2021 Nisan Anneleri

Ben sehriye corbasi yaptim yogurt tam bugdayunu yumurta ile terbiye yaptim peynir alti syu ve kemik suyuda ekledim.Icti.
Yogun bo corba oldu tel sehriyeleride baya pisirdim guzel icti belki sizin minikte sever
Benimki alerjiden dolayı süt ürünleri tüketmiyor Ahh ben bile çok severim onu

Tabiki zeytinyağı kayısılı yulaf hatta hipp in bebekler için yağı var onu da kullanıyorum. Benim kızım su veya çorba türü içmiyor belki de o yüzden böyle.kabız diyorum ama kıvamından dolayı. Hergün yapıyor ama çok katı ve çok zorlanıyor ter içinde kalıyor parça parça yapıyor bu aralarda pişik geçmiyor

Benim içimden geçenleri anlattın. Her gün kaç çeşit yemek yapıyorum bazen küçük tencere kalmıyor cezveye geçiyorum. Değişik değişik tarifler deniyorum yesin diye. En son 6. Ayda tartılmıştı evde tartmaya çalışıyorum ama kilosu iyi gibi. Ben ısrarla her öğün bir kaşıkta olsa yesin diye uğraşacağım. Dediğin gibi ben de eylülde işe başlayacağım bu konu endişe yaratıyor ben de.

Evet başından beri çoğunlukla kabız. Bir haftadır da pişik oldu. Belki de ek gıdayı çok fazla almadığı için reddettiği için tam alışamadı bağırsağı. Zamanla düzelirler inş

Alyaliya arkadaşım aynı sıkıntı bizde de vardı, başını göğsüme yaslayıp ağlayarak yapıyordu. Ne zaman suyu güzel içti, geçti. Yoksa zeytinyğı ile hep destekledim ama suyu reddediyordu. Sonra suluğu ile kendisine içmeyi öğrettim, artık susadukça yerden alıyor içiyor bırakıyor. O unutsa da be devamlı hatırlatıyorum. Su içmeden kabuiızlığı geçmeyebilir ve kabızlığı geçmeden güzel beslenmeye başlamayabilir. Bir defa 7 gün yapmadı kakasını, asla bir şey de yemedi. Suya alıştırmaya çabala bence. Bizim doktorumuz da su içmiyor dediğümde sütündeki su yetiyordur diyordu , ama kabızlığı başka türlü çözülmedi

M minikkalbim ve E Elifhazal2 kızlar kan değerlerine bakıldı mı? Biz de daha baktırmadık, 12.ayda bakılacak ama isterseniz bu iştahsızlık için bir baktırın.
Saglık ocagında şu seker olcme aletlerı varya onunla baktılar cok az dusuk dedı ama ozaman hastaydı ve hıc bırsey yemıyodu aslında bı baktırmak lazım dogru dıyosun

sirkencubin somona neden erken dedi, yağlı bir balık olduğu için mi?
Ağır metal ilaç vs bakımından karşılaştırma yapıldığında hamsi istavrit sardalya uskumru gibi balıkların daha masum olduğunu söyledi. Somon için de 1 yaş dedi; bizim tepki ne diyorsunuz biz verdik tühh diyince de bir aydan kısa sürede vermeyin hamsiye yönelin oldu. Yoksa somon benim de çok işime gelirdi yapması daha kolay.

Naçizane tavsiyem armut verin..Rendeleyip yogurduna katıyorum sizin süt ürünü alerjisi varmış sade verebilirsiniz.Ya da yulaf lapası yapıp içine katıyorum çok faydası oluyor kabızlığa falan..

Evet var maalesef ablasida aynı onun gibi bn daha odadan çıkmadan ayağa kalkıyorum o benden önce çıkıyor odadan aslında kardeşinin yanında otursa duruyor ama oturmuyor bazen kandırarak zorlada olsa 15 dkka kalıyor sonra geliyor anne tuvalete gidicem anne su ver bahane üstüne bahane küçüğü ablasının saçını çok çekiyor o yüzden durmuyo kızda onun yanında

Benim kızım da öyleydi. Bakardım ne kadar yemesi gerekir diye bir kase yazardı, ben hemen panikleyip yesin diye çok zorladım bir iki kaşıktan öte gidemedik. Sanırım kaşığa karşı bir önyargısı oluştu, zorlayarak bunu ben yaptım sanırım

Sonra şunu farkettim: 1 aylıkkenden beri şırınga ile sulandırılmış ilaç verdik hep, şırıngaya ağzını açıyor. Ben de biraz sıvı formda olan şeyleri şırıngayla vermeyi denedim. Kaşıkla verdiğimden çok daha fazlasını yedi. Bir de şu poşette satılan hüpletilen meyve püreleri var ona da baktım ağzını açıyor. İçindeki püreyi kaşıkla veriyorum yemiyor ama tüpü görünce ağzını açıyor. O yüzden gıda poşeti aldım onlarla da veriyorum. Artık yiyor çoğu şeyi. Kaşığa nasıl alıştırabilirim onu hiç bilmiyorum ama

Zorladıysanız belki sizin bebeğiniz de kaşıktan nefret ediyor olabilir, başka yöntemler deneyin. Özellikle şu gıda poşetleri iyi bir alternatif olabilir.
Aynı durum bizde de var kızarıyor bazen ter içinde kalıyor doktorumuz dulcosoft önerdi günde 3 ml veriyorum anında yumuşatıyor gaitayı. Zeytinyağ da veriyorum kayısı da veriyorum ama durum düzelmeyince denedim. Siz de bir deneyin isterseniz bitkisel içerikli bir şurup

Son düzenleme:
Ah kuzuma ya.Doktora sorsana belki probytik verir oda duzenlio kabizligi azaltiyor.

Eylule kdr halleder bence baya var cunku.Ben martta baslamam lazim valla nasil olcak bilmiyorum ki.Ins ii olur hepsi.

Çok haklısın denemediği bardak suluk çeşidi kalmadı devamlı elimde suyla dolaştırıyorum ama nafile. Bakalım inşallah bir çözüm bulacağım.

Bebegim 2 gundur pelus oyuncaklara sariliyor dikkat cekici bicimde. Her gun oynadigi kedi kopek peluslarina ayrica da bana sarilir gibi sarilmaya basladi. Cok komigime gidiyor.
benm bebeğimin peluş oyuncağı yok hiç ama geçen peluş koltuk aldım ona çok hoşuna gitti ona dokunmak.

Naçizane tavsiyem armut verin..Rendeleyip yogurduna katıyorum sizin süt ürünü alerjisi varmış sade verebilirsiniz.Ya da yulaf lapası yapıp içine katıyorum çok faydası oluyor kabızlığa falan..
Devamlı veriyorum canım sulu sulu armut. Yulaf ya da yulaf unu mamayla karıştırıyorum bazen sade veriyorum ceviz rendeliyorum ama demek ki henüz bağırsak gelişimi çok yavaş. İnşallah hemen gelişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…