2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Diş mi çıkartıyor acaba? Doktor ne diyor? Arabasıyla dışarda gezdirmeyi denedin mi?
Doktor bir şey demedi alerjiden olabilir dedi. Iyi ki bi mukuslu kaka yapıyor yani. Baktım hiç diş benzeri şişlik falan görmedim. Normalde benim oğlan bebek arasbasinda gezerken uyurdu. Dün ağladı durdu kucağıma alana kadar

Doktor bir şey demedi alerjiden olabilir dedi. Iyi ki bi mukuslu kaka yapıyor yani. Baktım hiç diş benzeri şişlik falan görmedim. Normalde benim oğlan bebek arasbasinda gezerken uyurdu. Dün ağladı durdu kucağıma alana kadar
Diyet yapıyor musun? Aşı olmuş muydu belki o huzursuzluk yaptı.

kızlar merhaba, bugün tam 4 aylık olduk kontrole gittik doktorumuz sağlık ocağından kan damlası verecekler sakın kullanma dedi!! ilerleyen aylarda kan bakar öyle veririz dedi lüzumsuz hiçbir şey kullandırmak istemiyor. ilk oğlumda başka bir doktor daha önermemişti. içeriğinin temiz olmayışını da belirterek. bu arada benim oğlan ne zamandır lokmalarımı sayıyor resmen, ağzı sulanıyor ben kucağımda bişey yesem, doktora anlattım yavaş yavaş başlasak olmaz mı zaten bu oğlan 7 8 aylık gibi dedim kesinlikle olmaz dedi :( en erken 5 hatta 5.5 dedi. ben de heveslenmiştim az az da olsa ağzını şapırdatınca veririm bişeyler diye... bir de menenjit aşısını 1 yaştan sonra yaptıralım dedi. merak eden arkadaşlar vardı sanki, ben de bilmiyordum sordum. diğer aşıları pazartesi olacağız..

Bizimki de memede rahat edemiyor, sürekli kasılıyor gibi bir de homurdanıyor. Kendini sıkıp kafasını sağa sola çeviriyor. Bunlar da alerji kaynaklı mı bilmiyorum. Doktor bize kanda ige ve calprotectin testi yaptı ikisi de pozitif çıktı ama çok aşırı yüksek de değil değerler. Alerjik bi bünyesi olacak dedi.
Bizede istiyorsan yaptir dedi daha yaptirmadik damlayida almadim bilmiyorum hırıltısı akıntı azaldi gibi bugun daha fazla uyudu.

Bizimkide kafasını bastiriyor, çeviriyor köşeye doğru sesler çikartiyor bizim kusmalarda olmuştu nadir olsada midesi ekşiyordu.
Sizin bebişte reflü varmi belki midesi rahatsız oluyodur hem emmek isteyip hem ememiyodur,
Birde Alerji testini cilt üzerinden mi yaptilar acaba. Üni hastanesine gitmek lazim Allah’a şükür bi derdi yok ama o kadar çok gittikki covid zamani insan korkuyor. Oralar daha da kalabalık kötü.

Bizede istiyorsan yaptir dedi daha yaptirmadik damlayida almadim bilmiyorum hırıltısı akıntı azaldi gibi bugun daha fazla uyudu.

Bizimkide kafasını bastiriyor, çeviriyor köşeye doğru sesler çikartiyor bizim kusmalarda olmuştu nadir olsada midesi ekşiyordu.
Sizin bebişte reflü varmi belki midesi rahatsız oluyodur hem emmek isteyip hem ememiyodur,
Birde Alerji testini cilt üzerinden mi yaptilar acaba. Üni hastanesine gitmek lazim Allah’a şükür bi derdi yok ama o kadar çok gittikki covid zamani insan korkuyor. Oralar daha da kalabalık kötü.
Evet reflü de var ilk 2 ay emdiğini olduğu gibi kusuyordu sonra kusmalar azaldı ama sindiremediği kısmı ya da su olarak ağzına geliyordu. damlayı doktor bana alerji yüzünden mi emmiyor anlamak için verdi ama onu kullandığımızdan beri daha iyi emiyor.
Deriden yapılmadı, kan ve kaka testi yapıldı. Spesifik teste gerek duymadı doktor. Eşimin de alerjik bünyesi var. bazen alışveriş için mağazaları gezerken kıyafetlerin tozlarından, tüylerinden tıkanır. sanırım bebiş de ona benzemiş 😞

Evet reflü de var ilk 2 ay emdiğini olduğu gibi kusuyordu sonra kusmalar azaldı ama sindiremediği kısmı ya da su olarak ağzına geliyordu. damlayı doktor bana alerji yüzünden mi emmiyor anlamak için verdi ama onu kullandığımızdan beri daha iyi emiyor.
Deriden yapılmadı, kan ve kaka testi yapıldı. Spesifik teste gerek duymadı doktor. Eşimin de alerjik bünyesi var. bazen alışveriş için mağazaları gezerken kıyafetlerin tozlarından, tüylerinden tıkanır. sanırım bebiş de ona benzemiş 😞
Anladim bizde bir alerji uzmanına gidelim. Doğru düzgün bulabilirsem. Şimdi yine kustu çok miktarda biraz aşağiya indirdim hava alsin diye, bir çok nedenide olabilir küçükkende zor anlaşilmiyor hiç bişey doğru düzgün 🤦‍♀️

Muayeneye gittik geldik biz de. Sabah da aşılarımızı olmuştuk. Ağrısı var kuzumun bacağına elletmiyor calpol ver dedi doktor boşuna acı çekmesin. Verdim az önce. Çok ağladı muayenede yine bir şey yapacaklar sandı sanırım. Alerji takibi için dana etini de bırakmamı istedi. 1 hafta katı diyet yapıp sonuca bakacağız. Demir damlasına da şu an başlamayacağız dedi vermedi bize. Bir de alt dişler geliyormuş 🥲🥲🥲
Colpol iyi oluyor bende asidan sonra 2 gun her 6 saatte bir verdim 2.500 ml

Kızlar bestiron demir damlasını duyan kullanan var mı? Doktor onu önermiş bize de kararsız kaldım
Ben kızımda üç şişe kullanmıştım
Nar ekşisi gibi epey kıvamlı ve kokusu çok fena 😬 kızımı kabız yaptığı için bıraktım ama her çocuk farklıdır
Tadı ve kokusu çok kötü gelmişti bana, azıcık portakal sıkıp onun içine damlatıp veriyordum

Merhaba kızlar demir damlasını doktor 1 den başla arttır dedi içeriğide çok temiz birşey vermiş her ilacı öyle veriyor özel ilaçlar. Ama ben yiende çok vermicem ben iyi besleniyorum kan değerleri düşük değildir diye düşünüyorum.. kan tahlili yapılan ayda bakıcam düşükse o zaman arttırıcam

Demir takviyesi ile ilgili genel yaklaşım bu şekilde, öncelik hızla boşalan depoları doldurmak, bu da takviye olmadan imkansız.
Demir eksikliğinin zeka geriliğine kadar varan ciddi sonuçları da vardır.
Çocuğun genel durumu doktoruyla birlikte değerlendirilip önerilen tedaviye uyulmalı diye düşünüyorum 🌸

Tedavi süresince de farklı durumlar gözlemlenirse (ishal, kusma, karın ağrısı, kabızlık, ciltte döküntü vs) yne doktoruyla görüşerek yeni bir takviye tedavi seçilebilir

Ben ne zaman uykumu alarak güne başlayacağım?
Sizin ilk Bebek miydi hatırlayamadım
Biz kızımda memeyi bıraktıktan sonra deliksiz uykuya geçmiştik. (19 aylıktı)
Bazen uyanır su içer uyumaya devam eder.
Genelde sabah 7de uyanıyor, öğlen en geç 13de uyuyor iki saat kadar, akşam da en geç 21.30da uyuyor.

Bebek gelene kadar evde herkes uykusunu alıyordu 😄

Demir takviyesi ile ilgili genel yaklaşım bu şekilde, öncelik hızla boşalan depoları doldurmak, bu da takviye olmadan imkansız.
Demir eksikliğinin zeka geriliğine kadar varan ciddi sonuçları da vardır.
Çocuğun genel durumu doktoruyla birlikte değerlendirilip önerilen tedaviye uyulmalı diye düşünüyorum 🌸

Tedavi süresince de farklı durumlar gözlemlenirse (ishal, kusma, karın ağrısı, kabızlık, ciltte döküntü vs) yne doktoruyla görüşerek yeni bir takviye tedavi seçilebilir
Bizim doktorumuz demire şimdi başlamayacağız dedi vermedi 🤷🏻‍♀️

Sizin ilk Bebek miydi hatırlayamadım
Biz kızımda memeyi bıraktıktan sonra deliksiz uykuya geçmiştik. (19 aylıktı)
Bazen uyanır su içer uyumaya devam eder.
Genelde sabah 7de uyanıyor, öğlen en geç 13de uyuyor iki saat kadar, akşam da en geç 21.30da uyuyor.

Bebek gelene kadar evde herkes uykusunu alıyordu 😄
İlk bebek. Bende akşam 8-9 bazen 10 oluyor uyutmam 4 saat falan kesintisiz uyuyor sonra bir saatte iki saatte bir uyanıyor sabahda 6 yada 7 de gube başlıyoruz yarın saat şekerleme yapıyor gün içinde. Dinlenmiyorum uykumu alamıyorum :kızgın: :KK61:

Back