Valla dün yedi biraz dedim bugun dustu ben mutfaktayken bir geldim agzindan kan geliyor.dudagini patlatmis resmen disleriyle sanirim ama damagi da kaniyordu butun gun agzini meme disinda hicbir sey icin acmadi ac agzini diyoruz ufffff diyor sadeceEn sin tartildiginda 1 ay onceydi ama 9.5 civari ve bnce kilo almadi verdi bu surecte hastaliklardan.suandada max o kdrdir kuculdu ama uzadi sanirim.
Ya bir bebek var ben boyle bir sey gormedim ne oglumda ne kizimda.Tek değilmişim.. sosyal medyada işathla yiyen bebekleri görünce üZülüyordum. Peynir çok severek yiyordu aon günlerde onunda yemiyorAnlamıyorum ki pnu bari seviyordun.
Bende öyle yapmıştımBen tencereye koyup suda haşlıyorum, o yüzden elimle ezsem bile dağılıyor, bi de soğan rendeliyorum o da yumuşatıyor sanırım
Gahaha son cümle on numara tespitYa bir bebek var ben boyle bir sey gormedim ne oglumda ne kizimda.
Nasil yiyor onune ne koyarsan boyle istahli istahli onu gorunce ben kalkip bir seyler yiyorum benim kiza da gosterdim bak dedim senin aydaşın bu bebek ne guzel yiyor dedim aauuaauu dedi gecti gitti
Var oyle sosyal medyada masallah yani ne denir ki agzini aciyor yiyor bizimki ya agzini acmiyor ya da yanlislikla.actiysa tukuruyor
Ah bu tosbikler çok uyanıklar zamanla başlayacaktır konuşmaları.Ekran yok. Bizde tv yok ama bir ara annemde kamistik 1-2 ay onda surekli acikti. Annem tv bagimlisi ona engel olamamistimo zaman ekrana ilgi gostermemisti ama bebeklerin neyi nasil aldiklarini anlik anlamak cok guc tabi. Surekli konusuyorum anlatiyorum. Gunum boyle geciyor. Hatta mesaim konusmak diyebilirim. Benim kizim bazen hic dinlemiyor ilgi gostermiyor gibi gozukuyor ama ertesi gun eliyle gosteriyor veya guluyor, agliyor, hatirladigini gosteriyor bir sekilde.
Mesela masada konusurken onun hakkinda veya alakasi olan konuda, 5-10 saniye sonra dudak bukup iclenip agliyor. Bunu cok yapmaya basladi. Bugun onu nasil tasidigimi kucagimdayken neler yaptigini anlatiyordum dinlemis iclendi agladi. Yani her seyi dinliyor ama boyle tepki verince anlik, dank ediyor kafama.
Gecen gun baska bir bebekten bahsettim veya annemin kedisini seviyoruz kamerada hemen dudaklari dusurup iclendi yine. Kim bilir neler geciyor akillarindan.
Ay cok gecmis olsun ya selimin oyle olmustu hem damak hem dudak ben organi patladi sanmistim deli gbi bir kanamaydi.Valla dün yedi biraz dedim bugun dustu ben mutfaktayken bir geldim agzindan kan geliyor.dudagini patlatmis resmen disleriyle sanirim ama damagi da kaniyordu butun gun agzini meme disinda hicbir sey icin acmadi ac agzini diyoruz ufffff diyor sadece
Uf olmus yaaa ölcem cok tatli
Yaş kontrolune goturecek misin?
Kan tahlili yapiyorlar miydi?
Biz 2 ay once kan tahlili vermistik ama tekrar isterler mi hic istemiyorum goturmeyi.
Canım sagol iyi gorunuyor suan hatta gosterdi bugun baktim bir de dis cikarmisAy cok gecmis olsun ya selimin oyle olmustu hem damak hem dudak ben organi patladi sanmistim deli gbi bir kanamaydi.
Neyseki bunla atlatilmis olsuj ins ya.
Bende covidde kan verdim ana detayli degildi.mecbur 1 yasta goturcem kan iacini pek duzgub kullanamadik merak ediyorum.
Ama daha 9 ay asisini yaptiramadim once onu yaptircam.
Ay pardon yapilmamisti 9. Ayda.Canım sagol iyi gorunuyor suan hatta gosterdi bugun baktim bir de dis cikarmis
Dogum gunu kutlu olsun Pelinin
Biz goturduk bugun aşısı yapıldı.
9. Ayda bizimde yapilmisti.
Eğer Demiri ug/dl ise gayet iyi 50 üstü güzeldir. Ferritinde de 20 ng/mL üstü iyidir. Ama bunları hemoglobinle birlikte değerlendirmek lazım eğer hemoglobini de normal aralıkta ise Demir takviyesi bir süre kesilip sonra yine kanda bakılması gerekliymiş. Tsh da sirkadyen ritm önemlidir günün aynı zaman aralığında verilmesi gerekiyor. Sen tiroit ilacı kullanıyor muydun? Benim sürekli götürdüğüm doktor bu ay verin dedi hastanedeki alternatif doktor da bu ay yanıltıcı olur önümüzdeki aylarda bakarız dedi ama ben ısrar edince tamam bakalım dedi. Kızımın Demiri sınırın biraz altında çıktı ama Ferritin ve hemoglobin normal takviyeye aynı şekilde devam edeceğim.İyi akşamlar herkese. 1 yaş kan tetkiklerini yaptıran oldu mu ya da diğer çocuklarınızdan bilginiz var mı? Demiri 82 çıkmış iyi mi sizce, Ferritin de 32, sonuç sayfasında yazan referans değeri çocuklara uygun değilmiş doktora gidene kadar merak ettim. Bi de 9.ayda tsh değerini beğenmedim demişti, 0.96yken 1.53 olmuş bilginiz var mı?
Lökosit 6.59 yüksek degil ki.Yazmayı unutmuşum lökosit de yüksek, 6.59. Nette yazanlar hiç iç açıcı değil. Karşılaşan oldu mu?
Gnsl valla bak suan uyudu inan ki.Kızlar Pelin asla durmuyor.Bende bebekken boyleymisim ama halim kalmiyor artik.Yani tvyi cekio durup labloya saldirip kumandaya dekodere vs vs yani 1 sn durmak yok hayir diosn ona ondan ona.Yani pestilim cikio ki haftaya annem bakmaya basliyvak nasil olcsk bilmiyorum.Yani son aylarda gittikce arttik sizin bebisleriniz ne alemde
Bebeklerde lökosit 20 lere kadar miydi 19 da olabilir normal diye biliyorum.Yazmayı unutmuşum lökosit de yüksek, 6.59. Nette yazanlar hiç iç açıcı değil. Karşılaşan oldu mu?
Benim bebeğimin verdiği yerde ref aralığı 6-17,5 diye geçiyor. Eğer birimler aynıysa normal evet.Bebeklerde lökosit 20 lere kadar miydi 19 da olabilir normal diye biliyorum.
Aynı durup asla oturup bi oyuncakla oynamıyor hep başka işler peşinde aşırı yoruyor buda eşim işten gelsede ilgilense diye bekliyorum inanKızlar Pelin asla durmuyor.Bende bebekken boyleymisim ama halim kalmiyor artik.Yani tvyi cekio durup labloya saldirip kumandaya dekodere vs vs yani 1 sn durmak yok hayir diosn ona ondan ona.Yani pestilim cikio ki haftaya annem bakmaya basliyvak nasil olcsk bilmiyorum.Yani son aylarda gittikce arttik sizin bebisleriniz ne alemde
Buraya neyi yapmiyor diye yazdiysam ertesi gunu yapip beni sasirtti. 2 gundur soylenir gibi dededede sesleri cikartiyorAh bu tosbikler çok uyanıklar zamanla başlayacaktır konuşmaları.
Merhaba, bizimki de 2 haftadır öyle mamayı hep yarıda kesiyor.. Ek gıda desem kahvaltı yapan çocuk ağzına birşey koymak istemiyor. Sadece çorba yiyor o da sevdikleri 1-2 çeşit. Diğerleri hep red modunda.. İnşallah geçicidir diye dua ediyorum. Zira büyük kızımda öyle öyle yemekleri reddederek makarna tarhana ve pilav ile 10 yaşına geldi..Merhaba kizlar uzun zamandir yazamıyorum ama takip deyim hep benimde bi sorunum var oglm ne sut ne mama icmek istemiyo sadece ek gida bu dnemmi yoksa birakiyimu bibernu cok agliyip asiri derecede direniy biktim artik birakan oldumu bu dnemde