2021 Nisan Anneleri

Benim bebeğimin de 5 aylıkken buna benzer bişe çıkmıştı ama ertisi gün de geçmişti. Burada sormuştum diş değil demişlerdi 😊 sertlik geliyor mu baktığında

Bu kızımda da çıktı söndü peşine diş çıktı

Gecen doktorun biri gecici dis kisti demisti buna.Kendiliginden geciomus.

Hayır diş değil bunlar benim bebeğimde 4 aylıkken vardı kaç doktora sorduysak onemsemedi onlar önemli değil geçer dedi. Bu arada bebeğim daha ilk dişini yeni çıkarıyor.
Çok teşekkürler cevaplar için karbonatlı suyla sileyim belki iyi gelir diş değilse madem olmaması gereken bir şey demek ki

Kan testi yaptıran var mı? Rutin değerlere bakmak için doktorumuz istedi glukoz yüksek çıkmış haftaiçi görüşmeye gidicem ama merak ettim karşılaşan oldu mu? 1 saat önce emmişti ondan mı acaba? Bu ara biraz şekeri abarttım ondan da olabilir mi ki 😔

Kızlar pütürlü gıdaya nasıl alıştırabilirim kızımı sürekli öğürüyor ve yemek istemiyor. Kabusum oldu resmen. İnternette 8 aylık bebeklere köfte pankek tarifleri var. Bizimki pütürlü çorba bile içemiyor öğürmekten ne pişiriceğimi şaşırdım. 🤦‍♀️

Suan bizde 2 alt cikti.Ust vr alt yanlar kabarik bizide mahvedio ama tık yok😅Cikacak gibide deiller oglumun 4 u ayni anda gelmisti birdrn ins oyle olmaz😅😅
Benim kızımda neredeyse hepsi aynı anda çıktı. Şu an 7 ve 8. Diş kabarmış durumda. Belki de benimki o yüzden birşey yemiyor

Kızlar pütürlü gıdaya nasıl alıştırabilirim kızımı sürekli öğürüyor ve yemek istemiyor. Kabusum oldu resmen. İnternette 8 aylık bebeklere köfte pankek tarifleri var. Bizimki pütürlü çorba bile içemiyor öğürmekten ne pişiriceğimi şaşırdım. 🤦‍♀️
Eline var canım parmak şeklinde sebzeleri falan. Bir süre sonra alışacak. Ben başından beri hiç blender kullanmadım hep çatalla ezip verdim ya da eşim varken parmak şeklinde verdim zamanla alıştı. Ama benim kızımda çorba kıvamındaki şeyleri asla yemiyor suratını buruşturuyor. Hoş pankek köfte falan da yemiyor. Tiksinmiş gibi yapıyor

Benim kizim artik yuruyor😅
Yani bir ayi geckindir yuruyordu ama artik baya koridoru yuruyerek geciyor odadan odaya fln bazen dusuyor kalkiyor ama ayakta cogu zaman.
Ruyasinda da bunu goruyor sanirim kabus goruyormus gibi bir hali var doktorda sordu ruya gorup inliyor olabilir diye.
Cok karistiriici yani ne cekmece kaldi ne baska bisi.Arkami dondugum dakika evdeki kablo kapaticilari bile sokuyor.Napicam bilmiyorum.
Maşallahhh kuzuma ya minicik ordan oraya yuruyor🧿

Minik minik elimde koparip baslaidm ama ya i baya minik varla yok arasi gbi arttira arttira 1 2 pureleridr az puturlu verdim.arada ogurdugu oluyor ozellikle dilin hafif ilerisine giderse kustu gecen balkabagindan sifir putur oldugu halde.

Benim kızımda neredeyse hepsi aynı anda çıktı. Şu an 7 ve 8. Diş kabarmış durumda. Belki de benimki o yüzden birşey yemiyor
Oy masallah baya disi var o zaman rahat yer agrisi gecince mamalarini.Dis cok zorluyor ya rahatszi oluyordur bazen oyleki ne koyacagini sasirio agzina acitio agzini cok aglio sonra tetagil koyup parmak dis fircasiyla silikon e bebekten almistim onla yavas yavas kasiyorum

Eline var canım parmak şeklinde sebzeleri falan. Bir süre sonra alışacak. Ben başından beri hiç blender kullanmadım hep çatalla ezip verdim ya da eşim varken parmak şeklinde verdim zamanla alıştı. Ama benim kızımda çorba kıvamındaki şeyleri asla yemiyor suratını buruşturuyor. Hoş pankek köfte falan da yemiyor. Tiksinmiş gibi yapıyor

Zaten alerjik ne pişiriceği bilemiyorum bide bu olay iyice zorluyor sürekli aç kalmış gibi hissediyorum yemedikçe 🥺

Minik minik elimde koparip baslaidm ama ya i baya minik varla yok arasi gbi arttira arttira 1 2 pureleridr az puturlu verdim.arada ogurdugu oluyor ozellikle dilin hafif ilerisine giderse kustu gecen balkabagindan sifir putur oldugu halde.

O kadar hevesle beklediğim ekgıda serüveni benim için çıkılmaz bi hal aldı. Ne yedircem diye düşünüyorum sürekli. Asla yemek istemiyor 😞

Zaten alerjik ne pişiriceği bilemiyorum bide bu olay iyice zorluyor sürekli aç kalmış gibi hissediyorum yemedikçe 🥺
Benimki de hiç yemiyor canım asla ağzını açmıyor kaç aylık oldu kıymanın tadını bilmiyor çorbanın tadını bilmiyor. Sabah eline çok ince bir avokado veriyorum tam olmuşundan. Birazda ekmek içi. Yarım yumurta sarısının yarısı. O da yerse yani.sonrası tüm gün süt

Benimki de hiç yemiyor canım asla ağzını açmıyor kaç aylık oldu kıymanın tadını bilmiyor çorbanın tadını bilmiyor. Sabah eline çok ince bir avokado veriyorum tam olmuşundan. Birazda ekmek içi. Yarım yumurta sarısının yarısı. O da yerse yani.sonrası tüm gün süt
Biz de aynıyız ama eline daha çok şey vermeye başladım. 2 aydır ne versem yere atıyordu ki artık yavaş yavaş ağzına da götürmeye başladı şükür . Ve benim kız çok acayiptir ki ilaç verirken (8 aydır şırıngayla sulandırıp veriyoruz) ağzını açıyor; tabaktan aldığım şeye açmıyordu. Ben de çorbayı püreyi şırıngayla veriyorum 😅 tam olmasa da yarım kase yemeye başladı 2 gündür. İnşallah normale de alışır. Ama ne kadar stres olursam o kadar yemiyor, rahatlayınca herşey yoluna girmeye başlıyor sanki 😪

Biz de aynıyız ama eline daha çok şey vermeye başladım. 2 aydır ne versem yere atıyordu ki artık yavaş yavaş ağzına da götürmeye başladı şükür . Ve benim kız çok acayiptir ki ilaç verirken (8 aydır şırıngayla sulandırıp veriyoruz) ağzını açıyor; tabaktan aldığım şeye açmıyordu. Ben de çorbayı püreyi şırıngayla veriyorum 😅 tam olmasa da yarım kase yemeye başladı 2 gündür. İnşallah normale de alışır. Ama ne kadar stres olursam o kadar yemiyor, rahatlayınca herşey yoluna girmeye başlıyor sanki 😪
Ben oluruna bıraktım elbet zamanla yiyecek çünkü sütüm azaldı alerjik bir bebek seçenekleri az. Her yolu denedim fırın haşlama ezme tüm pişirme yöntemlerini denedim olmadı. Su bile içmiyor kolay kolay

Ben oluruna bıraktım elbet zamanla yiyecek çünkü sütüm azaldı alerjik bir bebek seçenekleri az. Her yolu denedim fırın haşlama ezme tüm pişirme yöntemlerini denedim olmadı. Su bile içmiyor kolay kolay
Benimde sutum azaldi galiba yani gogusslerim baya bos gibi.yani tabiki dolmasini beklemiorm ama suan baya bi bos.gecede cok sık uyanip emiyor.yetmiyor mu anlamadim.

Benim kizim da basta cok yadirgamisti, cok nazli olacak galiba diyordum. Corbada irmigi bile diliyle itiyordu. Ekmek icini elimle koparip verdim. Ilk yedigi en kati sey o oldu. Onu damaginda yumusatip yutabiliyor. Onunla alisti. Sonra corbaya kiyma koydum. Onu da pisince cam rendede ufalta ufalta corbaya ekledim. Simdi corbalarda kiymayi tuketiyor. Daha simdi simdi bu gunlerde eline aldigi seyleri yere atmadan elinde tutup agzina goturuyor. Tabi isirip koparti[p yutmuyor ama en azindan havucu damagina surtmesi bile buyuk gelisme bizim icin. Yogurdu sevince kabagi brokoliyi catalla ezip yogurda ekliyorum, yiyor.

Alismasi icin, pes etmeden, dert etmeden en sevdigi seyi bulup, onun hafif kati formuyla cok minik bir miktar denemek lazim galiba ilk sefer icin. Ekmek ici besleyici degil tabi amma alismasi acisindan isimizi gordu. Ilk yediginde mutluluktan ucmustum.

Benim de sütüm azaldı. Sağıp verdiğim için görülüyor ama kızım malesef ek gıdaların doyulacak bir şey olduğunu daha anlayamıyor :/ mama takviyesi yapıyoruz mecbur çünkü 1-2 kaşık alıp bırakıyor. Benim kızım da alerjik, aslında çok tarif var da işte yemiyor. Benim de yoğurttan umudum var inşallah hemen geçer alerjileri de istedikleri şeyleri yiyebilirler.

hani şu 3lü sakız paketleri oluyor ya bebeğimin eline onu verdim oyalansın diye poşetinden bi parça koparıp yutmuş aklım çıktı Parmağımla damağını kontrol ettim o midesini bulandırdı kustu öylelikle attı eşim evdeydi Allahtan canım gitti :KK43: ben nasıl katı pütürle yiyecekler vericem bilmiyorum çok kötü oldum

X