Benim kızım da öyleydi. Bakardım ne kadar yemesi gerekir diye bir kase yazardı, ben hemen panikleyip yesin diye çok zorladım bir iki kaşıktan öte gidemedik. Sanırım kaşığa karşı bir önyargısı oluştu, zorlayarak bunu ben yaptım sanırım
Sonra şunu farkettim: 1 aylıkkenden beri şırınga ile sulandırılmış ilaç verdik hep, şırıngaya ağzını açıyor. Ben de biraz sıvı formda olan şeyleri şırıngayla vermeyi denedim. Kaşıkla verdiğimden çok daha fazlasını yedi. Bir de şu poşette satılan hüpletilen meyve püreleri var ona da baktım ağzını açıyor. İçindeki püreyi kaşıkla veriyorum yemiyor ama tüpü görünce ağzını açıyor. O yüzden gıda poşeti aldım onlarla da veriyorum. Artık yiyor çoğu şeyi. Kaşığa nasıl alıştırabilirim onu hiç bilmiyorum ama
Zorladıysanız belki sizin bebeğiniz de kaşıktan nefret ediyor olabilir, başka yöntemler deneyin. Özellikle şu gıda poşetleri iyi bir alternatif olabilir.
Aynı durum bizde de var kızarıyor bazen ter içinde kalıyor doktorumuz dulcosoft önerdi günde 3 ml veriyorum anında yumuşatıyor gaitayı. Zeytinyağ da veriyorum kayısı da veriyorum ama durum düzelmeyince denedim. Siz de bir deneyin isterseniz bitkisel içerikli bir şurup