Bu simdi yukarda yazan seyi silmistim ben ama yine de nasil olmusta cikmis esimin negatif ciktigi yazacaktim vazgecmistimKizlar esim negatif cıktı bizimle ayni evde olmasina ragmen.
Ucumuzun arasinda ve gercekten belirtisi de yok.
Valla bana da banlanmis gibi geldi
Sebzeleri buharda hasliyorum catalla eziyorum (ya da sarimsak ezicide de ezmesi pratik oluyor) kuzu kiymayla karistirip veriyorum. Meyveleri de cam rende ya da catal yapip oyle veriyorum. Sekerini yogurtla dengeliyorum meyveyle ypgurt da veriyorum ben.Merhaba bebeklerinize sebzeyi meyveyi nasıl yediriyor sunuz bizim sevmiyor. Tarhana bizim yemekleri seviyor yeni putüre başladı bı çare bulamadık sekiz bucuk kilo. Süt mama içiyor üstüne sık sık.
Özel hastanelerde yapılabiliyor mu peki?Evet canım yarın sabah yaptırıyoruz alerjik olduğu için böyle olması gerekiyormuş kızamık aşısında yumurta akı varmış sanırım
Bizim ev de 23-24 arası 24,5u bile görse terliyor. İçinde genelde yarım kol atlet bazen sıfır kol atlet var üstünde sweat tarzı bluz orta kalınlıkta üstüne de gece owli giydiriyorum. Boynuna kadar özellikle çekiyorum ki hareket edince uçları ağzını burnunu kapatmasın, boynuna yakın olmuyor ayaklardan kendi çekiştirince sweatle aynı hizada oluyor. Tek sıkıntım dönerken bol olduğu için bacaklarını rahat hareket ettiremiyor. Çok rahatsız olursa tam tulum şeklinde olanlardan alıcam.Ya bi uzun kollunun içine elini sokup bakınca serin gelmiyor mu? Aslında odası 23-25 derece falan oluyor ama anlamadım. Bir de ben boynuna kadar çwkmiyorum, siz nasıl yapıyorsunuz? Sıkıyormuş gibi gelşyor,. Uzun süre kullanır diye aldım, hatta iki tane aldım, ama inşallah memnun kalırız.
Muzu ezerek yeni yeni de parmak şeklinde eline vererek, elmayı rendeleyip ayva ve armutu buharda pişirip, bazen yoğurtla çok nadir suyla pişen irmikle karıştırıp ezip sulu püre gibi. Sebzeyi başta püre yapıyordum şimdi çorba yapıyorum yerse kıymalı ya da haşlanmış parça etli, genelde karışık sebze çorbası bazen brokoli ya da balkabağı çorbasıMerhaba bebeklerinize sebzeyi meyveyi nasıl yediriyor sunuz bizim sevmiyor. Tarhana bizim yemekleri seviyor yeni putüre başladı bı çare bulamadık sekiz bucuk kilo. Süt mama içiyor üstüne sık sık.
Bir bilgim yok maalesefÖzel hastanelerde yapılabiliyor mu peki?
Sizin testler negatif mi çıkıyorBir bilgim yok maalesef
Aşımızı olduk bu sabah yatış yapılıyor bir saat oda verdiler takip edildi sıkıntı olmayınca bir saat sonra çıktık alerjik bebek anneleri için bilgi olsun. Yalnız bu sefer sadece aşı olduğu için prof yerine polikliniğe gittik hekim de öncesinde tekrar deri testi yapmak istedi bir önceki testin üstünden iki ay geçmiş belki çıkar doğru sonuç diye ama yine hepsi negatif çıktı, boşuna süreç uzadı 10da gittiğimiz hastaneden 2de çıktık
Bizimde sulu şekilde bı parca yoyebiliyir ama ben kendisini yemesini daha katı yemesini istiyorum ve meyvenin tadını sebzeyide aynı şekilde alıyor. Balkabağı brokoli hiç sevmiyor patatesle ezip verdim geçen biraz yedi çorba tarifinizi alabilir miyim.Bizim ev de 23-24 arası 24,5u bile görse terliyor. İçinde genelde yarım kol atlet bazen sıfır kol atlet var üstünde sweat tarzı bluz orta kalınlıkta üstüne de gece owli giydiriyorum. Boynuna kadar özellikle çekiyorum ki hareket edince uçları ağzını burnunu kapatmasın, boynuna yakın olmuyor ayaklardan kendi çekiştirince sweatle aynı hizada oluyor. Tek sıkıntım dönerken bol olduğu için bacaklarını rahat hareket ettiremiyor. Çok rahatsız olursa tam tulum şeklinde olanlardan alıcam.
Muzu ezerek yeni yeni de parmak şeklinde eline vererek, elmayı rendeleyip ayva ve armutu buharda pişirip, bazen yoğurtla çok nadir suyla pişen irmikle karıştırıp ezip sulu püre gibi. Sebzeyi başta püre yapıyordum şimdi çorba yapıyorum yerse kıymalı ya da haşlanmış parça etli, genelde karışık sebze çorbası bazen brokoli ya da balkabağı çorbası
Başta püre yaptım bizim yemeklerinde tadına baktı yemek istemiyor ondan sanırım çatalla ezince hiç yemiyor tekrar deneyim sürekli yinede pes etmedenSebzeleri buharda hasliyorum catalla eziyorum (ya da sarimsak ezicide de ezmesi pratik oluyor) kuzu kiymayla karistirip veriyorum. Meyveleri de cam rende ya da catal yapip oyle veriyorum. Sekerini yogurtla dengeliyorum meyveyle ypgurt da veriyorum ben.
Siz normalde yumurta beyazı denemediniz mi? Sırf alerjik bebek olduğu için mi böyle bir prosedür uygulandı? Ben yumurta beyazı denedim de ağız çevresi hafif kızarıyor ve sanki reaksiyonu gittikçe azaldı, takipteyim, vermeyi kesmiyorum ama miktarını az tutuyorum, bakalım ne olacak, başka bir reaksiyon da gözlemlenedim öok şükür.Bir bilgim yok maalesef
Aşımızı olduk bu sabah yatış yapılıyor bir saat oda verdiler takip edildi sıkıntı olmayınca bir saat sonra çıktık alerjik bebek anneleri için bilgi olsun. Yalnız bu sefer sadece aşı olduğu için prof yerine polikliniğe gittik hekim de öncesinde tekrar deri testi yapmak istedi bir önceki testin üstünden iki ay geçmiş belki çıkar doğru sonuç diye ama yine hepsi negatif çıktı, boşuna süreç uzadı 10da gittiğimiz hastaneden 2de çıktık
Yumurta beyazını bende bugün nohut tanesi kadar verdim henüz birşey yok. Bir dahakine biraz daha fazla vereceğim bıktım bu alerji işlerindenSiz normalde yumurta beyazı denemediniz mi? Sırf alerjik bebek olduğu için mi böyle bir prosedür uygulandı? Ben yumurta beyazı denedim de ağız çevresi hafif kızarıyor ve sanki reaksiyonu gittikçe azaldı, takipteyim, vermeyi kesmiyorum ama miktarını az tutuyorum, bakalım ne olacak, başka bir reaksiyon da gözlemlenedim öok şükür.
Aslında 1 yaşı bekleyecektim aşı için ama bu aralar kızamık görülüyormuş bebeklerde, onun iöin 9da yaptırmaya karar verdim.
Evet şimdiye kadar bir kan iki defa deri testi verdik hepsi negatif çıktıSizin testler negatif mi çıkıyor
Hayır sadece sarısını veriyorum, kendim beyazını da yiyorum ne kadar ironik değil miSiz normalde yumurta beyazı denemediniz mi? Sırf alerjik bebek olduğu için mi böyle bir prosedür uygulandı? Ben yumurta beyazı denedim de ağız çevresi hafif kızarıyor ve sanki reaksiyonu gittikçe azaldı, takipteyim, vermeyi kesmiyorum ama miktarını az tutuyorum, bakalım ne olacak, başka bir reaksiyon da gözlemlenedim öok şükür.
Aslında 1 yaşı bekleyecektim aşı için ama bu aralar kızamık görülüyormuş bebeklerde, onun iöin 9da yaptırmaya karar verdim.
Çok zor alerji işi Allah yardımcımız olsun ciddenEvet şimdiye kadar bir kan iki defa deri testi verdik hepsi negatif çıktı
Hayır sadece sarısını veriyorum, kendim beyazını da yiyorum ne kadar ironik değil mivalla bizimkine bakmayın o kadar değişik şekilde gidiyor ki alerjisi. Özet olarak 3.ay kakada kan ile 7. aya kadar diyet yaptım diyete rağmen kan bitmedi. Ne hikmetse ek gıdaya başlayınca bitti. İki aydır oğlum yumurta sarısı yiyor bende ise yumurta ve fırınlanmış süt ürünleri serbest(yoğurt peynir tereyağı hala yok kek börek serbest). İki aydır sıkıntı yoktu son bir haftadır sırtında egzama başladı. Doktor bugün gördü başka bir şeyden de olmuş olabilir kesinlikle diyette geri dönüş önermiyorum sakın kesmeyin fırınlanmış yemeyi veya yumurtayı dedi. Kortizonlu krem verdi. 10.ayda komple açmayı deneyeceğiz. Umarım bir an önce düzelir valla bıktım bu belirsizlikten
Muzu havucu(pişmiş) parmak şeklinde veriyorum yemeye başladı, pes etmeyin benimki de kendi yemeye zamanla alıştı. Çorba için karışık yapacaksam yiyebildiği sebzeleri (havuç, kereviz, brokoli, karnabahar, pırasa, balkabağı) azar azar doğruyorum kendi yaptığım ilikli kemik suyundan bir tane atıyorum bir parmak kadar su koyuyorum pişince çatalla eziyorum pütürlü oluyor. Brokoli ve balkabağını önce çok az suda soğanı yumuşattım sebze, kemik suyu biraz da su koydum, yumuşayınca blender yaptımBizimde sulu şekilde bı parca yoyebiliyir ama ben kendisini yemesini daha katı yemesini istiyorum ve meyvenin tadını sebzeyide aynı şekilde alıyor. Balkabağı brokoli hiç sevmiyor patatesle ezip verdim geçen biraz yedi çorba tarifinizi alabilir miyim.
Bizimki de buna benziyor kaka ve kan testi negatif çıkıyor. Ben 3 ay diyet yaptım. 7buçuk aylıkken diyeti fırınlanmış ürünlerle bozdum ilk iki hafta pek birşeyi yoktu her zmnki huzursuzluğu gazı vardı. Arkadaşta ilk defa iki üç kaşık yoğurtlu mantı ve bir dilim peynirli börek sonrası özellikle geceleri çıldırmış gibi sancılanıyor gazını atamıyor. O günden beri yoğurt ve peynir ağzıma sürmedim ama hala iyileşmedi zaten o gün de ilk ve son oldu.dün doktora gittim bu kez laktoz kaynaklı olabilir dedi. Bizimkinde kızarıklık vs olmuyor sadece çok sancılı çok huzursuz. Bir dk durmuyor hep kucakta.Evet şimdiye kadar bir kan iki defa deri testi verdik hepsi negatif çıktı
Hayır sadece sarısını veriyorum, kendim beyazını da yiyorum ne kadar ironik değil mivalla bizimkine bakmayın o kadar değişik şekilde gidiyor ki alerjisi. Özet olarak 3.ay kakada kan ile 7. aya kadar diyet yaptım diyete rağmen kan bitmedi. Ne hikmetse ek gıdaya başlayınca bitti. İki aydır oğlum yumurta sarısı yiyor bende ise yumurta ve fırınlanmış süt ürünleri serbest(yoğurt peynir tereyağı hala yok kek börek serbest). İki aydır sıkıntı yoktu son bir haftadır sırtında egzama başladı. Doktor bugün gördü başka bir şeyden de olmuş olabilir kesinlikle diyette geri dönüş önermiyorum sakın kesmeyin fırınlanmış yemeyi veya yumurtayı dedi. Kortizonlu krem verdi. 10.ayda komple açmayı deneyeceğiz. Umarım bir an önce düzelir valla bıktım bu belirsizlikten
İki ana öğün iki ara öğün şeklinde veriyorım. Sabah uyanınca emiyor 1 saat kadar sonra kahvaltısını yapıyor oynuyoruz sonra yine emziriyorum emerken uyuyabiliyor ya da uyumuyor. Park saatimiz oluyor yarım saat kadar parkta geziyoruz o sırada uyuyor gelince yogurt meyve ya da yogurt erişte ya da yogurt ceviz veriyorum. Yeni bi sebze deneyeceksem veriyorum. Sonra yine emzirme uyku seansı. Sonra akşam yemeği oyun banyo emzirmeyle günü bitiriyoruz.Başta püre yaptım bizim yemeklerinde tadına baktı yemek istemiyor ondan sanırım çatalla ezince hiç yemiyor tekrar deneyim sürekli yinede pes etmeden
Birde beslenme rutininizi sıklığını paylaşır mısınız.
Çok teşekkür ederim.
Evet olabiliyor iste.Kizlar esim negatif cıktı bizimle ayni evde olmasina ragmen.
Ucumuzun arasinda ve gercekten belirtisi de yok.
Valla bana da banlanmis gibi geldi
Benim 1.cocugum erkek onda laktoz orta duzey alerji var sut grubunu az fazla tuketsin ishal oluyor yada hafif dokuntu bulanti tarzi doktoru laktoz alerjisi vardir dedi bir ara ksintisi hic durmuyordu cikolatadan dedi ama laktozsuz sute gectik bitti artik evde full laktozsuz kullaniyoruz.gnsel canımm senin oğlunda mı vardı laktoz alerjisi? Bugün bana doktor belki laktoz alerjisi vardır dedi. Benim bebeğimin gazı hiç azalmıyor hatta artarak devam ediyor o kadar çok gaz yapıyor ki 3 kişi bir araya gelse onun yaptığını yapamaz. Geceleri kıvranıp ağlıyor saat başı. Sabaha karşı biraz gaz çıkarıp rahatlıyor. Artık o da çok yoruldu ben de