2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Merhaba 34 yaşındayım ikili tarama yaptırmadan genetik test yaptırmayı düşünüyorum Allah nasip eder de sağlıklı ilerlersek inşallah yaptıracağım 🤲 Benim çocuğum yok ilk gebeligimi erken haftalarda kaybettim maalesef
Anladım.Kaybiniz için üzüldüm.Benim de 2.oğlum plesanta dekolmanı nedeniyle oksijensiz kaldı.39+5 te yolun sonunda ustelik...Bu gebelik ise bize beklenti dışı bir surpriz oldu..Spiralle hamile kaldim.Mucize gibi..Her an kaybetme ihtimalim olan oglumun yerine gonderilmis gibi..Ya da buyuk ogluma destek ve engelli olan ogluma hem destek hem kardes..Bilmiyorum..Hem cok karisik hem de ilahi geliyor bana bu durum..Herkesin varolusunun bir sebebi olduğu gibi karnımda büyüyen bu yavrunun da varoluşunun sebebi var .Anne karninda bebek kayıpları,benim oğlum gibi aylarca yoğun bakımda kalıp sonrasında kaybedilen çocuklar..O kadar haşır neşirim ki..Öyle şeyler gördüm ki hastanede..3.cocuga hic uygun olmadigimiz halde bu gebeliğe üzülmedim.
Genetik testi ben de yaptırayım şartları zorlayıp...9.haftada mi yaptıracaksınız?

Erkenden kalktım doktora gideceğim birazdan çok heyecanlıyım şimdi farkettirmeden göğsümün şişkinliği inmiş
Ayyy bende öyle birazdan Dr gidicem kalp atışı için ama okadar korkuyorum anlatamam kalbim çarpıyor sizde öylemisiniz nolucsk bilmiyorum Allah yardımcımız olsn

Anladım.Kaybiniz için üzüldüm.Benim de 2.oğlum plesanta dekolmanı nedeniyle oksijensiz kaldı.39+5 te yolun sonunda ustelik...Bu gebelik ise bize beklenti dışı bir surpriz oldu..Spiralle hamile kaldim.Mucize gibi..Her an kaybetme ihtimalim olan oglumun yerine gonderilmis gibi..Ya da buyuk ogluma destek ve engelli olan ogluma hem destek hem kardes..Bilmiyorum..Hem cok karisik hem de ilahi geliyor bana bu durum..Herkesin varolusunun bir sebebi olduğu gibi karnımda büyüyen bu yavrunun da varoluşunun sebebi var .Anne karninda bebek kayıpları,benim oğlum gibi aylarca yoğun bakımda kalıp sonrasında kaybedilen çocuklar..O kadar haşır neşirim ki..Öyle şeyler gördüm ki hastanede..3.cocuga hic uygun olmadigimiz halde bu gebeliğe üzülmedim.
Genetik testi ben de yaptırayım şartları zorlayıp...9.haftada mi yaptıracaksınız?
Cok gecmis olsun Allah ogullariniza ve size güç versin 🤲 Öncesinde yasadigim travmadan dolayi bu sefer saglikla ilerledigini gormeden test icin araştırma yapmayalim diye dusunduk, onumuzdeki hafta kontrolum var ona gore bakacagiz doktorumla konusurum daha 5+0 olduk

Cok gecmis olsun Allah ogullariniza ve size güç versin 🤲 Öncesinde yasadigim travmadan dolayi bu sefer saglikla ilerledigini gormeden test icin araştırma yapmayalim diye dusunduk, onumuzdeki hafta kontrolum var ona gore bakacagiz doktorumla konusurum daha 5+0 olduk
Cok tesekkur ederim.Allah sizin de gebeliginizi saglikla mutlulukla tamamina erdirsin..Ben de aceleci değilimdir aslında ama yaptıracaksam uygun fiyatlı bir laboratuvar arayışına şimdiden gireyim dedim.Cinsiyeti de öğrendiğimiz için heyecanlı oluyor tabi 🤗 O yüzden 9.haftada yaptırırim muhtemelen.Ben 6.haftayı doldurdum bugün sanırım.

Cok tesekkur ederim.Allah sizin de gebeliginizi saglikla mutlulukla tamamina erdirsin..Ben de aceleci değilimdir aslında ama yaptıracaksam uygun fiyatlı bir laboratuvar arayışına şimdiden gireyim dedim.Cinsiyeti de öğrendiğimiz için heyecanlı oluyor tabi 🤗 O yüzden 9.haftada yaptırırim muhtemelen.Ben 6.haftayı doldurdum bugün sanırım.
Amin insallah 🤲 Cok istiyoruz 🤲 Arastirinca haberleşelim diyecektim ama aramizda 2 hafta varmış 🙈

Ayyy bende öyle birazdan Dr gidicem kalp atışı için ama okadar korkuyorum anlatamam kalbim çarpıyor sizde öylemisiniz nolucsk bilmiyorum Allah yardımcımız olsn
Dra girene kadar sürecek hayacanın keseyi ve içindeki mercimeği görünce hepsi bitecek omuzlarında ki yük gidecek rahatlayacaksın aynını dün yaşadım çünkü :anneadayı:

Amerika’da da öyle
Sadece şöyle düşünüyorum ne kadar çok biliyorsan ne kadar ilaç kullanıyorsan o kadar fazladan stres
Gunaydin. Gercektende oyle. Herseyi ayrintisiyla arastiriyoruz ondan sonra düşün dur. Şu google dan elimizi bir cekebilsek, ama olmuyor iste. Surekli bir korku acaba bebegime bisey olurmu diye:anneadayı:

Dra girene kadar sürecek hayacanın keseyi ve içindeki mercimeği görünce hepsi bitecek omuzlarında ki yük gidecek rahatlayacaksın aynını dün yaşadım çünkü :anneadayı:
Yaaa keşke bu ikinci çocuğum olucak ama ilkinde bukadar heyecanım yoktu cünki hemen olmuştu ben bunu 2 senedir bekliyorum bundan önce kimyasal gebelik geçirdim şuan herşey yolunda 10 gün once yolk kesesi ni gördü Dr ama hep aklımda ya kalbi atmasa diye mutluluğumu bile henüz kimseyle paylasamadim

Daha bana da 1 hafta var şimdiden günler nasıl geçecwk diyorum sabırsızlanıyorum. Güzel heyecanlar bunlar ya çok şükür bu heyecanları yaşatan rabbime ❤️ ben şu an böleyim sizi düşünemıom 😍🐢

Amin insallah 🤲 Cok istiyoruz 🤲 Arastirinca haberleşelim diyecektim ama aramizda 2 hafta varmış 🙈
Pardon 5+6 imisim.Yani evet 6.haftayı doldurmuş oluyorum.Yarin 6+0...7.haftadan gün almaya başlıyoruz.Bir an yanıldım mi dedim...
9.haftadan itibaren yapılmaya başlanıyor ama 10.hafta yani kürtaj yasal süresi dolmadan sonucu asla vermezler.Gecen sefer de öyle oldu benim..Sonuç çıktığı halde 3 gün daha oyaladılar.😀
Kadına sordum kanı gonderdikten sonra 3 iş gününde çıkıyor demiştiniz.Cikmis olması lazım dedim.Kadin güldü kusura bakmayın sonuç cıktı iciniz rahat olsun ama cinsiyeti 10.hafta dolunca doktorunuza söyleyeceğiz dedi.Neden dedim,ne olur söyleseniz.Bu testi cinsiyet öğrenmek için yaptıran o kadar çok insan var ki dedi.Begenmedigi cinsiyet olunca aldırmak için 😡😡 Yanı 10.haftada yaptırsak ta olur 😁😁 Ne de olsa sonucu 10.hafta dolunca açıklayacaklar

Daha bana da 1 hafta var şimdiden günler nasıl geçecwk diyorum sabırsızlanıyorum. Güzel heyecanlar bunlar ya çok şükür bu heyecanları yaşatan rabbime ❤ ben şu an böleyim sizi düşünemıom 😍🐢
Kalbim ağzımda atiyo desem yeri böyle korku böyle stres yok yani hele masaya yattığımda bayilmazsam iyi çookkk zorrr

Benim oğlumda çok istiyodu kardeş.Hamile olduğumu öğrendiğim gece ona söyledik.Başta inanmadı benim kardeşim olmaz artık diodu 10 yaşında bu arada sonra gerçek olduğunu anlayınca hıçkıra hıçkıra ağladı sevinçten.Hatta çokta iyi oldu söyleme sofrayı o hazırlıyo topluyo ben makinaya yerleştiriyorum sadece diğer işlerimide öyle anne yardıma ihtiyacın olursa lütfen söyle bana dio😂😂
Sevincten agladi deyince cok duygulandim. Masallah. Allah nazarlardan korusun. Benim oglumda 12 yasinda. Bende hemen soyledim hamile oldugumu

Kızlar ya benim avucum ayağımın tabanı inanılmaz yanıyo gece uyuyamıyorum hiç aranızda böyle olan var mı? Keşke doktora söyleseydim dün hiç aklıma gelmedi heyecandan.
Normaldir canim. Hatta hamile oldugumu ogrenmeden bana dokunan ateşinmi var diyordu. Ogluma hamileykende doktora gitmistim bunun icin, bu surecte cok normal vucut ısısı hamileyken 1 ve 1.5 derece arasinda yukseliyor dedi doktor

Kalbim ağzımda atiyo desem yeri böyle korku böyle stres yok yani hele masaya yattığımda bayilmazsam iyi çookkk zorrr
Tahmin edebiliom o anki mutluluğunuz paha biçilemeyecek olcak. Ya miinicik ve kalp atışlarını duymak ay ağlayacam valla duymadım ben daha ama düşünmesi bile yetiyor insana. Hayrlı haberle gelin inşallh bn de heyecanlandım valla 😍😍

Pardon 5+6 imisim.Yani evet 6.haftayı doldurmuş oluyorum.Yarin 6+0...7.haftadan gün almaya başlıyoruz.Bir an yanıldım mi dedim...
9.haftadan itibaren yapılmaya başlanıyor ama 10.hafta yani kürtaj yasal süresi dolmadan sonucu asla vermezler.Gecen sefer de öyle oldu benim..Sonuç çıktığı halde 3 gün daha oyaladılar.😀
Kadına sordum kanı gonderdikten sonra 3 iş gününde çıkıyor demiştiniz.Cikmis olması lazım dedim.Kadin güldü kusura bakmayın sonuç cıktı iciniz rahat olsun ama cinsiyeti 10.hafta dolunca doktorunuza söyleyeceğiz dedi.Neden dedim,ne olur söyleseniz.Bu testi cinsiyet öğrenmek için yaptıran o kadar çok insan var ki dedi.Begenmedigi cinsiyet olunca aldırmak için 😡😡 Yanı 10.haftada yaptırsak ta olur 😁😁 Ne de olsa sonucu 10.hafta dolunca açıklayacaklar
Anladım sağlıklısı olsun da bekleriz 🤲🥰

Güzel anneler ben şuan 5haftalık görünüyorum programa göre henüz doktora gitmedim beta takibi yaptım. Ne zaman gitmeliyim ? Karından hem görüp hem kalp atışını duyabilir miyim 🙏🏻🧿🌺

Kızlar bu arada benim yaşım 35 üstü olduğu için 2 'li taramada otomatik risk gelecek.Ilk gebeligimde 32 yaşındaydım. 2 'li test yaptırdım kan degerlerinde risk gelmedi, ense kalınlığı normaldi.Oglum da normal doğdu.Genetik bir rahatsızlığı yok.
2.gebeligimde yaşım 36 idi.Genetik test yaptırdım.Test sonucu normal geldi.2.oglumun da genetik rahatsızlığı yok.8 ay önce doğum yaptım.Oglum hala yoğun bakımda ama genetik problemi olduğu icin degil dogumda oluşan sorunlar nedeniyle böyle oldu.
Sizce bu gebeligimde genetik test yaptırmalı miyim?Yani yüksek ihtimal genetik bir sorun yine çıkmaz ama içimin rahat etmesi açısından.Malûm Covid 19 ekonomik olarak sarstı hepimizi.Ben mimarım kendi ofisim var ama 2 aydır dogruduzgun çalışmıyorum.Birikimlerimizi de çocuklarımız için yatırım yaparak harcamıştık..
Genetik test güzel hoş kesin sonuç ama 3000 TL den başlıyor laboratuvarına göre..Kibris ta 3000 TL.Amerika daki laboratuvarlara gonderirsen 4000-5000 TL arası.
Özellikle 35 yaş üstü anneler ne düşünüyorsunuz
Benim yasim 41. Arkadasimda bu yaslardaydi ama yaptirmadi. Nedeni suydu: bu cocukta sagliksiz suphesi cikarsa nasil olsa aldirmayacagim. Neden kendimi strese sokup 9 ayimi zehir edeyim. Bende biraz oyle dusunuyorum acikcasi. Insallah sagliklidir bebegimiz:emir_bebek:

X