2021 Nisan Anneleri

Kızlaaarrr yeni bir soru ile geldim :) Ben kızımı hala salonda küvetinde yıkıyorum ama malum bebeler büyüyor küvete sığmaz oldu. Banyoda yıkamak istiyorum ama tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı oturma aparatı tarzı falan? Siz nasıl yıkıyorsunuz?
Ben doğduğundan beri kucağımda oturup yıkıyorum, o da ben de bayılıyoruz, oynaya oynaya, küveti kenarda duruyor 😍

36. Haftada dogdu kızım henüz dönmesini tamamlayamıyor. Ama desteksiz oturuş var bak
Ya dönmek kriter değil, hiç takılma. Benimki de dönmüyor, ama emekliyor bir haftadır hem de nasıl, odaları gezmeye başladı, tutabilene aşk olsun, ben beşinci ayda desteksiz oturduğundan beri rahatım, ne zaman neyi canı isterse onu yapsın. Hiç stres yapmıyorum dönmemesini artıj, başlarda çok takılmıştım.

Merhaba sevgili nisan anneleri. Bebeği sekiz aylık olup da dönmeyen var mı? Benim bebeğim 8 aylık dönmedi hala. Doktor gelişiminde sorun yok dedi sadece yüz üstü daha fazla vakit geçirmesi gerektiğini söylüyor. Benimle aynı durumda olan anneler cevap bekliyorum.
Ben cevap vereyim, dönmek dışında her şeyi yaptı kızım ve hala dönmüyor, birkaç doktorla görüştüm hepsi de önemsiz olduğunu söyledi, içini ferahlatmak için yazayım dedim. Emekliyor ama hala dönmüyor, o hareketle alakalı bir çeşit hassasiyet geliştirmiş olabilirmiş. Ben çok egzersiz yaptırmıştım, travma yarattım diye düşünüyorum çocuğumda.

Ben cevap vereyim, dönmek dışında her şeyi yaptı kızım ve hala dönmüyor, birkaç doktorla görüştüm hepsi de önemsiz olduğunu söyledi, içini ferahlatmak için yazayım dedim. Emekliyor ama hala dönmüyor, o hareketle alakalı bir çeşit hassasiyet geliştirmiş olabilirmiş. Ben çok egzersiz yaptırmıştım, travma yarattım diye düşünüyorum çocuğumda.
Cevabınız beni o kadar çok mutlu etti ki. Çok teşekkür ederim bu sayfayı çok takip ediyorum ama ilk defa yazdım çünkü kafamdan bir türlü çıkmıyor üstelik hiçbir doktor bir sorun olduğunu söylemedi. Yanılmıyorsam sizinle benim bebeğim aynı gün doğumlu. Allah bağışlasın bütün yavruları.🤗

Banyo için soruyorum ben de kucağımda yıkıyorum çok eğleniyor bir iki defa da bahsettiğiniz vakumlu oturakta yıkadım ama sorum şu genel olarak saçları nasıl yıkıyorsunuz? Ne kadar yandan arkadan da suyu dökmeye çalışsak illa ki yüzüne geliyor ve oğlum çok sinirleniyor 🤣 biz de saça sıra gelince kucağa yatırıp yıkıyoruz ona da sinirleniyor dönüyor derken yine yüze falan geliyor hatta kulağa da 😐 ayrıntılı anlatır mısınız başını nasıl yıkadığınızı

Banyo için soruyorum ben de kucağımda yıkıyorum çok eğleniyor bir iki defa da bahsettiğiniz vakumlu oturakta yıkadım ama sorum şu genel olarak saçları nasıl yıkıyorsunuz? Ne kadar yandan arkadan da suyu dökmeye çalışsak illa ki yüzüne geliyor ve oğlum çok sinirleniyor 🤣 biz de saça sıra gelince kucağa yatırıp yıkıyoruz ona da sinirleniyor dönüyor derken yine yüze falan geliyor hatta kulağa da 😐 ay

rıntılı anlatır mısınız başını nasıl yıkadığınızı
Başlarda ağlamıştı, ben de en başından beri "şimdi başından dökeceğim, hazır ol" diyorum, anlamıyor ama duştaki o ciddi sesimi kafasına su dökülmesiyle kodlamış olabilir, rahatsız olmuyor. Başlarda birkaç duşta rahatsız oldu yalnız. Karar verenin siz olduğunuzu bilmesi, razı olmaktan başka çaresinin olmadığını bilmesi iyi gelir belki, bir de öyle deneyin bence.

Cevabınız beni o kadar çok mutlu etti ki. Çok teşekkür ederim bu sayfayı çok takip ediyorum ama ilk defa yazdım çünkü kafamdan bir türlü çıkmıyor üstelik hiçbir doktor bir sorun olduğunu söylemedi. Yanılmıyorsam sizinle benim bebeğim aynı gün doğumlu. Allah bağışlasın bütün yavruları.🤗
Sırt, karın kasları güzelse hiç korkmayın, desteksiz de oturuyormuş zaten. Ama bol bol yerde, özgür hareket etmeye teşvik edin bence. Benimki hep yüzüstünü sevdi. Emeklemeye başlayınca öyle güzel oyalanmaya başladı ki, azıcık nefes aldım. Bir de emeklemezken geri geri emekliyordu, poposunu dolaba, duvara falan dayıyor geri geri gidip, sonra oturmaya çalışıyor, oturamayınca sinirlenip ağlıyordu, ay günde yüz defa poposunı yasladığı yerden kucaklayıp alıyordum. Duvarı iterek kendine yer açacağını sanıyor 😆, sağlıkla büyüsünler inşallah 🙂

Ya dönmek kriter değil, hiç takılma. Benimki de dönmüyor, ama emekliyor bir haftadır hem de nasıl, odaları gezmeye başladı, tutabilene aşk olsun, ben beşinci ayda desteksiz oturduğundan beri rahatım, ne zaman neyi canı isterse onu yapsın. Hiç stres yapmıyorum dönmemesini artıj, başlarda çok takılmıştım.
MaşalLah tostosuma😍 uzun sürünce ben de takılmaya başladım sanki.
Azıcık elimle destek olayım inat ediypr kendi ağırlığını zorla veriyor iş inada bindi biraz da. Sanırım benim kız direk yürüyecek dönmeden.

MaşalLah tostosuma😍 uzun sürünce ben de takılmaya başladım sanki.
Azıcık elimle destek olayım inat ediypr kendi ağırlığını zorla veriyor iş inada bindi biraz da. Sanırım benim kız direk yürüyecek dönmeden.
Benimki de poposunu yapıştırıyor ben döndürmek istediğimde, canları nasıl isterse yaa 😁

Bizimki emerken sanki arka tarafinda cok onemli bir sey varmis gibi meraktan kendini atiyor yuvarlaniyor, sonra yine yuvarlanarak tur atip memeye geri geliyor. Bu uzanarak emzirdigimde boyle tabi. Donmeleri genelde boyle oluyor. Yerde vakit gecirmekten de keyif almiyor pek. Yerde bir iki turdan sonra mizirdaniyor. Yerde donmeleri ce-e oyunu gibi suprizli geliyor ama 1 kez sonra sikiliyor. Emekleme surunme gibi seylere zaman verdim endisem yok, aklima bir sey gelmiyor ama siz yazinca ben de neden desteksiz oturamiyor diye evham yaptim simdi. Oturtuyorum one yana devriliyor. Zayif minik diye zaman veriyordum ama doktora danisalim olmazsa.

İyi geceler arkadaşlar dönme için değil ama oturma için 8 ayın sonuna kadar beklemek normal diye biliyorum. Genelde kilolu bebişler bu konuda daha yavaş olabiliyor tabi hep aynı olmuyorda. Biz çok erkenciyiz bu konularda bebeğim çok hareketli maşallah da uykularımız çok kötü kızlar 😩hala var mı biziim gibi uyumayan uyusa da saat başı uyanan moralim çok bozuluyor duymak iyi gelecek 🤦‍♀️Uyku eğitimi vermiş başarıyla rahata ermiş var mı cesaretim yok hiç ama bazen de yapsam mı diyorum

Ben 4 aydir banyoda yikiyorum cok buyuk rahatlıkmis gercekten.
Oturuyorum banyoya tabureye alıyorum kucagıma açıyorum dusu nasil hosuna gidiyor.
Ben küveti kendi kuvetimizin icinde oglumdada oyleydi baslarda icinde aparati vardi sonra onuda cikardim.Baslarda salonda yikadim sonra banyoya gectik hemen surekli salona tasimam mumkun deil oglum kis cocuguydu onundaha uxun sure yikadim.Suan kndi bile oturyyr altina o aparatimi koyuyrm yikiorm😅😅

İyi geceler arkadaşlar dönme için değil ama oturma için 8 ayın sonuna kadar beklemek normal diye biliyorum. Genelde kilolu bebişler bu konuda daha yavaş olabiliyor tabi hep aynı olmuyorda. Biz çok erkenciyiz bu konularda bebeğim çok hareketli maşallah da uykularımız çok kötü kızlar 😩hala var mı biziim gibi uyumayan uyusa da saat başı uyanan moralim çok bozuluyor duymak iyi gelecek 🤦‍♀️Uyku eğitimi vermiş başarıyla rahata ermiş var mı cesaretim yok hiç ama bazen de yapsam mı diyorum
Biz🙋‍♀️🙋‍♀️Hepsi mvcut.Kabus bile goruyor uyaniyor.

Dün kontrole gittik kızımla.72 cm 8600 olmuş kafası 43 kendine gore kafasida guzel buyumus oyle kucuk dogmustu ki😅
Doktora alisik olmasina ragmen 1 ay gidemedik, muayenenin ortasinda oyle bir aglamaya basladi ki adam dogru duzgun kontrol edemedi.
Sarkilar kosmalar bagirmalar seklinde randevu bitti😅
Ne sorduysam doktor ara ara bakabildi,gozyaslariyla aglayinca bizim doktor dayanamiyor 😅kiyamiyor hic.
Neyse sukur bir sorun yokmus.Gelisimi gayet guzel dedi.Kresi konustuk,guvenli baglanmayi,kriterlerini...
Adim atiyor dedim,bacaklarina baktirdim egrilik mevzusuna kendin bastirmaya calismadikca o kendi bastiktan sonra sorun yok dedi.
Cok sukur gecti gitti 9.aya kismet artik😅

Kizlar kizlaar ne zamandır giremiyorum napiyosunuz :halay: İlk dişi çıktı minnosumun artık çok zorladı çıkana kadar ama çok mizmiz oldu tospik hep bi uğraşma hali :KK51:Ek gıdaya arası iyi masallah istediğimden daha iyi sanki ama emmeyi azaltılarak eskisine göre bizimle yemek istiyo hep yediklerimizden onada vermezsek kıyamet koparıyor illa vericez ufak ufak:KK11: 4 kez ana ogun veriyorum kasık maması şeklinde 1 kez yoğurt 1 kez meyve 1 kez çorba 1 kez şeklinde gün içinde kısa kısa emiyo 3 5 kez sadece gece kalkıp emmeler dışında Süt içmesi baya azaldı üzülüyorum ama napmam gerektiğini bilemiyorum:işsiz:kilo alımı azaldı son aylarda zaten ama son 2 ay sanki dahada az aldı gbi ama boyu uzamış gbi geliyo yapamadığı yaramazliklari basarabiliyo artık yetişiyor :olamaz:yürütecle gezmeyi çok seviyo emekleme hala tam yok surunme şeklinde gidiyo gitcegi yere ama tam anlamıyla emeklemiyo. 10 sn kadar koltuğa tutunup ayakta kalabiliyo belki daha fazlada durabilir ama ayaklar yere değince hoppala yapmayı tercih ediyo zıplıyor surekli :-) bizden böyle durumlar 2 hafta sonra kontrolu var kan tahlili yapılacak

X