Dün randevum vardı.Bir hafta arayla çağırmıştı.geçtiğimiz hafta bu hafta doğum tarihi konuşuruz demiştik ama kolestazım iyiye gidiyordu.enzimlerim normale döndü diye 38+3 ü bekleriz dedi.aşağı çok baskı olduğunu söyledim önemsemedi.nst istedi.nst yi görünce gel ultrasonla bakalım bir dedi.rahim ağzı kapalı dedi ama cihaz bebeğin başını tam da hissettiğim gibi kasığımın aşağısında gördü ki zaten alt tarafım şiş,üstüm boş artık benim.siz çantanızı hazır edin,bundan sonra gelirse hoşgelir,her saat acilden de olsa giriş yapabilirsiniz dedi.
Şimdi kızlar benim rahatsız olduğum bir konu şu ki ilk gebeliğimde de kolestazım oldu ve çok geç farkedildiğinden hastanede bir ay yatış sonrası 37+2 de sezaryen oldum.beklemenin değerler düşse de tehlikeli olduğu söyleniyordu ve hatta ilk gebeliğimde hiç normal doğum sinyalim dahi yoktu.süreç ona rağmen böyle gelişmişti.
Şu an geceleri vajinal baskıdan ,mide yanması ve bulantısından uyuyamıyorum,ayakta iş yaparken sanki aşağıya sarkmak için canımı yakıyor bacaklarımı reflex olarak cross yapıyorum ister istemez.ishal var.belirtilere rağmen ben belli ki normal doğum yapamayacağım ssvd desteklemiyor çünkü ve başka dr seçeneğim yok burda.ancak en azından bu gebeliğimi macerasız ve planlı ilerlesin sezaryenim istedim.ben normal doğum belirtileri ile o kaos ve karmaşa içinde sezaryene girmek istemiyorum ki
bebeğim,hissime göre,38 i beklemeyecek sanki ve bir gün apar topar normal doğum zevkine erişir gibi sezaryene koşacağım
ilk gebeliğimdeki gibi 37+... bir tarih beklerken (kolestaz sebepli) bu şaşırttı hele ki bebek bu kadar aşağıdayken....siz ne dyorsunuz bu duruma? Bu boşa macera değil mi?