüşmüyor diyor uzmanlar. İnşallah öyledir
Canım neden 3 saatte emziriyosun? Bebek istedikce versen daha iyi olmaz mı süt depolanan bişey değil diyolar hep. Bebek emdikce arkadan yenisi geliyomus. Ben oğlum istedikçe veriyorum hiç saate bakmadan. Bazen yarım saatte bir emiyor keyfi olarakKızlar bi sorum olacak ben 3 saatte 1 emzşriyorum ayrıyeten mama veriyorum çünkü sütüm yok ama doktorum bunu anlamıyor mamayı azalt daha çok emer diyo ama bu seferde oğlum çığlık çığlığa ağlıyor iyice asabım bozuldu ağlama sesinden
Doğması gereken tarihten hesaplıyoruz canım. Daha var demek ki sizin atağaBilmiyorum ki doğduğu güne göre heapaladımmben benmkide14 gün erken doğdu
Canım saate bakmaksızın her ağladığı da meme veriyorum emiyor uyudukca yatırıyorum tabi iki dk sonra uyanıyor o ayrı eğer uyumazsa gazını çıkartıp gezdiriyorum memede durdukça sütun de artar hem süt depolanmasa bile bebek çekince süt geliyor anlık üretim oluyor yaniKızlar bi sorum olacak ben 3 saatte 1 emzşriyorum ayrıyeten mama veriyorum çünkü sütüm yok ama doktorum bunu anlamıyor mamayı azalt daha çok emer diyo ama bu seferde oğlum çığlık çığlığa ağlıyor iyice asabım bozuldu ağlama sesinden
Çok geçmiş olsun canım erkek bebekler çok ağlarsa da fıtık çıkar diye duymuştum senin bebek gazlı ya belki ondan çıkmıştırKizlar, oğlumun bugün aşı ve kontrolü vardi.
Gelişim iyi dedi doktorumuz cok sükür ama sol kasığında fıtık çıktı. Cerrahla bir görüşmemi söyledi..