- 1 Mayıs 2013
- 2.216
- 2.052
Gece yatmadan yedirmek istemiyorum,8-9 gbi bisiler veriyorum geri kalan zaman emziriyorum.ama cok uyaniyor.Sanırım yetmiyor ben de böyle düşünüyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gece yatmadan yedirmek istemiyorum,8-9 gbi bisiler veriyorum geri kalan zaman emziriyorum.ama cok uyaniyor.Sanırım yetmiyor ben de böyle düşünüyorum
Bizde bebek ekmegi yaptik tam bugdayli icini verdim zamanla alisti.kolaylik sagladiBenim kizim da basta cok yadirgamisti, cok nazli olacak galiba diyordum. Corbada irmigi bile diliyle itiyordu. Ekmek icini elimle koparip verdim. Ilk yedigi en kati sey o oldu. Onu damaginda yumusatip yutabiliyor. Onunla alisti. Sonra corbaya kiyma koydum. Onu da pisince cam rendede ufalta ufalta corbaya ekledim. Simdi corbalarda kiymayi tuketiyor. Daha simdi simdi bu gunlerde eline aldigi seyleri yere atmadan elinde tutup agzina goturuyor. Tabi isirip koparti[p yutmuyor ama en azindan havucu damagina surtmesi bile buyuk gelisme bizim icin. Yogurdu sevince kabagi brokoliyi catalla ezip yogurda ekliyorum, yiyor.
Alismasi icin, pes etmeden, dert etmeden en sevdigi seyi bulup, onun hafif kati formuyla cok minik bir miktar denemek lazim galiba ilk sefer icin. Ekmek ici besleyici degil tabi amma alismasi acisindan isimizi gordu. Ilk yediginde mutluluktan ucmustum.
Ogurup cikariyor.Ama ynede basta cok cok dikkat etmek lazim.Ben baya puturlu seyler veriyorum.Sen hic vermedin mi hep sivi mi seninkiler.Eger cok gecikirsen sonra cok zorlaniolar,gecikme azze.hani şu 3lü sakız paketleri oluyor ya bebeğimin eline onu verdim oyalansın diye poşetinden bi parça koparıp yutmuş aklım çıktı Parmağımla damağını kontrol ettim o midesini bulandırdı kustu öylelikle attı eşim evdeydi Allahtan canım gitti ben nasıl katı pütürle yiyecekler vericem bilmiyorum çok kötü oldum
Ben de bebek ekmegi yaptim ama sert oldu, ici de dagildi ufalandi. Baska tarif denerim yine.Bizde bebek ekmegi yaptik tam bugdayli icini verdim zamanla alisti.kolaylik sagladi
Peyniri neyle kestiriyirsunn sadece yogurtla mayalayinca krem kivaminda oluyor.Tukurup atamiyor tamamini.En iyi kivam az limon az yogurtlaBen de bebek ekmegi yaptim ama sert oldu, ici de dagildi ufalandi. Baska tarif denerim yine.
Biz de peynir yediremiyoruz. Baska daha kati seyleri yutuyor, beyaz peyniri loru parmagimla ezip veriyorum cikartiyor agzindan. Bugun ilk defa bir parca yuttu cok hoslanmasa da. Olsun bu da baslangic dedim artik.
Vermedim nasıl başlımOgurup cikariyor.Ama ynede basta cok cok dikkat etmek lazim.Ben baya puturlu seyler veriyorum.Sen hic vermedin mi hep sivi mi seninkiler.Eger cok gecikirsen sonra cok zorlaniolar,gecikme azze.
Tarif verir misini ne kadar sütten ne kadar peynirle mayalıyorsunuz birdene kadar sürede tüketmek gerekiyorMaşallah dişleri çıkan minnoşlara.. Bizimki baya sert ama hala görünmedi. Çok huzursuzluk veriyor karanfilli zeytinyağı ile masaj yaptım iyi geldi sanki.. Uyanıkken mama yediremiyorum 1 haftadır. Uyurken de anladığı an bırakıyor yarım yamalak besleniyor 4 gündür de doğal olarak kabızlık yaşıyor parça parça katı zorla ağlayarak yaptı hep içim gitti... Dün yoğurduna kayısı kattım yaptı da rahatladı. Aslında ek gıdalarına hep zeytinyağı da katıyorum ama neden böyle oldu hiç anlamadım..
Ben bebek labnesi yapıyorum kendim süzme peynir ile onu seviyor. Bir yerde okumuştum limon ve sirke ile kestirilerek yapılan lor tarzı bebek peyniri diye geçenler peynir olmuyormuş aslında faydası da yokmuş. Mayalanarak yapılması gerekiyormuş probiyotikler oluşsun diye.. ben zaten bir kere limonla yapmıştım beğenmediği için bir daha yapmadım.. Bu hafta sonu ilk defa şehriyeli tavuk çorbası verdim yedi. Dün de pirinçli balkabağı çorbası yaptım onu da yedi şükür.. En merak ettiğim şehriye ve pirinci yiyebilecek miydi :)
Bu hafta kontrolünde kan tahlili yapacaklar bakalım her şey yolunda mı
Ben kahvaltıda yumurta sarısını su ile pişiriyorum yumuşacık oluyor sonra lorla karıştırıp veriyorum yanına da tahin pekmez ceviz üçlüsünden. Başka bir gün avokado ile loru karıştırıp veriyorum. Biraz yulafı suda haşlayıp içine elma rendeleyip gün kurusuyla pişiriyorum sonra ezip ceviz ya da fındık ekleyip yediriyorum çok seviyor kabızlığa da iyi. Bugün de tahinli pankek yaptım onu da sevdi. İnstagramda babykitchen diye bir sayfa var ordaki tarifleri yapıyorum genelde. Mesela balkabağını suda haşlayıp pişene yakın biraz irmik koyup ocaktan alıp içine pekmez ve ceviz koyunca da çok güzel oluyor. Benim yaptıklarım bunlar geneldeKahvaltıda neler veriyorsunuz kızlar. Peynir yumurta sarısı(yarım) veriyorum bazende yerse muz avakado karışımı. Ceviz için erken mi mesela bizim için. 7,5 aylığız. Pankek yiyecek durunda değiliz henüz takıldım kaldım. Bir de eline bişey vermiyorum ben. Neler veriyordunuz eline
Aynı dertten bende de var. Alt iki diş çıkıyor uçlar görünüyor ısırmaya başladı çok acıtıyor.Selam kızlar hasta olduk biz toptan yeni iyileşiyoruz buhar flan kullandık bronsiolit olmus bebem çok şükür bronşit olmadan yakaladık toparladı ama çok zorlandık tabi banada bulaştı ondan ana oğul buhar ala ala bi hal olduk iştahla kalmadı muhtemelen kiloda verdi bu aşamada muz çok.severdi ona bile ağzını acmiyo tükürüyor herseyi 2de diş cikardi hastayken kombo yaptık yani son 10 gündür perişanız emerken ısırma olayından nasıl kurtulacaz ya kan cikariyo resmen emmek ister gbi vicdan yaptırıyor bana meme verince gözü donuyo çocuğun hart diye kapiyo cekeliyo bide kilitlenip kaliyom acidan bana bi çare pleaassee diş çıkarana ısırma otomatik yukleniyo herhalde
Kademe kademe basla canim blendir yapiosan yine yap ama pirinc koy mesela o tam pure olmuo son 1 2 cekisi birak minik ekmek ver ama nasil biliomsn minnacik yani elimde zor tutcak sekilde oyle oyle alisiyorVermedim nasıl başlım
Ben güvenilir açık süt bulamadığımdan dolayı Bimden altın süt alıyorum 1 litrelik onun yarısını yoğurt mayalar gibi kaynatıp ılımaya bırakıyorum. Hani parmak 7-8 saniye durabilecek gibi. Süzme peynir var ya marketten aldığımız ondan bir yemek kaşığı kadar o sütten birkaç kaşık ile ılıtıp sütü mayalıyorum.. Ağzına kağıt havlu kapatıp mayalamaya bırakıyorum.Çalıştığım için akşam yatmadan mayalayıp sabah 7 gibi tezgahta süzgecin içinde tülbente döküp süzülsün diye üstüne kupa koyuyorum. Akşam eve gelince de kıvamlansın diye karıştırıp saklama kabına koyuyorum. Bu şekilde 3-4 günde tüketilmesi gerekiyor.Tarif verir misini ne kadar sütten ne kadar peynirle mayalıyorsunuz birdene kadar sürede tüketmek gerekiyor
Geciyor bir sure sonra isirma cok nadirlesio ama hep yapip guldugunde ona iyi birsey yapmadigini belli edin benimk bakip pispis siritiyorSelam kızlar hasta olduk biz toptan yeni iyileşiyoruz buhar flan kullandık bronsiolit olmus bebem çok şükür bronşit olmadan yakaladık toparladı ama çok zorlandık tabi banada bulaştı ondan ana oğul buhar ala ala bi hal olduk iştahla kalmadı muhtemelen kiloda verdi bu aşamada muz çok.severdi ona bile ağzını acmiyo tükürüyor herseyi 2de diş cikardi hastayken kombo yaptık yani son 10 gündür perişanız emerken ısırma olayından nasıl kurtulacaz ya kan cikariyo resmen emmek ister gbi vicdan yaptırıyor bana meme verince gözü donuyo çocuğun hart diye kapiyo cekeliyo bide kilitlenip kaliyom acidan bana bi çare pleaassee diş çıkarana ısırma otomatik yukleniyo herhalde
Teşekkür ediyorum canım denicem bişey olmaz dimiKademe kademe basla canim blendir yapiosan yine yap ama pirinc koy mesela o tam pure olmuo son 1 2 cekisi birak minik ekmek ver ama nasil biliomsn minnacik yani elimde zor tutcak sekilde oyle oyle alisiyor
Olmaz olmaz suda ver arada.Istersen once annen varken fln dene ama geciktirme 8 aylik oldular artik.Teşekkür ediyorum canım denicem bişey olmaz dimi
Ya kiyamam oyle bi donemki herkes hasta zaten.Benim oğlum yine hasta oldu bu arada. Bu sefer de orta kuşak iltihabı çok canım sıkılıyr sürekli hasta ediyoruz. Babası hasta oluyor sonra da ona geçiypr