- 14 Şubat 2020
- 1.203
- 2.006
- 53
- 33
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #30.661
Ha ben bebeğe de vereceğim de ondan sordum. SağolOnu bız ıcıyoruzbebege vermiyoruz 1 su bardagı a 1 tatlı kasıgu koyup ıcıyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ha ben bebeğe de vereceğim de ondan sordum. SağolOnu bız ıcıyoruzbebege vermiyoruz 1 su bardagı a 1 tatlı kasıgu koyup ıcıyorum
Gaz ve bağırsak hareketi için kovanın içine ya da küvete bebeği sokup masaj yapıyorum ben çıkardıktan sonra karnını ve ayak altlarını zeytinyağı ile ovuyorum ve masaj yapiyorum ise yaradı bir de bebegim emiyor benim ama bazen yetmediğini düşündüğümde mama veriyorum hip marka kabızlık yapmadı bizdeKizlar ben bebelac gold kullaniyordum bebegim kabizdi şimdi similac aldim yine kabiz tumgun agliyo ağlamaktan sési kısıldı cok üzülüyorum onu bole görünce mama onerisi olan varmi hanimlar(((
Ya ne bilim bana kayısı bide incir dokunur sakın yeme dedilerİncir neden dokunsun ki hiç duymadım![]()
Hemen hemen Her gün Saat 6-7 gibi başlıyordu gece 11 e kadar ağlıyordu öyle elektrikli süpürge sesi bı nebze işe yarıyor du o şekilde uyutuyordum gündüzde hep huysuzdu bı yere gittiğimde pişman olurdum vallahi hiç durmazdıCanım kolik nasıl olur tam olarak? Hergün aynı saatte ağlamaya mı baslar?
Allah Allah hiç duymamıştım. E onları yemesek tuvalete çıkamıyoruz o daha fena dokunuyo bebiseYa ne bilim bana kayısı bide incir dokunur sakın yeme dediler![]()
Ben doğumdan beri kayısı hoşafı içiyorumYa ne bilim bana kayısı bide incir dokunur sakın yeme dediler![]()
bize öyle demedi ama 2 doktora götürdüm 2side 2. Ayında gel kalça ultrasonu çekicez dediKızlar bebeğim 50 günlük bugün kalça ultrasonu çektirdik, doktor bugün için gelin demişti.
2 aydan önce çekilmesi sağlıklı değil deniliyor. Doğru mu ?
Bizimde göbek düştü ama içinde kalmış nitrat kalemi ile yaktılar geçti sonraKızlar bebegım in gobegı hala gecmedı gobegı dustu ilk hafta ama kanaması gecmedı k vitamini yaptılar doktor yaktı bugun sizlerde boyle durum oldu mu korkuyorjm artık
Emdiğini sürekli kusması, yer yer fışkırma tarzı kusması, kakada sümüksü kıvam süt alerjisi belirtilrri olabilir. Arkadaşımın bebeğinde vardı. İnek sütüne alerjisi oluyor bebeğin anne de inek süt ürünleri kullandığından bebeğe geçiyor. Arkadaşım emzirebilmek için süt ve süt ürünleri diyeti yapmıştı yrmiyordu hiçbirini
Araştırdım biraz da çok zormus yaa.İnşallah öyle bir şey yoktur.![]()
Koliğin tam tanımı nedensiz yere bebeğin en azından 3 hafta, haftada 3 gün ve günde de 3 saat ağlaması oluyor. Gaz sancısından olabilir deniyor; ama aslında bir nedeni olmayabilirmiş ve gaz o kadar ağlama sonrası yuttuğu hava nedeniyle olabilirmiş. Özellikle ilk 3 ay bebeklerin dünyaya alışamamış olmasına bağlayanlar var, o yüzden bebeği sakinleştirmek için anne karnına benzer bir ortam yaratmak işe yarayabiliyormuş, ılık bir banyo, annenin bebeği kanguru veya sling yardımıyla giymesi ve anne karnını hatırlatan beyaz gürültüler gibi. Çok şükür bizimki kolik değil; ama gaz sancısını araştırırken bu bilgilere çol denk geldim ben.Canım kolik nasıl olur tam olarak? Hergün aynı saatte ağlamaya mı baslar?
Ya benim ilk zamanlar çok sütüm yoktu bide kabızlık var bende face'de bı grup var kayısı hoşafı çok iyi süt yapar diye yorumlar okudum baya bende kayınvalideme bana kayısı hoşafı yapar mısın dedim eltimle o sakın yeme dedi çocuğu öldürecekmisin kayısı mahf eder çocuğu diye başıma kalktılar bende birşey diyemedimBen doğumdan beri kayısı hoşafı içiyorum![]()
Valla yarın 40 gün olacak hala kabızım bağırsaklarım sancı yapıyor bazen çıkıyordum ondada kan geliyor oğlumda çok zorlanıyor zaten ağlıyor yapamayınca napıcam bilmiyorum geçen kadın doğuma gittim Dr söyledim bol bol su iç dediAllah Allah hiç duymamıştım. E onları yemesek tuvalete çıkamıyoruz o daha fena dokunuyo bebise![]()
Canm mama önerisi olmaz maalesef deneyerek göreceksin baştan beri similac- bebelac gold - hipp - aptamil proseynio - aptamil - aptamil AR şimdi SMA comfort kullanıyorum hala bebeğime iyi gelen mamayı bulamadım bu son denemem buda işe yaramazsa HİPP ten devam edicem gibi görünüyor .bu kadar değiştirmemdeki sebep kimi kusturdu kimi ishal yaptı kimi kabız kimi fazlasıyla gaz yaptı bende instagramdan gıda analizleri diye sayfa var onu takip et mama analizleri yapılıyor ve içerikleri paylaşılıyor yorumlarada bakarak deneyerek bulacaksın bebeğine iyi gelen mamayıKizlar ben bebelac gold kullaniyordum bebegim kabizdi şimdi similac aldim yine kabiz tumgun agliyo ağlamaktan sési kısıldı cok üzülüyorum onu bole görünce mama onerisi olan varmi hanimlar(((
Benmde kızım kolikti 5 ay akşam 18-22 arası ağlardı sürekli ama sabaha kadar uyurdu bu kolik değil diye seviniyordum gazlı bebekde çok farklı değilmiş sürekli mız mızYa gaz kadar kötü bir şey yok gerçekten Benim ilk oğlum kolikti 4 ay çok çektim bu oğlum da gazlı ilk oğlum gibi değil ama her bebek bir olmuyor işte
Kac gun sonra gectı acaba yaktıktanBizimde göbek düştü ama içinde kalmış nitrat kalemi ile yaktılar geçti sonra
1 hafta içinde kaybolduKac gun sonra gectı acaba yaktıktan
baby goat mama kabiz yapmadi bizde. ama cok arada veriyorum ben .Kizlar ben bebelac gold kullaniyordum bebegim kabizdi şimdi similac aldim yine kabiz tumgun agliyo ağlamaktan sési kısıldı cok üzülüyorum onu bole görünce mama onerisi olan varmi hanimlar(((
Anladım canım. Cok teşekkür ederim. Oğlum cok gazli bir bebek..gunun bazı saatlerinde gazlı olduğu için ağlar ama öyle susturulamayacak boyutta degil. Masaj yaparim karnina, zeytinyaği ile ovarım vs.. sakinlestiririm bebeği..verdiğin bilgilere teşekkurler..Koliğin tam tanımı nedensiz yere bebeğin en azından 3 hafta, haftada 3 gün ve günde de 3 saat ağlaması oluyor. Gaz sancısından olabilir deniyor; ama aslında bir nedeni olmayabilirmiş ve gaz o kadar ağlama sonrası yuttuğu hava nedeniyle olabilirmiş. Özellikle ilk 3 ay bebeklerin dünyaya alışamamış olmasına bağlayanlar var, o yüzden bebeği sakinleştirmek için anne karnına benzer bir ortam yaratmak işe yarayabiliyormuş, ılık bir banyo, annenin bebeği kanguru veya sling yardımıyla giymesi ve anne karnını hatırlatan beyaz gürültüler gibi. Çok şükür bizimki kolik değil; ama gaz sancısını araştırırken bu bilgilere çol denk geldim ben.