Benimki de ilk üç gün neredeyse bu şekildeydi zaten başlarda bu şekilde olması çok normal.Ben doktora bile sordum çişini bile tutuyor yapmıyor diye normal dedi gerçekten de o eşiği geçtikten sonrası çok kolay. Benim kızım artık bezi görünce yadırgıyor. Ama kaka işi biraz daha zaman alacak. Söylüyor ancak oturarak yapamıyor tam yapacağı sıra yakalayıp oturtuyorumYok ben yapamayacağımkitaplar okuduk, oyunlar oynadık, şarkılar söyledik. O zaman çok istekli gibiydi ama yok asla klozete ya da lazımlığa yapmak istemedi, bir keresinde de öğleden akşama kadar tuttu çişini yapmadı, bez takmamızı bekledi hep. İnatlaşmayacağım ve bir kaç hafta sonra tekrar deneyeceğim
İlk denememde başarılı olamadım çünkü kızım aşırı inatlaştı, iyice huysuzlaştı, ben de bırakmıştım. Sonra çok geçmeden kendisi bezi istememeye başladı. Şöyle oldu: biz bir kaç tane daha oyun oynadık sanırım o çok ilgisini çekti. E havalar da sıcak, küvetini doldurup oynatıyorum hergün. Bir iki kez çişini küvetin içine yaptı, ben de pis oldu deyip küveti boşalttım.Benimki de ilk üç gün neredeyse bu şekildeydi zaten başlarda bu şekilde olması çok normal.Ben doktora bile sordum çişini bile tutuyor yapmıyor diye normal dedi gerçekten de o eşiği geçtikten sonrası çok kolay. Benim kızım artık bezi görünce yadırgıyor. Ama kaka işi biraz daha zaman alacak. Söylüyor ancak oturarak yapamıyor tam yapacağı sıra yakalayıp oturtuyorum
Ya bir de düşününce çocuklar kakalarını bugüne kadar hep ayakta yaptılar belki de, ona alıştılar. Şimdi birden bire oturarak yap diyoruzBenimki de ilk üç gün neredeyse bu şekildeydi zaten başlarda bu şekilde olması çok normal.Ben doktora bile sordum çişini bile tutuyor yapmıyor diye normal dedi gerçekten de o eşiği geçtikten sonrası çok kolay. Benim kızım artık bezi görünce yadırgıyor. Ama kaka işi biraz daha zaman alacak. Söylüyor ancak oturarak yapamıyor tam yapacağı sıra yakalayıp oturtuyorum
valla tutuyor sabahtan akşama bisi yapmiyorYa bir de düşününce çocuklar kakalarını bugüne kadar hep ayakta yaptılar belki de, ona alıştılar. Şimdi birden bire oturarak yap diyoruzYani biz de tuvaletimizi oturarak yapıyoruz, biri de bize gelip ayakta yap dese biz de yapamayız
Bez istiyor kakası gelince, takıyorum çok inatlaşmıyorum yoksa hiç yapmıyor. Tutması da iyi değil diye düşünüyorumvalla tutuyor sabahtan akşama bisi yapmiyor
Aynen öyle sabahtan akşama kadar tutuyor eliyleBez istiyor kakası gelince, takıyorum çok inatlaşmıyorum yoksa hiç yapmıyor. Tutması da iyi değil diye düşünüyorum
Hay Allah yaAynen öyle sabahtan akşama kadar tutuyor eliyle
Ne güzel siz de baya yol katetmişsiniz.tam 40 gün oldu beze veda edeli. Arada kaçamaklar oluyor. Oyuna dalıp unutuyor bazen ama dediğiniz gibi kaka en zoru. Benimkisi bazen güzelce oturup yapıyor lazımlığa. Bazen küloduna bulaştırıyor gerçekten bu durum benim canımı çok sıkıyor ama bu tarz şeyler 3 6 ay kadar normalmiş.Ya bir de düşününce çocuklar kakalarını bugüne kadar hep ayakta yaptılar belki de, ona alıştılar. Şimdi birden bire oturarak yap diyoruzYani biz de tuvaletimizi oturarak yapıyoruz, biri de bize gelip ayakta yap dese biz de yapamayız
İlk kakasını nasıl yaptı peki oturarak? Kızım bir keresinde banyoda ayaktayken yaptı ama kendi de farkında değildi bence sonra da çok korktu kakasındanNe güzel siz de baya yol katetmişsiniz.tam 40 gün oldu beze veda edeli. Arada kaçamaklar oluyor. Oyuna dalıp unutuyor bazen ama dediğiniz gibi kaka en zoru. Benimkisi bazen güzelce oturup yapıyor lazımlığa. Bazen küloduna bulaştırıyor gerçekten bu durum benim canımı çok sıkıyor ama bu tarz şeyler 3 6 ay kadar normalmiş.
İlk oturarak yaptı ama baya uzun oturuyor her kakada hatta yarım saat beklediğim oldu. Başlarda hep tuttu.Kakam dedi oturdu oturdu kalktı hatta hep poposunun ucunda yakalayıp oturttum lazımlığa. Hala tam anlamıyla alışmış değil bazen çok güzel yapıyor bazen yine poposunun ucuna gelene kadar haber etmiyorİlk kakasını nasıl yaptı peki oturarak? Kızım bir keresinde banyoda ayaktayken yaptı ama kendi de farkında değildi bence sonra da çok korktu kakasındanhep korkulacak bir şey olmadığını sadece pis olduğunu ve hiç dokunmadan klozete yapması gerektiğini söylüyorum ama henüz başaramadık maalesef
Benimki çok alıştı çişe hatta bazen bana söylemeden gidip yapıyor tuvalet kâğıdıyla poposunu siliyor sonra da gidip ellerini yıkıyor. Malum 2 yaş sendromu bir şeyi kendisi yapabiliyorsa bana pek müsaade etmiyor kendisi yapıyorBezsiz 5.gunumuz kakasını yapmada hiç sorun yok ama malesef çiş yapmaktan nefret ediyor söylemiyor. Neyse dünden beri var yada yok diyor zorla oturturtuyorum. Yapınca yaptım diyor utaniylr
Daha bana abla diyor kaka yi diyor çiş yokBenimki çok alıştı çişe hatta bazen bana söylemeden gidip yapıyor tuvalet kâğıdıyla poposunu siliyor sonra da gidip ellerini yıkıyor. Malum 2 yaş sendromu bir şeyi kendisi yapabiliyorsa bana pek müsaade etmiyor kendisi yapıyorama gece yatmadan önce çok su içiyor, tuvaletini yapıp yatsa da tutamıyor çoğu zaman onu nasıl halledeceğiz bilmiyorum
Eğer tutamıyorsa gece kaldırıp yaptırmayı dene. Bir süre sonra alışır kendi kalkar tuvaleti gelince. Benimki gece hiç kaçırmadı başından beriBenimki çok alıştı çişe hatta bazen bana söylemeden gidip yapıyor tuvalet kâğıdıyla poposunu siliyor sonra da gidip ellerini yıkıyor. Malum 2 yaş sendromu bir şeyi kendisi yapabiliyorsa bana pek müsaade etmiyor kendisi yapıyorama gece yatmadan önce çok su içiyor, tuvaletini yapıp yatsa da tutamıyor çoğu zaman onu nasıl halledeceğiz bilmiyorum
Benimki ayırt etmiyor ilk cocugumda öyleydi ne versem yiyor giyiyorlarBu 2 yaş sendromu ne zamana kadar sürer acabaÇok yoruyor beni, mesela demin süt içecek, pipetin ambalajını ben açtım diye kendini yerlere attı. Çok aşırı inatçı muz vereyim diyorum hayır armut diyor. Armut soyup hazırlıyorum hayır muz isterim diyor. En sonunda da ikisini de yemeden gidiyor. Kıyafet desen ayrı bir dert, sırf üstünde kedi var diye kazak giyecek bu sıcakta inatlaşıyor. Hep böyle mi olacak bu çocuk biraz sakinleyecek mi acaba çok merak ediyorum
Ah ne güzel ya demek ki karakteriyle alakalı, bizimki böyle inatçı olacak demek kiBenimki ayırt etmiyor ilk cocugumda öyleydi ne versem yiyor giyiyorlar
Ama büyüğü ergenlikte 11 yasinda içinden canavar çıktı bence her çocuk duygusunu yaşamalı bastirmamali.Ah ne güzel ya demek ki karakteriyle alakalı, bizimki böyle inatçı olacak demek ki