2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bebeğimin burnu tıkalıydı otribebe ile çekmeye çalışıyordum her sabah ama çok ağlıyordu bi de nefesim yetmiyordu. Açamadıgım için de hep hırıltısı vardı. Dün tesadüfen forumda babyvac diye bi ürün gördüm bi kaç kişi önermiş. Bugün kontrolde doktora sordum kullan dedi aldık hemen mucize gibi bi şey bu. Çok korkutucu süpürgeye takılıyor 😄 ama genizde ne var ne yok çıkardı ve en önemlisi hiç ağlatmadı hatta güldü süpürge sesine. Hortuma çıkanları gördükçe şok oldum ve o kadar rahatladım ki. Hırıltı falan kalmadı. Doktor burnu tıkalıyken serum fizyolojik sadece mukozayı yumuşatır ama dışarı atmaz çekmen lazım mutlaka demişti, tıkalı değilse çekmek ödem yapar dedi.

Nefesin yetmicek kadar nasil cekiyorsun ya ben iki cekiyorum birakiyorum bu sabahta yaptim😁 bi burun deligini kac sn kac kez cekiyordun. Bizde hirilti kalmadi cok sukur nazalnemde iyi geliyor bu arada yumusatti baya burnunun icini. Bu sabah bende cektim cok minik beyaz bise gelmis ama baya agliyo kiyamet koptu😁

Kızlar benim kızın emerken başı çok terliyor sizlerde de var mı bu durum

Cok acikinca o kadar hizli emiyo ki kafasi boncuk boncuk terliyor hemde. Allahtan havalar serinledi de rahatladik biraz ama hala terleme var emerken kafada

Nefesin yetmicek kadar nasil cekiyorsun ya ben iki cekiyorum birakiyorum bu sabahta yaptim😁 bi burun deligini kac sn kac kez cekiyordun. Bizde hirilti kalmadi cok sukur nazalnemde iyi geliyor bu arada yumusatti baya burnunun icini. Bu sabah bende cektim cok minik beyaz bise gelmis ama baya agliyo kiyamet koptu😁
Otribebe ile çekerken hışır hışır bi ses geliyo o yüzden gelene kadar çekiyorum 2-3 sn bazen 2 kez üstüste çekiyorum. Şimdi bu yeni aldığım aspiratör 2 saniyede hepsini çekti. Çok komik aslında süpürge çekiyor ama otribebede çok ağlarken bunda güldü hayret ettim 😄 aslında tıkanıklık burunda değil genizde olduğu için çıkaramıyordum ben. Bi de doktor; normalde kulağa su kaçsa enfeksiyon yapmaz çünkü burun kanalından akar su ama geniz ve burun tıkalıysa içerde birikme yapar nemli ortamda enfeksiyon olur dedi.

Bende anlamıyorum bir panik yaptı neye ugradı gımı sasırdım beşinci aya kadar cıkmasa başlıyalım kilosu cok az kalmış dedi
Çok sevindim içimi rahatlattınız teşekkürler

Evet kız bebek
İnternet dede bakıyorum 4.5-8kılo arası olmalı dıyor ideal diye dusundum hemşire oyle deyınce bir afalladım
Teşekkürler

🤭Çok şanslısınız bu konuda gercekten doktor ebe gibi insanların pozitif olması lazım
Kesinlikle aile hekimimizden degil ama ebemizden cok memnunum. Baştan beri sorunlu bir surecti hamileligim, bir de tup bebek olunca hep destek oldu bir arkadaş gibi sagolsun❤
Bizim de Perşembe oldu 4.ay aşılarını
Birkaç gün huzursuzdu ama bugün biraz daha iyi geçti diyebilirim.

Benim kızım da artık yatmaktan çok sıkılıyor, kucağımıza alınca çok mutlu oluyor, bir de hep oturmak istiyor çok seviyor ama uzun süre oturtmak istemiyorum daha küçük.
Bir kızım daha var 28 aylık, küçük genelde ablasını izlerken mutlu oluyor, ablası bazen oynuyor onunla.

Ben her gün iki saat parka çıkarıyorum çocukları, evde kalınca gün bitmiyor.
Banyo yaptırdığım günler çıkarmamaya başladım artık, ikisini de yıka giydir besle uyut derken öyle de zaman geçiyor, bir şekilde akşam oluyor işte 😁
Allah bagislasin ikisini de 😍
Benimkinin rutini 1.5-2 saat uyanik, 1 saat civari uyku aksama kadar. Ayni sekilde kucagimda gezdireyim, evi tanitayim, aynada kendisini izlesin istiyor hep😄 Aksam üzeri yarim saat 45 dk bahceye indriiyorum, agaclari, binalari izliyor. Evdeykense oyun halisinda oynuyor, kitap okuyorum, bazen mutfakta yemek yaparken beni izliyor ana kucağında fakat bunlar kisa süreli. Surekli konusayim, guleyim, kucagima alayim istiyor da, bende enerji kalmiyor maalesef🥴🥴

Otribebe ile çekerken hışır hışır bi ses geliyo o yüzden gelene kadar çekiyorum 2-3 sn bazen 2 kez üstüste çekiyorum. Şimdi bu yeni aldığım aspiratör 2 saniyede hepsini çekti. Çok komik aslında süpürge çekiyor ama otribebede çok ağlarken bunda güldü hayret ettim 😄 aslında tıkanıklık burunda değil genizde olduğu için çıkaramıyordum ben. Bi de doktor; normalde kulağa su kaçsa enfeksiyon yapmaz çünkü burun kanalından akar su ama geniz ve burun tıkalıysa içerde birikme yapar nemli ortamda enfeksiyon olur dedi.

Bende her gun cekicem artik 😁 cekince sanki cocuk daha rahat uyudu iki gundur az da olsa gunduzleri uyuyor cok sukur 🙏

Kızlar benim kızın emerken başı çok terliyor sizlerde de var mı bu durum
Hem de nasil. Doktora sordum, kalp rahatsizligi durumlarinda olabilir ama burun, geniz tikaliysa da olur dedi. Benim sadece koluma denk gelen yer degil, tepesi de boncuk boncuk terliyor. Geceleri de ayni sekilde
kızlar oioi puzzle olan tabağı mı aldınız yoksa standart olanı mı ? Hangisi kullanışlı olur acaba ?
puzzle olani alacagim. instagramda birmuhendisbirpediatrist sayfasinda onermisti onu. Kendisi de gida muhendisi olunca, saglikli oldugunu soyledi. Ebebekte indirimde suan bakmak isterseniz

kızlar oioi puzzle olan tabağı mı aldınız yoksa standart olanı mı ? Hangisi kullanışlı olur acaba ?
Ben puzzle olanını aldım ama diğerinden yok bunu da kullanmadım o yüzden öneride bulunamıycam. Ben puzzleın altını merak ediyordum söyliyim size her birinin altında birbirlerinden bağımsız yuvarlak vakum var. Yukarı çekince gelmiyor ama yana doğru kolay kayıyor.

Geçen gün kbb gittik bizde çok genzine kaçinca burun tıkanıklığı konusu varken aklima geldi, her doktor işini bilmiyor abeslangı öyle bi boğazina girdiriyodu ki çektim elinden bi de dudak baği var gibi dedim pis elleri uzamış tırnaklara ile bakti.

Bana açın diyince benim ellerim kirli diye düşünürken ellerini daldirdi susakaldım niyeyse annem filan vardi, neyse kalsin dedim çikarken spanç aldım yanımda suyu ile iyice sildim ağızını neyse geçti ama dikkatli olmak lazim ya nasıl insanlar var güya sağlikçi bir de, bazen sürekli dişari çikmadiğimiza şükrediyorum.

Muayeneye gittik geldik biz de. Sabah da aşılarımızı olmuştuk. Ağrısı var kuzumun bacağına elletmiyor calpol ver dedi doktor boşuna acı çekmesin. Verdim az önce. Çok ağladı muayenede yine bir şey yapacaklar sandı sanırım. Alerji takibi için dana etini de bırakmamı istedi. 1 hafta katı diyet yapıp sonuca bakacağız. Demir damlasına da şu an başlamayacağız dedi vermedi bize. Bir de alt dişler geliyormuş 🥲🥲🥲

Muayeneye gittik geldik biz de. Sabah da aşılarımızı olmuştuk. Ağrısı var kuzumun bacağına elletmiyor calpol ver dedi doktor boşuna acı çekmesin. Verdim az önce. Çok ağladı muayenede yine bir şey yapacaklar sandı sanırım. Alerji takibi için dana etini de bırakmamı istedi. 1 hafta katı diyet yapıp sonuca bakacağız. Demir damlasına da şu an başlamayacağız dedi vermedi bize. Bir de alt dişler geliyormuş 🥲🥲🥲
Geçmiş olsun kuzucuğa aşi zor çok huzursuz yapiyor inşallah kolay atlatir 😊

Ne gibi belirtileriniz vardi acaba

Geçmiş olsun kuzucuğa aşi zor çok huzursuz yapiyor inşallah kolay atlatir 😊
Sağol canım. Hareketli bi de bizim kız normalde, şimdi oynatmaya çalışıyor bacaklarını canı acıyor muhtemelen 😔
Ne gibi belirtileriniz vardi acaba
Mukuslu kaka. 1 kez de kanlı kaka yaptı. Başka belirtimiz yok. Ama uykuları sıkıntılı huyu da öyle olabilir alerjiden de olabilir ondan emin değiliz.

Sağol canım. Hareketli bi de bizim kız normalde, şimdi oynatmaya çalışıyor bacaklarını canı acıyor muhtemelen 😔

Mukuslu kaka. 1 kez de kanlı kaka yaptı. Başka belirtimiz yok. Ama uykuları sıkıntılı huyu da öyle olabilir alerjiden de olabilir ondan emin değiliz.
Bizimde uykular sıkıntılı olmaya başladi ben hastaliğina bağliyorum inşallah geçerde memedede hep hareketli istiyor ememiyor bazen,mukusta genelde var.

asida kimi bebeğe çok etki ediyor diğer kizim hiç aynı devam ederdi belkide onun yapisi huzursuz olunca biz anlamiyoduk😀 ama şimdi çok etkiliyor, ben de korkuyorum kıyamam ara sıra calpol ver istersen biraz büyüdüler atlatır İnşallah hemen.

Ben bende değilim kızlar1 haftadır çok kötüyüz iki gündür daha da kötü oldu. Ağlamıyor sadece mizirdaniyor genelde dediğim oğlum 3 gündür kıyamet atıyor. Uykusu var ama ne beşik ne ayak durmuyor hınca hınç ağlıyor anca kucakta geziyoruz. Oyunlara bile ilgi duymuyor. Gece de böyle gündüz de delireceğim artık. Agrisi vardır dedim calpol verdim hicbir şey değişmedi. Çok yoruldum ya

Ben bende değilim kızlar1 haftadır çok kötüyüz iki gündür daha da kötü oldu. Ağlamıyor sadece mizirdaniyor genelde dediğim oğlum 3 gündür kıyamet atıyor. Uykusu var ama ne beşik ne ayak durmuyor hınca hınç ağlıyor anca kucakta geziyoruz. Oyunlara bile ilgi duymuyor. Gece de böyle gündüz de delireceğim artık. Agrisi vardır dedim calpol verdim hicbir şey değişmedi. Çok yoruldum ya
Diş mi çıkartıyor acaba? Doktor ne diyor? Arabasıyla dışarda gezdirmeyi denedin mi?

Bebeği kolik olup düzelen var mı? Benimki 1 hafta ağlamadı düzeldi sandım tekrar başladı hergün devam ediyor ağlamalar.
Bir çeşit varoluş sancısı yaşıyor gaz yüzünden ağlamıyor. Ben neden burdayım, neden doğdum ağlaması 😅
Hem sab siplex damla hem comformil mama veriyorum.

Bizimde uykular sıkıntılı olmaya başladi ben hastaliğina bağliyorum inşallah geçerde memedede hep hareketli istiyor ememiyor bazen,mukusta genelde var.

asida kimi bebeğe çok etki ediyor diğer kizim hiç aynı devam ederdi belkide onun yapisi huzursuz olunca biz anlamiyoduk😀 ama şimdi çok etkiliyor, ben de korkuyorum kıyamam ara sıra calpol ver istersen biraz büyüdüler atlatır İnşallah hemen.
Bizimki de memede rahat edemiyor, sürekli kasılıyor gibi bir de homurdanıyor. Kendini sıkıp kafasını sağa sola çeviriyor. Bunlar da alerji kaynaklı mı bilmiyorum. Doktor bize kanda ige ve calprotectin testi yaptı ikisi de pozitif çıktı ama çok aşırı yüksek de değil değerler. Alerjik bi bünyesi olacak dedi.

Back