Yusuf as in birkac duasi var galiba, hangisini okudun bebegin inmesi icin?
Gunluk degil de, haftalik olarak 150-200 gr alinca iyi diye biliyorum. Bana da protein protein demisti, kahvaltida kavurmali yumurta, bol peynir, oglen ispanak ya da brokoli tarzi bol proteinli bir sebze yemegi ya da baklagil de olabilir, aksama da yine kofte ya da direkt kavurma yemistim o hafta cok cok kilo artisi olmustu (400 gramdan fazla) doktor bile sasirmisti hatta. Ve de arada 1 bardak kemik suyu iciyordum. Ama o kadar da proteine yuklenince kabizlik da oluyor mutlaka birkac gun dinlenip sirf sebzeyle de beslenmeye basladim artik. Kavurma tarzi et pilav patates muz bende asiri kabizlik yapiyor.
34ten beri haftada bir ve nst ye giriyorum. Zaten oncesinde de hep 2 haftada bir gidiyordum, en gec 3 hafta. Hic ayda bir gitmedim galiba.
Ciger gelistirici olman cok iyi, cok etkili bir sey. Bebek su an dogsa bile yaklasik 2 hafta gec dogmus gibi olacak yani. Insaallah her sey yoluna girer. Odem icin cooook cok su icmek de iyi degil deniyor aslinda, sonra o fazla sular da atilamayinca odem yapiyormus. Yani gunde 4 litreyi gecmemek gerekiyor diye biliyorum. En ideali 3 litre.
Bakalim ne kadarda bir tekrar edecek agrilar. Bende de ilk cocugumda nisanim gelmisti, yaklasik 1-2 saat sonra agrilarim baslamisti. Ilk basta yarim saat arayla olmustu agrilar. Sonra siklasmisti 20 dkda bir. 15 dkda bir. 10dkda bir olunca hastaneye gitmistim. Ama hastanede de stres yaptim galiba, arabada gelirken 10dkda bir gelen agrilarim, hastaneye gidince tamamen kesilmisti. Tekrar yarim saate cikmisti. Oyle olunca da bu sefer acilma olmuyor. Tekrar beklemistik siklasmasini. Biraz zorlu bir surec. Benim tavsiyem ilk dogumda 5dkda bir agri gelene kadar evde durmak. Cunku o zamana kadar zaten epey acilma olmus oluyor. Pilates topun varsa evde ustune oturup 8 hareketi cizebilirsin, hem rahatlatiyor agrilari, hem de acilmayi hizlandiriyor. Guzel gecsin insaallah ❤