2021 Nisan Anneleri

Evet var maalesef ablasida aynı onun gibi bn daha odadan çıkmadan ayağa kalkıyorum o benden önce çıkıyor odadan aslında kardeşinin yanında otursa duruyor ama oturmuyor bazen kandırarak zorlada olsa 15 dkka kalıyor sonra geliyor anne tuvalete gidicem anne su ver bahane üstüne bahane küçüğü ablasının saçını çok çekiyor o yüzden durmuyo kızda onun yanında
Maşallah yerim onları 🥰

Benim kızım da öyleydi. Bakardım ne kadar yemesi gerekir diye bir kase yazardı, ben hemen panikleyip yesin diye çok zorladım bir iki kaşıktan öte gidemedik. Sanırım kaşığa karşı bir önyargısı oluştu, zorlayarak bunu ben yaptım sanırım 🙄

Sonra şunu farkettim: 1 aylıkkenden beri şırınga ile sulandırılmış ilaç verdik hep, şırıngaya ağzını açıyor. Ben de biraz sıvı formda olan şeyleri şırıngayla vermeyi denedim. Kaşıkla verdiğimden çok daha fazlasını yedi. Bir de şu poşette satılan hüpletilen meyve püreleri var ona da baktım ağzını açıyor. İçindeki püreyi kaşıkla veriyorum yemiyor ama tüpü görünce ağzını açıyor. O yüzden gıda poşeti aldım onlarla da veriyorum. Artık yiyor çoğu şeyi. Kaşığa nasıl alıştırabilirim onu hiç bilmiyorum ama 🤷‍♀️

Zorladıysanız belki sizin bebeğiniz de kaşıktan nefret ediyor olabilir, başka yöntemler deneyin. Özellikle şu gıda poşetleri iyi bir alternatif olabilir.

Aynı durum bizde de var kızarıyor bazen ter içinde kalıyor doktorumuz dulcosoft önerdi günde 3 ml veriyorum anında yumuşatıyor gaitayı. Zeytinyağ da veriyorum kayısı da veriyorum ama durum düzelmeyince denedim. Siz de bir deneyin isterseniz bitkisel içerikli bir şurup
Çok sağol hemen bakıyorum canım 👍

Benim kızım da öyleydi. Bakardım ne kadar yemesi gerekir diye bir kase yazardı, ben hemen panikleyip yesin diye çok zorladım bir iki kaşıktan öte gidemedik. Sanırım kaşığa karşı bir önyargısı oluştu, zorlayarak bunu ben yaptım sanırım 🙄

Sonra şunu farkettim: 1 aylıkkenden beri şırınga ile sulandırılmış ilaç verdik hep, şırıngaya ağzını açıyor. Ben de biraz sıvı formda olan şeyleri şırıngayla vermeyi denedim. Kaşıkla verdiğimden çok daha fazlasını yedi. Bir de şu poşette satılan hüpletilen meyve püreleri var ona da baktım ağzını açıyor. İçindeki püreyi kaşıkla veriyorum yemiyor ama tüpü görünce ağzını açıyor. O yüzden gıda poşeti aldım onlarla da veriyorum. Artık yiyor çoğu şeyi. Kaşığa nasıl alıştırabilirim onu hiç bilmiyorum ama 🤷‍♀️

Zorladıysanız belki sizin bebeğiniz de kaşıktan nefret ediyor olabilir, başka yöntemler deneyin. Özellikle şu gıda poşetleri iyi bir alternatif olabilir.

Aynı durum bizde de var kızarıyor bazen ter içinde kalıyor doktorumuz dulcosoft önerdi günde 3 ml veriyorum anında yumuşatıyor gaitayı. Zeytinyağ da veriyorum kayısı da veriyorum ama durum düzelmeyince denedim. Siz de bir deneyin isterseniz bitkisel içerikli bir şurup
Kaşığa karşı hep bi şeyi vardı hiç sokturmazdı ağzına şırıngayla denedim çorbayı daha sıvı yapıp maalesef tat gelince dudaklarını büzüp çıkarıyor geri bardakla su içer gibi denedim bir iki damla ilk başta su zannedip içerse öyle gidiyor ağzına zorlayınca iyice kilitliyor ağzını mümkün değil açmak.hazır püre falan denemedim onu deneyeyim belki boğazından bir kaç lokma geçer

Kızlar 9 aylık aşısını yaptırdınız mı? 1 yaşındada mı aynı aşı oluyor tam anlayamadım zorunlu mu bu aşı ayrıca.benimki her aşıda ateşleniyor zaten 1 aydır hep hasta tam iyileşemedi kararsız kaldım.sizlerde ateş yaptı mı

Kızlar 9 aylık aşısını yaptırdınız mı? 1 yaşındada mı aynı aşı oluyor tam anlayamadım zorunlu mu bu aşı ayrıca.benimki her aşıda ateşleniyor zaten 1 aydır hep hasta tam iyileşemedi kararsız kaldım.sizlerde ateş yaptı mı
Sadece kızamık aşısı yapıldı. Ateş ağrı huzursuzluk vs de olmadı hiç.

M minikkalbim ve @Elifhazal2 kızlar kan değerlerine bakıldı mı? Biz de daha baktırmadık, 12.ayda bakılacak ama isterseniz bu iştahsızlık için bir baktırın.
Sağlık ocağında parmağından kanına bakalım dedi hemşire 13.5 çıkmıştı ama detaylı baktırmak istiyorum aslında bu kadar aç nasıl dayanabilir bu çocuk hiç normal değil

Devamlı veriyorum canım sulu sulu armut. Yulaf ya da yulaf unu mamayla karıştırıyorum bazen sade veriyorum ceviz rendeliyorum ama demek ki henüz bağırsak gelişimi çok yavaş. İnşallah hemen gelişir.
Anladım..Allah yardımcınız olsun.. İnşallah biran önce düzelir.Kıyamam çok zor oluyor onlar için..

Benin kizimda yeni hastalik atlattigi icin ebe arayip eger istersen yeni hastaliktan kalkti 1 ay sonra yapalim dedi.

Günde kaç damla kullanıyorsunuz?
1ml dedi doktorumuz, kilosuna göre de kilo başına 1 damla imiş, ben ortası bir şeyler yapıyorum, zaten içinde ml ölçen bir kısmı var ama gem damlada hem ölçümde skntı yaratan şey, sideferin biraz köpüklü olması. Bence bestiron daha güzel bu anlamda

1ml dedi doktorumuz, kilosuna göre de kilo başına 1 damla imiş, ben ortası bir şeyler yapıyorum, zaten içinde ml ölçen bir kısmı var ama gem damlada hem ölçümde skntı yaratan şey, sideferin biraz köpüklü olması. Bence bestiron daha güzel bu anlamda
Biz hiç kullanamıyoruz doktorumuz vermedi.ben iştahı kapalı olunca kendim alıp kullanmak istedim ferro sanol ve sidefer aldım ikisini de içmek istemedi kusacak gibi oldu.

Biz hiç kullanamıyoruz doktorumuz vermedi.ben iştahı kapalı olunca kendim alıp kullanmak istedim ferro sanol ve sidefer aldım ikisini de içmek istemedi kusacak gibi oldu.
Ya bir şekilde içirirdim yerinde olsam, ne yapıp edip. Kan değerlerine bakıldı mı peki? D vit.kullanıyor musunuz?

Bizim bu domuz gribi olayinda kan alindi demire deil ama kana bakmis hgb diyr bir deger 11 13 arasi olmasi lazimmis bizim.12 doktor kansizligida yok cok sukur dedi.Ben etrafi yaliyor olur olmaz seyi yemeye calisiyor diye kansiz oldugunu dusunmustum tabiki ferrittin ve demir baglamayada bakmak lazim ama bende cok duzgun veremedim bu hastalktan dolayi kestim 5 ilac icince.
Bu gidisimde kan testi istiycem.Her doktor baska bisi uyguluyor bizde genetik anemi var valla bilmiorm ins sorunsuz buyuyorlardir.

X