2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bizde de oluyor o normal ya önemli birşey değil o. Yağlı süt konusunda da evet yağlı süt doyurucu olduğundan gece uyuyorlar. Gündüz daha sulu bir süt geliyor.
Bizde de oluyordu da ilk kez bu kadar aşırı çok gördüm sadece ondan merak ettim.

Günaydın herkese. Sanırım bu ara hepimizde uyku problemi var. 4. Ay uyku gerilemesi denilen dönemi yaşıyoruz muhtemelen. Kimi bebekte 1 hafta kimisinde 4 hafta sürüyormuş. Bir an önce atlatırız umarım. 😔
Kızlar bebeğim günde 3 kez kaka yapıyordu normalde bahsetmiştim. Dün sadece sabah 1 kez kaka yaptı. Onun dışında akşama kadar gaz çıkardı. Bu sabah da ilk kakasını yaptı ama içinde sarı parçacıklardan çok fazla vardı. Bu kabız mı demek?
Sütün sindiremediği kısımları diye biliyorum ben.

Bizde de oluyordu da ilk kez bu kadar aşırı çok gördüm sadece ondan merak ettim.
Demek ki bu ara daha yağlı sütün ondan fazladır canım, güzel bir şey endişe etme. Mesela öyle yağlı kısmı kusunca da bebeğe yarıyor demek ki der eskiler 😋 emzirme danışmanı konusundaki yorumuna da katılıyorum iyi niyetle bir şeyler yaparken anneleri fazla strese sokuyorlar. En güzeli akışına bırakmak.

Annem artık alternatif çareler aramaya başladı, nasıl bebek bu deyipduruyor 😄 kehribar bileklik almış bir umut. bakalım işe yarayacak mı 😂
Yeni nesil bebek😛 onlar da haklı, çevrelerinde uyaran çok. Geçen eşimle de onu konuştuk, bizim bebekliğimizde bu kadar çok teknolojik alet, internet, oyun halısı, bir sürü araba kornası vs yoktu. Hele onların da bebekliğinde hiçbiri yoktu. Emip uyuyorlarmış. Muhtemelen daha huzurluyuzdur. Şimdikiler anne karnından çıkıp bir hengamenin içine doğuyorlar. Çok haklılar aslında 😞

Yeni nesil bebek😛 onlar da haklı, çevrelerinde uyaran çok. Geçen eşimle de onu konuştuk, bizim bebekliğimizde bu kadar çok teknolojik alet, internet, oyun halısı, bir sürü araba kornası vs yoktu. Hele onların da bebekliğinde hiçbiri yoktu. Emip uyuyorlarmış. Muhtemelen daha huzurluyuzdur. Şimdikiler anne karnından çıkıp bir hengamenin içine doğuyorlar. Çok haklılar aslında 😞
Bazen ben de düşünüyorum bu kadar uyarana maruz bırakmak iyi bir şey mi yoksa kötü mü diye. Sürekli kartlara bak, oyun halısında bir sürü farklı oyuncakları, desenleri incele , kitaplara bak vs. fazla uyaran da belki uykusuzluğa, yorgunluğa sebep oluyordur 🤷🏼‍♀🤷🏼‍♀️

Bazen ben de düşünüyorum bu kadar uyarana maruz bırakmak iyi bir şey mi yoksa kötü mü diye. Sürekli kartlara bak, oyun halısında bir sürü farklı oyuncakları, desenleri incele , kitaplara bak vs. fazla uyaran da belki uykusuzluğa, yorgunluğa sebep oluyordur 🤷🏼‍♀🤷🏼‍♀️
Iyi bir şey yapıyoruz sanıp kötülük mu ediyoruz acaba çocuklara. Eskiden gaz olmazdı der kaynanam. Beşiğe belerdik çocuğu bir o tarafa geçirir emzirir bi o tarafa geçip emzirirdim der. Ben emsin diye şekilden şekile giriyorum

Yani sana şöyle söyleyim, benim sütümün aşırı sulu olduğu bildiğin berrak olduğu zamanlar oldu. Gece yine uyudu. Bence onunla pek alakası yok. Emzirme danışmanları da bazı şeyleri abartıyorlar bence ezberlemişler aynı şeyleri paylaşıp duruyorlar. Ben artık okumuyorum sinir bozmaya başladı çünkü. 🙁
Aynen ya haklısın onlara kalsa bu ayda bile geceleri 2 saatte bir emzirmek gerekiyor bebeği. Vallahi zaten dün berbat bi gece geçirdim psikolojim bunu yapmayı bırak böyle şeyleri okumayı bile kaldıramayacak vaziyette

Aynen ya haklısın onlara kalsa bu ayda bile geceleri 2 saatte bir emzirmek gerekiyor bebeği. Vallahi zaten dün berbat bi gece geçirdim psikolojim bunu yapmayı bırak böyle şeyleri okumayı bile kaldıramayacak vaziyette
Ben uzun zamandır saatli emzirmiyorum. Kendisi ne zaman kalkarsa o zaman veriyorum. Gece uykusunu bölmek iyi değil. Acıksa uyanır emer zaten. İlk ay önemliydi sarılık ve ani kan şekeri düşmesine karşı. Ama artık gerek yok. Süt azalmasın diye diyorlar onlar da muhtemelen ama bebeğimin ihtiyacına göre üretim oluyor zaten. Akışına bırakmak gerek bazen gerçekten.

Kizlar bu arada yoğurt yapma makinası aldınız mı? Aldıysanız hangi marka aldınız? Acaba bir an önce alsam mı ben de zaman azaldı diye dusunuyorum. Ek gida alışverişi hic yapmadım ben daha.

Almayi dusunduklerim
Yoğurt yapma makinası
Mama sandalyesi
Mama kaşığı
Mama tabağı
Onluk
Suluk
Atıştırma kabı
Mama termosu
Buharda pisirme aparati
Ek gıda ile ilgili kitaplar

Kizlar bu arada yoğurt yapma makinası aldınız mı? Aldıysanız hangi marka aldınız? Acaba bir an önce alsam mı ben de zaman azaldı diye dusunuyorum. Ek gida alışverişi hic yapmadım ben daha.

Almayi dusunduklerim
Yoğurt yapma makinası
Mama sandalyesi
Mama kaşığı
Mama tabağı
Onluk
Suluk
Atıştırma kabı
Mama termosu
Buharda pisirme aparati
Daha bir de bunlar var dimi? Önlük hariç hiçbirini almadım🤣 ablamdan gelen zulalara bakmam lazım içinden çıkar kesin 😁

Almayi dusunduklerim
Yoğurt yapma makinası
Mama sandalyesi
Mama kaşığı
Mama tabağı
Onluk
Suluk
Atıştırma kabı
Mama termosu
Buharda pisirme aparati
Yoğurt yapma makinasına gerek var mı bilemedim kavonozlara yapsakta olur sanki.

Ya delirmek üzereyim. Bugün 1.30 saatten (sallayarak ite kaka) toplam 2 kere uyudu. Son uykusundan 6.40ta uyandı. 8 gibi uyutmayı denedim uyumadı. 9.30da yatağına götürdüm gece uykusuna geçsin diye. 3 kere uyuttum hepsinde de 20 dk sonra hiç uyumamış gibi gözünü açtı. En sonunda bıraktım eşim yanımıza getirdi hala uyumuyor Allahım ne biçim bi çocuk bu ya memede ağlıyor uyutmaya çalışıyorum ağlıyor psikolojim yıpranmaya başladı artık lohusalıkta girmediğim depresyona girmek üzereyim.
Çok zor gerçekten ama dönemsel ☹️ sizlerin bebeklerini de burda okuyup hepsinin böyle olduğunu bilmesem aç filan herhalde deyip ya mamaya başlardım ya da hasta deyip doktora götürürdüm 😬

Günaydın herkese. Sanırım bu ara hepimizde uyku problemi var. 4. Ay uyku gerilemesi denilen dönemi yaşıyoruz muhtemelen. Kimi bebekte 1 hafta kimisinde 4 hafta sürüyormuş. Bir an önce atlatırız umarım. 😔
Kızlar bebeğim günde 3 kez kaka yapıyordu normalde bahsetmiştim. Dün sadece sabah 1 kez kaka yaptı. Onun dışında akşama kadar gaz çıkardı. Bu sabah da ilk kakasını yaptı ama içinde sarı parçacıklardan çok fazla vardı. Bu kabız mı demek?
Yok canım korkma kabız olsa katı şekilde kaka yapardı anlardın. Benim ki de normalde çok kaka yapıyordu pazar günü hiç yapmadı pazartesi 5 kere yaptı sonraki günler de hep günde 1 kere yaptı.

Benimki zaten gazlı kolikti ama bu ara çok fazla arttı poposunu yırtacak gibi sert gazlar çıkıyor onda da çok zorlanıyor gece 3 defa gaz sancısından huzursuz uyanıyor gazını çıkartıyoruz baya çıkıyor hepsinide çıkaramıyoruz.
Canım ya acaba senin bebekte alerji mi var ya ☹️ bazen alerji hiç bi belirti vermezmiş ama çok huzursuz olurmuş bebek

Hanımlar bu bebek beni delirticek artık. Sabah 9:30 dan beri ayaktayız belki 10 kere emzirdim 90 cc mama verdim hala atletimin askısına yapışıyo çekiyo ağzına sokmaya çalışıyo açıp veriyorum başta emiyo sonra iki çekiyo geri bırakıyo gözünden uyku akıyo uyumuyo. kucağımdan inmiyo bırakmıyo karnımı doyurayım. Tansiyonum düştü şekerim çıktı asabım bozuldu ağlayacağım birazdan. 😪😔🥺😫

Hanımlar bu bebek beni delirticek artık. Sabah 9:30 dan beri ayaktayız belki 10 kere emzirdim 90 cc mama verdim hala atletimin askısına yapışıyo çekiyo ağzına sokmaya çalışıyo açıp veriyorum başta emiyo sonra iki çekiyo geri bırakıyo gözünden uyku akıyo uyumuyo. kucağımdan inmiyo bırakmıyo karnımı doyurayım. Tansiyonum düştü şekerim çıktı asabım bozuldu ağlayacağım birazdan. 😪😔🥺😫
Canım bebek ac olmasından dolayı değildir. Benimkide askıya omzuma hatta yakınında battaniye falan varsa onu da ağzına sokuyor. Bu aylarda normalmiş o. Tek bildiği şey emmek ve ağzı o yüzden ne bulursa ağzına götürür canim

Yani sana şöyle söyleyim, benim sütümün aşırı sulu olduğu bildiğin berrak olduğu zamanlar oldu. Gece yine uyudu. Bence onunla pek alakası yok. Emzirme danışmanları da bazı şeyleri abartıyorlar bence ezberlemişler aynı şeyleri paylaşıp duruyorlar. Ben artık okumuyorum sinir bozmaya başladı çünkü. 🙁
Ben de önceden takip ediyordum birkaç emzirme danışmaninı. Ama içlerinde bazıları mamaya adeta düşman. Belki benim sütüm yetmiyor ya da bazı sebeplerden emziremiyorum, ne olacak?

Yoğurt yapma makinasına gerek var mı bilemedim kavonozlara yapsakta olur sanki.
Ben o konularda çok beceriksiz olduğum için tutturamam, o yüzden almak istedim😁

Kizlar bu arada bişey sormak istiyorum hepinize. Kayinvalideniz ya da kayınpederiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ufak da olsa? Çok merak ettiğim için soruyorum.

X