• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bir de bizim oğlan ayaklarını yakalayıo ağzına koyuyor aguluyor farklı geldiği için.
Sonra iki tarafa da dönebiliyor.
Hatta dönüp yüzüstü pozisyona geçiyor kolunu kurtarıp durabiliyor. Alt değiltirirken bi bakıyorum sırt üstüden yüzüstüne geçmiş.
Sesin geldiği yöne bakıyor, hemen memeden ayrılıp o ses neredeyse oraya bakıyor falan.
Bir diğer mevzu onu elinden tutup kaldırırken kafasını aşağıya doğru tutmuyor, beliyle birlikte geliyor kafasıda

sizinkiler ne alemde?
Sesi takip ediyor, ayaklarını tutuyor ama ağzına götürmüyor henüz. Çoraplarını çekiştirip çıkarıyor.
Elinden tutup kaldırınca sizin gibi bu da hemen ayaklanıyor kafasını güzel tutuyor, tekrar yatırırken de önce poposunun üstüne oturuyor sonra yatıyor.
Dönüyor ama henüz kolunu kurtaramıyor sinirleniyor, ben düzeltiyorum biraz etrafı izleyip yoruluyor uzun duramıyor.

Eller ve bulduğu her şey ağzında.
Oyun halısının oyuncaklarını tutup oynuyor ama ben oyuncak uzatınca tutmuyor bakıyor sadece

Kizlar bebegi uyutmak icin kucakta pis pis seklinde salladiginizda karnindan su sesi geliyor mu 😁 once benden geliyo sandim da daha bir bardak su icmeye firsat olmadi megersem kizdan geliyormus. Karni cok dolu mu demek bu, o yuzden mi uyuyamiyor acaba dun gece de gelmisti bu ses cunku🤔
Onu ben de fark ettim ya :)
Aynen ben de önce anlamadım baktım çocuktan geliyor
Neden olduğunu bilmiyorum ama

Lizz Lizz ben huggyberry kanguru almıştım o gece sipariş verdim, bugün geldi denedim ama çığlık çığlığa, daha ayarlayamadan çıkardık içinden 😞 çok da güzelmiş ama sevmedi. bi kaç gün evde deneyip olmazsa iade edicem. Keşke daha önce alıp alıştırsaydım 😕 seninki gelince de fikirlerini bekliyorum.
Ayy üzüldüm ya😢 huggyberyi ben de çok beğeniyorum. Neko da onun neredeyse aynısı. Elime ulaştı bugün yıkadım kurusun diye bekliyorum deniycem. İade alırlar mı acaba bizimki de olmazsa? Annem kutuyu atmış😢😢😢

Lizz Lizz ben huggyberry kanguru almıştım o gece sipariş verdim, bugün geldi denedim ama çığlık çığlığa, daha ayarlayamadan çıkardık içinden 😞 çok da güzelmiş ama sevmedi. bi kaç gün evde deneyip olmazsa iade edicem. Keşke daha önce alıp alıştırsaydım 😕 seninki gelince d

Lizz Lizz ben huggyberry kanguru almıştım o gece sipariş verdim, bugün geldi denedim ama çığlık çığlığa, daha ayarlayamadan çıkardık içinden 😞 çok da güzelmiş ama sevmedi. bi kaç gün evde deneyip olmazsa iade edicem. Keşke daha önce alıp alıştırsaydım 😕 seninki gelince de fikirlerini bekliyorum.

Bir de bebek giyinme danismanlari sey diyor, kanguruyu takınca mutlaka disari çıkın. Belki evde sevmeyebilir ama çıkınca hoşuna gidebilir. Bakalım benim tecrübem nasıl olcak😁

Makarnalütfen den almıştım ben irmik, yulaf, pirinç, tam buğday unu vs

Onu gormedim, bakayım ona da sonra🌿
Ben de makarnavitma’dan almıştım kızıma
Bu kez bebeğiminmarketinden almayı düşünüyorum
Arinlihayat diye bir sayfa var, güzel tarifler de paylaşıyor. Bebeğiminmarketi de onun ürünleri

Kimisi 4. aydan sonra veriliyor kimisi 6.aydam sonra kutusunda yazar. Ben hiç vermedim onlardan. Onun yerine kendim organik irmik, pirinç unu, tam buğday unu, yulaf vs aldım kafama göre değişik değişik mamalar hazırladım. Mesela bazen irmiği suda pişirdim üstüne biraz pekmez koyup verdim bazen yulafıı su ile pişirdim içine muz ezip verdim gibi.
Aynı ben de hep öyle yaptım ama benim kızım çok iştahsızdı. Her tarihi denedim yapmadığım şey kalmadı ama azıcık yedi.
Bebek irmik
Tam buğday unu
Tam pirinç unu
Tam yulaf unu
Ruşeym
Karadut özü
Harnup özü
Siyez buğdayı
Keçiboynuzu unu
Bebek tarhanası
Bunları almıştım kızlar fikir olsun
Ayına göre çeşitlendirip kullanabilirsiniz

Günaydın kızlar. Uzun zamandır sağ tarafımı aktif ememiyor. Sadece çok aç olduğunda emebiliyor. Ters tutuş denedim yine süt inmiyor. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum.
Dün 17.00 dan sonra saat 23.00 a kadar sadece 20 dk uyudu. Asla gece uykuya dalamıyor. Gündüz de 3 saat uyumuştu. 00.00 dan sonra da sürekli uyandı. Galiba sırtüstü yatmayı hiç sevmiyor daha kendisi dönemediği için de geceleri mecbur sırtüstü yatırmak zorunda kalıyorum uyuduktan yarım saat sonra gözleri açıyor
Canım aynı durum bizde de var, çözümü nedir inan şaştım kaldım.
Her çeşit emzirmeyi denedim ama yok memeye gelince çığlık çığlığa ağlıyor.
Önceden emzirip yatağına bırakıp çıkardım, şimdi yarım saat ayağımda sallıyorum bıraktığım an uyanıyor.

Bu bebeklerin hepsi birlikte anlamış gibi nedir bu anlamadım çok üzülüyorum

Biberon alsa sağmaya da razıyım ama biberon da almıyor, her gün savaş var resmen

Kızlar babayplus süt sağma makinası almıştım hiç memnun kalmadım bebeğim artık neredeyse hiç emmiyor sürümde çok azaldı yeni bir makina alayım diyorum yada hastane tipi mi kiralasam önerileriniz var mı
Avent tekli kullandım harika bence ama bütçene uyar mı bilmiyorum
Lansinoh kullananlar da memnun

Önceden emzirip yatağına bırakıp çıkardım, şimdi yarım saat ayağımda sallıyorum bıraktığım an uyanıyor.

Biberon alsa sağmaya da razıyım ama biberon da almıyor, her gün savaş var resmen
O sıkıntı bizde de var benimki de ne.biberon ne emzik almiyor
Bulduğu her şeyi ağzına götürüyor ama onları almıyor 😁

Kızlar bugün bebeğim ağlayıp duruyor, sesi kısıldı ağlamaktan 🙁
Emzirme pozisyonuna alınca çığlık çığlığa ağlıyor, kucağımda dik tutuyorum zorla sakinleşiyor.
Aç biliyorum ama emziremedim, zorla yarım yamalak emdi.
Rahatlasın diye banyo yaptırdım, normalde banyoda ve çıkınca hiç ağlamazdı şimdiye kadar. Bugün banyodan sonra kremlerken bastı çığlığı.
Yine zorla emzirdim uyuttum. 45 dk kadar uyudu allahtan.
O sırada kızımı yıkadım ben de duş aldım ama yine uyandı ağlayarak.

Aksi gibi evin yanında inşaat var, büyük kızım da seslerden korktu ağlayıp bacağıma yapıştı, Bebek kucağımda ağlıyor. Hunilendim bugün 😬

O sıkıntı bizde de var benimki de ne.biberon ne emzik almiyor
Bulduğu her şeyi ağzına götürüyor ama onları almıyor 😁
Emzik alıyor ama biberon almıyor cins çocuk 😂
Avent, Dr browns, wee baby, bebedor bunlar elimde vardı denedim almadı.

İlk hafta hastanede yattığında hastaneye Dr browns bırakmıştım, eve çıkınca da üç gün ondan güzel emdi sonra bir anda reddetti ve bir daha almadı

Gerçekten çoğumuzda aynı sıkıntı var artık zıplayarak da emmek istemez oldu. Sadece uykusu geldiğinde veya uykudan uyanınca alabiliyor. Çok uykusu olunca da gücü kalmıyor zaten emerken uyuyakalıyor

Avent tekli kullandım harika bence ama bütçene uyar mı bilmiyorum
Lansinoh kullananlar da memnun
Az önce yine denedim yok gelmiyor galiba sütüm de çok azaldı benim emmiyor ki doğru düzgün azalmıştır büyük ihtimalle. Birde canım çok acıyor sagarken

Allah kolaylik versin canim gece bizde sabahladık artık saat 7.30 da eşime verdim 4 12 çalışıyor bu hafta. O ara da 11 e kadar uyudum dinlendim biraz
Denedim olmadı gelmiyor süt.sut iyice a,aldı belkide birde canin aciyor mu sagarken senin benim çok acıyor

Aynı ben de hep öyle yaptım ama benim kızım çok iştahsızdı. Her tarihi denedim yapmadığım şey kalmadı ama azıcık yedi.
Bebek irmik
Tam buğday unu
Tam pirinç unu
Tam yulaf unu
Ruşeym
Karadut özü
Harnup özü
Siyez buğdayı
Keçiboynuzu unu
Bebek tarhanası
Bunları almıştım kızlar fikir olsun
Ayına göre çeşitlendirip kullanabilirsiniz

Ek gida donemi icin hem cok heyecanliyim hem de baski hissediyorum. Ben kendimize zor yemek yapiyorum bir de bebise hazirlamam gerekicek. Zaten cok becerikli degilim nasil yapicaz bakalim😊

Denedim olmadı gelmiyor süt.sut iyice a,aldı belkide birde canin aciyor mu sagarken senin benim çok acıyor

Ben sut sagma makinemi bim den almistim kiwiydi sanirim markasi cok memnundum. Benimde cok aciyodu eve gelen hemsire lansinoshu sur oyle sag yumusatsin dedi. Bir de ben hep masaj modunda sagiyodum bi sure sonra seviye yukseliyodu hemen kapatip bastan aciyodum aciyo diye😁 sonradan alisti en yuksek modda bile sagabiliyordum ama en cok sutu masaj modunda getirebiliyodum bir de sagarken egil mutlaka oyle de sut geliyor

Back