2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sen ne kullanıyorsun peki şuanda
Ben büyük kıza bir şey kullanmıyorum artık
Değerleri güzel çok şükür
Beslenmesine dikkat ediyorum gerilemesin diye

Küçüğe de henüz başlamadım kanlı kaka yapıyor iki gündür
Doktorla görüştükten sonra başlicam

Bizim doktorumuz demire şimdi başlamayacağız dedi vermedi 🤷🏻‍♀️
Evet canım bazı doktorlar beklemeyi tercih ediyor. Benim demek istediğim Demir takviyesi olacaksa da olmayacaksa da doktorunu dinlemek önemli bu konuda.
Tabi bu benim fikrim, her anne iç sesini dinler en doğrusuna kendi karar verir

İlk bebek. Bende akşam 8-9 bazen 10 oluyor uyutmam 4 saat falan kesintisiz uyuyor sonra bir saatte iki saatte bir uyanıyor sabahda 6 yada 7 de gube başlıyoruz yarın saat şekerleme yapıyor gün içinde. Dinlenmiyorum uykumu alamıyorum :kızgın: :KK61:
Bizim bebekte de aynı durumlar canım
Kimi Bebek hemen düzene girer kimisi bir ataktan çıkar diğer atağa girer atağı biter dişi başlar 😂 böyle böyle zaman geçer işte
Allah sağlıktan ayırmasın da bu yorgunluklar geçici

İlk bebek. Bende akşam 8-9 bazen 10 oluyor uyutmam 4 saat falan kesintisiz uyuyor sonra bir saatte iki saatte bir uyanıyor sabahda 6 yada 7 de gube başlıyoruz yarın saat şekerleme yapıyor gün içinde. Dinlenmiyorum uykumu alamıyorum :kızgın: :KK61:
Ben şuan bu düzeni alıp öpüp başıma koyarım şükret haha😀

Kizlar ocean demir ilaci kullanip kaka sayisi artan var mi? Haftada bir iki yapan cocuk simdi gunde 2 kez yapmaya basladi. Bir de gunduzleri prima aktif bebegi takiyorum bazen 2 gundur kaka yaparken ona denk geliyo hep tasiriyor ya, yan bantlari premium care e gore tam sarmiyor daha kisa geldi bana ondan mi anlamadim. Daha almicam sinir oldum iki gundur iki kurus kâr etcez diye once elimde yikayip akitiyorum sonra ayri yikiyorum camasirini daha cok zarar 😁

Kizlar ocean demir ilaci kullanip kaka sayisi artan var mi? Haftada bir iki yapan cocuk simdi gunde 2 kez yapmaya basladi. Bir de gunduzleri prima aktif bebegi takiyorum bazen 2 gundur kaka yaparken ona denk geliyo hep tasiriyor ya, yan bantlari premium care e gore tam sarmiyor daha kisa geldi bana ondan mi anlamadim. Daha almicam sinir oldum iki gundur iki kurus kâr etcez diye once elimde yikayip akitiyorum sonra ayri yikiyorum camasirini daha cok zarar 😁
Benimki günde en az 4-5 kaka yapar. Ben premium careden de memnun kalmamıştım o da taşırıyor benim kızın kakasını. Gündüz o kadar değil de sabahki kakasını kesin taşmış buluyorum. Sanırım gece yaptığı o kadar çişin üstüne kakayı tutamıyor

Kızlar reflü tam olarak ne zaman geçiyor? Uykularından uyanmaya başladı artık. Şu an grip diye mi bilmiyorum ama uykusunda bi anda yutkunmaya başlıyor sonra öksürüyor. Sanki midesinden geri geliyor gibi ama önceden yoktu griple birlikte başladı, tetiklemiş olabilir mi acaba. Önceden sadece kusardı. Uyku uyuyamıyor ne gece ne gündüz 😕

Benimki günde en az 4-5 kaka yapar. Ben premium careden de memnun kalmamıştım o da taşırıyor benim kızın kakasını. Gündüz o kadar değil de sabahki kakasını kesin taşmış buluyorum. Sanırım gece yaptığı o kadar çişin üstüne kakayı tutamıyor

Oyy baya yapiyormus, benimki de o kadar cok yapiyor ki yaptiginda silmek kesinlikle yetmiyor yikiyorum hemen. Dun 2 kez dus aldirdim. Biz pure denedik ilk aylarda o iyiydi aslinda da cok pahali oluyor numara buyudukce. Premium careden memnun gibiyim, hic onda bu kadar rezillik yasamadim. Bencede ondandir cisten emicilik azaliyordur bizde sabahlari balon gibi sismis cisli bezle kalkiyoruz. Allahtan gece yapmiyor cok zor olurdu😔

Merhaba kızlar demir damlasını doktor 1 den başla arttır dedi içeriğide çok temiz birşey vermiş her ilacı öyle veriyor özel ilaçlar. Ama ben yiende çok vermicem ben iyi besleniyorum kan değerleri düşük değildir diye düşünüyorum.. kan tahlili yapılan ayda bakıcam düşükse o zaman arttırıcam
1 den basla arttir ne demek peki

Ay benimkide böyle akşam o saatlerde yatıyor 12 ye kadar uyuyor. Sonra 1,5 saatte bir uyanıyor gazıda oluyor. Sabah 5 te uyanıyo tamamen zorla biraz daha yatırıyorum 6 da kalkıyoruz artık.

1 den basla arttir ne demek peki
1 ml ver dedi başta. Gaz yapıyormu diye bak diye. İlk üç gün 1 ml ver sonra 3 sonra 6 dedi ama ben her gün 1ml vericem galiba. 6.ay itibari ile kuru incir demleyip suyunu içiricem her gün. Demir deposu güçlensin diye. Böyle çok fazla vitamini dışardan alıyor ya hep takviye hep takviye bilmiyorum ne kadar doğru? Kendim ilaç hiç sevmiyom diye cocuğu da öyle yetiştirmeye çalışıyprum😀😀😀😀 doktora sorucam ama tabi böyle yapabilirmiyim diye.

Banada fazla geldi belki bebegin teninden dolayi oyle dedi bilmiyorum ki 🤔 internette arastirdim biraz kilo basina 1 damla kullananda var bizimki 7.5 kilodan biraz fazla diye 0.75 gibi veriyim dedim 😊 cocugu ishal gibi yapti ama oyle bir kaka yapmis ki hem gobekten hem sirttan tasti, normalde kakasini cok zor yapardi
Bız de Demir ilacına bu hafta başladık. Doktorumuz kilo başına 1 damla verdi. 6 kiloyuz, günlük 6 damla veriyorum. Ocean microfer bizimki. Boyama yapmıyor, beyaz renkli👀

Kızlar benim kızın emerken başı çok terliyor sizlerde de var mı bu durum
Bizim son 1 aydır var bu durum. Kafası saclari su içinde kaliyor resmen..emzirme yastığının uzerine muslin agizbezi koyuyorum başının altına.

kızlar merhaba, bugün tam 4 aylık olduk kontrole gittik doktorumuz sağlık ocağından kan damlası verecekler sakın kullanma dedi!! ilerleyen aylarda kan bakar öyle veririz dedi lüzumsuz hiçbir şey kullandırmak istemiyor. ilk oğlumda başka bir doktor daha önermemişti. içeriğinin temiz olmayışını da belirterek. bu arada benim oğlan ne zamandır lokmalarımı sayıyor resmen, ağzı sulanıyor ben kucağımda bişey yesem, doktora anlattım yavaş yavaş başlasak olmaz mı zaten bu oğlan 7 8 aylık gibi dedim kesinlikle olmaz dedi :KK43: en erken 5 hatta 5.5 dedi. ben de heveslenmiştim az az da olsa ağzını şapırdatınca veririm bişeyler diye... bir de menenjit aşısını 1 yaştan sonra yaptıralım dedi. merak eden arkadaşlar vardı sanki, ben de bilmiyordum sordum. diğer aşıları pazartesi olacağız..
Bizim doktor menenjit aşısını bir sonraki ay yapacakmış, yani 5. Ayda. Erken mi ki acaba ya🙄 ayrıca bu gidisimizde demire başlattı, ocean microfer.

Bir de ek gıdayla ilgili ben dedim hocam ufak ufak tadım yaptırabilir miyim diye, daha erken dedi.

Bız iki gündür ocean microfer kullanıyoruz. Henüz kaka ile ilgili bir gözlemim olmadı. Hatta bugün hiç yapmadı. Yaklaşık 3 hafta öncesine kadar 3 4 günde bir kaka yapıyordu. Sonrasında her gün, bazen günde iki kere yapmaya başladı. Hatta geçen hafta 3 kez yeşil kaka yaptı. Doktora sordum kontrolde, normal dedi üzerinde durmadı.

Ben premium care kullanıyorum, elimizde 2 numaranın stoğu vardı, bitsin diye hala kullaniyodum, 2 kakadan birinden sirtindan taşıyordu. Valla kabus gibi oldu her kaka, kıyafeti yıka arıt, kovaya baz üzerine leke cikarici sık bekle tekrar arindir😂😂 3 e geçtik bugün, dünya varmış ya.

Bız iki gündür ocean microfer kullanıyoruz. Henüz kaka ile ilgili bir gözlemim olmadı. Hatta bugün hiç yapmadı. Yaklaşık 3 hafta öncesine kadar 3 4 günde bir kaka yapıyordu. Sonrasında her gün, bazen günde iki kere yapmaya başladı. Hatta geçen hafta 3 kez yeşil kaka yaptı. Doktora sordum kontrolde, normal dedi üzerinde durmadı.

Ben premium care kullanıyorum, elimizde 2 numaranın stoğu vardı, bitsin diye hala kullaniyodum, 2 kakadan birinden sirtindan taşıyordu. Valla kabus gibi oldu her kaka, kıyafeti yıka arıt, kovaya baz üzerine leke cikarici sık bekle tekrar arindir😂😂 3 e geçtik bugün, dünya varmış ya.

Bizim direk damlayla beraber artti kakamiz demekki her bunyede farkli🤔

Sorma canim ya mahvediyo insani kaka gecince😔 ben bayadir 3 numara kullaniyorum sanirim temmuzdan beri, ama aktif bebegi belki de 4 kullanmam gerekiyor. 4 numarada 9 kilodan basliyor aslinda ama hep tasiriyor valla anlamadim. Premium careden 4 numara aldik ama 3 numaranin bitmesini bekliyorum bende

Demir damlasi icinde bize 1 ml demisti o zaman ben az veriyorum ya 0.5 5 damla filandir yarin bende 7 ya da 8 damla veriyim o zaman😍

Sorma canim ya mahvediyo insani kaka gecince😔 ben bayadir 3 numara kullaniyorum sanirim temmuzdan beri, ama aktif bebegi belki de 4 kullanmam gerekiyor. 4 numarada 9 kilodan basliyor aslinda ama hep tasiriyor valla anlamadim. Premium careden 4 numara aldik ama 3 numaranin bitmesini bekliyorum bende

Demir damlasi icinde bize 1 ml demisti o zaman ben az veriyorum ya 0.5 5 damla filandir yarin bende 7 ya da 8 damla veriyim o zaman😍
Damlaligi var mı? Ben damlalikla çekip kaşığa tek tek damlatiyorum 6 tane. Kaşıkla veriyorum.

Aktif bebeğin kalıbı daha küçük gibi geliyor
Şimdi premium care 3 numara kullanıyoruz ama aktif Bebek alsaydım 4 numara alacaktım

Back